Cyprus - Wandelvakantie, 8 dagen Akamas en Pafos vanuit Droushia Heights

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Dobberend in de ‘infinity pool’ van het Droushia Heights hotel liggen de baai van Polis en het Akamas schiereiland, de westpunt van Cyprus, aan je voeten. Dagelijks heb je de keuze uit een korte en rustige, of een iets langere wandeling langs stille dorpjes, door mooie mediterrane bossen, door diepe valleien of langs de prachtige kustlijn van het ongerepte Akamas schiereiland, begeleid door twee SNP reisleiders. Aangename temperaturen, (bijna) altijd zon tot diep in de winter en een ongekende bloemenpracht in het voorjaar. Bezoek de archeologische opgravingen en de 'Kings Tombs' van Pafos. En elke dag is er de verleiding van het panoramaterras met het mooiste uitzicht van Cyprus en je luxe kamer waar je heerlijk slaapt…

Uniek aan deze reis

 • 4*-hotel met ruime suites en prachtig uitzicht
 • Bezoek mozaieken Paphos
 • Cyprus in alle seizoenen aantrekkelijk
 • Dagelijks keuze uit lichte en iets langere wandeling
 • Fijn hotel met ruime suites en prachtig uitzicht
Zwaarte
Comfort

Op reis met twee reisleiders

Op een deel van onze groepswandelreizen staan er niet één maar twee reisleiders voor je klaar. Op die manier kun je elke dag ter plaatse kiezen of je meegaat met de lichte wandeling of toch iets meer hooi op de vork wilt nemen. Lees verder...

Dag tot dag

Cyprus - Cyprus * licht & comfortabel

Grieken, Foeniciërs, Romeinen, Engelsen en Turken hebben in de 9000 jaar oude geschiedenis van het eiland Cyprus hun sporen achtergelaten. Niet alleen in de vorm van tempels of ruïnes, maar ook in de vorm van mythologische verhalen. Afrodite, de godin van liefde en schoonheid, werd hier uit het schuim der golven geboren. Maar ook de fraaie natuur maakt Cyprus tot een heerlijk eiland voor een korte wandelreis in het voorjaar, najaar en zelfs in de winter. We kozen voor deze ontspannende en comfortabele wandelreis een uitstekend hotel, dat aan de rand van het op 600m hoogte gelegen dorpje Droushia ligt en uitkijkt over de baai van Polis, op de uiterste westpunt van Cyprus. De prachtige natuur van het nog grotendeels ongerepte Akamasschiereiland met haar mooie mediterrane bossen en de prachtige kustlijn vormen een uitgelezen wandelbestemming. Het Akamas schiereiland kent een bijzondere bloemenpracht vol orchideeën. Kleurrijke vogels zoals de hop, de bijeneter en de wielewaal komen hier nog volop voor. Je wandelt hier door een weelderig begroeide kloof en langs de grillige kustlijn. Een bezoek aan het bad van Afrodite, bron van eeuwige jeugd, maakt deze klassieker in het SNP-programma compleet. Ook gaan we een dag naar de stad Paphos. Tal van opgravingen hebben hier de resten van een oude koningsstad blootgelegd. Wereldberoemd zijn de Romeinse villa’s met bijzonder gave mozaïeken vol mythologische taferelen. Echter ook uit de Byzantijnse en Turkse tijd vind je in Paphos en omgeving allerlei overblijfselen.
Omdat er twee reisleiders meegaan heb je steeds de keuze uit een kortere of langere wandeling. En dan is er nog het hotel waar we een week te gast zijn: het moderne en enkele jaren geleden volledig gerenoveerde hotel Droushia Heigts heeft uitstekende en bijzonder ruime suitekamers, een goede keuken, gezellige bar, een terras mét zwembad en een uitzicht dat tot de mooiste panorama’s van het eiland behoort!

Dag 1

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Larnaca. In ca. 2,5 uur rijden we naar ons hotel, aan de rand van het dorpje Droushia in het westen van Cyprus, waar we de hele week te gast zijn.

Bij vroege aankomst: vanaf het vliegveld in Larnaca rijden we naar het zoutmeer en de fraaie Halan Sultan Teke moskee. Aansluitend rijden we naar de stad voor een uitgebreide Cypriotische lunch.
Bij late aankomst: vanaf het vliegveld rijden we rechtstreeks naar ons hotel.
Bij aankomst in het hotel is er in de avond voor wie wil de mogelijkheid om nog iets te eten, maar dit is niet inclusief.

Overnachting in

Droushia - Droushia Heights Hotel of Natura Beach Hotel

Dag 2

Vandaag maken we kennis met de omgeving van het dorpje Droushia, dat boven op de 600m hoge, vlakke bergrug ligt, die de ruggengraat vormt van het Akamas schiereiland. ’s Ochtends maken we een korte rondwandeling vanuit het iets verderop gelegen dorpje Kritou Tera en maken we kennis met het snel veranderende leven in de kleine Cypriotische plattelandsdorpen. Eind jaren 70 kenden deze dorpen nog geen elektriciteit of stromend water; nu worden ze langzaam de 21e eeuw ingetrokken. De wandeling voert door het dorp en door een klein, begroeid valleitje naar het in 1974 door de Turkse bevolking verlaten dorpje Tera. Over een stille asfaltweg wandelen we terug naar Kritou Tera. Wandeling: 3,5 km, 100m stijgen en dalen, 1,5 uur.
’s Middags kunnen de liefhebbers een iets langere rondwandeling rondom het dorp Droushia maken. We wandelen naar een markante rotsformatie boven het dorp, waar we mooi uitzicht op de zuidkust van het Akamas schiereiland hebben. Via een valleitje en door de oude centra van het dorp Ineia wandelen we terug naar Droushia, waar we op het terras van één van de kafenions een frappé of een Griekse koffie kunnen drinken. Wandeling: 8,5 km, 200m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Droushia - Droushia Heights Hotel

Dag 3

Een rit van ruim een uur brengt ons in Pano Archimandrita, dat verscholen ligt in de heuvels boven de zuidkust van Cyprus. Eerst nemen we een kijkje bij het in een rotsspleet verscholen heiligdom waar de beenderen van 318 heiligen bewaard zouden worden. We lopen vandaag met de zwaardere en lichtere wandelvariant dezelfde route, We dalen geleidelijk langs akkers en wijngaarden naar het verlaten dorpje Kato Archimandrita, een verscholen ruïne-dorpje. Na een korte stop bij het kerkje van dit dorp beginnen we aan de mooie, ontspannende wandeling door de schaduwrijke vallei van Khapotami. Naarmate we vorderen wordt de kloof dieper en nauwer en via een breed pad stijgen we geleidelijk langs de flank van de vallei naar het vruchtbare plateau van Alekhtora. Via wijngaarden lopen we naar dit stille dorpje, waar de bus op ons wacht. Op de terugweg houden we halt bij het beroemdste stukje Cypriotische kust: Petra tou Romiou, ofwel de plek waar Aphrodite uit het schuim van de golven geboren werd.
Wandeling: 10 km, 3,5 uur, 150m stijgen en 350m dalen.

In het winterhalfjaar kan het soms voorkomen dat er teveel water in de kloof staat. Dan maken we een alternatieve wandeling vanaf Pano Panagia aan de voet van het Troodos gebergte. Je loopt via een wijnbouwgebied naar een plateau en eindigt bij het Chrysorrogiatissa klooster. Lengte 5 of 8 km, 200 of 300m hoogteverschil, 2,5 of 3,5 uur wandelen.

Overnachting in

Droushia - Droushia Heights Hotel

Dag 4

Het Akamasschiereiland is een van de laatste ongerepte natuurgebieden van Cyprus. Vandaag maken we een rondwandeling vanaf de eenzaam gelegen kapel Agios Minas, net onder de hoofdkam die de ruggengraat van Akamas vormt. We volgen de onverharde weg over de kam en hebben, tussen de Calabrische dennenbomen door, geregeld uitzicht op het Akamas schiereiland. Hier blijkt pas hoe verlaten dit gedeelte is. In het vroege voorjaar is de ondergroei rijk aan orchideeën. De lange variant voert onderlangs de markante top van de heuvel Pano Vakhines en langs de restanten van een oud klooster (Pirgos tis Ryganeas), waar we onder een reusachtige eik heerlijk in de schaduw kunnen pauzeren. Op de terugweg passeren we een verlaten magnesiummijn waar we de korte route oppikken. Het laatste stuk van de wandeling gaat via een prachtig paadje tussen de mediterrane struiken met mooi uitzicht op de kom en de baai van Polis, voordat we Agios Minas weer bereiken, waar de bus wacht. Wie de korte route loopt is al eerder bij de bus terug en kan eventueel naar een strandje bij Latsi gebracht worden, voor een drankje of een verkoelende duik in zee.
Korte wandeling: 6 km, 150m stijgen en dalen, duur: 2,5 uur.
Lange wandeling: 11,5 km, 300m stijgen ne dalen, duur: 4 uur.

Overnachting in

Droushia - Droushia Heights Hotel

Dag 5

Vlakbij Droushia ligt Pano Arodes, een in 1974 geheel verlaten Turks-Cypriotisch dorpje dat inmiddels fraai gerestaureerd en weer bewoond is. Met voortdurend prachtig uitzicht op zee en de zuidkust van Akamas loop je via een landweg over een plateau met wijngaarden en akkers naar de kust. De velden waar je in het begin van de wandeling langs loopt, vertonen in het voorjaar een keur aan bloemen. Naarmate je verder afdaalt en de Avgaskloof nadert, verandert het landschap steeds meer en wordt snel droger. Uiteindelijk resten slechts wat eenzame geitenschuurtjes en johannesbroodbomen. De omgeving wordt grilliger en het pad biedt uiteindelijk een prachtig panorama over de Avgaskloof. Doordat er in de kloof bijna altijd water stroomt, heeft deze een veel vochtiger microklimaat dan de omringende heuvels. De liefhebbers voor een extra ommetje kunnen een kijkje nemen in de nauwe kloof. De tocht eindigt aan zee, bij een taverna waar we iets kunnen drinken. Wie wil kan een duik in zee nemen voordat de bus ons in een half uurtje terug naar Droushia brengt. 
Korte route: 11,5 km, 100m stijgen en 650m dalen, 3,5 uur.
Lange route: 14 km, 150m stijgen en 700m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Droushia - Droushia Heights Hotel

Dag 6

Vandaag staat er geen wandeling gepland. Wel kan je de stad Pafos bezoeken. In Pafos heb je het grootste deel van de dag gelegenheid om meer van de antieke cultuur van Cyprus te zien. In en nabij Pafos zijn een groot aantal opgravingen te bezichtigen. Vooral de mozaïekvloeren in de Romeinse villa’s van Dionysos en Theseus zijn uniek en deze bezoeken we dan ook met een lokale gids. Je kan natuurlijk ook een terrasje pakken aan het gezellige haventje of souvenirs kopen. Vandaag is de lunch niet inbegrepen.

Overnachting in

Droushia - Droushia Heights Hotel

Dag 7

Tijdens de laatste wandeling van deze reis gaan we nogmaals naar het Akamas schiereiland, dat vanwege zijn uitbundige mediterrane plantengroei op de nominatie staat om tot natuurreservaat te worden uitgeroepen. Tussen het struikgewas groeien diverse cistussoorten, orchideeën en ophryssoorten, zoals de Cypriotische Bijenorchis. Tijdens onze wandeling, die begint bij de Baden waar Aphrodite verkoeling zocht en Akamas ontmoette, treden we in de voetsporen van deze geliefden. De langere wandeling klimt door een prachtig bos van cipressen en dennen naar de hogere delen van het schiereiland. Via de restanten van het oude klooster Pirgos tis Ryganeas klimmen we naar de markante top van de heuvel Pano Vakhines, waar we een prachtig uitzicht over de kuststrook van het schiereiland hebben. De afdaling voert via een klein paadje langs de noordflank van de heuvel, met voortdurend prachtig uitzicht op de kust. Eenmaal beneden bereiken we de onverharde kustweg die langs de afwisselende noordkust loopt. De wandeling eindigt weer bij "het bad van Aphrodite".  De korte wandeling voert vanaf het Bad van Aphrodite langs de kustweg, langs kliffen met mooie panorama’s en prachtige baaitjes met helderblauw water. Neem dus je zwemspullen mee! Je kan deze wandeling zo lang maken als je zelf wil, omdat de terugweg via dezelfde route voert.
Korte route: ca. 9 tot 11 km, 75m stijgen en dalen, 2,5 tot 4 uur.
Lange route: 10 of 14 km (als je nog een stukje langs de kustweg wil wandelen), 450m stijgen en dalen, 3,5 tot 4,5 uur.

Overnachting in

Droushia - Droushia Heights Hotel

Dag 8

Na een rustig ontbijt stappen we in de bus voor een dag die ons langs enkele belangrijke bezienswaardigheden van Cyprus zal voeren. Na een korte stop in Limassol rijden we naar het imposante zoutmeer nabij Larnaca, waarin de winter veel flamingo's zijn. Het islamitische Hala Sultan Tekke heiligdom, aan de oevers van het zoutmeer, is een prachtige plek en een bezoek waard.

Bij een vroege terugvlucht: vanaf het hotel rijden we direct naar het vliegveld. 
Bij een late vlucht: op het einde van de middag komen we in Larnaca waar we je met een traditioneel "Meze" diner afscheid van Cyprus neemt, alvorens in het vliegtuig op weg naar huis te stappen.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisinformatie tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je bent de hele week te gast in het moderne en heel comfortabele 3* Droushia Heights Hotel, dat aan de rand van het gelijknamige dorpje ligt, op 600m hoogte. Vanuit het hotel en vanaf het terras heb je een bijzonder mooi uitzicht over de vallei, de baai van Polis en de bergen van Troodos. Het hotel beschikt over een moderne en sfeervol ingerichte lobby, plus bar en grote lounge met open haard. Op de begane grond is gratis wifi. In het restaurant staat ’s ochtends een heel uitgebreid ontbijtbuffet met streekproducten voor je klaar. ’s Avonds is er een zeer gevarieerd dinerbuffet. Bij mooi weer kan je buiten op het terras dineren of ontbijten. Het grote terras en het mooie ‘infinity’ zwembad bieden een prachtig panorama, wellicht een van de mooiste van het hele eiland. Verder beschikt het hotel over een fitness/sportruimte.

De kamers
De kamers waar u overnacht zijn bijzonder ruim, ook voor eenpersoonsgebruik krijgt u een volwaardige tweepersoonskamer. De kamers zijn modern en smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien: airco en verwarming, uitstekende bedden, flatscreen tv, kluis, koelkast en ruime badkamer. De meeste kamers hebben een balkon. Op de kamers is prima wifi beschikbaar.

Tweepersoonskamer met 2-persoonsbed
Dit is standaard de zogenaamde 'executive suite', 40 m2. Er is een slaapgedeelte met tweepersoonsbed (1 matras, 160 breed), een zitje in een aparte living. Het balkon geeft uitzicht richting zee.

Tweepersoonskamer met aparte bedden
Dit is de juniorsuite met twee losse bedden, 30 m2. Het balkon/terras kijkt uit over het dorp en de kleine tuin van het hotel.

Eénpersoonskamer
Dit is een classic hotelkamer (22 m2), met een tweepersoonsbed. Er is een balkon met zicht richting dorp.

Eénpersoonskamer met uitzicht op zee
Een 'executive suite' (zie informatie hierboven bij tweepersoonskamer met 2-persoonsbed).

* Nota Bene: bij de reis met vertrek op 2 mei 2019 kan het tevens zo zijn dat je verblijft in een naast het hotel gelegen appartement, dat met twee personen wordt gedeeld.

Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension, vanaf ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 8. In het restaurant staat ’s ochtends een heel uitgebreid ontbijtbuffet met streekproducten voor je klaar. ’s Avonds is er een uitgebreid dinerbuffet. De laatste dag genieten we in Larnaca van een traditioneel Meze-diner, indien de vertrektijd van de vlucht dit toelaat. Bij vroege aankomst (en ook vroeg vertrek) zorgen we voor een warme lunch op dag 1.

Tijdens de vijf wandeldagen picknicken we in het veld. Op deze dagen kun je tijdens het ontbijt een lunchpakket samenstellen. Ter plekke krijg je daar een papieren zak voor, of je kunt een eigen doosje of herbruikbare zak meenemen natuurlijk. Op de dag van de excursie naar oud Paphos is er geen lunchpakket.

Inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Alle vervoer per midibus, conform programma
 • Verblijf in op basis van tweepersoonskamers
 • Alle ontbijten en diners vanaf ontbijt op dag 2 t/m diner op dag 7
 • 'Meze' slotdiner op dag 8 of lunch op dag 1 (afh. van vluchtschema)
 • 5x lunchpakket tijdens de wandeldagen
 • Entree Pafos opgravingen plus Engelstalige gids
 • Diensten 2 SNP-reisleiders en 1 lokale chauffeur

Niet inbegrepen

 • Diner dag 1
 • Lunches op dag 4 en 8
 • Lunch op dag 1 indien late aankomst
 • Overige entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn licht en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet meewandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.
We lopen afwisselend over zandwegen en kleine stenige paden. Soms zijn kortere stukken over stille asfaltweggetjes niet te vermijden. De lengte van de wandelingen varieert tussen de 4 en 11 km. Tijdens elke wandeling wordt wel wat geklommen en gedaald. De hoogteverschillen lopen uiteen van 100 tot 300 m stijgen en dalen per dag (éénmaal 450m stijgen en dalen en éénmaal 650m dalen). De meeste wandelingen duren 3 à 4 uur. Met name in juni en oktober kan het in het kustgebied zo warm worden dat het de wandelingen daar wat zwaarder maakt. Alleen op dag 6 is ook de lichte wandeling wat langer.
Omdat er twee reisleiders meegaan is het op de meeste dagen mogelijk ook te kiezen voor een uitbreiding van de wandeling die meestal 1 tot 2 uur langer is dan de standaardwandeling. Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld of in het hotel in Droushia.

Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Larnaca v.v.

Vluchtschema - 18 oktober 2020
HV 5313 Amsterdam - Larnaca vertrek om 14.15 aankomst 19.25 uur
HV 5314 Larnaca - Amsterdam vertrek om 20.10 aankomst 23.50 uur

Vluchtschema - 24 december 2020
HV 5313 Amsterdam - Larnaca vertrek om 06.40 aankomst 11.55 uur
HV 5314 Larnaca - Amsterdam vertrek om 12.40 aankomst 16.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

De westpunt van Cyprus heeft een mediterraan klimaat. Dus kan je rekenen op droge en warme zomers en zachte winters met relatief veel neerslag. Het voor- en najaar bieden perfect wandelweer, meestal droog en dagtemperaturen van 20 tot 25°C. Aangezien het hotel op 600m hoogte ligt is het daar op hete dagen aangenaam koel: gemiddeld zo'n 4 graden koeler dan aan de kust. Maar dit betekent ook dat het er in de winter en in het late najaar en vroege voorjaar een aantal graden frisser is dan aan de kust en dat de avonden er frisser zijn dan aan de kust. Tijdens de kerstreis en de reizen in februari is het aan de kust zacht weer (15º-20ºC) en de kans op een bui is reëel. Met wat geluk is echter nog steeds een duik in zee mogelijk! Wel zijn goede regenkleding en warme kleren dan, naast luchtige kleren, beslist nodig. Ook is de kans op neerslag  ‘s winters  groter dan in het voor- en najaar.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Cyprus ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Met je pinpas kan je zonder problemen geld opnemen. Op de luchthaven bij aankomst en in Pafos (dag 4) kan je geld pinnen. In totaal zal je aan ca. € 125,- genoeg hebben voor je persoonlijke uitgaven.

Alle transfers gaan per midibus. De bus brengt je over de kronkelige weggetjes naar de mooiste wandelplekken. De meeste transfers zijn kort, alleen de rit naar de wandeling op dag 3 en naar en van het vliegveld van Pafos duren meer dan 1 uur. Omdat de bus de hele reis tot onze beschikking staat zijn we heel flexibel.

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van paspoort-, reis- en ziektekostenverzekering
 • Engelse verloopstekker

Voor de wandelingen

 • Stevige, hoog sluitende wandelschoenen met een goed profiel. De schoenen moeten goed ingelopen zijn
 • Warme kleding voor ‘s avonds (wintermaanden)
 • Eventueel zwemkleding (inclusief handdoek)
 • Zonnehoed, zonnebril en zonnebrandcrème
 • Muts, sjaal en handschoenen (wintermaanden)
 • Goede regenkleding
 • Dagrugzak (min. 25 liter)
 • Grote veldfles(sen), minimaal 1,5 liter
 • Een lunchdoos of i.d.
 • Enige EHBO-benodigdheden zoals sporttape (breed), middelen tegen blaren en maag- en darmklachten
 • Eventueel: vogelgids, plantengids voor mediterrane gebieden, reisgids, fototoestel, verrekijker
 • Britse (driepolige) verloopstekker

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

22-6-20: Reizigers uit Nederland en België dienen bij aankomst een negatieve Coronatest te overhandigen die minder dan 72 uur oud is. Ook zullen alle reizigers die vanaf Nederland naar Cyprus reizen, voorafgaand aan hun bezoek worden gevraagd om de Cyprus Flight Pass in te vullen. Dit dient te gebeuren binnen 24 uur voor het tijdstip van vertrek uit Nederland. Reizigers wordt sterk aangeraden de Pass vooraf online invullen op https://cyprusflightpass.gov.cy

Actuele informatie rondom de geldende maatregelen rondom het coronavirus op Cyprus is te vinden op de website van het Cypriotisch Verkeersbureau:  https://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocol

 

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders( *). Zo kunnen we de groep gemakkelijk opsplitsen en kan je dagelijks kiezen uit een lichte of een iets uitdagender wandeling.
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf op Cyprus hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Cyprus (zie nuttige adressen).

Noord-Cyprus
Voor inwoners van de EU met een geldig paspoort is er beperkte toegang tot Noord-Cyprus vanuit het zuiden. Alleen aan de grensovergang in Nicosia is een visum voor een dag te verkrijgen. Toeristen mogen Cyprus alleen binnenkomen via de internationale luchthavens van Larnaca en Pafos en de zeehavens van Limassol en Pafos.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt op Cyprus erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP dan is dit het geval. Houdt u er rekening mee dat men op Cyprus links rijdt.

Voor een verblijf op Cyprus hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Cyprus (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf op Cyprus zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Cyprus is een veilig land. Criminaliteit t.o.v. toeristen komt niet veel voor. Uiteraard moeten bezoekers, net als elders in de wereld, op hun persoonlijke bezittingen letten. Er zijn in het verleden enkele bomaanslagen geweest en auto’s in brand gestoken, met name in Limassol en Nicosia. Dit geweld kan worden toegeschreven aan de interne strijd in het criminele circuit.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Cyprus - Wandelvakantie

Akamas en Pafos vanuit Droushia Heights

Lichte wandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten