Duitsland - München, 4 dagen Door een Engelse tuin in Beieren

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

stedentrip per fiets vanuit hotel

Met meer dan tweehonderd kilometer aan fietspaden is München een paradijs voor tweewielers. De inwoners van München maken zelf veel gebruik van dit vervoermiddel en de stad moedigt het gebruik van de fiets sterk aan. Langs de Isar rivier fiets je over autovrije paden naar de centraal in München gelegen Englischen Garten: 200 jaar geleden gerealiseerd door de Amerikaanse graaf Rumford. Fiets in een internationale groep langs de hoogtepunten in het centrum en ontdek 's avonds de kunstenaarswijk Schwabing. Verblijf in een comfortabel hotel in stadspark Englischen Garten en geniet in deze groene long in de Biergarten van een Weisswurst met een lokaal gebrouwen bier.

Uniek aan deze reis

 • Hotel aan stadspark
 • Incl. fietshuur
 • Inclusief fietsexcursie met gids
 • GPS Tracks Aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - München

Ontdek de hoofdstad van Beieren, geboorteplaats van Sprookjeskoning Lodewijk II. Zijn wieg stond in Schloss Nymphenburg, destijds buiten München gelegen, inmiddels omarmd door de stad. De door ons beschreven fietsroute leidt je o.a. langs dit kasteel met de prachtige bijbehorende botanische tuin. Veel van de andere markante gebouwen in München die je op de fiets passeert, zijn gebouwd in opdracht van de grootvader van Lodewijk II: Lodewijk I. De architectuur geeft de stad een zuidelijk tintje, dat op mooie zomeravonden ook terug te zien is aan de goedgevulde terrassen her en der in de stad.
Door de ruime opzet van de stad heb je als fietser alle ruimte en nooit het gevoel dat je in een miljoenenstad fietst.

Dag 1

Aankomst. Je checkt in bij het hotel en gaat dan naar buiten voor wat eerste indrukken van de stad.

Overnachting in

München

Dag 2

Je haalt je fiets op bij de verhuurder. Er staat een boeiende fietsexcursie in een internationale groep op het programma onder leiding van een Engelstalige gids. Het vormt een prima kennismaking met de stad en voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het monumentale Maximilianeum: het monument van de Engel van de Vrede, en het in prachtige Jugendstil opgetrokken Volksbad. De natuur is echter niet ver weg in deze groene stad: langs de oevers van de Isarrivier (met strand!) en in het enorme stadspark Englischer Garten is het prachtig.
Tijdens de 4 uur durende excursie wordt er regelmatig gestopt om uitleg te geven en er is een pauze gepland van ca. 45 minuten in de Englischer Garten. Tijdens deze pauze wordt er geluncht in een biergarten, voor eigen rekening.
Na de excursie heb je de rest van de dag en de volgende dag de beschikking over je huurfiets.

Overnachting in

München

Dag 3

Ontdek met je fiets de rest van de stad en fiets naar het BMW-museum en de botanische tuin bij Schloss Nymphenburg. Zoef met de lift naar het uitzichtplatform van de toren in het Olympisch Park en zie de besneeuwde toppen van de Alpen. De Englischer Garten vraagt erom nog verder ontdekt te worden: fiets langs de Isarrivier of ga picknicken tussen de locals. Beschreven fietstoute: 30 km, 75 m stijgen en dalen.


Overnachting in

München

Dag 4

Einde van het arrangement, tenzij je natuurlijk een of meerdere nachten hebt bijgeboekt. Heb je nog tijd, laat dan je koffers in beheer bij het hotel en maak een laatste verkenning door de stad.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je bent te gast in een intiem hotelletje, fraai gesitueerd aan de Kleinhesseloher See aan de rand van de Englischer Garten. Het is een oase van rust in deze grote stad. Toch ben je met de metro zo in het centrum van de stad. Je verblijft meestal in de dependance van het hotel in een appartement met eigen douche en toilet.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Het ontbijt is bij het arrangement inbegrepen. 's Morgens kan je gebruiken maken van het riante ontbijtbuffet. Bij mooi weer wordt het ontbijt geserveerd in de tuin. Voor lunch en avondeten vind je in München vele leuke eethuisjes en goede restaurants. Suggesties vind je in je reispakket.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3 ontbijten
 • Fietsexcursie in een internationale groep o.l.v. een Engelstalige gids
 • 2 dagen fietshuur
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

De door ons aangeboden fietsroutes zijn niet erg lang. Er blijven dus zeeën van tijd over voor bezienswaardigheden, musea, terrasjes, galerietjes en shoppen. Je kan afstappen en opstappen waar je wil en je kan de tochten eventueel verlengen of combineren. In München kan je de fiets buiten de spits tegen een kleine vergoeding overigens gewoon meenemen in de metro.

Extra dagen

Je kan extra dagen bijboeken.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - München is ca. 800 km. Je kan de auto betaald parkeren (ca. € 10,- per dag) in de parkeergarage van het hotel.
In München dient je auto voorzien te zijn van een Umweltplakette (milieusticker). Je kunt deze o.a. kopen bij een ANWB-winkel. Meer informatie vindt u op de website van de ANWB

Treinreis

BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – München 08:03 - 15:281
München – Amsterdam CS   09:55 - 17:281


Prijs dagtrein p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 170,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 248,50 (zitplaats, 1e klas, retour)


BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – München 18:37 - 07:051
München – Amsterdam CS   22:52 - 11:281


Prijs nachttrein p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 210,50 (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 230,50 (4-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 290,50 (2-pers. slaapcoupe, 2e klas, retour)


NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Toelichting
Kies een treinreis naar München. Vanaf München Hauptbahnhof neem je de S-bahn naar Marienplatz en vervolgens de U-bahn naar station Münchner Freiheit. Je wandelt vervolgens in nog geen 10 minuten naar het hotel. Je kan vanaf het Hauptbahnhof ook een taxi nemen.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op München.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf vliegveld München neem je de S-bahn naar Marienplatz en vervolgens de U-bahn naar station Münchner Freiheit. Je wandelt vervolgens in nog geen 10 minuten naar het hotel.

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin je vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op je gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reis je milieubewust en comfortabel per trein, dan kan je met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Als je toch voor de auto kiest, kan je je auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost je overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten op elke dag van 1 mei t/m 31 oktober, m.u.v. de periode van de Oktoberfeste. De Oktoberfeste zijn altijd de laatste twee weken van september t/m het eerste weekend van oktober.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Konigsplatz_Munchen.jpg

Duitsland - München

Door een Engelse tuin in Beieren

stedentrip per fiets vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen