Duitsland - Vulkaaneifel - mountainbiken, 4 dagen MTB-tocht door het land van maren en vulkanen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Mountainbikevakantie vanuit hotel

Ontdek tijdens deze mountainbikevakantie het meest vulkanische deel van de Eifel per moutainbike. Fiets over brede MTB-paden door prachtige beukenbossen en langs diepe kratermeren, maar ook over spannende singletracks langs de kronkelende Lieserrivier. Je kan lekker doorfietsen dankzij bewegwijzerde routes en GPS-tracks. Je verblijft in een eenvoudig vriendelijk pension.

Uniek aan deze reis

  • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Vulkaaneifel - mountainbiken

Nog geen elfduizend jaar geleden vormde de Eifel het toneel van een groot vulkanisch spektakel: vuur, stoom en lava creëerden hier een compleet nieuw landschap. Na al dit tumult in de aardkorst vulden de gedoofde kraters zich met water en werden de oude vulkaankegels toegedekt met een groene plantenvacht. Nieuwe bewoners legden weer akkers en weiden aan en bouwden er hun dorpjes en stadjes. De Vulkaaneifel is een bijzonder landschap dat de mountainbiker ongekende mogelijkheden biedt. Je fietst door donkere bossen over vroegere lavastromen en passeert oude watermolens, groene weilanden en goudgele akkers. Beklim 'stille' vulkaantjes en geniet van de spiegelende blauwgroene kratermeren: de befaamde maren. Op het terras van het hotel kan je bijkomen met heerlijke Kuchen.

Dag 1

Aankomst in Üdersdorf. Als je vroeg arriveert, kan je alvast een eerste fietstochtje maken in de omgeving of een wandeling maken naar het nabijgelegen, bijzondere lavagebied.

Overnachting in

Üdersdorf

Dag 2-3

De Vulkaaneifel beschikt over een netwerk van gemarkeerde mountainbikeroutes die je op allerlei manieren kancombineren. Je kan je routes dus zo lang of zo kort maken als je zelf wil. Wij bieden je de GPS-gegevens van enkele fraaie rondritten van verschillende lengtes in de omgeving.
Enkele voorbeelden:

Een rondrit van 37 km (500 m stijgen en dalen) voert langs de drie vulkaanmeren nabij het kuuroord Daun. De pittige klim naar de Dronketurm wordt beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving. In het dorpje Gillenfeld kan je genieten van een welverdiende pauze. Via het kleine Holzmaar en het fraaie Liesertal keer je terug in Üdersdorf.

Tijdens de rondrit van 24 km (350 m stijgen en dalen) kom je langs het nabij Üdersdorf gelegen bikepark. Fanatieke bikers kunnen zich hier uitleven op spannende trails over lavagesteente en houten kombochten.

 

Overnachting in

Üdersdorf

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Wellicht heb je nog tijd voor een laatste ronde?

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je bent te gast in een fraai gelegen traditioneel Duits pension even buiten het rustige dorpje Üdersdorf. De kamers hebben een eigen douche en toilet op de kamer. Je kunt ook kiezen voor een appartement met kookgelegenheid. Vanuit het pension heb je prachtig uitzicht over het dal van de meanderende Lieser. De mountainbikeroute loopt vlak langs het pension, dus je kan meteen opstappen.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
In ons pension zijn echter enkele kamers waar de bedden echt uit elkaar kunnen. Indien je dit wenst, dit svp duidelijk bij de boeking aangeven.

Over de maaltijden

Je kan kiezen tussen een verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension. Bij een verblijf op basis van halfpension geniet je 's avonds van een driegangendiner in je accommodatie. Bij een verblijf op basis van logies en ontbijt raden we je aan om met de auto te komen. Het dichtstbijzijnde restaurant vind je namelijk in het nabijgelegen Daun (6 km). De lunch koop je zelf in of je vraagt de accommodatie om een lunchpakket.

Inbegrepen

  • Alle overnachtingen
  • Alle ontbijten
  • GPS-gegevens MTB-routes
  • Kaart met mountainbikeroutes (1 per gezelschap)

Niet inbegrepen

  • Heen- en terugreis
  • Lunches
  • Diners (bij te boeken)
  • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

Deze mountainbikereis is prima geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Het gebied kent een uitgebreid netwerk aan mountainbikeroutes. Met behulp van de routeaanduidingen en de kaart kan je de tochten gemakkelijk uitbreiden of inkorten. Je fietst afwisselend over brede, onverharde wegen en smalle (bos)paadjes.

Extra dagen

Je kan extra dagen bijboeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Üdersdorf is ca. 360 km. Je kan gratis parkeren bij de accommodatie.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Gerolstein laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Üdersdorf is niet heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Gerolstein reis je per bus naar Daun en vervolgens per bus of taxi naar Üdersdorf (6km). De bussen gaan onregelmatig. Aangezien er in Üdersdorf geen restaurants zijn waar regelmatig wordt gekookt, adviseren we je een verblijf op basis van halfpension te boeken indien je met de trein wil reizen.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Gerolstein      08:02 - 13:02 1
Gerolstein – Amsterdam CS 14:56 - 20:26 1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Je kan dit arrangement op elke dag van de week starten van 1 april t/m 31 oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

We raden je sterk aan een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaard uitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

het_dorpje_schalkenmehren.jpg

Duitsland - Vulkaaneifel - mountainbiken

MTB-tocht door het land van maren en vulkanen

Mountainbikevakantie vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 308 klanten