Terug naar Costa Rica

Strandverblijf vanuit comfortabele lodge 

Een ruime bungalow met veranda met veel privacy om heerlijk tot rust te komen. Vanuit je hangmat heb je zicht op de tropische mooie tuin van de gerieflijke lodge. Wie wil dat nu niet? Ten zuiden van het Cahuita Nationaal Park, tegen de grens aan van Panama, ligt de lodge tegenover het Cocles-beach, met het certificaat  'blue flag' een van de schoonste stukken strand in Costa Rica. De zuidoostelijke Caribische  'hoek' in Costa Rica staat bekend om zijn reggae, rasta en heerlijk eten. Aan het Cocles-strand is een surfles zo geregeld. In de restaurants en barretjes ervaar je de typische 'laid-back' Caribische sfeer. Nog geen genoeg van natuur? In het nabijlegen Cahuita NP tref je apen, luiaards en toekans aan, die je zelfs in de tuin van de lodge kunt waarnemen. Wandel of huur een fiets en rij op vlak terrein naar Playa Punta Uva, een mooi strand met een rivier waar je het zout van je lichaam afspoelt. Met weinig toerisme en een 'laid back' sfeer, de ideale plek om een reis af te sluiten op 'slechts' 3,5 uur rijden vanaf San José.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 119
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 267512
3 dagen

Costa Rica - Caribe * Puerto Viejo de Limon Cocles Beach

 • De Azania lodge bestaat uit slechts 10 bungalows. Een heerlijk zwembad, hangmat voor de bungalow en een goes restaurant, je zou haast het terrein niet verlaten.
 • Bij de lodge kun je voor US$ 10 per dag een fiets huren om naar Punta Uva te fietsen.
 • Als je de weg vanaf Punta Uva verder fietst, dan kom je in Manzanillo uit waar de weg stopt en je wel terug moet… Op het einde van de weg ligt het restaurant Maxi´s. Heel erg bekend om zijn hele rode poon die men er serveert.
 • Ook kun je duiken en snorkelen vanuit Puerto Viejo de Limon. Daarvoor moet je wel een bootje de zee op, maar is zeker de moeite waard! Deze duik of snorkeltrips kun je makkelijk boeken bij de receptie van de lodge.

Dag 1-2

Op 45 minuten rijden vanaf Limon ligt Cahuita aan de Caribische kust. Samen met het verderop gelegen dorp Puerto Viejo de Limon voeren reggae, rasta en rust hier de boventoon. Cahuita en Puerto Viejo zijn beide dorpjes waar het toerisme nog niet zo is doorgedrongen. Voor de reizigers die van een 'laid back' sfeer houden en willen opgaan in het leven van alledag, zullen zich hier perfect vermaken. De 'caribean' staat bekend om z`n heerlijk eten en mooie ongerepte natuur. Grenzend aan de Caribische zee en haar zandstranden, biedt het nationale park Cahuita een kans op het zien van apen, leguanen, kroonbasilisken, vele luiaards en de felgele pofadder. Dit is tevens het enige park in Costa Rica dat een vrijwillige bijdrage vraagt bij de ingang van het park. Bij goed weer kan bij de Punta Cahuita in het nationale park goed gesnorkeld worden! In Puerto Viejo is sinds kort een duikschool te vinden. De onderwater wereld, bij goed zicht, is echt geweldig! Bij Punta Cahuita loop je terug naar de ingang van het park of je loopt verder 10 kilometer naar de andere ingang van het nationale park, Puerto Vargas. Een mooie wandeling! Om op de terugweg naar Cahuita een saaie wandeling van 6 km te voorkomen, is het beter om dit met een lokaal busje af te leggen. Wel zo makkelijk en leuk! Ga na een inspannende dag lekker eten bij Chao`s Paradise, heerlijke verse vis, garnalen, vlees of kip. Onder het genot van reggae klanken smaakt het allemaal nog beter.

Het verblijf de komende twee nachten is in de Azania Bungalows dat even ten zuiden van het Cahuita NP ligt.

Optionele excursie snorkelen Cahuita! Wat is er heerlijker om te gaan snorkelen bij het rif ten noorden van Punta Cahuita. Daarnaast verken je dierenpracht in het Cahuita NP al wandelend naar de opstapplaats van de boot.

Overnachting in

zuidellijk van Cahuita NP - Azánia Bungalows

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Snorkelen Cahuita

Vanuit je verblijf in Cahuita rijd je in 5 minuten naar de ingang van het Cahuita National Park. Met kans op het zien van vogels, krabben, apen, luiaards, basilisken en slangen, wandel je ca. 5 km door het regenwoud naar Punta Cahuita. Hier stap je aan boord van een bootje om achter het rif een goede plek te zoeken om te snorkelen. Na het snorkelen kun je je afdrogen bij Punta Cahuita om vanaf daar door te varen weer naar het beginpunt van deze excursie. Het laatste stuk overland kun je ook weer terug lopen. Omdat de wandeling parallel aan de zee is, kun je in de zee badderen waar en hoe lang je maar wilt. Let wel op de groene vlaggen waar het veilig is om te zwemmen. Bij rode vlaggen is het verboden, vaak vanwege een te sterke onderstroming.

Inbegrepen:

 • Engelstalige gids
 • Boot en bootsman
 • Snorkelspullen

Niet inbegrepen:

 • entree NP Cahuita (US$ 5 pp)

Extra Informatie:

 • de excursie vangt aan om 08.15 uur bij ingang Cahuita NP (gids wacht je hier op)
 • excursie eindigt ca. 12.00 uur
 • zwemspullen meenemen
 • entree Cahuita NP ter plaatse betalen
 • vanwege weersomstandigheden kan de excursie ook andersom worden uitgevoerd (eerst snorkelen, dan wandelen)

Dag 3

Na het ontbijt eindigt het reisarrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Duurzaamheid

Costa Rica wordt elke dag een beetje duurzamer. Lokale touroperators, B&B’s en hotels worden steeds meer vrijwillig gecertificeerd door het ministerie van Toerisme in Costa Rica. Hiermee kan het certificaat ‘Certification in Sustainable Tourism’ (CST) worden verkregen. Met het aantal groene blaadjes (oplopend van 1 tot 5), wordt op vier verschillende terreinen het beleid en de uitvoering op het gebied van duurzaam toerisme getest. De agent van SNP in Costa Rica heeft in februari 2010 de hoogste onderscheiding (5 blaadjes) in duurzaamheid verkregen. Zij staan garant dat de accommodaties, bussen, gidsen en excursies zoveel mogelijk ‘groen’ zijn als u met SNP op reis gaat.

Inbegrepen

 • Overnachting o.b.v. logies en ontbijt
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een bezoek aan Costa Rica moet u een paspoort hebben dat bij binnenkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Als toerist kunt u het beste altijd een kopie van uw paspoort bij u dragen voor het geval hiernaar gevraagd wordt. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen.Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. U moet beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over voldoende financiële middelen tbv. uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Costa Rica

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).


Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Dengue (Knokkelkoorts)
Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen
Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

 • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
 • Stop camera’s in een tas;
 • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
 • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
 • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
 • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

Kijkt u ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Prijsinformatie

25 november 2020 - 30 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 119
3 personen (driepersoonskamer) € 94
4 personen (vierpersoonskamer) € 87

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs