Terug naar China

Dagwandelingen tussen rijstterrassen

Vanuit de plaatsjes Pingan en Sanjiang maakt u een avontuurlijke tocht die u langs Wind- en Regenbruggen en Trommeltorens voert. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan.  U ziet duizelingwekkend steile rijstterrassen en eeuwenoude waterwielen. Tijdens uw wandelingen maakt u kennis met de authentieke bevolkingsgroepen uit deze regio, de Dong en de Miao, die nog op traditionele wijze leven.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 228105
9 dagen

China - Zuid-China * Hiking in het land van de Dong en de Miao

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vandaag reist u in ongeveer 3,5 uur van Guilin naar Heping in het Longsheng-gebied. De steile rijstterrassen van de “Ruggengraat van de Draak” behoren tot de mooiste landschappen in China. De heuvels hier worden bewoond door Zhuang en Yao-minderheden. U klimt door de rijstvelden. Boven gekomen wordt u beloond met een schitterend uitzicht. Vanaf het uitzichtspunt loopt u naar een dorpje Pingan waar u in een eenvoudig guesthouse van een Zhuang familie overnacht.

Overnachting in

Zhuang Village

Dag 2

Vandaag wandelt u van Pingan naar het Dazai Yao dorp. U overnacht hier in een houten guesthouse. Uw grote bagage laat u achter in het hotel. Morgenvroeg zult u deze bagage weer tot uw beschikking hebben, wanneer u opgehaald wordt voor de transfer naar Sanjing. Vandaag draagt u tijdens de wandeling dus zelf een paar reserve kleren en enkele toiletspullen in uw dagrugzak.

Overnachting in

Dazai Yao dorp

Dag 3

Het is ongeveer 4 uur rijden naar Sanjiang oftewel Chengyang, de hoofdstad van het autonome gebied van de Dong-minderheid. In de directe omgeving van deze kleine stad liggen karakteristieke Dong-dorpen. U maakt een wandeling langs de Regen- en Windbrug van Chengyang. Hier ziet u de typische houten huizen die kenmerkend zijn voor de Dong. De lokale bevolking draagt nog de kleurrijke traditionele kleding. Overnachting in een traditioneel houten guesthouse.

Overnachting in

Chengyang

Dag 4

Vandaag rijdt u in een uur naar een Dong dorp in de omgeving van Chengyang. U wandelt naar het dorp en bezoekt de mensen. Ook kunt u de drumtoren bekijken en lunchen bij een lokale familie. 's Middags keert u terug naar het guesthouse in Chengyang.

Overnachting in

Chengyang

Dag 5

Vandaag staat een bezoek aan de Miao bevolking op het programma. U rijdt eerst weer ongeveer een uur en wandelt dan door het dorp. De kleurrijke klederdrachten zijn het fotograferen waard. U overnacht wederom in Chengyang.

Overnachting in

Chengyang

Dag 6

Vandaag reist u van Chengyang naar Zhaoxing in het zuidelijke deel van het Dong gebied. Dit is het grootste Dong-dorp van China. Het dorpje is volledig opgetrokken uit houten huizen en ligt in een besloten vallei, aan de oever van een klein riviertje. Het is verdeeld in 5 gedeeltes overeenkomstig het aantal families. Elke familie heeft hier een eigen brug en Trommeltoren. De hoogste toren van het dorp is 25 m hoog. In de Trommeltorens komen de Dong bij elkaar wanneer er belangrijke beslissingen genomen moeten worden, maar ook om samen te zingen en feest te vieren.

Overnachting in

Zhaoxing

Dag 7

In de omgeving van het Dong-dorp Zhaoxing kunt u prachtige wandelingen maken. In ongeveer 4 uur wandelt u naar het dorpje Jitang dat hoger in de bergen gelegen is. Theebomen-olie is hier een lokale specialiteit en wordt geserveerd in een soep gevuld met een soort gekleurde popcorn. 's Middags wandelt u naar TangAn. U verblijft weer in het houten guesthouse in Zhaoxing.

Overnachting in

Zhaoxing

Dag 8

Vanuit Zhaoxing rijdt u een klein Biasha Miao dorp waar u het lokale schooltje kunt bezoeken. Ook hier zult u nog de traditionele klederdracht zien en tevens zal u de aparte haardracht opvallen.  Vervolgens wandelt u naar Luoxiang en uiteindelijk naar Congjian, waar u overnacht.

Overnachting in

Biasha

Dag 9

Vandaag is de transfer terug naar Guilin, onderweg is er tijd om te stoppen en foto's te maken. U komt 's middags in Guilin aan. Einde van dit arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in eenvoudige guesthouses in de dorpen en in een hotelletje in het stadje Congjiang. Soms zijn de hotels in China erg goed, soms zijn ze echter minder goed onderhouden. In China ligt de schoonmaakstandaard helaas een beetje lager dan in Europa. Het sanitair functioneert ook niet altijd naar behoren. Chinese toeristen hebben hier weinig last van! Het kan ook zijn dat het hotel slechts enkele uren per dag warm water verstrekt of de verwarming aanzet. Dit is vooral het geval buiten de grote steden. Wij vragen om uw begrip voor deze situatie, China is een land waar het toerisme overduidelijk nog in ontwikkeling is!
Enkele accomodaties in deze bouwsteen zijn eenvoudig. Wij raden u aan om zelf een lakenzak of een dunne slaapzak mee te nemen voor de overnachtingen bij mensen thuis. Matrassen en dekens zijn daar aanwwezig.

Over de maaltijden

De maaltijden kunt u gebruiken in restaurantjes.

Inbegrepen

 • Overnachtingen in zeer eenvoudige guesthouses en een hotel op basis van logies
 • Alle transfers per privé vervoer volgens programma
 • Engelstalige gids
 • Entreegelden voor de dorpen

Niet inbegrepen

 • Maaltijden
 • Overige transfers en excursies
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Het gehele jaar. Houdt u rekening met de nationale vakanties in China in de eerste week van mei en de eerste week van oktober. Het is dan overal erg druk en de prijzen van dit arrangement zijn in deze periode aan toeslagen onderhevig.

U reist tijdens dit arrangement per privé-auto met chauffeur. Dit maakt het arrangement wat duurder dan met openbaar vervoer, maar het scheelt enorm veel tijd. Houdt u er rekening mee dat er in geheel China in hoog tempo gebouwd en gereconstrueerd wordt. Dit geldt ook voor de wegen. Wij kunnen van te voren niet precies aangeven in hoeverre de wegwerkzaamheden ter plaatse invloed hebben op onze reistijden, maar iedereen die in China rondreist moet rekening houden met vertragingen.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Bergschoenen
 • Lakenzak
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zaklamp
 • Handdoeken

Tijdens dit arrangement wordt u iedere dag begeleid door een Engelssprekende gids.

Voor een verblijf in China hebt u een paspoort nodig dat minimaal nog 4 maanden geldig is in aansluiting op de aangevraagde visumgeldigheid (bv. minimaal 7 maanden bij aanvraag van een visum met een geldigheid van 3 maanden).
N.B.
Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Benodigde paspoortgegevens bij boeking
T.b.v. de uitgifte van e-tickets dient u bij boeking de volgende paspoortgegevens op te geven:

 • type paspoort
 • paspoortnummer
 • nationaliteit passagier
 • land van uitgifte van het paspoort
 • geboortedatum van de passagier
 • vervaldatum van het paspoort.

Deze regel is door de Chinese overheid in het leven geroepen als extra veiligheidsmaatregel en moet de check-in op luchthavens versnellen.

N.B. Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Visum China
Voor een verblijf in China hebt u een visum nodig dat maximaal 3 maanden geldig is. Dit visum dient u vooraf aan te vragen in Nederland. Uw paspoort moet minstens 3 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
Er is geen spoedprocedure mogelijk voor het aanvragen van een visum voor China. Tijdig aanvragen dus!

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via de VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor China

N.B. De verwerkingstijd van een visum voor China is tegenwoordig veel langer dan voorheen, méér dan 3 weken is niet ongebruikelijk. Vraagt u uw visum dus bijtijds aan (maar uiteraard niet voordat een groepsreis op GARANT vertrek komt). Ook zijn worden er veel en strenge eisen gesteld aan uw visumaanvraag. Bestudeer de informatie op de website van de VisumCentrale CIBT daarom goed om uw aanvraag goed te laten verlopen.
N.B.
Voor uw visumaanvraag China heeft u een bevestiging nodig van alle hotelreserveringen tijdens uw reis. Na boeking zal SNP deze voor u regelen en deze ontvangt u van ons per e-mail ruim voor vertrek. 

Transitvisum China
Nederlanders, in het bezit bent van geldige vliegtickets en op doorreis naar een derde land via de luchthavens van Beijing, Shanghai of Guangzhou, mogen zonder visum max. 72 uur in China verblijven. Stel je tijdig op de hoogte van de hiervoor geldende reis- en verblijfsvoorwaarden. 

Hong Kong

Sinds 1 juli 1997 is Hong Kong een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is en minimaal 1 lege visumpagina bevat. Daarnaast moet je in bezit zijn van vliegtickets voor de terug- of doorreis en een reserveringsbevestiging voor de eertse accommodatie(s). Bij aankomst krijg je gratis een stempel in je paspoort die je toegang verschaft tot Hong Kong.

N.B. 
Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China, Nepal en/of India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Nepal en India

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in China zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in China is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of-doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied China binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In China zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in China van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis.

Influenza (H7N9)
28 januari 2014
. In China waart sinds 2013 een nieuw vogelgriepvirus rond, bv. in de naburige provincies rond Shanghai (Chinese oostkust) zijn besmettingen met het griep(influenza)virus H7N9 vastgesteld. Reizigers lopen weinig risico. Het advies luidt zoveel mogelijk uit de buurt van pluimvee en andere (water)vogels te blijven (oa. op markten en bedrijven). Let op de hygiënische bereiding van vogelvlees voor consumptie! Neem geen zuivelproducten, vlees, huiden of jachttrofeeën mee naar Nederland of andere landen!

Malaria
Het hele jaar komt Malaria voor in Yunnan en in mindere mate in Hainan. In de maanden juni t/m november komt Malaria voor ten zuiden van 33° NB. Het hele jaar kan Malaria voorkomen in de grensstreken met Myanmar en Thailand (25° NB). In de maanden mei t/m december komt malaria voor tussen 33-25° NB. Er is ook een beperkt risico in de centrale provincies Anhui, Ghuizhou, Henan, Hubei en Jiangsu.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In China is doorgaans een veilig land om te reizen. Reizigers zijn zelden het slachtoffer van ernstige agressie. Toch kent het land andere vormen van criminaliteit waarvoor de reiziger best op zijn hoede is. In sommige provinciehoofdsteden (in het zuidoosten en het zuidwesten) is de straatcriminaliteit vooral ’s nachts toegenomen. In afgelegen gebieden kunt u zich het best niet alleen 's nachts op straat wagen.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs