SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 121550 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Cyprus * licht & comfortabel, 8 dagen

Akamas en Paphos vanuit Droushia Heights, lichte wandelvakantie vanuit comfortabel hotel

Dobberend in de ‘infinity pool’ van het Droushia Heights hotel liggen de baai van Polis en het Akamas schiereiland, de westpunt van Cyprus, aan je voeten. Dagelijks heb je de keuze uit een korte en rustige, of een iets langere wandeling langs stille dorpjes, door mooie mediterrane bossen, door diepe valleien of langs de prachtige kustlijn van het ongerepte Akamas schiereiland, begeleid door twee SNP reisleiders. Aangename temperaturen, (bijna) altijd zon tot diep in de winter en een ongekende bloemenpracht in het voorjaar. Bezoek de archeologische opgravingen en de 'Kings Tombs' van Pafos. En elke dag is er de verleiding van het panoramaterras met het mooiste uitzicht van Cyprus en je luxe kamer waar je heerlijk slaapt…

 
Heerlijke manier om de kerstdagen actief en in goed gezelschap door te brengen. Bijzonder goede reisbegeleiding die C...
Bekijk alle reviews (6)
Uniek aan deze reis
 • fijn hotel met ruime suites en prachtig uitzicht
 • Cyprus in alle seizoenen aantrekkelijk
 • dagelijks keuze uit lichte en iets langere wandeling
 • bezoek mozaieken Paphos
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Grieken, Foeniciërs, Romeinen, Engelsen en Turken hebben in de 9000 jaar oude geschiedenis van het eiland Cyprus hun sporen achtergelaten. Niet alleen in de vorm van tempels of ruïnes, maar ook in de vorm van mythologische verhalen. Afrodite, de godin van liefde en schoonheid, werd hier uit het schuim der golven geboren. Maar ook de fraaie natuur maakt Cyprus tot een heerlijk eiland voor een korte wandelreis in het voorjaar, najaar en zelfs in de winter. We kozen voor deze ontspannende en comfortabele wandelreis een uitstekend hotel, dat aan de rand van het op 600m hoogte gelegen dorpje Droushia ligt en uitkijkt over de baai van Polis, op de uiterste westpunt van Cyprus. De prachtige natuur van het nog grotendeels ongerepte Akamasschiereiland met haar mooie mediterrane bossen en de prachtige kustlijn vormen een uitgelezen wandelbestemming. Het Akamas schiereiland kent een bijzondere bloemenpracht vol orchideeën. Kleurrijke vogels zoals de hop, de bijeneter en de wielewaal komen hier nog volop voor. Je wandelt hier door een weelderig begroeide kloof en langs de grillige kustlijn. Een bezoek aan het bad van Afrodite, bron van eeuwige jeugd, maakt deze klassieker in het SNP-programma compleet. Ook gaan we een dag naar de stad Paphos. Tal van opgravingen hebben hier de resten van een oude koningsstad blootgelegd. Wereldberoemd zijn de Romeinse villa’s met bijzonder gave mozaïeken vol mythologische taferelen. Echter ook uit de Byzantijnse en Turkse tijd vind je in Paphos en omgeving allerlei overblijfselen.
Omdat er twee reisleiders meegaan heb je steeds de keuze uit een kortere of langere wandeling. En dan is er nog het hotel waar we een week te gast zijn: het moderne en enkele jaren geleden volledig gerenoveerde hotel Droushia Heigts heeft uitstekende en bijzonder ruime suitekamers, een goede keuken, gezellige bar, een terras mét zwembad en een uitzicht dat tot de mooiste panorama’s van het eiland behoort!
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Cyprus

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Droushia Heights hotel
Droushia Heights hotel
Programma

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Larnaca. In ca. 2,5 uur rijden we naar ons hotel, aan de rand van het dorpje Droushia in het westen van Cyprus, waar we de hele week te gast zijn (*).

(*) NB: behalve reis 1, vertrek 23 april, dan verblijft u de hele week in het Natura Beach hotel in Polis!Overnachting in
Droushia, Droushia Heights Hotel, Natura Beach Hotel

 1. kerkje Aga Aikaterini bij Skoulli
kerkje Aga Aikaterini bij Skoulli
Programma
Vandaag maken we kennis met de omgeving van het dorpje Droushia, dat boven op de 600m hoge, vlakke bergrug ligt, die de ruggengraat vormt van het Akamas schiereiland. ’s Ochtends maken we een korte rondwandeling vanuit het iets verderop gelegen dorpje Kritou Tera en maken we kennis met het snel veranderende leven in de kleine Cypriotische plattelandsdorpen. Eind jaren 70 kenden deze dorpen nog geen elektriciteit of stromend water; nu worden ze langzaam de 21e eeuw ingetrokken. De wandeling voert door het dorp en door een klein, begroeid valleitje naar het in 1974 door de Turkse bevolking verlaten dorpje Tera. Over een stille asfaltweg wandelen we terug naar Kritou Tera. Wandeling: 3,5 km, 100m stijgen en dalen, 1,5 uur.
’s Middags kunnen de liefhebbers een iets langere rondwandeling rondom het dorp Droushia maken. We wandelen naar een markante rotsformatie boven het dorp, waar we mooi uitzicht op de zuidkust van het Akamas schiereiland hebben. Via een valleitje en door de oude centra van het dorp Ineia wandelen we terug naar Droushia, waar we op het terras van één van de kafenions een frappé of een Griekse koffie kunnen drinken. Wandeling: 8,5 km, 200m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in
Droushia, Droushia Heights Hotel

 1. Waar Aphrodite uit het schuim der golven geboren werd
Waar Aphrodite uit het schuim der golven geboren werd
Programma

Een rit van ruim een uur brengt ons in het hooggelegen dorpje Pano Archimandrita, dat verscholen ligt in de heuvels boven de zuidkust van Cyprus. Eerst nemen we een kijkje bij het in een rotsspleet verscholen heiligdom waar de beenderen van 318 heiligen bewaard zouden worden. De lange route van vandaag voert geleidelijk dalend langs akkers en wijngaarden naar het geheel verlaten dorpje Kato Archimandrita. Wie de korte variant wil doen wordt met de bus naar dit verscholen ruïne-dorpje gebracht.  Na een korte stop bij het kerkje van dit dorp beginnen we aan de mooie, ontspannende wandeling door de schaduwrijke vallei van Khapotami. Naarmate we vorderen wordt de kloof dieper en nauwer en via een breed pad stijgen we geleidelijk langs de flank van de vallei naar het vruchtbare plateau van Alekhtora en wandelen we langs wijngaarden naar dit stille dorpje, waar de bus op ons wacht. Op de terugweg houden we halt voor een verfrissende duik in zee of een frisse versnapering in een van de restaurantjes bij het beroemdste stukje Cypriotische kust: Petra tou Romiou, ofwel de plek waar Aphrodite uit het schuim van de golven geboren werd.
Korte wandeling: 7,5 km, 2,5 uur, 100m stijgen en 150m dalen.
Lange variant: 10 km, 3,5 uur, 150m stijgen en 350m dalen.Overnachting in
Droushia, Droushia Heights Hotel

 1. Cyprus * licht & comfortabel
Programma
Vandaag staat er geen wandeling gepland. Wel kan je de stad Paphos bezoeken. In Paphos heb je het grootste deel van de dag gelegenheid om meer van de antieke cultuur van Cyprus te zien. In en nabij Paphos zijn een groot aantal opgravingen te bezichtigen. Vooral de mozaïekvloeren in de Romeinse villa’s van Dionysos en Theseus zijn uniek en deze bezoeken we dan ook met een lokale gids. Je kan natuurlijk ook een terrasje pakken aan het gezellige haventje of souvenirs kopen. Vandaag is de lunch niet inbegrepen.


Overnachting in
Droushia, Droushia Heights Hotel

 1. wandelen tussen de geurige Mediterrane vegetatie
wandelen tussen de geurige Mediterrane vegetatie
Programma
Het Akamasschiereiland is een van de laatste ongerepte natuurgebieden van Cyprus. Vandaag maken we een rondwandeling vanaf een mooie, lommerrijke picknickplaats, net onder de hoofdkam die de ruggengraat van Akamas vormt. We volgen de onverharde weg over de kam en hebben, tussen de dennenbomen door, geregeld uitzicht naar beide kanten van het schiereiland. Hier blijkt pas hoe verlaten de Akamas is. In het voorjaar is de ondergroei rijk aan orchideeën.  De lange variant voert onderlangs de markante top van de heuvel Pano Vakhines en langs de restanten van een oud klooster (Pirgos tis Ryganeas), waar we onder een reusachtige boom heerlijk in de schaduw kunnen pauzeren. Op de terugweg passeren we een verlaten magnesiummijn waar we de korte route oppikken. Het laatste stuk van de wandeling gaat via een prachtig paadje tussen de mediterrane struiken met mooi uitzicht op de kom en de baai van Polis, voordat we de picknickplaats van Smiyes weer bereiken, waar de bus wacht. Wie de korte route loopt is al eerder bij de bus terug en kan eventueel naar een strandje bij Latsi gebracht worden, voor een drankje of een verkoelende duik in zee.
Korte wandeling: 6 km, 150m stijgen en dalen, duur: 2 uur.
Lange wandeling: 11,5 km, 300m stijgen ne dalen, duur: 4 uur.

Overnachting in
Droushia, Droushia Heights Hotel

 1. de Avgaskloof
de Avgaskloof
Programma
Vlakbij Droushia ligt Pano Arodes, een in 1974 geheel verlaten Turks-Cypriotisch dorpje dat inmiddels fraai gerestaureerd en weer bewoond is. Met voortdurend prachtig uitzicht op zee en de zuidkust van Akamas loop je via een landweg over een plateau met wijngaarden en akkers naar de kust. De velden waar je in het begin van de wandeling langs loopt, vertonen in het voorjaar een keur aan bloemen. Naarmate je verder afdaalt en de Avgaskloof nadert, verandert het landschap steeds meer en wordt snel droger. Uiteindelijk resten slechts wat eenzame geitenschuurtjes en johannesbroodbomen. De omgeving wordt grilliger en het pad biedt uiteindelijk een prachtig panorama over de Avgaskloof. Doordat er in de kloof bijna altijd water stroomt, heeft deze een veel vochtiger microklimaat dan de omringende heuvels. De liefhebbers voor een extra ommetje kunnen een kijkje nemen in de nauwe kloof. De tocht eindigt aan zee, bij een taverna waar we iets kunnen drinken. Wie wil kan een duik in zee nemen voordat de bus ons  in een half uurtje terug naar Droushia brengt. 
Korte route: 11,5 km, 100m stijgen en 650m dalen, 3,5 uur.
Lange route: 14 km, 150m stijgen en 700m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in
Droushia, Droushia Heights Hotel

 1. baaitje aan de noordkust van Akamas
baaitje aan de noordkust van Akamas
Programma
Tijdens de laatste wandeling van deze reis gaan we nogmaals naar het Akamas schiereiland, dat vanwege zijn uitbundige mediterrane plantengroei op de nominatie staat om tot natuurreservaat te worden uitgeroepen. Tussen het struikgewas groeien diverse cistussoorten, orchideeën en ophryssoorten, zoals de Cypriotische Bijenorchis. Tijdens onze wandeling, die begint bij de Baden waar Aphrodite verkoeling zocht en Adonis ontmoette, treden we in de voetsporen van deze  geliefden. De langere wandeling klimt door een prachtig bos van cipressen en dennen naar de hogere delen van het schiereiland. Via de restanten van het oude klooster Pirgos tis Ryganeas klimmen we naar de markante top van de heuvel Pano Vakhines, waar we een prachtig uitzicht over de kuststrook van het schiereiland hebben. De afdaling voert via een klein paadje langs de noordflank van de heuvel, met voortdurend prachtig uitzicht op de kust. Eenmaal beneden bereiken we de onverharde kustweg die langs de afwisselende noordkust loopt. De wandeling eindigt weer bij "het bad van Aphrodite".  De korte wandeling voert vanaf het Bad van Aphrodite langs de kustweg, langs kliffen met mooie panorama’s en prachtige baaitjes met helderblauw water. Neem dus je zwemspullen mee! Je kan deze wandeling zo lang maken als je zelf wil, omdat de terugweg via dezelfde route voert.
Korte route: ca. 9 tot 11 km, 75m stijgen en dalen, 2,5 tot 4 uur.
Lange route:  10 of 14 km (als je nog een stukje langs de kustweg wil wandelen), 450m stijgen en dalen, 3,5 tot 4,5 uur.


Overnachting in
Droushia, Droushia Heights Hotel

 1. Cyprus * licht & comfortabel
Programma

Na een rustig ontbijt stappen we in de bus voor een dag die ons langs enkele belangrijke bezienswaardigheden van Cyprus zal voeren. Na een korte stop in Limassol rijden we naar het imposante zoutmeer nabij Larnaca, waarin de winter veel flamingo's zijn. De Hajan Sultan Tekesj moskee, aan de oevers van het zoutmeer, is een prachtige plek en een bezoek waard.

Op het einde van de middag komen we in Larnaca waar we je met een traditioneel "Meze" diner afscheid van Cyprus neemt, alvorens in het vliegtuig op weg naar huis te stappen.NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisinformatie tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

Je bent de hele week te gast in het moderne en heel comfortabele 3* Droushia Heights Hotel, dat aan de rand van het gelijknamige dorpje ligt, op 600m hoogte. Vanuit het hotel en vanaf het terras heb je een bijzonder mooi uitzicht over de vallei, de baai van Polis en de bergen van Troodos. Het hotel beschikt over een moderne en sfeervol ingerichte lobby, plus bar en grote lounge met open haard. Op de begane grond is gratis wifi. In het restaurant staat ’s ochtends een heel uitgebreid ontbijtbuffet met streekproducten voor je klaar. ’s Avonds is er een zeer gevarieerd dinerbuffet. Bij mooi weer kan je buiten op het terras dineren of ontbijten. Het grote terras en het mooie ‘infinity’ zwembad bieden een prachtig panorama, wellicht een van de mooiste van het hele eiland. Verder beschikt het hotel over een fitness/sportruimte.

De kamers
De kamers waar u overnacht zijn bijzonder ruim, ook voor eenpersoonsgebruik krijgt u een volwaardige tweepersoonskamer. De kamers zijn modern en smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien: airco en verwarming, uitstekende bedden, flatscreen tv, kluis, koelkast en ruime badkamer. De meeste kamers hebben een balkon. Op de kamers is tegen bijbetaling wifi te verkrijgen.

Tweepersoonskamer met 2-persoonsbed
Dit is standaard de zogenaamde 'executive suite', 40 m2. Er is een slaapgedeelte met tweepersoonsbed (1 matras, 160 breed), een zitje in een aparte living. Het balkon geeft uitzicht richting zee.

Tweepersoonskamer met aparte bedden
Dit is de juniorsuite met twee losse bedden, 30 m2. Het balkon/terras kijkt uit over het dorp en de kleine tuin van het hotel.

Eénpersoonskamer
Dit is een classic hotelkamer (22 m2), met een tweepersoonsbed. Er is een balkon met zicht richting dorp.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension, vanaf ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 8. In het restaurant staat ’s ochtends een heel uitgebreid ontbijtbuffet met streekproducten voor je klaar. ’s Avonds is er een uitgebreid dinerbuffet. De laatste dag genieten we in Larnaca van een traditioneel Meze-diner.
Tijdens de vijf wandeldagen picknicken we in het veld. De ingrediënten kopen we onderweg zelf in.Inbegrepen
 • Alle vervoer per midibus, conform programma
 • Verblijf in op basis van tweepersoonskamers
 • Alle ontbijten en diners vanaf ontbijt op dag 2 t/m diner op dag 7
 • 'Meze' slotdiner op dag 8
 • 5x lunchpakket tijdens de wandeldagen
 • Entree Paphos opgravingen plus Engelstalige gids
 • Diensten 2 SNP-reisleiders en 1 lokale chauffeur


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • Diner dag 1
 • Lunches op dag 1, 4 en 8
 • Overige entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven


Reserveringskosten
 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn licht en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet meewandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.
We lopen afwisselend over zandwegen en kleine stenige paden. Soms zijn kortere stukken over stille asfaltweggetjes niet te vermijden. De lengte van de wandelingen varieert tussen de 4 en 11 km. Tijdens elke wandeling wordt wel wat geklommen en gedaald. De hoogteverschillen lopen uiteen van 100 tot 300 m stijgen en dalen per dag (éénmaal 450m stijgen en dalen en éénmaal 650m dalen). De meeste wandelingen duren 3 à 4 uur. Met name in juni en oktober kan het in het kustgebied zo warm worden dat het de wandelingen daar wat zwaarder maakt. Alleen op dag 6 is ook de lichte wandeling wat langer.
Omdat er twee reisleiders meegaan is het op de meeste dagen mogelijk ook te kiezen voor een uitbreiding van de wandeling die meestal 1 tot 2 uur langer is dan de standaardwandeling. Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders. Zo kunnen we de groep gemakkelijk opsplitsen en kan je dagelijks kiezen uit een lichte of een iets uitdagender wandeling.
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
19


Geschikte reisperiode
De westpunt van Cyprus heeft een mediterraan klimaat. Dus kan je rekenen op droge en warme zomers en zachte winters met relatief veel neerslag. Het voor- en najaar bieden perfect wandelweer, meestal droog en dagtemperaturen van 20 tot 25°C. Aangezien het hotel op 600m hoogte ligt is het daar op hete dagen aangenaam koel: gemiddeld zo'n 4 graden koeler dan aan de kust. Maar dit betekent ook dat het er in de winter en in het late najaar en vroege voorjaar een aantal graden frisser is dan aan de kust en dat de avonden er frisser zijn dan aan de kust. Tijdens de kerstreis en de reizen in februari is het aan de kust zacht weer (15º-20ºC) en de kans op een bui is reëel. Met wat geluk is echter nog steeds een duik in zee mogelijk! Wel zijn goede regenkleding en warme kleren dan, naast luchtige kleren, beslist nodig. Ook is de kans op neerslag  ‘s winters  groter dan in het voor- en najaar.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf op Cyprus hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Cyprus (zie nuttige adressen).

Noord-Cyprus
Voor inwoners van de EU met een geldig paspoort is er beperkte toegang tot Noord-Cyprus vanuit het zuiden. Alleen aan de grensovergang in Nicosia is een visum voor een dag te verkrijgen. Toeristen mogen Cyprus alleen binnenkomen via de internationale luchthavens van Larnaca en Pafos en de zeehavens van Limassol en Pafos.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt op Cyprus erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Bij autohuur raden we u aan om voor een CDW verzekering zonder eigen risico te kiezen en een aanvullende WA verzekering af te sluiten die een hogere dekking dan standaard geeft. Als u uw auto huurt via SNP dan is dit het geval. Houdt u er rekening mee dat men op Cyprus links rijdt.Visum
Voor een verblijf op Cyprus hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Cyprus (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie

Voor een verblijf op Cyprus zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).Veiligheid
Cyprus is een veilig land. Criminaliteit t.o.v. toeristen komt niet veel voor. Uiteraard moeten bezoekers, net als elders in de wereld, op hun persoonlijke bezittingen letten. Er zijn in het verleden enkele bomaanslagen geweest en auto’s in brand gestoken, met name in Limassol en Nicosia. Dit geweld kan worden toegeschreven aan de interne strijd in het criminele circuit.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van paspoort-, reis- en ziektekostenverzekering
 • Engelse verloopstekker

Voor de wandelingen

 • Stevige, hoog sluitende wandelschoenen met een goed profiel. De schoenen moeten goed ingelopen zijn
 • Warme kleding voor ‘s avonds (wintermaanden)
 • Eventueel zwemkleding (inclusief handdoek)
 • Zonnehoed, zonnebril en zonnebrandcrème
 • Muts, sjaal en handschoenen (wintermaanden)
 • Goede regenkleding
 • Dagrugzak (min. 25 liter)
 • Grote veldfles(sen), minimaal 1,5 liter
 • Enige EHBO-benodigdheden zoals sporttape (breed), middelen tegen blaren en maag- en darmklachten
 • Eventueel: vogelgids, plantengids voor mediterrane gebieden, reisgids, fototoestel, verrekijker
 • Britse (driepolige) verloopstekker


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Met je pinpas kan je zonder problemen geld opnemen. Op de luchthaven bij aankomst en in Paphos (dag 4) kan je geld pinnen. In totaal zal je aan ca. € 125,- genoeg hebben voor je persoonlijke uitgaven.


Hoe verplaats je je ter plekke
Alle transfers gaan per midibus. De bus brengt je over de kronkelige weggetjes naar de mooiste wandelplekken. De meeste transfers zijn kort, alleen de rit naar de wandeling op dag 3 en naar en van het vliegveld van Paphos duren meer dan 1 uur. Omdat de bus de hele reis tot onze beschikking staat zijn we heel flexibel.


Voorbereiding op je reis
Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter. Als voorbereiding op de wandelingen adviseren wij je om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Het is bovendien van belang dat je schoenen goed ingelopen zijn. Blaren zijn anders onvermijdelijk.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
 • De reis met vertrek op 23 april 2017 overnacht niet in het Droushia Heights hotel, bij Droushia in het binnenland, maar in het Natura Beach Hotel in Polis, aan zee.
 • Bij de reis met vertrek 22 december 2017 zal het bezoek op Paphos om logistieke redenen (i.v.m. Kerst) op dag 6 zijn, en niet op dag 4. Beide programmadagen worden omgedraaid.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Paphos of in het hotel in Droushia.


Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Larnaca v.v.

Vluchtschema
HV 5313 Amsterdam - Larnaca vertrek om 14.10 aankomst 19.20 uur
HV 5314 Larnaca - Amsterdam vertrek om 20.05 aankomst 23.40 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 21 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • januari 2017
 • Heerlijke manier om de kerstdagen actief en in goed gezelschap door te brengen. Bijzonder goede reisbegeleiding die Cyprus en haar historie tot leven wekt.
 • mei 2016
 • Mooie gevarieerde reis, Zowel natuur, cultuur, lekker eten en ruimte voor jezelf. Veel opties door het goede hotel op een mooie plek en keuze uit verschillende wandelingen.
 • januari 2016
 • Ik ben geen ervaren wandelaar, en wilde met deze vakantie aan mijn wandelconditie werken en dat is gelukt. Ik heb alle wandelingen zonder problemen kunnen doen, en het was een comfortabele wandelvakantie over prettig uitdagende routes.
 • juni 2015
 • Mooie reis, vooral in het voorjaar (orchideeën), sommige wandelingen wat zwaarder dan "licht".
 • juni 2015
 • Een aanrader voor wie licht en comfortabel wil wandelen in een prachtige omgeving met een uitstekend hotel en prima keuken.
 • mei 2015
 • Deze reis is aan te bevelen voor de 50+, de keuze die je kan maken tussen de lichte of zwaardere wandeling vind ik geweldig.

Data en prijzen

30 april 2017 - 7 mei 2017 (Garant vertrek)
€ 915 / € 1275* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 915 / € 1275* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

groepssamenstelling (nog 3 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
33 67
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 25 75
status reizend (in %)
alleen samen
73 27
15 oktober 2017 - 22 oktober 2017
€ 1050 / € 1505* eenpersoonskamer
€ 915 / € 1370* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 915 / € 1370* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 1250 / € 1705* eenpersoonskamer met uitzicht

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

22 december 2017 - 29 december 2017
€ 1050 / € 1365* eenpersoonskamer
€ 915 / € 1230* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 915 / € 1230* tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 1250 / € 1565* eenpersoonskamer met uitzicht

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • Reserveringskosten € 20,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 16 februari 2018 t/m 23 februari 2018
van 29 april 2018 t/m 6 mei 2018
van 6 mei 2018 t/m 13 mei 2018
van 21 oktober 2018 t/m 28 oktober 2018
van 22 december 2018 t/m 29 december 2018

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Extra mogelijkheden bij Cyprus * licht & comfortabel

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

E-Hotel (Larnaca)

In het rustige kustplaatsje Pervolia, ca 10 minuten rijden ten westen van Larnaca, ligt aan het strand het moderne en smaakvolle boutique-hotel en spa-resort E-Hotel (****). De kamers in dit recente geopende luxe hotel zijn comfortabel en van alle luxe voorzien: moderne badkamers met stortdouche, plasma-tv, zeezicht, kluis, airco,internet (tegen betaling). Het hotel beschikt over een spa-centrum, buitenzwembad, modern en goed restaurant en een ruime en modern ingerichte lounge (met wifi), strandbar en een bar op het dakterras. Er is ook een privéstrand.
vanaf € 50,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden