Terug naar Costa Rica

Regenwoudverblijf vanuit lodge aan zee

Corcovado staat synoniem voor een uitbundig tropisch regenwoud vol met watervallen, afgelegen strandjes en een rijk dierenleven. Door de afgelegen ligging op het schiereiland Osa is dit nationale park een toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten. Vanuit Sierpe vaart u per motorboot langs mangrovebossen naar de Bahia Drake Wilderness Resort. Vanaf de ruime tuin, de hangmat of uw privé veranda geniet u van de geïsoleerde ligging van de lodge en het park Corcovado dat 'om de hoek' ligt.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 754
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 267711
3 dagen

Costa Rica - Pacific * Corcovado Nationaal Park Drake Bay

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Met de huurauto rijd je naar Sierpe. Mocht je met de bus vanuit San José komen (ca. 6 uur) of het vliegtuig, dan word je bij aankomst in Palmar Sur opgehaald en naar Sierpe gebracht (optioneel). Vanaf Sierpe vaar je in ongeveer een uur door de mangrovenbossen en een klein stukje oceaan naar de Bahia Drake Wilderness Resort. Nadat je hier lekker hebt geluncht en jezelf hebt opgefrist, kun je hier 's middags een wandeling maken, een bezoek brengen aan een nabijgelegen strandje of direct een duik nemen in het heerlijke zwembad.

Overnachting in

Bahia Drake; nabij Corcovado Nationaal Park - Drake Bay Wilderness Resort

Dag 2

Vandaag ga je op pad het Corcovado Nationaal Park in. Aan boord van de motorboot op weg naar het beginpunt van de wandeling, heb je de kans dolfijnen (het gehele jaar rond) en walvissen te zien. Onder begeleiding van een lokale gids wandel je eerst over het strand. De gids, die op stap gaat met een telescoop, zijn je ogen van de dag. Corcovado is het grootste wildernisgebied van Costa Rica. Primair regenwoud is een echte climaxvegetatie en Corcovado is wat dat betreft een voorbeeld uit het boekje: een climaxvegetatie in optima forma met een groot aantal echte woudreuzen. In veel van Costa Rica’s bossen zijn bomen van 50 meter hoog al een zeldzaamheid, in Corcovado staan talloze bomen met een lengte tussen de 65 en 70 meter. Het is niet verwonderlijk dat het park de eer claimt de grootste boom van het hele land te herbergen. Het is een kapokboom met een doorsnee van drie meter op borsthoogte, plankwortels die op tien meter boven de grond beginnen en een geschatte hoogte van meer dan 70 meter. De grootste rijkdom toont de natuur in de heuvelachtige delen van het park. In de laagvlakte is de bodem op veel plaatsen te nat waardoor er nog maar enkele boomsoorten kunnen groeien. Corcovado huisvest ook de grootste populatie Scarlet Macaws (rode ara), namelijk 1200! Naast de roodvleugelara's kun je reigers, neusbeertjes, koningsgieren, bruine hokko (Great Currasow) en nog vele andere dieren observeren.

Overnachting in

Bahia Drake; nabij Corcovado Nationaal Park - Drake Bay Wilderness Resort

Dag 3

Na het ontbijt wordt u met de motorboot in ca. 1 a 1,5 uur naar Sierpe terug gevaren. Hier staat uw huurauto veilig geparkeerd om uw reis zelf weer verder te vervolgen.

Blader door het programma

Reisdetail

Duurzaamheid

De partner van SNP in Costa Rica heeft van het Toeristisch Instituut Costa Rica (ICT) als een van de eerste bedrijven in Costa Rica in januari 2020 het certificaat ontvangen Elite level of Tourism Sustainability Certification. Het is de hoogste ranking en tevens erkenning die men heeft gekregen voor hun inspanningen de bedrijfsprocessen continu te verduurzamen ten voordele van lokale gemeenschappen en toeristische bestemmingen. Sinds 2017 heeft onze partner in haar kantoor het energieverbruik met 41% verminderd en het watergebruik met 38%. In 2018 en 2019 heeft men 3143 uren besteed aan interne- en externe trainingen. Met hun programma ‘Ecolina Educational Program’ heeft men 290 ondernemers en gemeenschapsleiders getraind in meerdere steden in Costa Rica.

Voor de samenstelling van de SNP reizen worden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties met Costa-Ricaanse eigenaars geselecteerd. Tweemaandelijks worden er trainingssessies georganiseerd voor lokale hotels op het gebied van duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met partners die óók gecertificeerd zijn. In het programma ‘Ecolina Educational Program’ worden trainingen aangeboden aan mensen die woonachtig zijn in afgelegen toeristische gemeenschappen om deze te bekwamen in disciplines als klanttevredenheid, kwaliteit, basis-boekhouding, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met de roadshow 'Caravana Tica draagt men de boodschap uit van duurzaamheid door het hele land.

Inbegrepen

 • Boottransport Sierpe - lodge v.v.
 • Twee overnachtingen Drake Bay Wilderness Resort o.b.v. vol pension
 • Dagexcursie Corcovado N.P.

Niet inbegrepen

 • entree Parque Nacional Corcovado (US$ 7 pp)
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • optioneel landtransport Palmar Sur - Sierpe - Palmar Sur

Extra dagen

Indien je meer tijd hebt, boek dan beslist één of meerdere dagen bij. Je hebt dan de mogelijkheid het eiland Isla del Caño te verkennen. Dit eilandje ligt ongeveer 18 km voor de kust en staat bekend om zijn onaangetast regenwoud en de vermaarde ronde bollen (zogenaamde sferen), gemaakt door vroegere bewoners. De onderwaterwereld rond Isla de Caño bestaat uit koraal en veel tropische vissen. Een goede plek om te snorkelen! In de eerste maanden van elk jaar komen de walvissen hun jongen baren in de luwte van het eiland. Verder kun je nog de Drake Bay Canopy doen, paardrijden, een walvistocht maken of gaan zee-kajakken.

Ook een fraaie kustwandeling over strandjes, sommige prima geschikt om te zwemmen, kun je zelf vanuit de lodge ondernemen. Een speciale vermelding verdient de nachtwandeling met de 'buglady'. Tracy woont al ruim 10 jaar in Drake Bay en is getrouwd met een Tico. Haar man gaat mee op excursie en loopt vooruit om dieren te spotten. Zij laat ze zien en vertelt met zeer fraaie (ongelooflijke) achtergrondverhalen, een aanrader!

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Deze bouwsteen vangt aan in Palmar Sur. Om daar vanaf San José te komen kunt u ervoor kiezen om te vliegen, privé vervoer te nemen of met de openbare bus te reizen. Met de openbare bus dient u vroeg te vertrekken (ca. 05.30 uur). U arriveert dan om 10.30 uur in Palmar Sur. Hier vangt dit reisarrangement aan. Ook de lokale vlucht vanuit San José komt aan rond 10.30 uur in de ochtend. De weg van San José naar Palmar Sur is een goede verharde weg die voor een groot gedeelte door bergen voert. Het laatste deel wordt het warmer.

In Palmar Sur wordt u opgewacht door de vertegenwoordiging an de lodge Jinetes de Osa en naar de rivier Rio Sierpe gebracht. Vandaar gaat u met de boot in ruim een uur stroomafwaarts en vervolgt u de boottocht in een kwartier over de Pacifische Oceaan naar Drake Bay.

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Costa Rica moet u een paspoort hebben dat bij binnenkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Als toerist kunt u het beste altijd een kopie van uw paspoort bij u dragen voor het geval hiernaar gevraagd wordt. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen.Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. U moet beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over voldoende financiële middelen tbv. uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Costa Rica

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).


Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Dengue (Knokkelkoorts)
Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen
Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

 • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
 • Stop camera’s in een tas;
 • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
 • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
 • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
 • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

Kijkt u ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Prijsinformatie

28 november 2020 - 29 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 754
3 personen (driepersoonskamer) € 706

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs