Mooie_fietsomgeving_snp_gn.jpg

Duitsland - Brandenburg, Spreeradweg, 5 dagen Op de fiets richting Berlijn

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Ten zuiden van Berlijn ligt het UNESCO biosfeer reservaat Spreewald. Op een ontspannen fietstrektocht volg je de rivier de Spree richting Berlijn en ontdek je het ‘Giethoorn van Duitsland’ met een gepunterde ‘Kahn’-boot. Verder is het genieten van het kleinschalige cultuurlandschap, doorsneden door duizend kanaaltjes en stroompjes. Je overnacht in prima hotels in stadjes en dorpen als Cottbus, Lübben en Beeskow en je bagage wordt vervoerd.

Uniek aan deze reis

 • Boottocht met originele 'Kahnboot'
 • Lichte fietsroutes en fijne hotels
 • UNESCO biosfeer reservaat Spreewald
 • Vrijliggende fietspaden
 • Waterrijk groen en kleinschalig natuurlandschap
 • GPS tracks aanwezig
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Brandenburg, Spreeradweg

Je volgt bij dit arrangement de goed gemarkeerde Spree Radweg van Cottbus tot Beeskow: een prachtige, autoluwe route over vrijwel vlakke fietspaden en rustige weggetjes die je dwars door het bijzondere Spreewald natuurgebied voert. Onderweg langs de oevers van de Spree liggen talloze dorpjes waar je koffie kunt drinken (met of zonder Kuchen!) of lunchen en ’s avonds wacht het comfort van een prima hotel. Natuurlijk wordt je bagage elke dag vervoerd, je hoeft slechts te genieten van de fietstochten. Aan het eind van de tocht reis je met het openbaar vervoer weer terug naar het beginpunt waar je je auto hebt geparkeerd. Vanzelfsprekend kun je dit arrangement ook verlengen met een  stadsverblijf in Berlijn.

Dag 1

Aankomst in Cottbus, gelegen zo’n 120 kilometer ten zuiden van Berlijn. Dit kleine universiteitsstadje is het aanzien meer dan waard. In het historische centrum ligt de kleurrijke ‘Altmarkt’ met haar terrasjes en restaurants. Wanneer je op tijd arriveert heb je wellicht nog kans om het nabijgelegen Park Branitz te bezoeken, een prachtig landschapspark uit de 19-de eeuw gelegen rondom het Schloss Branitz.

Overnachting in

Cottbus

Dag 2

Vandaag een mooie afwisselende fietstocht van Cottbus naar Lübben. Je volgt de oevers van de Spreerivier tot het plaatsje Burg. Hier begint het eigenlijke Spreewald reservaat en vertakt de Spree zich in talloze hand gegraven kanaaltjes en sloten. Het bijzondere moerasbos wordt afgewisseld met kleine grasakkertjes waar dromerige roodbonte koeien vredig liggen te herkauwen. De fietsafstand vandaag is 57 km maar over de vlakke, autoluwe fietspaden en dijkjes is dat uitstekend te doen.

Overnachting in

Lübben

Dag 3

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel in Lübben heb je ruim de tijd dit Spreedorp te verkennen. Eerst te voet en later op de ochtend stap je in een karakteristieke ‘Kahn’ voor een handgepunterde boottocht van twee uur. In de middag volgt nog een korte (17 km) fietstocht langs het fraaie Spreedorp Schlepzig, bekend vanwege de uitstekende lokale bierbrouwerij (!) naar het eindpunt Krausnick waar je overnacht in het rustig gelegen landhotel.

Overnachting in

Krausnick

Dag 4

Op de laatste fietsetappe (56 km) verlaat je het biosfeer-reservaat Spreewald en je pikt het stroomdal van de Spree verder noordwaarts op. Heerlijke fietspaden langs visrijke vennen of door verstilde dennenwouden brengen je tot aan de oevers van de Leissnitzsee. Hier steek je over met een handbediend fietsveer, de laatste in Noord-Duitsland. De veerman trekt met grote halen het ponton naar de overkant. En dan is het nog een kilometer of tien naar het ommuurde stadje Beeskow waar je overnacht in het stadshotel aan de markt. ’s Avonds kun je er uitstekend uit eten in een van de restaurants in de binnenstad.

Overnachting in

Beeskow

Dag 5

Na het ontbijt eindigt je arrangement. Je kunt met het openbaar vervoer doorreizen naar Berlijn voor extra overnachtingen of eventueel terug naar Cottbus indien je daar je auto heeft achtergelaten.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De vier hotels waar je verblijft zijn allen zorgvuldig geselecteerd en gunstig gelegen vlak aan de fietsroute. Alhoewel onderling verschillend qua ligging en uiterlijk, hebben ze een gelijkwaardig niveau qua voorzieningen. Het zijn kleinschalige accommodaties en daarom kan het voorkomen dat wij gebruik maken van gelijkwaardige alternatieve hotels in de buurt. Alle hotels zijn ingesteld op fietsers en hebben voorzieningen als fietsstallingen, pomp en plakspullen en oplaadpunten voor e-bikes.

De kamers
Alle kamers in de verschillende hotels zijn rookvrij, hebben goede bedden, een badkamer met douche, föhn, flatscreen tv, telefoon, en gratis gebruik van wifi.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Op loopafstand van de verschillende hotels bevinden zich leuke restaurants en terrasjes. Voor de lunches kun je terecht in een van de vele dorpjes die je onderweg passeert. Overal is er wel een terrasje of kleine Gasthaus waar je wat te eten kunt krijgen.

Inbegrepen

 • 4 x overnachting in ***/**** hotels inclusief ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer tussen de hotels (op dag 2, 3 en 4)
 • Rondvaart met Kahnboot in Lübben
 • Streekproduct Spreewald Gurken (ligt klaar in Cottbus)
 • Koffie met taart bij hotel in Lübben
 • Reisinformatie, fietsroutes en kaartmateriaal
 • 24-uurs bereikbaarheid service (in noodgevallen)

Niet inbegrepen

 • Heenreis naar Cottbus en terugreis vanaf Beeskow
 • Toeristenbelasting (ter plekke te betalen; ca € 2,- p.p.p.d.)
 • € 15,- reserveringskosten (per boeking)

Over de activiteiten

Je fietst tussen de 17 en 55 km per dag over vrijwel vlakke fietspaden of kleine landweggetjes, deels onverhard.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Cottbus is ca. 725 km. Het stadshotel beschikt over een eigen parkeergarage maar het is helaas niet mogelijk parkeerplaatsen van te voren te reserveren en beschikbaarheid is daarmee niet te garanderen. Wel is er een nabijgelegen parkeergarage waar je voor € 4,- per dag je auto veilig kwijt kunt (ter plaatse te betalen, reserveren niet nodig).

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Cottbus laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Vanaf Cottbus station kan je per taxi of stadsbus naar het hotel. In Beeskov, aan het einde van de reis, ligt het station op loopafstand van het laatste hotel.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –Cottbus 09:00- 16:59 1
Beeskow– Amsterdam CS  10:34- 17:01 1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Praktische informatie

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

K_Spreeradweg_8_snp_A.jpg

Duitsland - Brandenburg, Spreeradweg

Op de fiets richting Berlijn

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen