Terug naar Ecuador

Verblijf vanuit Amazonewoud lodge

Kronkelende rivieren, koele beekjes, bijzondere plantsoorten met kleurrijke bloemen.  Verken het tropisch regenwoud op zoek naar ocelotten, kaaimannen, slangen, tapirs en vlinders. Loop over meters hoge hangbruggen en zweef als het ware tussen de boomtoppen om in de vele mircoklimaten vogels en apen te spotten. Na een dag vol avonturen en belevenissen is het 's avonds heerlijk ontspannen. Vanaf de veranda hoort u de mooie geluiden uit het woud en waant u zich in een van de laatste ongerepte natuurgebieden ter wereld.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265813
5 dagen

Ecuador - Amazonewoud * Yasuní Nationaal Park

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Coca wordt u een heerlijke lunch geserveerd. Vervolgens wordt u naar de haven gebracht waar u in de gemotoriseerde kano's stapt. Tijdens tocht van ca. 80 km stroomafwaarts heeft u de kans vele vogels te zien waaronder reigers, ijsvogels, lepelaars en visarenden, terwijl u langzaam de bewoonde wereld verlaat. U komt aan op het privé reservaat (2000km groot!) van de Sacha Lodge, hier begint u direct aan uw eerste wandeling over een 1.5 km lang wandelpad wat door het dichtbegroeide vloedbos met vele palmbomen loopt. Luister naar de geluiden... vele aapsoorten worden hier waargenomen. De bagage wordt voor u gedragen. De 30 minuten durende wandeling voert u naar het Pilchicocha meer. Kanoërs wachten u op om u al peddelend met kanoboten in ca. 10 minuten over het meer te varen. Krijsende tropische vogels verwelkomen u eindelijk bij de Sacha Lodge, deze lodge is de komende 5 dagen uw thuisbasis voor een ware beleving in het regenwoud. U komt aan in de namiddag (rond 16 - 16.30 uur). Na deze lange reisdag zult u waarschijnlijk behoefte hebben aan een verfrissende duik in het meer Pilchicocha. Natuurlijk kunt u ook meteen vogels gaan spotten vanaf de minitoren bij de lodge. Op hoogte heeft u de mogelijkheid de vele soorten vogels rond de lodge goed te observeren, net als de prachtige zonsondergang. Ook kunt u de 'Butterfly House' bezoeken. Hier zult u versteld staan van de rijke kleurenpracht van de vlinders. Na het diner is er nog genoeg tijd om een nachtwandeling te maken door het regenwoud om honderden verschillende dieren op te speuren die alleen 's nachts actief zijn. U kunt een kanotocht maken op het meer en stilletjes dichterbij peddelen als u de oranje opgloeiende ogen van de spectaculaire kaaimannen in het vizier heeft gekregen.

Overnachting in

nabij Yasuní Nationaal Park - Sacha Lodge

Dag 2

Vandaag gaat u al vroeg uit de veren voor het ontbijt, daarna wandelt u over de Liana Chica trail. U komt uit bij de Canopy Walkway waar u fantastische uitzicht heeft over het dak van het regenwoud en van waar u de vele felgekleurde vogels goed kunt spotten. De Canopy Walk is één van de weinige hoge vogelpaden in de Amazone ter Wereld. De Canopy Walkway ligt op 36 meter hoogte en is 275 meter lang. Ga op pad met de gids naar Liana Grande, waar hij verteld over de verschillende medicinale planten die al sinds honderden jaren gebruikt worden in hun cultuur. Wandel over de Higueron trail, die u leidt door het hart van het woud waar Kapok en waar Fig bomen eindeloos boven u uit lijken te rijzen. Bij aankomst in Finca wordt een heerlijke lunch geserveerd terwijl u onder de parasols van het terras heerlijk luistert naar de vele vogelgeluiden om u heen. Na de lunch kunt u kiezen voor een wandeling langs de Rio Napo of voor een meer uitdagende trip over de Leoncillo trail waar u de Titi aap kunt spotten. Beide wandelingen leiden u terug naar de de kano waarmee u terug vaart naar de lodge.

Overnachting in

nabij Yasuní Nationaal Park - Sacha Lodge

Dag 3

Na het ontbijt wandelt u over de Lagartococha trail. U krijgt de kans om meer te leren over de lokale bevolking en hun relatie met het woud. Er wordt verteld over de bomen, waarvan de lokale bewoners geloven dat daar de geesten van hun voorouders in huizen en over de mysterieuze 'dwende': de duivelman van het regenwoud. Na aankomst bij het Lagartococha meer vaart u door een natuurlijk moeras waar diverse anaconda's, kaaimannen en capibara's leven. Daarna wandelt u langs de andere kant van het meer waar u met enig geluk kapucijnapen kunt bewonderen. Bij terugkomst in de lodge kunt u een duik nemen in het meer of is het heerlijk vertoeven op uw privébalkon. In overleg met uw lokale gids heeft u na de lunch de mogelijkheid om te zien hoe men vist op piranha's. Aan het eind van de middag stapt u in een kano en vaart u door het Amazonewoud waar u misschien wel oog in oog komt te staan met vele aapsoorten. De schuwe rivier otter en de goed gecamoufleerde luiaard leven hier ook en met een beetje geluk vangt u een blik van ze op. Na deze fascinerende tocht komt u aan bij de houten toren van Sacha die is gebouwd rond een eeuwenoude Kapok boom. Vanaf de toren bekijkt u het regenwoud en kan u gebruik maken van de vele sterke telescopen om de machtige zonsondergang te bekijken. Met helder weer heeft u kans de fantastische vulkaan Mount Sumaco te zien en de met sneeuw bedekte toppen van het Andes-gebergte. Na zonsondergang vaart u met een kano terug naar de lodge, terwijl u luistert naar een regenwoudsymfonie afkomstig van de brullende kikkers en zoemende insecten. De kans is groot dat u in het donker kaaimannen zult spotten terwijl de nachtvogels hun nachtroep de duisternis in sturen. Na deze gedenkwaardige dag in de Amazone arriveert u weer bij Pilchicocha Lake waar u de lokkende lichtjes van de Sacha Lodge langzaam dichterbij ziet komen.

Overnachting in

nabij Yasuní Nationaal Park - Sacha Lodge

Dag 4

Vandaag krijgt u de kans om vier verschillende soorten papegaaien tegelijkertijd te zien. Vanaf de Sacha Lodge duurt het slechts dertig minuten om met een gemotoriseerde kano over de Napo rivier naar de beroemde papegaaien lick te komen. U vertrekt rond zes uur s'ochtends en arriveert rond half 8 bij de lick. Zo heeft u meer dan voldoende tijd om van dichtbij te zien hoe de papegaaien de modder eten om de zuren die ze binnen krijgen van fruit en bladeren te neutraliseren. U komt rond 11 uur terug bij de lodge waar u tussen de middag kunt zwemmen of relaxen totdat de lunch geserveerd wordt. U kunt ook nog een kijkje nemen in het vlinderhuis om de regenboogkleuren van de vlinders op de foto te zetten. In de middag bewandelt u de Pantano trail. U wandelt door meerdere gebieden in het regenwoud met diverse plantensoorten. Op dit pad kunt u verschillende soorten apen en vogels zien. Het tropische regenwoud leert u vandaag in vele facetten kennen en zorgt voor een echte beleving.

Overnachting in

nabij Yasuní Nationaal Park - Sacha Lodge

Dag 5

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om rond kwart voor 7 de lodge te verlaten. Na een laatste wandeling naar de rivier, waarbij u voor de laatste keer rondslingerende apen kunt spotten, volgt de 2 uur durende kanotocht terug naar Coca. Lokale gidsen begeleiden u naar het vliegveld waar dit reisarrangement eindigt.

NB Programma

De samenstelling van de internationale groep kan van dag tot dag verschillen, doordat mensen iedere dag kunnen komen en gaan. Met de aanwezige mensen maakt u de excursies.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De Sacha Lodge helpt mee aan het behoud van het milieu en het tropisch regenwoud. Alle hutten hebben een rieten dak en een schaduwrijke terras. De hutten zijn opgetrokken uit traditionele materialen en behoort zo bij zijn natuurlijke omgeving. Alle 26 hutten hebben een eigen badkamer met toilet en douche met warm water. De hutten worden gecontroleerd op insecten en zijn voorzien van plafondventilators die boven de bedden hangen. Vanuit de luie hangmatten kunt u het regenwoud overzien en heeft u zelfs kans om toekans en apen te spotten. U mag gebruik maken van de uitkijkpost van de lodge vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op Lake Pilchicocha en waar u gemakkelijk vogels kunt spotten. Naast de toren is er een 'Butterfly House' waar men vlindersoorten kweekt. De mooiste en meest gevarieerde vlinders vliegen rond in de 'Flying room' waar u ze van zeer dichtbij zult ontmoeten.

Over de maaltijden

De maaltijden in Sacha Lodge worden bereid door een aantal chefs. Ze proberen zo veel mogelijk diverse en internationale gerechten te bereiden. Elke dag worden er drie buffetten klaargemaakt die een erg ruime keuze bieden, zodat iedereen er iets bij vind naar zijn of haar smaak. Tevens maken de chefs met plezier speciale gerechten klaar voor bijvoorbeeld vegetariërs en mensen met een apart dieet. Op tenminste één avond wordt een barbecue georganiseerd op het buitenterras, direct aan de rand van het meer. Ook kan iedereen die van een drankje houdt na een drukke en actieve dag altijd terecht bij de bar waar veel keuze is uit cocktails, likeuren, wijnen en biersoorten.

Inbegrepen

 • Transfer Coca - Sacha Lodge v.v. per boot
 • 4 overnachtingen in een tweepersoons hut met en-suite badkamer
 • Verblijf o.b.v. vol pension
 • Excursies volgens programma
 • Engelstalige gids
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • binnenlandse vlucht Quito - Coca v.v.
 • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes, fooien e.d.)
 • entree Yasuni Nationaal Park (US$ 25 pp) bij bezoek aan kleilik

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

Het gehele jaar kunt u deze reis maken.

Klimaat Amazonewoud
In het Amazone regenwoud is het warm, vochtig en regenachtig gedurende het hele jaar. Van Augustus tot september en van december tot februari zijn er korte onderbrekingen van de dagelijkse regenbuien.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Ecuador hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens dient u vanaf februari 2018 in het bezit te zijn van een reisverzekering waarin verplicht moet zijn opgenomen dat u voor medische kosten bent verzekerd.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, mn. in gebieden lager gelegen dan 2.300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar Malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1.500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil, Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1.500 m hoogte en op de Galapagos Eilanden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Sinds 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt overgebracht door een bepaalde steekmug en de gebruikelijke antimuggenmaatregelen moeten in acht worden genomen. Het zikavirus lijkt vooral een groter risico mee te brengen voor zwangere vrouwen op afwijkingen van het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dient u nog meer op uw tellen te passen dan op het platteland. U kunt het beste uw kostbare sieraden thuislaten en uw paspoort en geldmiddelen in een zogenaamde ‘moneybelt’ onder uw kleding dragen.

Recent reisadvies
Op www.minbuza.nl vindt u meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs