Stedentrip per fiets vanuit stadshotel
Uniek aan deze reis
- Bezoek Potsdam
- Fietsexcursie met gids
- Incl. huurfiets
- Op de fiets door Charlottenburg en Kreuzberg
- GPS-tracks aanwezig
Je overnacht in een klein maar fijn appartement-hotel aan een rustige laan in de sfeervolle wijk Prenzlauer Berg. Het hotel heeft een tuin waar je bij kan komen van de vele indrukken in de stad. De appartementen zijn ruim, comfortabel en voorzien van een keuken en privé badkamer (soms aan de overkant van de gang). De studio's beschikken over tweepersoonsbedden met gescheiden matrassen en soms over een keuken. De drie- en vierpersoonsappartemementen beschikken over twee aparte slaapkamers met tweepersoonsbedden.
In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.
Het ontbijt is bij het arrangement inbegrepen. Voor het avondeten vind je in de buurt vele leuke eethuisjes, waar alle nationaliteiten op culinair gebied zijn vertegenwoordigd. Eventueel kan je ook zelf een en ander klaarmaken in je appartement.
Een appartementenhotel is aantrekkelijk om met je gezin te verblijven. Er is hier wat meer (leef-) ruimte en een keukentje.
De door ons aangeboden fietsroutes zijn niet erg lang. Er blijven dus zeeën van tijd over voor bezienswaardigheden, musea, terrasjes, galerietjes en shoppen. Je kan afstappen en opstappen waar je wil en je kan de tochten eventueel verlengen of combineren. In Berlijn kan je de fiets tegen een kleine vergoeding overigens gewoon meenemen in de S-bahn. Een bezoek aan Potsdam is niet in het routeboek beschreven, maar vanaf het Hauptbahnhof zijn meerdere fietsroutes van verschillende lengtes perfect aangegeven, bijvoorbeeld de Havelweg rondom de Templiner See.
Berlijn is fantastische voor wat oudere kinderen die zelf goed kunnen fietsen in het stadsverkeer. In Berlijn zijn veel veilige fietspaden en door de keuzen van je routes kun je het net zo druk of rustig maken als je wilt. Met name de grote parken en de uitgezette fietsroutes op fietspaden door de stad maken die arrangement ook geschikt voor gezinnen.
Je kan extra dagen bijboeken.
Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten.
LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik: hier.
De afstand Utrecht - Berlijn is 640 km. Je kan de auto in overleg met het hotel in de wijk parkeren, meestal gratis.
Berlijn is een zogenaamde Umweltzone: je hebt een milieusticker nodig voor je auto. Deze stickers zijn verkrijgbaar bij de ANWB.
Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.happyrail.com/nl
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.
Je kan het best uitstappen op Berlin Hbf en dan per S-Bahn naar Station Alexanderplatz gaan (tenzij de internationale trein doorrijdt naar Alexanderplatz, dan is dit natuurlijk handiger). Van Bahnhof Alexanderplatz neem je de U-Bahn U2 richting Pankow en stap je uit bij de Senefelderplatz. Dan is het nog 10 min lopen naar het hotel.
Bestemming | Tijd | Overstap |
Amsterdam – Berlijn Hbf. | 09:00 - 15:22 | geen |
Berlijn Hbf.– Amsterdam | 12:34 - 19:00 | geen |
Je kan dit arrangement starten op elke dag van 1 maart t/m 27 november. Op www.nederlands.visitberlin.de kan je kijken welke speciale evenementen, tentoonstellingen of optredens er zijn, zodat je daar je reis op af kan stemmen.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Berlijn ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Je dient in ieder geval een goede reisgids van Berlijn mee te nemen. Om je alvast voor te bereiden op een bezoek, raden we de volgende boeken aan:
Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten