Duitsland - Mecklenburger meren, 6 dagen Langs het meer van Müritz

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Gezinsfietsreis langs hotels en pension

Over fietspaden en kleine weggetjes rondom het grootste meer van Noord Duitsland: de Müritz. Zwemmen onderweg is dus altijd mogelijk, maar in het Nationaal Park waan je je ook op safari met grote visarenden, zeearenden, mythische kraanvogels en wilde wouden. Wellicht een paar uurtjes kanoën? Wegdromen bij sprookjeskastelen of je vergapen aan de grote aquaria van het Müritzeum. Heerlijk ijs eten op een terrasje bij één van de leuke stadjes aan het meer. Overnachtingen waar je de (buiten)ruimte hebt!

Uniek aan deze reis

 • Het grootste meer van Noord Duitsland
 • Kindvriendelijke verblijven
 • Nationaal Park Müritz met veel wild
 • Veilige fietsroutes en leuke pauzeplekken
 • Vervelen onmogelijk: afwisseling onderweg
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Duitsland - Mecklenburger meren

Het Müritz-Nationalpark ligt in het merengebied van Mecklenburg, ten noorden van Berlijn, aan de oostkant van het immense meer van Müritz. Op deze zowel avontuurlijke als relaxte familiefietstocht maak je kennis met de ongekende vogelrijkdom en ongerepte wouden, moerassen en vennen ten oosten van Waren. Vanuit het levendige Waren fiets je over veilige fietspaden en weggetjes langs prachtige zwemplekken, levendige havenstadjes en sprookjeskastelen. Onderweg kun je misschien ook een kleine kanotocht te maken.

Maak kennis met de indrukwekkende natuur in het imposante en interactieve Mürtizeum, waar vooral de aquaria de aandacht trekken. Onderweg moet je af en toe omhoog kijken voor de imposante zeearend, de grootste arend van Europa. Bij het bezoekerscentrum kun je ‘live’ meekijken in de nesten van de visarenden. Rond de herfstvakantie vormt de kraanvogeltrek een spectaculair schouwspel.

Naast al die natuur kun je je ook heerlijk vermaken aan, op en rond het water. Door de korte fietsafstanden heb je onderweg genoeg tijd voor andere leuke dingen dan fietsen.

Je slaapt in prima hotels en pensions waar het voor families goed toeven is. Aan buitenspeelruimte is overal gedacht en met de uitstekende ontbijten heb je genoeg energie voor steeds een actieve dag.

Dag 1

Aankomst in Waren, een klein historisch stadje aan het grote Müritzmeer. Als je vroeg aankomt loont het de moeite door de oude straatjes van het historische centrum naar de haven en de oevers van het meer te lopen. Vlakbij vind je ook diverse zwemmogelijkheden. Of ben je nog op tijd voor een bezoek aan het prachtige Müritzeum?

Overnachting in

Waren

Dag 2

Tijd voor verkenning van de omgeving. Vandaag staat een korte fietstocht (9 km) rond de Tiefwarensee op het programma, een kleiner meer ten noorden van de Müritz. Zeer de moeite waard is een bezoek aan het interessante Müritzeum, een interactief museum over de natuur van de Mecklenburgse meren. Hier leer je veel over de omgeving die je aanstaande dagen gaat bezoeken. De grote aquaria geven je een goed beeld van wat er onder het wateroppervlak van de Müritz leeft. Ook lekker zwemmen en luieren aan de talloze strandjes of een vaartocht over de Müritz behoren tot de mogelijkheden.

Overnachting in

Waren

Dag 3

Van Waren naar Boek, 21 km. Je fietst langs de oostelijke oevers van de Müritz naar Federow, een klein dorpje in het Nationaal Park. Bij het bezoekerscentrum kun je in het voorjaar via een ‘live-camera’ meekijken in het nest van visarenden. Verder kun je hier meer informatie krijgen over het nationale park. Door eeuwenoude bossen en langs moerassen gaat het zuidwaarts. Op diverse uitzichttorens heb je een mooi overzicht over het gebied. Je overnacht in Boek, een gehucht middenin de natuur van het Nationaal Park

Overnachting in

Boek

Dag 4

Van Boek naar Zielow, 18 - 30 km. Door bossen en langs kleine meertjes en waterlopen fiets je rond de zuidelijke punt van het Müritzmeer. Je koerst door afwisseld landschap richting het stadje Röbel. In de omgeving kun je de fietstocht ook onderbreken voor een korte kanotocht. Je overnacht in de buurt van het meer waardoor je bij mooi weer nog even een lekkere duik in het frisse water kan nemen voordat de avond valt.

Overnachting in

Zielow/Röbel

Dag 5

Van Zielow/Röbel naar Waren, 30 - 43 km. Je zet koers naar het kleine stadje Röbel aan de oevers van het Müritzmeer. Hier kan je vanaf de kerktoren de Müritz en de wijde omgeving bewonderen. Of stop bij de lekkere ijssalon voor een ijsje of een zalige ijskoffie. Je fietst verder over het fietspad langs de oevers van het meer richting Klink. Hier fiets je langs een sprookjesachtig kasteel (nu hotel) en een heerlijk strand aan het meer. Daarna is het niet ver meer naar Waren, waar je nog een laatste nacht doorbrengt.

Overnachting in

Waren

Dag 6

Na het ontbijt eindigt de reis en neem je afscheid van de Müritz, tenzij je hier nog een of meer dagen langer wilt verblijven.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in drie fraai gelegen onderkomens. Ze liggen allemaal rustig en er is genoeg ruimte om buiten te spelen. Je slaapt op 2-3 persoonskamers. Welke kamersamenstelling beschikbaar is hangt van de situatie af.

Waren
Hier slaap je in een fraai hotel aan de kleine Tiefwarensee, in een groot park. Het hotel bestaat uit twee gebouwen. Bijzonder is dat een deel van de werknemers bestaat uit mensen met een (kleine) handicap. Er heerst een zeer vriendelijke en ongedwongen sfeer. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Een prima basis om de reis te beginnen en te beëindigen.

Indien dit hotel volgeboekt is, verblijf je in een hotel van vergelijkbare klasse in het centrum. Hier ontbreekt helaas de grote buitenruimte.

Boek
Hier slaap je in een landelijk hotel of pension in het Nationaal Park van Müritz, tussen de bossen. De bijzondere plek maakt dit tot een genoeglijk verblijf, maar verwacht geen grote luxe. Het plaatsje bestaat uit een paar huizen en een camping en is een goed uitgangspunt voor de fietstocht van morgen langs de zuidelijke punt van de Müritz. 

Indien dit hotel/pension is volgeboekt, overnacht je in een hotel net buiten het Nationale Park.

Zielow/Röbel
Je slaapt twee nachten in een hotel aan het meer in het dorpje Zielow. Hier kan je volop genieten van het verblijf aan het water of een mooie fietstocht maken in de omgeving.

Als hier geen plek meer is, overnacht je in een prima hotel in het nabijgelegen stadje Röbel, direct aan het Müritz-meer. Of in Bollewick., net buiten het kleine dorpje ligt tussen de landerijen een enorme stenen schuur, overblijfsel van de landbouw in DDR tijd. Nu vind je er een ‘Landhotel’, diverse kleine winkeltjes en horeca.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Je verblijf in Mecklenburg is op basis van logies en een uitstekend ontbijt. Voor de dagelijkse picknick in het veld kan je elke dag onderweg lunchinkopen doen.

Voor het avondeten kun je terecht bij of nabij de accommodatie en in Waren en nabij Röbel ook in diverse plaatselijke restaurants. Vooral in Waren is een ruime keuze.

Info kindvriendelijkheid

Alle onderkomens zijn uitgezocht op kindvriendelijkheid. Er is overal buitenspeelruimte, kinderen zijn welkom en er bestaat de mogelijkheid dat kinderen op de kamer van de ouders slapen. Ook zijn er kinderbedjes verkrijgbaar.

Het programma is zeer afwisselend en met korte dagafstanden, zodat er onderweg genoeg tijd is voor stops, zwemmen, ijsjes of andere activiteiten.

Inbegrepen

 • 5x overnachting met ontbijt
 • Bagagetransfers dag 3, 4 en 5
 • 1000 Seen Card (kortingskaart voor musea, boten, openbaar vervoer)
 • Indien fietshuur: servicehotline en briefing over reis en fiets
 • GPS tracks
 • Informatiepakket met kaartmateriaal en Nederlandstalige routes

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Entrees
 • Toeristenbelasting
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Aangezien er kinderzitjes te huur zijn, kan je deze tocht maken met kinderen van alle leeftijden. Het programma dat we naast het fietsen aanbieden (musea, natuur, kastelen e.d.) wordt eigenlijk pas echt leuk voor kinderen vanaf ongeveer de kleuterleeftijd of wat ouder en is met name aantrekkelijk voor de leeftijd tussen ca. 6 en 12 jaar.

De afstanden per dag schommelen rond 24-40 kilometer. Het terrein is hooguit licht glooiend en je fietst grotendeels op vrijliggende fietspaden of kleine autoluwe weggetjes. Soms zijn er stukken onverhard, maar van goede kwaliteit.

Extra dagen

Extra nachten kun je alleen bijboeken in Waren. Dat is een leuke uitvalsbasis voor een extra dagje fietsen, een boottocht of zwemmen.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas helaas niet mogelijk om een (huur)fiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik: hier.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand tussen Utrecht en Waren / Müritz is ongeveer 650 km. Je kunt de auto gedurende de reis gratis op een afgesloten terrein parkeren bij onze locale vertegenwoordiger in Waren.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Waren(Müritz)   09:00 - 18:28 1
Waren(Müritz)– Amsterdam CS 09:01 - 17:00 1

Deze reis kun je maken tussen eind april en half oktober.

Het klimaat in Mecklenburg lijkt op het onze, al heeft het al meer kenmerken van een landklimaat: de winters zijn er kouder en de zomers gemiddeld warmer.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

http://reiseauskunft.bahn.de/

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis naar Mecklenburg te beginnen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

4-6-2020:

Reizigers zijn door de Deelstaatregering Mecklenburg-Vorpommern verplicht gesteld om ca. 2 weken voor aankomst met hotels contact op te nemen om hun gegevens door te geven voor check-in.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Fietsende_familie_2.jpg

Duitsland - Mecklenburger meren

Langs het meer van Müritz

Gezinsfietsreis langs hotels en pension

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten