Rondreizen in Costa Rica

Costa Rica - Noord, 15 dagen Selfdrive over de ‘backroads’ van het noorden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

Ga op pad door het Rincón de la Vieja National Park met zijn warmwaterbronnen, watervallen en moddervulkaantjes. Laat je verrassen door vaak nieuwsgierige apen, toekans, neusbeertjes en gordeldieren. In het Tirimbina Reservaat wandel je door laaglandregenwoud, met of zonder gids. De omgeving van de Arenal-vulkaan leent zich perfect voor een wandeling over hoge hangbruggen tusen de kroonlaag van het tropisch regenwoud. Deze actieve rondreis voor natuurliefhebbers eindigt met een strandverblijf op de zuidpunt van het Nicoya schiereiland. Een plek om heerlijk te luieren én tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Cabo Blanco reservaat, met zijn droog tropisch woud, een zeldzaam ecosysteem dat Costa Rica rijk is.

Uniek aan deze reis

 • Vulkanische activiteiten rondom Rincón de la Vieja
 • Wandelen in het regenwoud bij Boca Tapada
 • All-risk autoverzekering (alles inclusief, geen eigen risico en lage waarborg)
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Costa Rica - Noord

In het kort ziet je programma voor de komende 15 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst San José, overnachting San José
 • Dag 2: rijden naar Puerto Viejo de Sarapiqui, overnachting Puerto Viejo de Sarapiqui
 • Dag 3: wandelen of excursie Tirimbina Reservaat, overnachting Puerto Viejo de Sarapiqui
 • Dag 4: rijden naar Boca Tapada, wandeling met gids, overnachting nabij Boca Tapada
 • Dag 5: avondwandeling met gids, overnachting nabij Boca Tapada
 • Dag 6: rijden naar La Fortuna, overnachting nabij la Fortuna
 • Dag 7: vrije dag, skywalk of wandeling in Arenal NP, overnachting nabij La Fortuna
 • Dag 8: rijden naar Rincon de la Vieja NP, overnachting nabij Rincon de la Vieja NP
 • Dag 9: vrije dag, wandelen in Rincon de la Vieja NP, overnachting nabij Rincon de la Vieja NP
 • Dag 10: rijden naar Playa Santa Teresa, overnachting nabij Playa Santa Teresa
 • Dag 11: wandelen Cabo Blanco Nature Reserve, overnachting Playa Santa Teresa
 • Dag 12: wandelen watervallen van Montezuma, overnachting Playa Santa Teresa
 • Dag 13: rijden naar Carara NP, overnachting nabij Carara NP
 • Dag 14: vrije dag, wandelen in Carara NP of mangrovetocht, overnachting nabij Carara NP
 • Dag 15: rijden naar luchthaven

 • Voor meer details klik je op de betreffende dag.

  Dag 1

  Bij aankomst op de luchthaven van San José word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Je wordt naar je hotel in het centrum van de hoofdstad gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst van je vlucht kun je vanmiddag in San José de lokale markt bezoeken die in 1888 is gesticht. Ook een verkenning van het centrum met zijn Nationaal Theater is de moeite waard. Liefhebber van kunstschatten? Bezoek dan het pre-Colombiaanse Gouden Museum waarin een rijke collectie aan gouden kunstschatten, edelstenen en keramiek wordt tentoongesteld. Ook 's avonds is er genoeg te doen in San José. In je SNP reisinformatie vind je de nodige tips voor leuke restaurantjes.

  Overnachting in

  San José

  Dag 2-3

  In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd, wel zo makkelijk. Je hebt de keuze om door het Braulio Carrillio Nationaal Park te rijden of via de Poás vulkaan naar San Miguel en verder naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Je verblijft de komende twee nachten in Sarapiquí, gelegen in het laagland regenwoud dat rijk is aan flora en fauna. Je vindt hier o.a. kapucijnapen, brulapen, toekans en andere mooie gekleurde vogels en luiaards. Morgen kun je het Tirimbina Reservaat verkennen waar je kunt wandelen of deelnemen aan een educatieve cacaotour. Of ga raften op de rivier Sarapiquí.

  Verken het Tirimbina Reserve! Wandel over de 100 meter lange hangbrug over de Sarapiqui rivier en verken 's ochtends het laagland regenwoud van het Tirimbina Reserve onder begeleiding van een Engelstalige gids. Een leuke optionele excursie.

  Verlenging met Tortuguero! Voordat je naar Saraqiqui reist, kun je prima een verblijf in schildpadparadijs Tortuguero invoegen Als je Tortuguero bij boekt, pik je de huurauto na het verblijf in Tortuguero op in Guapiles. 

  Overnachting in

  Puerto Viejo de Sarapiqui - Sarapiqui Rainforest Lodge

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

  Wildlife & Cacao Tirimbina Reserve

  Vanuit je verblijf in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiqui is een wandeling door het Tirimbina Reserve een aanrader. Wandel over een 100 meter lange hangbrug het reservaat in onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Er zijn meerdere paden die door het laaglandregenwoud leiden. ga op zoek naar luiaards, brulapen, toekans en nog heel veel meer. 

  Inbegrepen:

  • Engelstalige gids
  • wandeling van 2 uur
  • entree Tirimbina Reserve

  Extra Informatie:

  • de excursie start om 08.00 uur
  • duur excursie 2 uur
  • Tirimbina Reserve ligt naast de Sarapiqui Rainforest Lodge

  Tortuguero Nationaal Park

  3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit eco-lodge
  Tortuguero dankt zijn naam aan de grote aantallen groene zeeschildpadden, beter bekend als de soepschildpad. Jaarlijks leggen zij hun eieren van juli t/m oktober. Ook de lederschildpad, de grootste van zijn soort, legt op de stranden van Tortuguero ook haar eieren (half februari t/m april). Het meemaken van dit fenomeen of het zien van het uitkomen van de eieren vormt een unieke belevenis! Gezien de afgelegen ligging van Tortuguero, je kunt er alleen per boot of vliegtuigje komen, is de biodiversiteit extreem hoog. Sinds 1970, het jaar waarin Tortuguero een beschermde status verkreeg, is het gebied een walhalla voor natuurliefhebbers. Met boottochtjes door kreken en rivieren en wandelend over de paden in het laaglandregenwoud, zie je leguanen, kroonbasilisken, neusbeertjes, ara's, drieteenluiaards, tamandua's, rivierotters, wasberen en vele vogels en apen.

  Inbegrepen:

  • 2 overnachtingen
  • 3x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
  • transfer shuttlebus/boot San José - Tortuguero - Guapiles
  • excursie per open boot door de kreken en kanalen van Tortuguero
  • wandeling in en rondom de lodge op zoek naar allerlei dieren
  • entree Tortuguero
  • begeleiding Engelssprekende gids

  Niet inbegrepen:

  • overige excursies
  • persoonlijke uitgaven

  Om voor jou een ticket voor Nationaal Park Tortuguero te kunnen boeken hebben we van alle deelnemers paspoortnummer, volledige naam en nationaliteit nodig. Geef deze bij boeking meteen door.

  Dag 4-5

  Vandaag heb je een korte rit van ongeveer 60 km voor de boeg naar het tropisch woud van Boca Topada. De ecolodge voor de komende nachten ligt aan de rivier San Carlos. Deze rivier mondt uit in de rivier San Juan, de grensrivier tussen Costa Rica en Nicaragua. Met diverse activiteiten waaronder een georganiseerde kajak- of boottour, is er voor iedereen wat te beleven. 

  In de namiddag neemt een gids je mee om de natuur in en rondom de lodge te verkennen. Je wandelt door de botanische tuinen rondom de lodge of door nabijgelegen regenwoud. Met bijna 600 getelde vogelsoorten komt elke vogelliefhebber hier aan zijn trekken. Hoe bijzonder is het als de Great Green Macaw en Scarlet Macaw overvliegen in paartjes waarbij het schelle geluid behoorlijk afsteekt tegen hun fraai verenkleed. 

  De volgende dag kun je een boottocht maken op de San Carlos rivier. De weerspiegelingen van het tropische woud zijn fantastisch. Kijk uit naar basilisken, leguanen en verschillende apensoorten. Luister hoe het tropisch woud ontwaakt alsof het orkest aan het stemmen is. In de avond verken je samen met een gids de omgeving. Bij het invallen van de duisternis verandert alles. Je wordt je meer gewaar van alle geluiden rondom. Nachtdieren ontwaken. Het is gejaagd worden en op jacht. Laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen.

  Overnachting in

  Nabij Boca Tapada - Maquenque Ecolodge

  Dag 6-7

  Je rijdt in anderhalf uur naar La Fortuna. Vanmiddag en morgen heb je de tijd om de omgeving  rond de vulkaan de Arenal (1633m) te ontdekken en diverse wandelingen te maken door de nevelwouden op de flanken van de vulkaan. Bewonder oude vulkanische lavastromen en relax in een warmwaterbad. Of maak een 'skywalk'. Deze oerwoudwandeling gaat over een serie hoge hangbruggen, die tussen de boomkruinen zijn gespannen. Onder begeleiding van een gids wordt tijdens de tocht het leven in de kroonlagen van het tropisch regenwoud uitgelegd waarmee de onschatbare waarde van dit ecosysteem evident wordt. Ook is er een mooi aangelegde kabelbaan voor degenen die minder van wandelen houden. En voor de echte avonturiers is er natuurlijk de 'skytrek'! 

  Spannende avondexcursie! Verken in een wildreservaat van een lodge nabij la Fortuna de maar liefst 28 kikkersoorten die hier zijn geteld waaronder de in 't oog springende roodoogmakikikker. Een leerzame en leuke tocht onder begeleiding van een Engelstalige gids.

  Overnachting in

  La Fortuna - Lomas del Volcan

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

  roodoogboomkikker.jpg

  Avondexcursie - frog tour

  Vanuit La Fortuna maak je een bijzondere avondexcursie. In ca. twee uur wandel je onder begeleiding van een Engelssprekende gids door het bos. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis en je oren aan de geluiden. Van alles kun je tegenkomen, denk hierbij aan veel soorten kikkers, waaronder de roodoogboomkikker. Ook insecten en wellicht slangen kunnen ons pad kruisen. Wil je veel te weten komen over de dieren die je gaat zien, dan is het beslist de moeite waard om mee te gaan de duisternis in!

  Inbegrepen:

  • Engelstalige gids
  • zaklamp

  Extra Informatie:

  • de excursie start om 17.30 uur

  Dag 8-9

  Het beroemde nationale park Rincón de la Vieja is het volgende reisdoel. De mooie rit duurt (exclusief pauzes) ongeveer 4 uur. In dit park met zijn 'droge' hellingbossen en grassavanne, zijn allerlei kleine vulkanische verschijnselen waar te nemen zoals hete gassen die uit de grond komen en borrelende modderputten. Rincon heeft tevens een echte vulkaan waar kleine verschijnselen zich aan de voet bevinden.

  Tijdens een wandeling bij Las Pailas zie je hete gassen uit de grond komen en hete grijswitte klei borrelen en pruttelen. Als je meer wilt wandelen kun je nog doorlopen naar een mooie waterval. Rincón heeft ook een rijke dierenwereld. Het is een van de beste plaatsen om slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters te zien. Behalve wandelen kun je er ook een canopy tour maken. Opgehangen aan een stalen kabel slingeren van boom tot boom. Zo kun je het leven in de boomtoppen van dichtbij zelf meemaken!

  Verlenging met Caño Negro Reservaat! Voordat je doorreist naar Rincón de la Vieja, is het leuk om je reis te verlengen met een tweedaags arrangement in de moerassen van Caño Negro. Je kunt er veel watervogels waarnemen maar tevens krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

  Overnachting in

  Rincón de la Vieja - Rinconcito Lodge

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

  Caño Negro Reservaat

  2 dagen / 1 nacht - verblijf vanuit lodge
  Stap vanuit je hotel aan de rand van het Lago Chapel de motorboot in. In het laaglandregenwoud in het Caño Negro Reservaat zijn vele dieren te observeren. Het gebied is een seizoensmoeras waar enorme aantallen watervogels leven. In het reservaat leven naast o.a. zilverreigers, jabiroes, ibissen, tijgerroerdompen, aalscholvers en slangenhalsvogels ook krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

  Inbegrepen:

  • Overnachting
  • Ontbijt
  • Ochtend bootexcursie door het reservaat
  • Entree reservaat Caño Negro
  • Engelssprekende gids
  Niet inbegrepen:
  • vervoer La Fortuna-Caño Negro v.v.
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes en fooi)

  Dag 10

  Vanuit Rincón steek je dwars het schiereiland Nicoya over naar het uiterste zuidoostelijke puntje. Via de Ruta 21 rijd je via Paquera langs de oostelijke kust van Nicoya naar het Playa Santa Teresa. Het witte zandstrand van Santa Teresa is erkend als een van de 10 mooiste zandstranden van Costa Rica! Op nog geen 20 km rijden ligt het Cabo Blanco Nature Reserve.

  Verlenging Monteverde! Voordat je doorreist naar Playa Santa Teresa, is het leuk om je reis te verlengen met een driedaags arrangement in de nevelwouden van Monteverde.

  Overnachting in

  Nabij Playa Santa Teresa - Esencia Hotel

   

  Uitbreidingen

  Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

  Monteverde Biologisch Reservaat

  3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit lodge
  Monteverde is al sinds 1950 een natuurreservaat. Het prachtige gebied biedt bezoekers vele wandelpaden door het nevelwoud. Of maak een canopytour om het kronendak te verkennen. Ook vogelliefhebbers trekken vaak naar Monteverde om o.a. een glimp op te vangen van de fluorescerende schoonheid van de quetzal.

  Inbegrepen:

  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  Niet inbegrepen:
  • excursies
  • persoonlijke uitgaven

  Dag 11-12

  Ontdekt in de jaren negentig door een enkele surfer, trekt de regio niet alleen liefhebbers aan van surfen en strand, maar ook van de natuur. Het Cabo Blanco Nature Reserve ligt vlakbij met zijn verscholen baaitjes en strandjes. Je treft er mooie wandelroutes aan met prachtige uitzichten. Er zijn goede golven en faciliteiten aanwezig om boardsurfen te leren. Op een half uurtje rijden van Santa Teresa ligt de plaats Montezuma. Gegidst of alleen kun je er op uit om de drie nabij gelegen watervallen te verkennen. Neem je zwemspullen mee, want aan de voet van de watervallen kan je zeer goed zwemmen in de waterpoelen. Lekker ontspannen in je accommodatie of op het strand kan deze twee dagen natuurlijk ook prima. 

  Overnachting in

  Nabij Playa Santa Teresa - Esencia Hotel

  Dag 13-14

  Je reist weer noordwaarts langs de oostkust van het schiereiland Nicoya. Met de veerboot vanaf Paquera steek je de Golf van Nicoya over naar de haven van Puntarenas. Vanaf daar is het nog een uur rijden naar de volgende accommodatie, niet ver van de ingang van het nationale park Carara.

  Het gebied bestaat uit een prachtig beschermd bos met een grote biodiversiteit. Maar liefst 10 zeldzame hardhouten bomen tref je er aan, Amerikaanse krokodillen, reuzenmiereters, ocelotten, spinapen en giftige pijlkikkers. Daarnaast is Carara een fantastische pek om de naar schatting 120 getelde vogelsoorten waar te nemen, waaronder vele trogons, Fiery-billed aracari en Boat billed herons met hun bijzonder vormgegeven bekken. De Tarcoles rivier nodigt uit om landleguanen en basilisken te spotten, evenals de nestplaatsen van ara's. Boek ter plaatse een mangrovetocht waarbij je veel vogels kunt waarnemen als witte ibissen, roze lepelaars, schuitbekreigers en daarnaast veel krokodillen.

  Overnachting in

  nabij Carara National Park - Cerro Lodge

  Dag 15

  Na het ontbijt rijd je met de huurauto ongeveer 60 km terug naar de internationale luchthaven van San José. Je levert hier de huurauto weer in. De reis zit erop, de terugvlucht kan beginnen.

  Blader door het programma

  Reisdetail

  Over de accommodaties

  Afhankelijk van de keuze en je reisgezelschap, overnacht je in een-, twee-, drie- of vierpersoonskamers met eigen sanitair in middenklasse hotels en lodges. Overal beschik je over een eigen badkamer met WC/douche. 

  Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • transfer vliegveld - hotel San José bij aankomst
  • huurauto
  • wandeling Boca Tapada met gids (dag 4) 
  • nachtexcursie Boca Tapada met gids (dag 5)
  • digitale reisinformatie

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden 
  • optionele excursies
  • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)

  Ter plaatse te betalen

  • entrees nationale parken (US$ 17 / 18 pp per park)
  • ferry Paquera - Puntarenas (ca. EUR 1,50 p.p. en EUR 20 per auto)

  Huurauto inbegrepen

  Bij deze reis is 14 dagen autohuur inbegrepen, van dag 2 t/m dag 15. De auto wordt op dag 2 afgeleverd bij je hotel en lever je aan het eind van de reis in op het vliegveld van San José. De autohuur is gebaseerd op de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. De standaard autohuur bij deze rondreis is gebaseerd op het aantal personen:

  • 1-3 personen: Suzuki Vitara (of vergelijkbaar) incl. airco
  • 4 personen: Toyota RAV4 (of vergelijkbaar) incl. airco
  • 5 personen: Toyota Fortuner (of vergelijkbaar) automaat, incl. airco

  De prijs is inclusief de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. De huurauto is standaard voorzien van een wifi hotspot zodat je met je eigen smartphone of tablet kunt navigeren.

  Als je de beschikking wilt hebben over een andere huurauto dan die bij de reis is inbegrepen of reis je in grotere reisgezelschappen en wil je één huurauto (mogelijkheid met chauffeur), wij adviseren je hierin graag. Klik hier voor een overzicht van de huurvoorwaarden.

  Over de activiteiten

  Deze reis hebben wij aangeduid met een niveau 1. In de SNP Reis App staan enkele wandelingen die je kunt maken.. Er zijn een paar excursies inbegrepen die vanuit de ecolodge nabij Boca Tapada worden aangeboden. Deze zijn prima te doen zolang je goed ter been bent en beschikt over een goede basisconditie. Alle andere optionele activiteiten die je tijdens deze reis kunt ondernemen, en dat zijn er veel - kun je zo makkelijk en zwaar maken als je wilt. De meeste excursies (bijvoorbeeld canopy tours, skywalks, mangroventocht per boot) zijn te doen voor iedereen met een goede conditie. Houd er wel rekening mee dat de hitte in de tropen vermoeiend kan zijn en het reizen enigszins kan verzwaren.

  Geschikt voor kinderen

  Vanaf 6 jaar

  Extra dagen

  Het aantal overnachtingen per verblijfplaats hebben we afgestemd op de mogelijkheden en evt. excursies in de omgeving. Wil je je reis verlengen dan raden we je aan één of meerdere bouwstenen aan je reis toe te voegen. Dat voegt meer toen dan extra overnachtingen bij boeken in de verblijfplaatsen die al in de reis zijn opgenomen.

  Extra's

  Excursies

  raften-op-de-sarapiqui.jpg

  Raften op de Río Sarapiqui (vanaf € 70,- per persoon)

  Raften is een heerlijke combinatie van warme zon en een koude douche met heel veel lol! In de ochtend of de middag kun je gaan raften op de rivier de Sarapiqui. Op gemiddeld 15 minuten rijden vanaf de meeste lodges in Puerto Viejo de Sarapiqui, ligt het beginpunt van de rafttocht over de rivier de Sarapiqui. Al naar gelang de leeftijden van de deelnemers - voor kinderen is deze rivier zeer geschikt! - wordt een stuk van de rivier gekozen waarop veilig geraft kan worden. Uiteraard vindt er vooraf een veiligheidsinstructie plaats.

  Wildlife & Cacao Tirimbina Reserve (vanaf € 38,- per persoon)

  Vanuit je verblijf in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiqui is een wandeling door het Tirimbina Reserve een aanrader. Wandel over een 100 meter lange hangbrug het reservaat in onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Er zijn meerdere paden die door het laaglandregenwoud leiden. ga op zoek naar luiaards, brulapen, toekans en nog heel veel meer. 

  Inbegrepen:

  • Engelstalige gids
  • wandeling van 2 uur
  • entree Tirimbina Reserve

  Extra Informatie:

  • de excursie start om 08.00 uur
  • duur excursie 2 uur
  • Tirimbina Reserve ligt naast de Sarapiqui Rainforest Lodge

  roodoogboomkikker.jpg

  Avondexcursie - frog tour (vanaf € 47,- per persoon)

  Vanuit La Fortuna maak je een bijzondere avondexcursie. In ca. twee uur wandel je onder begeleiding van een Engelssprekende gids door het bos. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis en je oren aan de geluiden. Van alles kun je tegenkomen, denk hierbij aan veel soorten kikkers, waaronder de roodoogboomkikker. Ook insecten en wellicht slangen kunnen ons pad kruisen. Wil je veel te weten komen over de dieren die je gaat zien, dan is het beslist de moeite waard om mee te gaan de duisternis in!

  Inbegrepen:

  • Engelstalige gids
  • zaklamp

  Extra Informatie:

  • de excursie start om 17.30 uur

  Aanvullende opties

  kanoen_naar_school.jpg

  Costa Rica Caribe * Tortuguero Nationaal Park

  3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit eco-lodge
  Tortuguero dankt zijn naam aan de grote aantallen groene zeeschildpadden, beter bekend als de soepschildpad. Jaarlijks leggen zij hun eieren van juli t/m oktober. Ook de lederschildpad, de grootste van zijn soort, legt op de stranden van Tortuguero ook haar eieren (half februari t/m april). Het meemaken van dit fenomeen of het zien van het uitkomen van de eieren vormt een unieke belevenis! Gezien de afgelegen ligging van Tortuguero, je kunt er alleen per boot of vliegtuigje komen, is de biodiversiteit extreem hoog. Sinds 1970, het jaar waarin Tortuguero een beschermde status verkreeg, is het gebied een walhalla voor natuurliefhebbers. Met boottochtjes door kreken en rivieren en wandelend over de paden in het laaglandregenwoud, zie je leguanen, kroonbasilisken, neusbeertjes, ara's, drieteenluiaards, tamandua's, rivierotters, wasberen en vele vogels en apen.

  Inbegrepen:

  • 2 overnachtingen
  • 3x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
  • transfer shuttlebus/boot San José - Tortuguero - Guapiles
  • excursie per open boot door de kreken en kanalen van Tortuguero
  • wandeling in en rondom de lodge op zoek naar allerlei dieren
  • entree Tortuguero
  • begeleiding Engelssprekende gids

  Niet inbegrepen:

  • overige excursies
  • persoonlijke uitgaven

  Om voor jou een ticket voor Nationaal Park Tortuguero te kunnen boeken hebben we van alle deelnemers paspoortnummer, volledige naam en nationaliteit nodig. Geef deze bij boeking meteen door.

  kroonbasilisk.jpg

  Centraal Costa Rica * Caño Negro Reservaat

  2 dagen / 1 nacht - verblijf vanuit lodge
  Stap vanuit je hotel aan de rand van het Lago Chapel de motorboot in. In het laaglandregenwoud in het Caño Negro Reservaat zijn vele dieren te observeren. Het gebied is een seizoensmoeras waar enorme aantallen watervogels leven. In het reservaat leven naast o.a. zilverreigers, jabiroes, ibissen, tijgerroerdompen, aalscholvers en slangenhalsvogels ook krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

  Inbegrepen:

  • Overnachting
  • Ontbijt
  • Ochtend bootexcursie door het reservaat
  • Entree reservaat Caño Negro
  • Engelssprekende gids
  Niet inbegrepen:
  • vervoer La Fortuna-Caño Negro v.v.
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes en fooi)

  rtr8419att75.jpg

  Centraal Costa Rica * Monteverde Biologisch Reservaat

  3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit lodge
  Monteverde is al sinds 1950 een natuurreservaat. Het prachtige gebied biedt bezoekers vele wandelpaden door het nevelwoud. Of maak een canopytour om het kronendak te verkennen. Ook vogelliefhebbers trekken vaak naar Monteverde om o.a. een glimp op te vangen van de fluorescerende schoonheid van de quetzal.

  Inbegrepen:

  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  Niet inbegrepen:
  • excursies
  • persoonlijke uitgaven

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op San José.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 - 3277 000

  Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

  Na aankomst op het vliegveld van San José heb je een privé transfer naar je hotel in de stad. Aan het eind van de reis rijd je zelf naar het vliegveld, waar je je huurauto inlevert. 

  Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden. Rincon de la Vieja National Park is op maandag gesloten. Mocht je hier veel tijd in willen doorbrengen, houd dan rekening met de dag waarop je de reis start.

  San José heeft een aangenaam lenteklimaat met overdag circa 25 °C en zwoele nachten. De natste maanden van het jaar zijn mei, juni en oktober; de droogste maanden november t/m april. In de droge tijd kan het echter ook hard regenen en in de natte tijd zal ook zeker de zon schijnen. Regen valt bijna altijd in stevige stortbuien en het verschil tussen de droge en de natte tijd is dat deze buien in de natte tijd wat langer duren. De ervaring heeft geleerd dat zowel de natte als de droge periode hun eigen charme hebben. Dat maakt dat je eigenlijk geen peil kunt trekken op het weer in Costa Rica, en het hele jaar door kunt reizen!

  SNP en haar lokale partner

  Onze partner heeft van het Toeristisch Instituut Costa Rica (ICT) als een van de eerste bedrijven in Costa Rica in januari 2020 het certificaat ontvangen Elite level of Tourism Sustainability Certification. Het is de hoogste ranking en tevens erkenning  die men heeft gekregen voor hun inspanningen de bedrijfsprocessen continu te verduurzamen ten voordele van lokale gemeenschappen en toeristische bestemmingen. Sinds 2017 heeft onze partner in haar kantoor het energieverbruik met 41% verminderd en het watergebruik met 38%. In 2018 en 2019 heeft men 3143 uren besteed aan interne- en externe trainingen. Met hun programma ‘Ecolina Educational Program’ heft men 290 ondernemers en gemeenschapsleiders getraind in meerdere steden in Costa Rica. Voor de samenstelling van de SNP-reizen worden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties met Costaricaanse eigenaars geselecteerd. Tweemaandelijks worden er trainingssessies georganiseerd voor lokale hotels op het gebied van duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met partners die óók gecertificeerd zijn. In het programma ‘Ecolina Educational Program’ worden trainingen aangeboden aan mensen die woonachtig zijn in afgelegen toeristische gemeenschappen om deze te bekwamen in disciplines als klanttevredenheid, kwaliteit, basis-boekhouding, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met de roadshow 'Caravana Tica draagt men de boodschap uit van duurzaamheid door het hele land.

  CO2 compensatie

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Costa Rica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  De munteenheid in Costa Rica is de Colon (CRC). Voor de meest actuele wisselkoers verwijzen we je naar www.xe.com en www.oanda.com. Tijdens deze reis door Costa Rica dien je rekening te houden met bijkomende kosten zoals maaltijden, drankjes, excursies, entrees nationale parken, souvenirs, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. Wij adviseren zowel een pinpas als een creditcard mee te nemen. Je kunt zowel US$ als Colones pinnen. Colones zijn bijvoorbeeld handig als je in lokale soda's gaat eten en voor eetkraampjes en winkeltjes, met name buiten de toeristische gebieden.

  Neem bij voorkeur je bagage mee in een grote weekendtas of rugzakken. Deze zijn wat flexibeler dan hardshell koffers. Rugzakken nemen meestal minder ruimte in beslag wat in de soms wat kleine kamers handig is en je bent met een rugzak iets wendbaarder. Neem je handbagage mee in een kleinere rugzak. Qua kleding raden we je aan luchtige maar ook bedekkende zomerkleding mee te nemen.Houd er rekening mee dat lichtgekleurde kleding in het regenwoud eerder vies wordt en dat vlekken er moeilijker uit te krijgen zijn. Wat plastic zakken voor als het regent zijn altijd handig. Het meenemen van een muskietennet is niet noodzakelijk. Alle hotels hebben horren waarmee muggen zoveel mogelijk worden buitengehouden.

  • Dagrugzak
  • Lichte wandelschoenen
  • Sandalen of slippers
  • Luchtige kleding
  • Regenkleding / poncho
  • Warme kleding
  • Zonnehoed of pet
  • Zwemkleding
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandcreme
  • Zonnebril
  • Anti-insectenmiddel (beter ter plaatse kopen)
  • Zaklamp
  • Lippencrème met UV-filter
  • Eventueel verrekijker, fotocamera

  Vliegen via de Verenigde Staten:

  • Let op! Indien je via de Verenigde Staten naar Costa Rica vliegt, moet je een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
  • Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol op rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten. Reizigers met een vlucht naar of via de Verenigde Staten dienen rekening te houden met mogelijke extra controles op elektronische apparatuur in de handbagage. De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

  Ga je binnenkort op reis naar Costa Rica bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/costa-rica. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/costa-rica/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.


  Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
  Als je naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

  Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen heb je geen visum nodig. Je moet beschikken over een reserveringsbevestiging van je eerste accommodatie en een vliegticket voor de terug- of doorreis. Je paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over voldoende financiële middelen t.b.v. je verblijf.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

  Vliegen via de Verenigde Staten 
  Indien je een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar je eindbestemming, dan moet je minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kun je online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt je vinden op de website van SNP, klik hier. Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier.

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat je maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Medicijnen
  Gebruikt je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf,  in duidelijk gemerkte verpakkingen.
  Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat je eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurants kun je met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van o.a. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
  • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen. Droge lucht vermindert het draagcomfort.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, o.a. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is de Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

  Malaria middelen aanbevolen 
  In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Dengue (Knokkelkoorts)
  Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dien je je goed te beschermen tegen muggenbeten.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoorts- of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings) inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door jehuisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost je veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het je uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Algemeen
  Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

  • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
  • Stop camera’s in een tas;
  • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
  • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
  • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
  • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
  • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

  Kijk ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

  Stormseizoen
  Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  CR_Blue_Jeans_poisened_dart_frog_Sarapiqui_WEB.jpg

  Costa Rica - Noord

  Selfdrive over de ‘backroads’ van het noorden

  Actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

  Zwaarte
  Comfort
  Natuur Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.