Terug naar Cuba

Strandverblijf vanuit een lodge

Het schiereiland Cayo Saetía is 42 vierkante km groot en is in zijn geheel een natuurpark. Omgeven door de mooie natuur, stranden, bossen, grotten en een rijk dierenleven waant u zich ver weg van de bewoonde wereld. Het hotel waar u verblijft telt slechts 12 kamers maar beschikt over alle comfort.  Het is een ideale plek om even helemaal van alles weg te zijn.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 74
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 269408
3 dagen

Cuba - Oost * Natuurpark Cayo Saetía

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Het schiereiland Cayo Saetia is een voormalig jachtgebied van de partijtop en beschikt over een van de mooiste stukken rotskust met zandstrand van Cuba. Vanuit de Villa waar u verblijft, rijdt u met uw huurauto in 15 minuten naar een prachtig prive zandstrand, behorende tot het hotel. Hier is een bar/restaurantje en kunt u luieren en snorkelen. Vanuit de Villa worden er ook excursies georganiseerd over het eiland. Zo kunt u mee op een 'wildsafari' in een grote jeep of ook te paard het eiland verkennen. Er is veel wild te zien -waaronder geimporteerde zebra's en struisvogels - en het eiland is rijk aan vogels. Er zijn ook een aantal wandelpaden dus u kunt ook zelf te voet het eiland verkennen. De bloemrijke tuin biedt anders prima gelegenheid een goed boek te lezen.

Wanneer u niet beschikt over een eigen huurauto, dan kunnen wij een transfer naar Cayo Saetia regelen vanuit bijvoorbeeld de dichtsbijzijnde grote plaats Holguin. Hier is ook een luchthaven, dus u kunt bijvoorbeeld middels een binnenlandse vlucht vanuit Havana op Holguin in combinatie met een taxitransfer Cayo Saetia bereiken.

Overnachting in

Cayo Saetía - Cayo Saetia

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Twee overnachtingen o.b.v. logies & ontbijt
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • eventuele excursies

Praktische informatie

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf op Cuba hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst geldig moet zijn. Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Houdt u rekening met consulaire kosten voor iedereen (ook kinderen).

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Cuba (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Cuba heb je een toeristenvisum nodig, ook wel toeristenkaart genoemd (Tarjeta del Turista). Je dient deze toeristenkaart voor je vertrek aan te schaffen. Het toeristenvisum is 180 dagen geldig vanaf de afgiftedatum en maximaal 30 dagen aan de hand van accommodatiereserveringen. Voor het verkrijgen van het toeristenvisum heb je het adres van de 1e accommodatie van de reis niet nodig.  Je dient te beschikken over vliegtickets voor de terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen (cash €'s). Bij aankomst op Cuba moet je een reisverzekering kunnen overleggen die medische kosten, evt. te maken op Cuba, dekt.

NB. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Cuba (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

SNP service visumverplichtingen

SNP biedt je een extra service waarmee je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Cuba

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Cubaanse revolutie heeft geleid tot een gezondheidszorg van hoog niveau. Veel besmettelijke ziekten zijn aan banden gelegd en ook malaria komt op Cuba niet voor.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Vanaf 1 mei 2010 is het verplicht om bij aankomst op Cuba op verzoek een geldig bewijs van uw ziektekostenverzekering te kunnen overleggen in de vorm van een kopie van uw polisblad of een ander rechtmatig bewijs. Kunt u deze bij aankomst niet overleggen, dan bent u verplicht eerst ter plekke een Cubaanse ziektekostenverzekering af te sluiten. Amerikaanse ziektekostenverzekeringen worden op Cuba niet geaccepteerd!

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Opgelet
Op Cuba heerst af en toe Cholera (zie de website van het LCR).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Cuba was tot voor kort één van de veiligste landen in Latijns-Amerika. Helaas is de situatie m.n. in de steden er qua veiligheid wat op achteruit gegaan. Diefstal en berovingen komen nu ook in Cuba voor, zij het niet op grote schaal. De veiligheidssituatie is dus nog altijd relatief goed. Dit hangt zonder meer samen met het centraal geleide staatssysteem. Politie is wel alom aanwezig, niet om het de toerist lastig te maken, maar om veiligheid te garanderen. Met de vele politieagenten en de extreme straffen op criminaliteit wordt de criminaliteit in Cuba dus nog redelijk in toom gehouden. De politieagenten zijn overigens ook weinig of niet corrupt.

Dus wel opletten
Gelet op het bovenstaande moet u ook in Cuba rekening houden met diefstal. Loop zo min mogelijk, of liefst niet met sieraden en anderszins opvallende dure spullen op straat. Begeef u niet laat in de avond op eenzame straten. Let extra goed op uw geld en waardevolle spullen. Wij raden u aan uw geld, cheques, paspoort en tickets in een ’moneybelt’ bij u te dragen en daar waar mogelijk in de kluis van het hotel af te geven of in bewaring bij de huiseigenaar van de casa particular.

Kijkt u ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Cuba trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Prijsinformatie

06 april 2020 - 14 juli 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 108
2 personen (tweepersoonskamer) € 74
3 personen (driepersoonskamer) € 69

15 juli 2020 - 24 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 115
2 personen (tweepersoonskamer) € 82
3 personen (driepersoonskamer) € 78

25 augustus 2020 - 30 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 108
2 personen (tweepersoonskamer) € 74
3 personen (driepersoonskamer) € 69

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs