regenboogtoekan.jpg

Costa Rica - Yomads * Het Beste van Costa Rica, 12 dagen een wereld vol regenwouden, brulapen, vulkanen en hangbruggen

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Rondreizen

rondreis langs hotels, safaritent en lodges

Costa Rica, het land met het grootste oppervlak aan Nationale Parken in Latijns Amerika.De plek om het regenwoud in al zijn diversiteit te beleven. Op deze rondreis dring je diep door in de jungle, beklim je rommelende vulkanen en zwem je aan de kust van de Stille Oceaan. Je gaat op wildlife excursie, je kunt snorkelen, raften, surfen en een canopy tour maken door de boomkruinen. Top reis voor natuurliefhebbers en actie fanaten.
Unieke reiservaring voor twintigers en dertigers.

Uniek aan deze reis

 • Beleef het Costa Ricaanse regenwoud
 • Hike in het Arenal National Park
 • Prachtige waterval van La Fortuna
 • Spice je reis met optionele excursies als surflessen en snorkelen of raften en canopy tours
 • Spot de diversiteit aan wildlife; van toekans tot aan brulapen
 • Uniek in wildlife en haar overweldigende vegetatie
 • Wandel in de 'twilight' zone in Monteverde
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Yomads Travel

Yomads organiseert avontuurlijke groepsreizen buiten de gebaande paden voor 20’ers en 30’ers. Je reist in een groep met maximaal 15 internationale avonturiers. In korte tijd ontdek je de mooiste plekken op aarde.

Dag tot dag

Costa Rica - Yomads * Het Beste van Costa Rica

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst San José

Welkom in Costa Rica! Via lokaal vervoer vind je makkelijk je weg naar het centraal gelegen hotel in San José. Deze dag heb je verder vrij te besteden. Het centrale plein met het Nationaal Theater is nabij, evenals winkels en restaurantjes. In de avond zal de briefing plaatsvinden in het hotel waar je met de andere reisgenoten en de Yomads reisleider kennismaakt. Je verneemt de laatste details over de reis en Costa Rica.

Maaltijden: -

Dag 2-3

Puerto Viejo de Sarapiqui

Na het ontbijt vertrekken we naar Puerto Viejo de Sarapiqui, een vruchtbaar gebied bekend om ananassen, bananen en suikerriet en.... ons 'thuis' voor de komende twee nachten. Met als decor de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van het Caribisch laagland, staat het gebied bekend om vele inspannende activiteiten maar ook om ontspanning. Uiteraard bepaal je zelf wat je gaat doen. Graag geven we je wat ideeën:

 • leer alles over cacao in het Tirimbina reservaat, een fraai stukje primair subtropisch regenwoud
 • leer alles over de ananas, je wandelt door de plantages en natuurlijk proef je ze ook
 • een boottocht voert je over het rustig stromend gedeelte van de Sarapiqui met kans op kaaimannen, apen en vogels.
 • raften op dezelfde rivier (klasse 3/4)

Maaltijden: ontbijt

Dag 4

Arenal National Park

We reizen verder naar La Fortuna dat aan de voet ligt van de imposante Arenal vulkaan (1633 m). Met een wandeling door het bos - een lokale gids legt ons alles uit over de flora en fauna - komen we uiteindelijk uit op oude lava van de uitbarsting van 1968. Sinds oktober 2010 is de vulkaan qua activiteit rustig geworden, explosies worden nog zelden waargenomen. 's Middags is ter vrije besteding. De hoogste tijd om afkoeling te zoeken in het zwembad van de lodge of om er zelf op uit te trekken.

Maaltijden: ontbijt

Dag 5

La Fortuna

In de ochtend wandelen we naar de waterval van La Fortuna. Het is een steil pad naar beneden. Je wordt beloond met het zicht op een mooie waterval middenin het regenwoud met daarbij de mogelijkheid aan de basis te gaan zwemmen! We keren hierna terug naar de lodge waar je verder in de middag vrij bent. Wat kun je nog meer doen? Ga lekker relaxen in de warmwaterbaden van Tabacón of bezoek de Arenal Hanging Bridges.

Maaltijden: ontbijt

Dag 6-7

Monteverde

Langs het meer Arenal rijden we naar Monteverde, een kleine gemeenschap nabij het Monteverde Cloud Forest Biologisch Reservaat. 's Avonds maken we een 'twilight hike' om meer te weten te komen over de bewoners van het nevelwoud waarbij de dagdieren een veilig heenkomen zoeken en de nachtdieren juist ontwaken. De volgende dag is ter vrije besteding, bepaal zelf wat je gata doen. Natuurlijk weer een aantal leuke tips wat je kunt doen:

 • wandelen over 6 hangbruggen (totale lengte 2,5 km) door Monteverde; met deze 'skywalk' verken je de bovenste kroonlaag van het nevelwoud waar ca. 90% van alle levende organismes voorkomen
 • wandelen in het Monteverde reservaat waarin je met wat geluk de quetzal kunt spotten, de heilige vogel van de Maya’s en Azteken
 • wandel door het minder bekende Sanctuario Ecologico om o.a. neusbeertjes waar te nemen

Maaltijden: ontbijt

Dag 8-10

Samara

We gaan op weg naar het schiereiland Nicoya naar de stranden bij het plaatsje Samara. Tijd voor rust en ontspanning. De komende dagen staan in het teken van rust en ontspanning. We geven je natuurlijk weer een aantal leuke tips wat je kunt doen:

 • het stranddorpje Samara ligt aan een uitgestrekt strand en baai waardoor de zee vaak rustig is en ideaal om in te zwemmen of de eerste surflessen te nemen
 • kayak in drie kwartier naar Isla Chora, een eillandje voor de kust van Samara waar je prachtig kunt snorkelen
 • op een uur lopen van Samara ligt aan het einde van het strand een opvangproject voor schildpadden. Hier worden eieren uitgebroed van de zeeschildpadden (seizoen juni t/m september) zodat hun overlevingskans groter is. De schildpadjes komen altijd 's ochtends vroeg of tegen het einde van de middag uit het ei. Mocht je niets zien, dan heb je in ieder geval een mooie wandeling gemaakt!

Maaltijden: ontbijt

Dag 11

San Jose

We verlaten het strand om terug te rijden naar San José. Verken de stad verder, ga op zoek naar je favoriete plekjes en vier de laatste avond waarop jullie met de groep bij elkaar zijn.

Maaltijden: ontbijt

Dag 12

reis eindigt in San José

Onze reis eindigt vandaag in San José, waarna je of terugkeert naar huis of je avontuur verder individueel voortzet.

Maaltijden: ontbijt

NB Programma

De reis kan op elk moment wijzigen als gevolg van slecht weer, natuuromstandigheden en andere omstandigheden buiten onze macht.

Blader door het programma

Reisdetail

waar overnacht je

In Costa Rica wordt er overnacht in hotels en lodges. Alle accommodatie is op basis van gedeelde tweepersoonskamers (op indeling) met eigen badkamer. Wil je een 1-persoonskamer informeer dan naar de mogelijkheden en de toeslagen.

over de maaltijden

Op de meeste dagen is enkel het ontbijt inbegrepen (zie dag-tot-dag programma). De overige maaltijden niet zijn inbegrepen. Er zijn ruime mogelijkheden om zelf uit eten te gaan of je lunch te kopen op lokale markten en in de restaurants van de hotels of lodges. Heb je dieetwensen, geef deze dan door bij boeking.

 

Groen op reis

Door gebruik van duurzame accommodaties, uitstekend gekwalificeerde gidsen en een gecertificeerde lokaal agent wordt deze reis zo duurzaam mogelijk aangeboden.
Accommodatioes geselecteerd op hun ligging, sfeer en prestaties op duurzaamheid
Excursies worden door locals uitgevoerd waarmee we lokale gemeenschappen steunen, hun natuurlijke leefomgeving evenals hun cultureel erfgoed
Lokaal agent is pro-actief in de verzuurzaming van haar bedrijfsprocesssen en in het bezit van de hoogste graad van duurzaamheidscertificering

inbegrepen

 • 12 x ontbijt
 • 9 overnachtingen in hotel en 2 overnachtingen eco-lodge (gebaseerd op tweepersoosn gebruik)
 • Gedurende gehele reis transfer per privé bus met chauffeur
 • Activiteiten en national park entrees zoals aangegeven in programma
 • Lokale Engelssprekende Yomads gids

niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het vliegveld, optioneel bij te boeken
 • Maaltijden en entrees buiten programma om
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies

hoe zwaar is de reis

Over de activiteiten bij deze lichte reis hoef je geen zorgen te maken. Wees echter slim en bereid je voor op deze reizen. Hoe? Begin ten minste drie maanden voordat de reis start met gymen, joggen en snelwandelen of fiets minimaal een of twee keer per week. Dit om er zeker van te zijn dat je voldoende conditie krijgt. Want: des te fitter je bent, des te leuker is je reis.

 

De samenstelling van de groep

Alle YOMADS reizen kennen een internationaal gezelschap van jonge avonturiers in de leeftijd tussen 18 en maximaal 39 jaar. De voertaal is Engels en de samenstelling kan heel divers zijn. Yomads wordt over de hele wereld aangeboden. Een ding heeft iedereen gemeen: zin om er een leuke en gezellige reis van te maken.

Heen- en terugreis

waar ontmoet ik de groep

Wanneer je op dag 1 aankomt op de internationale luchthaven van San Jose reis je op eigen gelegenheid naar het eerste hotel. De eerste avond is er kennismaking met de groep en de briefing met de reisleider.

 

Vluchtinformatie

Boek voor deze YOMADS-reis een internationale retourvlucht naar San Jose. Vlieg je vanaf Amsterdam, dan is KLM een goede optie (dagelijks). SNP kan deze (en andere) vluchten voor je boeken. Geef dit aan bij je boeking of informeer bij onze Salesafdeling naar tarieven en tijden.

Maakt de Yomads reis deel uit van een langer verblijf in Costa Rica, zorg dan dat je op de eerste dag op tijd bij de eerste accommodatie kunt zijn.

Praktische informatie

Er zijn verschillende klimaatzones in Costa Rica. Omdat het land relatief dichtbij de evenaar ligt zijn er geen zomers en winters. De meeste regio's kennen een natte periode van mei tot aan november en een droge periode van december tot april. In het regenseizoen zijn korte middagbuien gebruikelijk, doch niet dagelijks. De kusttemperaturen kunnen met gemak oplopen van 28 tot 32ºC. terwijl in de hoger gelegen bergachtige gebieden het kwik op soms wel 5º C blijft steken.

Costa Rica is geen goedkope bestemming. Met een dagelijks bedrag van € 35,- moet je makkelijk het eten en drinken kunnen betalen. Andere uitgaven zijn natuurlijk sterk afhankelijk van je persoonlijke keuzes.

In de weken voor vertrek ontvang je de zgn. YOMADS pre-departure information. Hierin vind je een handige paklijst met suggesties voor kleding en uitrusting die je mee kunt nemen. Een dagrugzakje en lichte wandelschoenen zijn noodzakelijk.

 

Deze YOMADS-reis wordt begeleid door een lokale YOMADS tourguide. De voertaal is Engels en op de transferdagen  is er een lokale chauffeur aanwezig. Je tourguide is ervaren en heeft veel kennis van de eilanden en deelt deze graag met zijn gasten.

 

Voor een bezoek aan Costa Rica moet u een paspoort hebben dat bij binnenkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Als toerist kunt u het beste altijd een kopie van uw paspoort bij u dragen voor het geval hiernaar gevraagd wordt. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen.Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. U moet beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over voldoende financiële middelen tbv. uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Costa Rica

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).


Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Dengue (Knokkelkoorts)
Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen
Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

 • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
 • Stop camera’s in een tas;
 • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
 • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
 • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
 • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

Kijkt u ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

foto_01.jpg

Costa Rica - Yomads * Het Beste van Costa Rica

een wereld vol regenwouden, brulapen, vulkanen en hangbruggen

rondreis langs hotels, safaritent en lodges

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen