Terug naar Ecuador

Verblijf vanuit Amazonewoud lodge

Kronkelende rivieren, koele beekjes, bijzondere plantsoorten met kleurrijke bloemen. Verken het tropisch regenwoud op zoek naar ocelotten, kaaimannen, slangen, tapirs en vlinders. Loop over meters hoge hangbruggen en zweef als het ware tussen de boomtoppen om in de vele mircoklimaten vogels en apen te spotten. Na een dag vol avonturen en belevenissen is het 's avonds heerlijk ontspannen. Vanaf de veranda hoort u de mooie geluiden uit het woud en waant u zich in een van de laatste ongerepte natuurgebieden ter wereld.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 938
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265812
4 dagen

Ecuador - Amazonewoud * Yasuní Sacha

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Coca wordt u verwelkomd. Na een lunch en kleine opfrissing in deze plaats, wordt u vervolgens naar de haven gebracht om daar in de gereedliggende gemotoriseerde kano's te stappen. De waanzinnige fraaie boottocht van 80 km (!) stroomafwaarts vangt aan. Onderweg hoeft u zich geenszins te vervelen. U heeft de kans vele vogels te zien waaronder reigers, ijsvogels, lepelaars en visarenden terwijl u langzaam de bewoonde wereld verlaat. Bij aankomst op het 2000-hectare grootte privé reservaat van de Sacha Lodge, begint u direct aan uw eerste wandeling over een 1.5 km lang wandelpad door het dichtbegroeide vloedbos. Luister naar de geluiden... veel aapsoorten worden hier waargenomen. De bagage wordt voor u gedragen. Na deze 30 minuten durende wandeling komt u aan bij het Pilchicocha meer. Kanoërs wachten u op om u al peddelend met kanoboten in ca. 10 minuten over het meer te varen. Krijsende tropische vogels verwelkomen u eindelijk in de namiddag bij de Sacha Lodge. Voor de komende 4 dagen uw thuisbasis voor een absolute regenwoudbeleving.

Na deze lange reisdag zult u waarschijnlijk behoefte hebben aan een verfrissende duik in het meer Pilchicocha. Natuurlijk kunt u ook meteen vogels gaan spotten vanaf de minitoren bij de lodge. Op hoogte heeft u de mogelijkheid de vele soorten vogels rond de lodge te observeren, net als de prachtige zonsondergang. Ook kunt u de 'Butterfly House' bezoeken, een plaats met de meest kleurrijke vlinders. Na het diner is er nog genoeg tijd om een nachtwandeling te maken door het regenwoud om honderden verschillende soorten dieren te zoeken die alleen 's nachts actief zijn. Ook kunt u een kanotocht maken op het meer en stilletjes dichterbij peddelen als u de oranje opgloeiende ogen van de spectaculaire kaaimannen in het vizier heeft gekregen.

Overnachting in

nabij Yasuní Nationaal Park - Sacha Lodge

Dag 2

Vandaag staat er een ochtend activiteit gepland die tussen 6 en 7 uur 's ochtends begint. U loopt vandaag de Liana Chica trail en komt uiteindelijk uit bij de Canopy Walkway waar u fantastische uitzichten zult hebben over het regenwoud. Vanaf hier zult u de vele felgekleurde vogels goed kunnen bekijken. De canopy walk is een van de weinige van de Wereld en ligt in Sacha's park. Het vogelpad geeft u de mogelijkheid een blik te werpen over het dak van het tropisch regenwoud. De Canopy Walkway ligt op 36 meter hoogte en is 275 meter lang. Na het bezoek aan de Canopy Walk gaat u naar Liana Grande, waar lokale gidsen zullen vertellen over de verschillende medicinale planten die al sinds honderden jaren gebruikt worden in hun cultuur. Dan wandelt u over de Higueron trail, dat u door het hart van het woud leidt waar Kapok en Fig bomen eindeloos boven u uit lijken te rijzen. Het pad leidt uiteindelijk naar Finca. Terwijl u onder de parasols van het terras heerlijk luistert naar de vele vogelgeluiden om u heen krijgt u een lunch geserveerd. Na de lunch kunt u kiezen voor een prettige wandeling langs de Rio Napo of voor een meer uitdagende trip op het Leoncillo trail waar u met enig geluk de Titi aap spot! Beide wandelingen leiden u terug naar de kano waarmee u terug vaart naar de lodge.

Overnachting in

nabij Yasuní Nationaal Park - Sacha Lodge

Dag 3

Vandaag wandelt u na het ontbijt over de Lagartococha trail. Deze wandeling biedt u de kans om meer te leren over de lokale bevolking en hun relatie met het regenwoud. De gids zal u ongetwijfeld vertellen over de bomen, waarvan de lokale bewoners geloven dat daar de geesten van hun voorouders in huizen. U leert over de mysterieuze 'dwende': de duivelman van het regenwoud. Na aankomst bij het Lagartococha meer staat er een rustige kanotocht op het programma door een natuurlijk moeras, waar diverse anaconda's, kaaimannen en capybara's leven. Na de rit over het water volgt een wandeling aan de andere kant van het meer waar u de mogelijkheid heeft om door de bomen spelende kapucijner apen te bewonderen. Na de tochten komt u terug in de lodge, waar u een duik kunt nemen in het meer of een middagdutje kunt doen op uw privébalkon. Na de lunch zal de lokale gids u laten zien hoe men vist op piranha's. Na de middag stapt u in een kano en vaart u door het Amezonewoud waar u grote kans heeft om oog in oog te staan met vele soorten apen. Houdt u ook uw ogen goed open voor de schuwe rivier otter en de zeer goed gecamoufleerde luiaard. Na deze fascinerende tocht komt u aan bij de houten toren van Sacha die is gebouwd rond een eeuwenoude Kapok boom. Vanaf de toren bekijkt u de wereld met de blik van een vogel en kan u gebruik maken van de vele sterke telescopen om de machtige zonsondergang te bekijken. Ook kunt u de fantastische vulkaan Mount Sumaco zien en bij helder weer zelfs de met sneeuw bedekte Andesbergen. Na zonsondergang gaat de kano terug in het donker en hoort u een regemwoudsymfonie gespeeld door kikkers en insecten. De kans is groot dat u in het donker kaaimannen zult zien en allerlei soorten nachtvogels die hun nachtroep de duisternis in sturen. Na deze gedenkwaardige dag in de Amazone arriveert u weer bij Pilchicocha Lake en ziet u de lokkende lichtjes van de Sacha Lodge.

Overnachting in

nabij Yasuní Nationaal Park - Sacha Lodge

Dag 4

U ontbijt om 6.15 uur en verlaat rond kwart voor 7 de lodge. U maakt een laatste wandeling naar de rivier en u heeft de kans om een laatste blik op te vangen van rondslingerende apen. Na de wandeling volgt de 2 uur durende kanotocht terug naar Coca. Lokale gidsen begeleiden u naar het vliegveld waar dit reisarrangement eindigt.

NB Programma

De samenstelling van de internationale groep kan van dag tot dag verschillen, doordat mensen iedere dag kunnen komen en gaan. Met de aanwezige mensen maakt u de excursies.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De Sacha Lodge helpt mee aan het behoud van het milieu en het tropisch regenwoud. Alle hutten hebben een rieten dak en een schaduwrijke terras. De hut is opgetrokken uit traditionele materialen en past zo in de natuurlijke omgeving. Alle 26 hutten hebben een eigen badkamer met toilet en douche met warm water. Verder zijn de hutten gecontroleerd op insecten en voorzien van plafondventilators die boven de bedden hangen. Vanuit de luie hangmatten voor de hutten kunt u het regenwoud overzien en heeft u kans om wilde dieren, zoals toekans en apen te spotten. U mag gebruik maken van de uitkijkpost van de lodge vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op Lake Pilchicocha en waar u gemakkelijk vogels kunt spotten. Naast de toren is er een 'Butterfly House' waar men vlindersoorten kweekt. De mooiste en meest gevarieerde vlinders vliegen rond in de 'Flying room' waar u ze van zeer dichtbij zult ontmoeten.

Over de maaltijden

De maaltijden in Sacha Lodge worden bereid door een aantal chefs. Ze proberen zo veel mogelijk diverse en internationale gerechten te bereiden. Elke dag worden er drie buffetten klaargemaakt die een erg ruime keuze bieden, zodat iedereen er iets bij vind naar zijn of haar smaak. Tevens maken de chefs met plezier speciale gerechten klaar voor bijvoorbeeld vegetariërs en mensen met een apart dieet. Op tenminste één avond wordt een barbecue georganiseerd op het buitenterras, direct aan de rand van het meer. Ook kan iedereen die van een drankje houdt na een drukke en actieve dag altijd terecht bij de bar waar veel keuze is uit cocktails, likeuren, wijnen en biersoorten.

Inbegrepen

 • Transfer Coca - Sacha Lodge v.v. per boot
 • 3 overnachtingen in een tweepersoons hut met en-suite badkamer
 • Verblijf o.b.v. volpension
 • Excursies vanuit lodge
 • Engelstalige gids
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • binnenlandse vlucht Quito - Coca v.v.
 • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes, fooien e.d.)
 • entree Yasuni Nationaal Park (US$ 25 pp) bij bezoek klei lik

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

U kunt deze reis het gehele jaar maken.

 

Klimaat Amazonewoud
In het Amazone regenwoud is het warm, vochtig en regenachtig gedurende het gehele jaar. Van augustus tot september en van december tot februari zijn er korte onderbrekingen van de dagelijkse regenbuien.

 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ecuador hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens dient u vanaf februari 2018 in het bezit te zijn van een reisverzekering waarin verplicht moet zijn opgenomen dat u voor medische kosten bent verzekerd.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, mn. in gebieden lager gelegen dan 2.300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar Malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1.500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil, Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1.500 m hoogte en op de Galapagos Eilanden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Sinds 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt overgebracht door een bepaalde steekmug en de gebruikelijke antimuggenmaatregelen moeten in acht worden genomen. Het zikavirus lijkt vooral een groter risico mee te brengen voor zwangere vrouwen op afwijkingen van het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dient u nog meer op uw tellen te passen dan op het platteland. U kunt het beste uw kostbare sieraden thuislaten en uw paspoort en geldmiddelen in een zogenaamde ‘moneybelt’ onder uw kleding dragen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

26 juni 2018 - 31 december 2018
2 personen (tweepersoonskamer) € 938
3 personen (driepersoonskamer) € 938
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 938
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 938

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs