Terug naar Ecuador

Cruise met 'premium class' luxe jacht

Cruise aan boord van het luxe jacht Galápagos Sea Star Journey door de Galápagos archipel. Met een zesdaagse cruise verken je de bijzondere eilanden Santa Cruz, Isabela, Fernandina en Santiago. Onder begeleiding van een lokale natuurgids verken je deze biologische schatkamer: van prehistorisch ogende zee- en landleguanen tot de reuzenschildpadden waaraan de archipel haar naam ontleent. Begeef je in de voetsporen van Charles Darwin, de man wiens naam voor eeuwig verbonden is aan deze adembenemende eilandengroep. Interesse in een kortere of langere cruise met de Galápagos Sea Star Journey, vraag een offerte aan.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265657
6 dagen

Dag tot dag

Ecuador - Galápagos * Galápagos Sea Star Journey

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Baltra word je opgevangen door een medewerker van de Sea Star Journey. Na het ophalen van je bagage ga je met de bus richting het Itabaca kanaal om vervolgens koers te zetten richting Puerto Ayora.

In de middag bezoek je Charles Darwin Station op het eiland Santa Cruz. Het merendeel van de bezoekers van de archipel komen naar deze plek om te genieten van de natuur. Het is echter ook interessant om er hier achter te komen hoe men te werk gaat om de eilandengroep te beschermen. De grootste trekpleisters van het centrum zijn de Van Staelen Exhibition Hall en de jonge opgroeiende schildpadden, die hier leven totdat ze in de archipel worden uitgezet.

Overnachting in

eiland Santa Cruz

Dag 2

’s Ochtends bereik je de 'Tintoreras' nabij Isabela en wordt er een mooie tocht per zodiac gemaakt. Deze 'Tintoreras' zijn kleine eilandjes voor de kust van Puerto Vilamil. Een Galápagosreiger zit op de uitkijk op een mangrovetak, terwijl Galápagospinguïns en zeeleeuwen van het strand genieten. Wit-punt rif haaien zijn hier de min of meer vaste bewoners van de ondiepe wateren, welke ze gebruiken om uit te rusten. De naam van deze haaien in het Spaans is Tintorera, hier heeft de groep eilandjes zijn naam dan ook aan te danken.

In de middag bezoek je, voor de eerste keer deze reis, het eiland Isabela zelf. Isabela is een van de jongste eilanden in de archipel en tevens een van de grootste. De landing vindt plaats nabij Puerto Vilamil, in deze plaats zijn circa 3000 mensen woonachtig. Vanuit Puerto Vilamil ga je richting de Sierra Negra. Verderop verandert het terrein en wordt het steeds heuvelachtiger, totdat we aan de rand van de vulkaan komen. De Sierra Negra is een van de wijdste kraters in de wereld, vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de 6x5 mijl (ca. 8 bij 10 km)wijde krater. Verder is er ook zicht op de andere vulkanen en Perry Isthmus, een 12 km breed lava veld.

Overnachting in

Isabela

Dag 3

Deze morgen ben je nog steeds in de buurt van het eiland Isabela, nabij Punta Moreno om precies te zijn. Punta Moreno is gelegen aan de noordelijke kust van Isabela, tussen de Sierra Negra en de Cerro Azul vulkaan. Onderweg loop je langs Pahohoe (merkwaardig geribbeld gestolde lava) richting een aantal lagunes aan de kust. Rondom deze meertjes en mangroven kunnen verschillende vogels worden waargenomen. Ze zijn hierdoor ook de grootste trekpleisters van Punta Moreno.

Ook in de middag ben je nog in de omgeving van het eiland Isabela en bezoek je Elizabeth Bay. Dit is een rondtocht met een rubberbootje en hierdoor zal er geen landing plaatsvinden. Je tocht begin met een bezoek aan de grootse en belangrijkste pinguïnkolonie van de Galápagos, op de Marielas eilandjes. Daarna vaar je verder in de richting van een inham die omzoomd is met rode mangrovebomen, vanaf hier kun je de rode wortels en de groene bladeren goed tegen elkaar zien afsteken. Op de plek kun je uitstekend zeeschildpadden waarnemen maar ook verschillende roggen, vogels (o.a. bruine pelikanen) en zeeleeuwen.

Overnachting in

Elizabeth Bay

Dag 4

Vannacht is de Sea Star Journey overgestoken richting het eiland Fernandina, je bezoekt vanochtend Punta Espinoza. Fernandina is een van de grotere eilanden in de archipel en Punta Espinoza is gelegen op de noordoostelijke punt van het eiland. Op deze locatie kun je enkele unieke diersoorten die hier leven waarnemen. Zeeleguanen bijvoorbeeld, zij leven hier in grotere groepen dan op de rest van de eilanden. Ze liggen te genieten in het zand, zwemmen net voor de kust en blokkeren soms de plek waar de landing plaats moet vinden. Een typische Galápagos bewoner die je hier verder tegenkomt is de Galápagos aalscholver. Omdat ze hun levensstijl aan dienden te passen aan het vinden van voedsel in de oceaan, zijn de vleugels, staart en poten van deze dieren zo gevormd dat ze niet meer kunnen vliegen, maar uitstekend kunnen zwemmen. Wanneer je deze vogels ziet, zie je echt een stukje uit Darwins evolutietheorie voor je opduiken.

’s Middags maak je een tocht in per zodiac (een rubberbootje) langs de kliffen van Tagus Cove. Deze tocht geeft je een goede kans om de Galápagos pinguïn en de Galápagos aalscholver te zien, maar zeker ook enkele andere watervogels. Vanaf de plaats waar je landt is het ongeveer 30 minuten wandelen naar de top van de klif. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op Lake Darwin, dat zouter is dan de zee, in de achtergrond zijn zelfs een aantal vulkanen zichtbaar. Kijk vooral goed om je heen, naar de tekeningen op de omliggende kliffen boven je, achtergelaten door piraten, walvisvaarders en zeerovers in de afgelopen eeuwen.

Overnachting in

Fernandina

Dag 5

Deze morgen ontwaak je in de buurt van het eiland Santiago. Het strand van Espumilla ligt aan James Bay, aan de noordkant van het eiland. De laatste keer dat het natuurfenomeen El Niño optrad veranderde een van de twee lagunes dusdanig door sedimentatie waardoor de flamingo’s die hier leefden genoodzaakt waren te vertrekken. Het bos van Palo Santo en de spectaculaire omgeving maken het zeer de moeite waard. Daarnaast is het strand een belangrijke nestlocatie voor zeeschildpadden.

In de middag bezoek je de andere kant van het eiland. Aan de westzijde vind je de zwarte stranden van Puerto Egas. Het zwarte strand is een direct gevolg van de vulkanische activiteit op het eiland. De plek draagt de naam Puerto Egas vanwege een poging die gedaan werd, door een bedrijf met aan het roer Hector Egas, om hier zout te winnen. Deze poging mislukte omdat de prijs van zout op het continent te laag was om de Galápagos-eilanden hiervoor te gebruiken. Het project werd afgebroken maar de infrastructuur bleef achter.

Overnachting in

Santiago

Dag 6

Op deze laatste dag bezoek je het eilandje Isla Lobos voor de kust van San Cristóbal. Vanuit Port Baquerizo Moreno, de hoofdstad van San Cristóbal, is het ongeveer 1 uur varen naar Isla Lobos. Hier wandel je eerst door gebieden met droge vegetatie die langzaam overgaan in vulkanisch gesteente en zanderige stukken. Het eilandje huisvest een kleine populatie blauwvoetgenten en fregatvogels, daarnaast vind je hier op het strand ook een grote kolonie zeeleeuwen.

Na dit bezoek keer je terug naar San Cristóbal, waar je een transfer hebt richting het tweede vliegveld in de archipel.

Galápagos archipel

Galápagoseilanden (letterlijk: Schildpaddeneilanden) is een provincie van Ecuador. De archipel bestaat uit dertien grote en meer dan veertig kleine eilanden die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 60.000 km2. Het gebied ligt in de Grote Oceaan op 970 kilometer van de kust van Ecuador. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en vormen nog steeds een van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. De eilanden zijn nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor is een in biologisch opzicht uniek gebied ontstaan, dat in 1959 Nationaal Park werd. In 1978 verklaarde UNESCO de eilanden, als een van de eerste natuurgebieden, tot Werelderfgoed, gevolgd in 1981 door het omliggende zeereservaat.

Galápagos Sea Star Journey

Deze reis wordt uitgevoerd met het first class yacht Galápagos Sea Star Journey. Dit bijzonder comfortabele Premium Class motorjacht van 42 meter lang en 9 m breed, is voorzien van uitstekende navigatie en veiligheidsuitrustingen. Het biedt plaats aan 16 passagiers die aan boord kunnen genieten van het comfort en de gezellige sfeer. De 9 hutten aan boord bevinden zich op drie verschillende dekken (hoofddek, beneden- en bovendek). De volgende typen hutten zijn beschikbaar aan boord van de Galápagos Odyssey:

 • hut type Galápagos suite, twee losse bedden (ca. 25 m2)
 • hut type Matrimonial suite, tweepersoonsbed (ca. 25 m2)
 • hut type Sea Star suite (ca. 35 m2)

Alle hutten hebben eigen sanitair, airco met bediening, warm en koud water, minibar, tv en een panoramisch uitzicht. Ze bieden je het comfort van een hotelkamer terwijl je buiten steeds een andere omgeving ziet. Daarnaast is het mogelijk om verbonden kamers aan te vragen wanneer je met de familie op pad gaat.

In de knusse eetkamer op het hoofddek worden zowel lokale als internationale maaltijden geserveerd. Daarnaast is er een zonnedek met zowel plekken in de schaduw als in de zon, hier vindt je tevens twee jacuzzi's en comfortabele zonnebedden. Verder biedt het jacht nog een comfortabele lounge en een kleine bibliotheek voor boeken en films.

De technische kenmerken van de Galápagos Sea Star Journey zijn:

 • Bouwjaar: 2011
 • Lengte: 42 meter
 • Breedte: 9 meter
 • Snelheid: 12 knopen
 • Capaciteit: 16 passagiers
 • Hutten: 9
 • Aandrijving: 2x Caterpillar motor met 340 pk, tankinhoud 27000 liter
 • Watervoorziening: watertank (45000 liter) en watermaker (9000 liter per dag)
 • Navigatie: 2x Furuno radar (1x 38,4 km & 1x 57,6 km bereik), 1 gps en 2x magnetisch kompas
 • Elektriciteit: 110/220 volt waarmee u uw accu’s en batterijen voor uw foto - en filmapparatuur gedurende de cruise kunt opladen
 • Veiligheid: brandmelders, brandblussers, reddingssloepen en zwemvesten

NB Programma

 • Dit reisarrangement beschrijft de 6-daagse route 'C' (vaste vertrekdag donderdag) die om de twee weken wordt uitgevoerd.
 • Naast route 'C' is er ook een 6-daagse route 'A' (vaste vertrekdag dinsdag) en een 5-daagse route 'B' (vaste vertrekdag zondag); beide routes worden om de twee weken uitgevoerd.
 • Combinaties van de routes A, B en C zijn te maken zodat je routes van 10, 11 en 15 dagen kunt maken.
 • Mocht je interesse hebben in de routes A en/of B of een samenstelling van diverse routes, vraag dan een offerte aan.
 • De vaarroute is altijd onder voorbehoud in verband met weersomstandigheden en eventueel opgelegde bepalingen van lokale autoriteiten.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Aan boord van de Sea Star Journey verblijft u 5 nachten in een tweepersoonshut. De hutten aan boord beschikken allen over een eigen badkamer. Aan boord is elektriciteit aanwezig (110V) wardoor je altijd accu’s en batterijen kunt opladen. Zie voor meer informatie over de catamaran het kopje 'Galápagos Sea Star Journey'.

Over de maaltijden

Alle maaltijden tijdens het verblijf aan boord van het jacht op de Galápagos zijn bij de reissom inbegrepen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen aan boord van de Sea Star Journey
 • Maaltijden o.b.v. vol pension
 • Speciaal welkomstdrankje, frisdrankjes en sapjes
 • Engelsprekende Galápagos gids
 • Alle excursies volgens programma
 • Gebruik snorkeluitrusting en wetsuits
 • Kayaks
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten Quito/Guayaquil - Galápagos v.v.
 • Entree nationaal park (US$ 100)
 • Transit Card (US$ 20 pp)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes en fooien)

Over de activiteiten

Deze reis is door iedereen met een gezonde conditie goed te maken. Tijdens het verblijf op de Galápagos maak je relatief eenvoudige wandelingen over vlak tot licht geaccidenteerd terrein en die variëren van 1 tot 3 uur over duidelijk gemarkeerde paden. Tijdens deze wandelingen wordt er veel uitgelegd door de gidsen en heb je de tijd om foto's te maken of te filmen. Wandelingen zijn tijdens deze Galápagos cruise niet het doel op zich maar vormen vaak de beste mogelijkheid om de bijzondere flora en fauna van de eilanden te verkennen.

Praktische informatie

De achtdaagse cruise (A) vertrekt om de week op zaterdag.

De munteenheid in Ecuador is de Amerikaanse dollar (US$). Kijk voor de actuele wisselkoersen op www.oanda.com/convert/cheatsheet.

Tijdens deze reis naar Ecuador dient u rekening te houden met bijkomende kosten zoals: entrees (o.a. Galapagos a US$ 110), maaltijden voor zover niet inclusief, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. U dient rekening te houden met een fooi voor de crew aan boord van de Letty. Een redelijk bedrag per persoon ligt tussen de US$ 50-80, maar het is natuurlijk aan u of u fooi wilt geven of niet.

Wij adviseren u zakgeld mee te nemen in de vorm van contante US$, pinpas en creditcard. Pinnen is in de plaatsen Quito en Otavalo mogelijk. Het veelvuldig gebruik van een creditcard raden wij af, daar betalingen hiermee in Ecuador met 10% extra worden belast. Wij adviseren u zakgeld mee te nemen in de vorm van contante US$ en een pinpasje.

Tijdens het verblijf op de Galápagos vindt alle vervoer plaats met de Ocean Spray of transfers geregeld voor de Ocean Spray. U leeft, eet en slaapt gedurende acht dagen aan boord en verlaat de boot alleen voor excursies/wandelingen of om al snorkelend de onderwaterwereld te verkennen.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan uw reis te beginnen. Het plezier tijdens uw reis is dan veel groter en bovendien loopt u minder kans om ziek te worden. Het is belangrijk dat uw schoenen goed zijn ingelopen om blaren te voorkomen.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak
 • Weekendkoffer (bij voorkeur zacht)
 • Wandelschoenen met enkelbescherming
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zwemkleding
 • Bril voor mensen met contactlenzen
 • Anti-insektenmiddel
 • Verrekijker 
 • Lippencreme met UV-filter

Tijdens deze reis draagt u alleen uw dagrugzak(je) met daarin uw waardevolle spullen, zonnewerende middelen, foto- en/of videocamera en wellicht een extra trui/regenjas. Aan boord van het jacht zijn handdoeken aanwezig. Bij het bezoek aan de eilanden op de Galápagos komen zogenaamde 'wet landings' voor waarmee wordt bedoeld dat uw schoenen nat worden. Het is dus raadzaam om makkelijk zittende schoenen mee te nemen die nat mogen worden! U kunt natuurlijk ook slippers meenemen voor in de 'panga's (de bootjes die u van het jacht naar de eilanden vervoeren) om bij aankomst op de eilanden ander (droog) schoeisel aan te doen. Tijdens het verblijf aan boord van het jacht en de wandelingen op de eilanden raden wij makkelijke zittende soepele wandelschoenen aan. Omdat de hutten aan boord altijd kleiner zijn dan hotelkamers, raden wij u aan niet meer dan noodzakelijk mee te nemen. Het verdient aanbeveling om uw bagage in een zachte weekendkoffer in te pakken. Het meenemen van plastic zakken is altijd handig om uw foto- en filmapparatuur te beschermen tegen stof en water.

Er zijn geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ecuador hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens dient u vanaf februari 2018 in het bezit te zijn van een reisverzekering waarin verplicht moet zijn opgenomen dat u voor medische kosten bent verzekerd.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging van uw visum is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, mn. in gebieden lager gelegen dan 2.300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar Malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1.500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil, Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1.500 m hoogte en op de Galapagos Eilanden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Sinds 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt overgebracht door een bepaalde steekmug en de gebruikelijke antimuggenmaatregelen moeten in acht worden genomen. Het zikavirus lijkt vooral een groter risico mee te brengen voor zwangere vrouwen op afwijkingen van het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dient u nog meer op uw tellen te passen dan op het platteland. U kunt het beste uw kostbare sieraden thuislaten en uw paspoort en geldmiddelen in een zogenaamde ‘moneybelt’ onder uw kleding dragen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs