Terug naar Ecuador

Cruise met 'tourist superior class' jacht

Cruise aan boord van de Fragata langs de verschillende eilanden van de Galápagos Archipel. Tijdens deze achtdaagse cruise vaart u langs de bijzondere eilanden Santa Cruz, Santa Fé, Española, Floreana én Genovesa. Onder begeleiding van een lokale gids verkent u ’s werelds unieke biologische schatkamer: prehistorisch uitziende zeeleguanen en natuurlijk de reuzenschildpadden waaraan de archipel haar naam ontleent. Door de geïsoleerde ligging heeft zich op de eilanden een geheel eigen flora en fauna kunnen ontwikkelen.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 3.506
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265630
8 dagen

Ecuador - Galápagos * Fragata

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Op het vliegveld in Baltra wordt u opgehaald door uw Engelssprekende lokale gids. U gaat aan boord van het jacht Fragata dat vlakbij de luchthaven in een baai voor anker ligt. Wanneer iedereen zijn/haar cabine is toegewezen en de lokale gids een briefing heeft gehouden, vangt het Galápagos avontuur aan.

Na de lunch zal de Fragata aanleggen voor de kust van Bachas Beach, een strand aan de noordkust van Santa Cruz. Het is de eerste kennismaking met de fauna van Galápagos zoals zeeleeuwen, zeeleguanen en soms flamingo's in enkele kleine lagunes achter het strand. Tevens is het strand één van de belangrijkste broedplaatsen van de zeeschildpad. Het kristalheldere water zal je uitnodigen om even te zwemmen of de snorkeluitrusting uit te proberen. Na terugkeer aan boord zal het diner 's avonds plaatsvinden, gevolgd door de briefing voor de volgende dag. 

Overnachting in

Fragata jacht - Santa Cruz

Dag 2

Na een nachtelijke vaartocht kom je s ochtends aan bij het eiland Genovesa, het eiland dat naar Genua is vernoemd, de geboorteplaats van Columbus. De bezoekersplaatsen van dit meest noordoostelijk gelegen eiland van de archipel, behoren tot de beste! Tevens is het een echt vogeleiland. De roodpootgenten zijn de meest bijzondere vogels van het eiland. Veruit de grootste kolonie van deze mooie vogels leven op Genovesa. Door de afgelegen ligging is dit eiland eigenlijk alleen voor de wat betere cruiseboten te bezoeken.

Na het ontbijt maak je een wandeling bij El Barranco over het plateau naar Prince Phillip´s Steps. Een steil pad leidt naar een klif voor een prachtig uitzicht over de oceaan. Genovesa is het eiland om Roodpootgenten waar te nemen die nestelen in de 'palo santo' bomen, die je van verre ruikt, mits de wind goed staat. Tevens is El Barranco de plek om de zeldzame Short-eared Lava Owls waar te nemen, Galapagos stormvogels (Swallows Storm-petrels) en Galápagos duiven. Na de lunch komen we aan bij Darwin Bay. Deze enorme baai domineert het eiland en net zoals bij de Prince Philip´s Steps, zul je hier grote kolonies fregatvogels en veel andere soorten zeevogels zien.

Overnachting in

Fragata jacht - Genovesa

Dag 3

In de morgen arriveren we bij Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond Pinnacle Rock Island. Op Bartolomé tref je lava formaties aan en askraters. Na een klim van 375 treden (ca. 30-40 minuten) op een houten trap, geniet je boven aangekomen van een prachtig uitzicht over de omliggende baaien. Dit is het meest bezochte deel van de Galápagos omdat het bekend staat om de Pinnacle Rock die bestaat uit verschillende soorten en kleuren vulkanische formaties. Op Bartolomé is er een mogelijkheid om te snorkelen en met een beetje geluk kun je Galapagos pinguïns spotten. Aansluitend aan het ochtendprogramma wordt geluncht. Hierna komen we aan op Santiago om een bezoek te brengen aan Sullivan Bay. We landen op een prachtig wit strand waar lavaformaties te zien zijn. In deze baai kun je zwemmen en snorkelen met zeeleeuwen en pinguïns. 's Avonds het diner aan boord met aansluitend weer de briefing voor de volgende dag.

Overnachting in

Fragata jacht - Bartolomé en Santiago

Dag 4

's Ochtends komen we bij Plazas Sur, een klein eiland met een van de grootste zeeleeuw kolonies ter wereld en kleurrijke geel-rode landleguanen. Ook zijn er veel verschillende vogels te spotten waaronder de zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels die rusten op de kliffen. In de middag bezoek je Santa Fe waar grote kolonies zeeleeuwen, landleguanen, zwaluwstaartmeeuwen en stormvogels voorkomen. Een wandelpad leid je naar het midden van het eiland waar een bos van enorme cactussen en Palo Santo bomen te zien zijn. Na dit landbezoek is er tijd om te zwemmen, snorkelen of heerlijk van de zon te genieten.

Overnachting in

Fragata jacht - Plazas Sur en Santa Fé

Dag 5

In de morgen bezoeken we Leon Dormido (Kicker Rock), een gigantisch rotsblok door de jaren heen gevormd door vulkanische uitbarstingen. Een smal kanaal scheidt de twee rotsen waardoor dit kanaal bevaarbaar is met een kleine bootje. Tevens zijn hier veel zeevogels te bewonderen. Verder is Leon Dormido een perfecte plaats om te snorkelen. Vervolgens varen we naar Cerro Brujo gelegen op het noordelijke gedeelte van San Cristobal. Deze geërodeerde heuvel en zijn omgeving maken dit een van de meest gefotografeerde stranden in de Galápagos. De belangrijkste attractie is het koraal zandstrand en de diversiteit aan dieren zoals zeeschildpadden, roggen en diverse genten. In de middag bezoeken we Isla Lobos, een piepklein eilandje van rotsige lavakusten. De naam verraadt de aanwezigheid van veel zeeleeuwen. Ook Blauwpootgenten kun je hier aantreffen. Dit prachtige gebied met haar adembenemende uitzicht biedt de gelegenheid om te snorkelen om nog meer van de onderwater wereld te ontdekken.

Overnachting in

Fragata jacht - San Cristobal en Isla Lobos

Dag 6

We hebben er weer een aardige vaartocht opzitten als we na het ontbijt aankomen op Española, bij Punta Suarez. Dit is een rotskust waar altijd van alles te zien is zoals blauwpootgenten, Maskergenten, grote zeeleguanen, Galápagos duiven, Darwin vinken en soms ook de Galápagos havik. Daarnaast biedt het een natuurlijke attractie: een lava blaasgat die het zeewater tot wel 30 meter (!) de lucht in spuit. Via een onderwater tunnel wordt het water door dit natuurlijk gevormde gat door de stroming geduwd. Een prachtig schouwspel. Na een vaartrip van ca. 45 minuten komenw e aan bij de oostkant van het eiland, bij de broedplaats voor bijna alle 12000 paren Galápagos albatrossen. In het seizoen (april-juni) zul je deze hier aantreffen. Verder geven de witte zandstranden een perfecte gelegenheid om te zwemmen en snorkelen tussen de zeeleeuwen. Ook bezoeken we de helderblauwe baai Bahía Gardner met zijn bijzonder tamme spotvogels en heerlijk strand. Hierna bezoeken we Osborn Islet, dit kleine eilandje ligt ten zuidoosten van Española en is een perfecte plaats om te zwemmen en snorkelen.

Overnachting in

Fragata jacht - Española

Dag 7

In de morgen komen we aan bij Cormorant Point waar een groot meer flamingos huisvest. Ook zijn hier Bahamapijlstaarten te vinden. Door de olivijn kristallen in het zand, wordt dit strand ook wel 'Green Beach' genoemd. Aan de andere kant van het eiland is wit zand te vinden, waar schildpadden eieren in leggen van december tot mei. Na Cormorant Point varen we naar Devil's Crown, een vulkanische krater die is uitgehold door de golven die alleen de noord en zuidkant rechtop hebben laten staan. De koraal formaties maken het onderwater uitzicht geweldig voor snorkelen. Je vindt hier scholen gekleurde vissen, haaien en zeeschildpadden.

Na de lunch gaan we richting Santa Cruz waar we in de havenplaats Puerto Ayora van boord afgaan om een bezoek te brengen aan het Charles Darwin Research Station. Dit wetenschappelijk station maakt al sinds 1959 deel uit van de Charles Darwin Foundation voor de Galápagos eilanden. Tijdens dit bezoek krijg je uitleg over de eilanden, onder andere het ontstaan hiervan en nog veel meer informatie. Ook zul je hier alles leren over de Galápagos schildpadden, al met al een educatieve middag.

 

Overnachting in

Fragata jacht - Floreana en Santa Cruz

Dag 8

Op de laatste dag van de cruise breng je een bezoek aan North Seymour, het eiland bekend vanwege zijn grote aantallen blauwpootgenten, fregatvogels en vork-staartmeeuwen. Daarnaast zijn hier ook zeeleguanen en zeeleeuwen te spotten. Het eiland bestaat uit een dorre plantengroei met Palo Santo ('heilig hout') de meest opmerkelijke boomsoort op het eiland. Slechts weinig dieren kunnen hier overleven, maar de leguanen voelen zich onder de barre omstandigheden prima thuis. Zij hebben genoeg aan de schijfcactussen om in hun voedsel- en vochtbehoefte te voorzien. Na deze bijzondere excursie vaart het jacht terug naar Baltra vanwaar je terugvliegt naar het vasteland van Ecuador.

Fragata

Deze reis wordt uitgevoerd met het motorjacht Fragata, een van de betere boten uit de toeristenklasse. Het is een kleine boot voor maximaal 16 passagiers in tweepersoonshutten. 

De 8 hutten aan boord bevinden zich in op twee dekken: 

 • Lower deck hutten 1, 2, 3 en 4 (huwelijksbedden OF  tweepersoonsbedden)
 • Upper deck hutten 6, 7, 8 en 9 (tweepersoonsbedden) 

Alle hutten hebben eigen sanitair (met warm en koud water), individueel regelbare airco. 

De technische kenmerken van de Fragata zijn:

 • Bouwjaar: onbekend
 • Lengte: 22,00 meter
 • Snelheid: 9 knopen
 • Capaciteit: 16 passagiers
 • Hutten: 8

Galápagos archipel

Galápagoseilanden (letterlijk: Schildpaddeneilanden) is een provincie van Ecuador. De archipel bestaat uit dertien grote en meer dan veertig kleine eilanden die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 60.000 km2. Het gebied ligt in de Grote Oceaan op 970 kilometer van de kust van Ecuador. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en vormen nog steeds een van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. De eilanden zijn nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor is een in biologisch opzicht uniek gebied ontstaan, dat in 1959 Nationaal Park werd. In 1978 verklaarde UNESCO de eilanden, als een van de eerste natuurgebieden, tot Werelderfgoed, gevolgd in 1981 door het omliggende zeereservaat.

NB Programma

 • De gepubliceerde route zoals beschreven op de website is vaarroute C met als vaste vertrekdag de vrijdag. 
 • De Fragata voert ook een andere 8-daagse vaarroute uit, namelijk vaarroute D die niet op de website staat vermeld. Deze vaarrroute is een combinatie van vaarroute A (4 dagen) en B (5 dagen). Mocht je interesse hebben in een korte route (4 of 5 dagen of de combinatie hiervan), laat het ons dan graag weten en we sturen je een offerte.
 • De vaarroute is altijd onder voorbehoud in verband met weersomstandigheden en eventueel opgelegde bepalingen van lokale autoriteiten.

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Deze reis wordt uitgevoerd met het jacht Fragata, een jacht uit de 'tourist superior' klasse. De Fragata is een bijzonder comfortabel motorjacht dat 22 meter lang is en bijna 6 meter breed. Het jacht is voorzien van uitstekende navigatie en veiligheidsuitrusting. De Fragata biedt plaats aan 16 passagiers. Aan boord kunt u genieten van het comfort en de gezellige atmosfeer.
Alle 8 hutten aan boord van de Fragata liggen op het main deck en het upper deck. Er zijn dus geen hutten op het lower deck. Alle tweepersoonshutten hebben eigen sanitair en airco. Er zijn enkele hutten met stapelbed maar ook enkele hutten met tweepersoonsbedden. De gezamenlijke ruimte op het schip bestaat uit een comfortabele lounge, een ruime eetkamer en een zonnedeck. De crew bestaat uit 7 personen plus een tweetalige natuurgids. Zij zullen er alles aan doen om uw verblijf zo bijzonder mogelijk te maken.

De technische kenmerken van de Fragata zijn:

 • Lengte: 22 meter
 • Breedte: 6 meter
 • Snelheid: 8 knopen (zo'n 15km per uur)
 • Capaciteit: 16 passagiers
 • Cabines: 8 tweepersoons cabines
 • Algemene ruimtes: salon, eetruimte, bar, zonnedek, TV, DVD
 • Bemanning: 7 personen plus een tweetalige natuurgids (Spaans en Engelssprekend; naturalist guide level III)
 • Bouwjaar: 1997
 • Elektriciteit: 110 / 220 volt waarmee u accu’s en batterijen voor uw foto - en filmapparatuur gedurende de cruise kunt opladen
 • Satelliet info: HF/UHF radio’s, GPS, Eco video/radar echo sounder, flare signals
 • Veiligheid: brandmelders, brandblussers, reddingssloepen en zwemvesten

Inbegrepen

 • Accommodatie aan boord Fragata (7 nachten)
 • Alle excursies conform programma
 • Maaltijden op basis van vol pension
 • Engelsprekende Galápagos gids

Niet inbegrepen

 • vlucht Quito/Guayaquil - Galápagos v.v.
 • transfer hotel-luchthaven v.v. in Quito/Guayaquil
 • entree nationaal park (US$ 100)
 • Galapagos Transit Card (a US$ 20 pp)
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. souvenirs en fooien)

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Bij de binnenlandse vlucht die je bij het maken van deze reis nodig hebt, kun je kiezen of je vanaf Quito of Guayaquil vliegt naar de Galápagos archipel. Ook bij de terugvlucht kun je weer kiezen of je naar Guayaquil of naar Quito terug vliegt. Of je nu vanaf of naar Quito of Guayaquil vliegt, voor de prijs maakt dit geen verschil. SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Praktische informatie

De achtdaagse cruise vertrekt wekelijks op elke vrijdag.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak
 • Weekendkoffer (bij voorkeur zacht)
 • Wandelschoenen met enkelbescherming
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zwemkleding
 • Bril voor mensen met contactlenzen
 • Anti-insektenmiddel
 • Verrekijker 
 • Lippencreme met UV-filter

Tijdens deze reis draagt u alleen uw dagrugzak(je) met daarin uw waardevolle spullen, zonnewerende middelen, foto- en/of videocamera en wellicht een extra trui/regenjas. Aan boord van het jacht zijn handdoeken aanwezig. Bij het bezoek aan de eilanden op de Galápagos komen zogenaamde 'wet landings' voor waarmee wordt bedoeld dat uw schoenen nat worden. Het is dus raadzaam om makkelijk zittende schoenen mee te nemen die nat mogen worden! U kunt natuurlijk ook slippers meenemen voor in de 'panga's (de bootjes die u van het jacht naar de eilanden vervoeren) om bij aankomst op de eilanden ander (droog) schoeisel aan te doen. Tijdens het verblijf aan boord van het jacht en de wandelingen op de eilanden raden wij makkelijke zittende soepele wandelschoenen aan. Omdat de hutten aan boord altijd kleiner zijn dan hotelkamers, raden wij u aan niet meer dan noodzakelijk mee te nemen. Het verdient aanbeveling om uw bagage in een zachte weekendkoffer in te pakken. Het meenemen van plastic zakken is altijd handig om uw foto- en filmapparatuur te beschermen tegen stof en water.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ecuador hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens dient u vanaf februari 2018 in het bezit te zijn van een reisverzekering waarin verplicht moet zijn opgenomen dat u voor medische kosten bent verzekerd.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, mn. in gebieden lager gelegen dan 2.300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar Malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1.500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil, Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1.500 m hoogte en op de Galapagos Eilanden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Sinds 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt overgebracht door een bepaalde steekmug en de gebruikelijke antimuggenmaatregelen moeten in acht worden genomen. Het zikavirus lijkt vooral een groter risico mee te brengen voor zwangere vrouwen op afwijkingen van het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dient u nog meer op uw tellen te passen dan op het platteland. U kunt het beste uw kostbare sieraden thuislaten en uw paspoort en geldmiddelen in een zogenaamde ‘moneybelt’ onder uw kleding dragen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

24 augustus 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

07 september 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

21 september 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

05 oktober 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

19 oktober 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

02 november 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

16 november 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

30 november 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

14 december 2018
1 persoon (route C) eenpersoons hut € 6.304
1 persoon (route C) gedeelde tweepersoons hut € 3.516
2 personen (route C) tweepersoons hut € 3.506

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs