Karstbergen China

China - Hoogtepunten, 14 dagen Rondreis langs cultuur van het ’Rijk van het Midden’

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Cultuurrondreis langs hotels

Complete rondreis langs de bekendste highlights van China. Zwerf door de Verboden Stad in Beijing en wandel over de Chinese Muur. Reis per nachttrein naar Xi’an en bewonder het beroemde Terracottaleger. Dwaal door de eeuwenoude steegjes van het stadje Lijiang en fiets tussen de karstbergen van Yangshuo.  Deze reis laat u in korte tijd kennismaken met China!

Uniek aan deze reis

 • Het Naxi-dorpje Lijiang
 • Karstbergen van Yangshuo
 • Terracottaleger in Xian
 • Veel mogelijkheden voor optionele verlengingen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

China - Hoogtepunten

Deze reis begint in Beijing, de hoofdstad van het immense China. Je zult ontdekken dat de contrasten tussen het oude en nieuwe China hier op elke hoek van de straat zichtbaar zijn. Nadat je de Verboden Stad hebt bewonderd en (optioneel) de muur beklommen, reis je per nachttrein naar de oude keizerstad Xi’an. Deze fascinerende oude stad was de hoofdstad van maar liefst elf dynastieën. Bezoek het oude stadscentrum met moskeeën die herinneren aan de handel langs de oude zijderoute. Je zult je verwonderen bij de aanblik van het graf van de eerste keizer van China; meer dan zevenduizend levensechte krijgers en paarden bewaken dit graf al meer dan twee millennia. Bezoek het Terracotta-leger (optioneel) tezamen met de heilige taoïstische berg Hua Shan. Zij aan zij met Chinese pelgrims beklim je deze heilige berg. Vanaf 2200 meter hoogte geniet je van een spectaculaire landschap van grillige graniettoppen. Met een binnenlandse vlucht verplaats je je naar Lijiang, in het hart van de provincie Yunnan. Verdwaal in deze kleine stad in de steegjes in het oude centrum. De omgeving van Lijang  nodigt uit tot het maken van wandelingen en fietstochten. Daarna het hoogtepunt van deze reis: de karstbergen van Yangshuo! Hier kun je dagenlang doorheen dwalen te voet of per fiets. Met een hoge snelheidstrein reis je in een paar uur Hong Kong, waar de reis eindigt. Uiteraard kun je de reis hier verlengen om deze wereldstad met zijn rijke historie en vele wandelmogelijkheden te bezichtigen.

Deze reis door het Rijk van het Midden breng je op smaak met de optionele bouwstenen: wandelen over de Chinese Muur, een trekking door de Tiger Leaping Gorge, een verblijf in Tibetaans Zhongdian of een stadsverblijf in Hong Kong of Shanghai! In de dag-tot-dag beschrijving staan de mogelijkheden vermeld.

Dag 1

Bij aankomst in Beijing op de luchthaven Capital Airport, word je verwelkomd en opgehaald om in ca. 30 km naar het centrum van Beijing te rijden. Afhankelijk van de aankomsttijd in de hoofdstad kun je ervoor kiezen om alvast op verkenning uit te gaan. De meeste bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn per openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Op loopafstand van het hotel bevindt zich het Tiananmen Square, ook wel bekend als Plein van de Hemelse Vrede. Dit grootste plein ter wereld (800x500 meter) grenst aan de Tian'anmen poort, die toegang verschaft tot het Keizerlijk Paleis dat geheel ommuurd is en beter bekend is als de Verboden Stad. Op het plein staan onder andere het Monument voor de Helden van het Volk en het Mausoleum van Mao Zedong. Het Nationaal Museum van China en het Nationale Volkscongres flankeren het plein.

Overnachting in

Beijing

Dag 2

Beijing kent vele plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Eigenlijk heeft u aan één dag niet genoeg om deze bruisende stad te verkennen. Het Tianamen plein mag u natuurlijk niet missen. Veel Chinezen komen naar dit enorme plein om te vliegeren of een bezoek te brengen aan het mausoleum van Mao. De Verboden Stad nodigt u uit voor een bezoek en u zult merken dat u hier algauw een dag kunt ronddwalen. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de Tempel van de Hemel. Dit complex bestaat uit een aantal prachtige gebouwen en een groot park. Hier vermaken de Chinezen zich met tai chi, stijldansen en opera. In de avond kunt u de beroemde pekingeend uitproberen in een van de vele goede restaurants of een voorstelling bijwonen van Peking-opera.

Optionele verlengingen!Vanuit Beijing is het niet ver naar de indrukwekkende Chinese Muur, misschien wel het grootste bouwwerk ooit. Verken de Chinese Muur op ca. 130 km ten noordoosten van Beijng, en bewandel een rustig gedeelte met Hiking Chinese Muur of wandel ca. 40 km over de muur met een verblijf in Huangyaguan, Jinshanling en Qinganjian met Trekking Chinese Muur. Daarnaast is het mogelijk om met een hoge snelheidstrein van Beijing naar Xian te reizen via Pingyao, een stad omringd door een 6 km lange stadswal uit de Ming dynastie.

Overnachting in

Beijing

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Beijing * Trekking Chinese muur

Trektocht over gerestaureerde én ongerestaureerde delen van de muur

4 dagen v.a. € 499
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 3

Overdag heb je de tijd om nog enkele plekken in de stad te bezoeken. Met de nachttrein (softsleeper) reis je van Beijing naar Xi’an. Je slaapt in een vierpersoonscompartiment, een prima gelegenheid om contacten te leggen met vriendelijke Chinezen.

Overnachting in

Nachttrein Beijing - Xi'an

Dag 4

Je arriveert vroeg in de ochtend in Xi’an. Deze klassieke stad was tussen de elfde eeuw voor Chr. en de tiende eeuw na Chr. de hoofdstad van elf dynastieën. Binnen de oude stadsmuren is de stad planmatig aangelegd, hetgeen verdwalen zo goed als onmogelijk maakt. Je kunt hier de Grote Wilde Gans-Pagode bezoeken. De oude moslimwijk herinnert aan de levendige handel uit vervlogen tijden toen Xi’an op de zijderoute lag.

Overnachting in

Xi'an

Dag 5

Vandaag heb je een vrije dag! Neem een taxi naar de stadsmuur van Xi'an en verken deze te voet of op de fiets! Ook is het heerlijk om overdag door de gezellige moslimwijk te slenteren.

Wat we je natuurlijk aanraden is een optioneel bezoek aan het Terracotta leger, een van de beroemdste archeologische ontdekkingen nabij Xi'an. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw ontdekte een boer het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Een gigantisch grafleger van zo'n zevenduizend levensechte krijgers werd opgegraven waardoor het de bijnaam '8e wereldwonder' verkreeg. Zie hieronder de link naar meer informatie. 

Met privé transport rijd je met een chauffeur naar het Terracotta leger. In de middag word je weer teruggebracht naar je hotel.

Optioneel bezoek heilige berg Huashan en Terracottaleger! Op 'slechts' 125 km rijden - voor China-begrippen een kleine afstand - ligt de heilige berg Hua Shan. Boek je deze verlenging dan regelen wij ook graag de noodzakelijke extra hotelovernacjhting in Xi'an voor je. Ook kun je ervoor kiezen om met privé vervoer en een Engelssprekende gids de heilige berg Huashan te bezoeken. Je bezoekt dan eerst het Terracottaleger nabij Xi'an en daarna reis je door naar het 100 km verderop gelegen spectaculaire landschap van granieten pieken in het Huashan National Park. De beklimming van de heilige berg Hua Shan is ronduit spectaculair. Na afloop van dit arrangement, dien je weer een extra nacht in Xi'an te verblijven voordat je de reis voortzet naar Lijang.  

Overnachting in

Xi'an

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 6

In de ochtend reis je per taxi zelf naar de luchthaven waarna je van Xi'an naar Lijiang vliegt. Deze stad is het centrum van de Naxi-minderheid, een niet-Chinees volk met een geheel eigen cultuur. De stad ligt op 2400 meter hoogte en men kan de meer dan 5500 meter hoge pieken van het Jaden Draken- of Yulong-gebergte zien liggen. Het oude stadsdeel heeft de sfeer van een middeleeuws stad en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je verblijft drie nachten in het oude stadshart van Lijiang waarbij het hotel in Naxi architectuur is opgetrokken. Op loopafstand van het hotel bevinden zich vele bezienswaardigheden zoals het oude paleis Mufu op slechts 300 meter ligt. Het paleis doet al 340 jaar dienst als cultureel- en politiek centrum. Op slechts 800 meter vanaf je hotel ligt het Wangu paviljoen bovenop Lion Rock, een plek met een prachtig wijds uitzicht op de oude stad.

Overnachting in

Lijiang

Dag 7-8

Je kunt op eigen gelegenheid het schilderachtige centrum van Lijiang ontdekken. Hier wonen de meeste Naxi die meer dan de helft van de bevolking in Lijiang uitmaken. Het pittoreske centrum bestaat uit een wirwar aan kronkelige straatjes, een aantal kanalen en oude huisjes van twee verdiepingen. Op de begane grond zijn winkeltjes, restaurantjes en bedrijfjes gevestigd. Daarboven zijn de woonvertrekken. Met name vroeg in de ochtend is het leuk om het leven hier op gang te zien komen. De traditioneel ingestelde Naxi lopen nog steeds in hun blauwe jurken en schorten. Velen dragen ook nog petjes die we uit de tijd van Mao kennen. Vanuit het Black Dragon Pool Park kun je bij helder weer de talrijke sneeuwtoppen zien van het Jaden Drakengebergte. Daar ligt de oostelijke rand van de Himalaya.

Een absolute aanrader is het bijwonen van een concert van een Naxi-orkest, waarbij traditionele taoïstische tempelmuziek ten gehore wordt gebracht, die elders in China verloren is gegaan. Ook de omgeving van Lijiang biedt veel mogelijkheden om op ontdekkingstocht te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld per fiets naar een van de nabij gelegen Tibetaanse kloosters fietsen. In de omgeving van Lijiang zijn nog traditioneel ingestelde dorpen, waar de bevolking voornamelijk van de akkerbouw en veeteelt leeft. Het bekendste dorp is Baisha. Hier woont de door de schrijver Bruce Chatwin beroemd geworden kruidendokter Dr. Ho. Het dorpje Baisha heeft ook een aantal oude tempels met prachtige fresco's.

Korte en lange trekking door de Tiger Leaping Gorge! Lijiang ligt in het hart van de provincie Yunnan, waar nog veel meer te ontdekken is. Verleng je reis met een tweedaags wandelarrangement naar de Tiger Leaping Gorge of een achtdaags arrangement waarin je vier dagen wandelt door de Tiger Leaping Gorge en aansluited je je kunt vergapen aan de schoonheid van het gerestaureerde Gdan-Songzanlin klooster.

Overnachting in

Lijiang

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 9

Met een ochtendvlucht van Lijiang vlieg je naar Guilin. Bij aankomst in Guilin neem je zelf een taxi naar je hotel. Guilin is een van de groenste steden van China en dankt zijn bekendheid aan de ongekend spectaculaire omgeving van wonderlijk gevormde karstformaties. Je kunt de stad gemakkelijk op eigen gelegenheid verkennen en een bezoek brengen aan de Olifantenslurf-heuvel, het bekendste punt van de stad.

Overnachting in

Guillin

Dag 10

Na een vroeg ontbijt reis je op eigen gelegenheid naar de pier aan de oever van de Li-rivier even buiten Guilin. Hier ga je aan boord van een schip waarmee je in ongeveer 3 uur door een van de spectaculairste gebieden van China vaart: het karstgebergte rondom Yangshuo. Je ziet vanaf het water het landschap veranderen en je zult verbaasd staan over de bizarre kalkrotsen die spontaan uit een groene zee van rijstvelden oprijzen. Dit unieke landschap wordt beschouwd als het mooiste van China en inspireert al eeuwenlang dichters, schilders en fotografen. Bij aankomst in Yangshuo heb je een privé transfer naar je hotel met uitzicht op de Yulong rivier en het karakteristieke karstlandschap. Je hebt in de namiddag nog tijd om al wandelend deze schitterende omgeving te verkennen. Yangshuo is voor Chinese begrippen een 'kleine' stad (ca. 300.000 inwoners) die populair is bij Westerse en Chinese toeristen. Je treft er vele restaurantjes, terrassen, winkeltjes en cafés aan.

Optionele verlengingen! Vanuit Guilin kun je starten met 2 bijzondere arrangementen: de fenomenale Dragon Bone Rice Fields in Ping An of een achtdaagse tocht langs de kleurrijke bergvolkeren Dong en Miao

Overnachting in

Yangshuo

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 11-12

Het landschap rondom Yangshuo wordt beschouwd als het mooiste van China en sommigen blijven er dan ook weken of maanden hangen. De komende twee dagen kun je zelf invullen met wandelingen, (elektrische) fietsen huren, een boottocht maken, of lekker door West-street slenteren langs restaurantjes en winkeltjes. In de omgeving is veel te zien. Het is heerlijk om te zwerven tussen rijstvelden en kalkrotsen van Yangshuo. Onderweg vang je een glimp op van de Draken-rivier. Wellicht zie je vissers of mensen die met de rijstoogst bezig zijn.

Overnachting in

Yangshuo

Dag 13

Met een privé transfer rijd je in ca. 1,5 uur van Yangshuo naar het treinstation van Guilin. Met de hoge snelheidstrein reis je in minder dan 3,5 uur naar Hong Kong. Je verblijft op het Hong Kong Island in het City Garden hotel, een modern en prachtig gedecoreerd hotel op enkele metrohaltes van Causeway Bay en Hong Kong Central Station.

Overnachting in

Hong Kong - Hong Kong Island

Dag 14

Na het ontbijt eindigt hier je rondreis langs de bekendste highlights van China. Je reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven. De meeste terugvluchten naar Nederland zijn 's avonds dus je hebt nog de hele dag de tijd om Hong Kong te ontdekken.

Ideeën voor verlenging:

 • een echte liefhebber van grote steden, verleng je verblijf met een langer verblijf in Hong Kong
 • verken de eilanden Lantau en Lamma te voet met het wandelarrangement Hiking Hong Kong.
 • verken de bruisende metropool Shanghai met een stadsverblijf (dagelijks directe vluchten Hong Kong-Shanghai)

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

NB Programma

In deze China reis verplaatst u zich twee maal per trein. Om deze treintickets voor u te kunnen boeken hebben wij ruim voor vertrek een digitale kleurenscan van het paspoort van uzelf en van uw medereizigers nodig. Gelieve deze na boeking zo snel mogelijk te mailen naar info@snp.nl

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis op tweepersoonskamers met eigen sanitair. De laatste accommodatie ligt op Hong Kong Island dat tegenover het grote eiland Kowloon ligt, gescheiden door de natuurlijke haven Victoria Harbour. Het hotel ligt in de wijk North Point met uitzicht op Kowloon Bay. Het openbaar vervoer per metro ligt binnen handbereik. Met de metro reis je in 1 uur naar de internationale luchthaven van Hong Kong. Het hotel beschikt over stijlvolle kamers (standaard kamers zijn 30 m²) en deluxe rooms (tegen meerprijs) die allen zijn voorzien van een airco, grote ramen, flatscreen-TV, kluisje en gratis WiFi. Ook kun je gebruik maken van een fitnessruimte gedurende 24 uur per dag. In het stijlvol ingerichte restaurant kun je genieten van Kantonese specialiteiten, Singaporese gerechten en een buffet met westerse en Aziatische lekkernijen. Het hotel beschikt ook over een verwarmd buitenzwembad.  Vanuit het hotel heb je makkelijk toegang tot verschillende bezienswaardigheden. 

Inbegrepen

 • accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • transfers (aankomst Beijing en Yangshuo)
 • nachttrein Beijing - Xian (softsleeper óf hardsleeper)
 • binnenlandse vlucht Xian - Lijiang
 • binnenlandse vlucht Lijiang - Guilin
 • boottransfer Guilin - Yangshuo (incl. lunch)
 • hoge snelheidstrein Guilin - Hong Kong 
 • boekje 'Te gast in China'
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • bezoek Terra Cotta Leger (optioneel bij te boeken)
 • overige maaltijden, excursies en transfers
 • fooien
 • visum voor China

Over de activiteiten

Aan deze rondreis langs de hoogtepunten van China worden geen bijzondere fysieke eisen gesteld, behalve dan een goede basisconditie. Er zitten geen pittige onderdelen in en de wandelingen die erin zitten zijn goed te doen. Het wandelen en/of fietsen in het Karstgebergte is voornamelijk vlak, af en toe slechts licht stijgend. Om alle hoogtepunten te zien, hebben we bewust voor een aantal verplaatsingen gekozen per binnenlandse vlucht. Ook verplaats je je twee maal per nachttrein, waarin je een bed hebt. Dit alles vergt meer van je reisinstelling dan van je conditie. Verder zijn de accommodaties prima en het vervoer is bijna overal geregeld, je hoeft dus nergens met je bagage te sjouwen. 

Extra's

Excursies

CN_Xian_Terracotta_Jos_Hillemans_01_WEB.jpg

Dagexcursie Terracotta leger (vanaf € 100,- per persoon)

Vlakbij Xi'an werd begin jaren zeventig van de vorige eeuw China's grootste archeologische ontdekking gedaan. Het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, werd ontdekt samen met eEen gigantisch grafleger van zo'n zevenduizend levensechte krijgers! Het leger met de toepasselijke bijnaam het achtste wereldwonder. Met een privé transfer van ca. een uur rijd je naar het Terracotta leger, een complex dat uit drie grote gebouwen bestaat met in elk gebouw een onderdeel van het leger. De 1e hal is de oudste hal (in deze hal bevinden zich de eerste opgravingen met de meeste soldaten), in de 2e hal is het grootste deel nog bedekt en in de 3e hal kan men een verzameling bronzen beelden bewonderen. Om alles goed te bekijken heb je zeker 2,5 uur nodig. In een aparte zaal wordt de geschiedenis van het Terracotta leger in een film uitgelegd. Aan het einde van de dag reis je terug naar Xi’an.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Beijing en een terugvlucht vanaf Hong Kong. Houdt u er bij de planning van uw heenreis rekening mee, dat u - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op uw bestemming.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Het gehele jaar.
Houdt u rekening met de nationale vakanties in China in de eerste week van mei en de eerste week van oktober. Het is dan overal erg druk en de prijzen van dit arrangement zijn in deze periodes aan toeslagen onderhevig.
In de wintermaanden is de kabelbaan van de Hua Shan gesloten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar China ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Geld wisselen in China is geen enkel probleem, de Euro is volledig geaccepteerd. Wij raden u aan om naast uw bankpas/creditcard (met pincode) tevens een bedrag in cashgeld in Euro's mee te nemen en wel in kleine coupures van € 50 (dit geeft de beste wisselkoers). Het kan namelijk voorkomen dat er bij diverse pinautomaten pinproblemen zijn. Overal in China krijgt u dezelfde wisselkoers, zowel bij de bank, als bij het hotel. U kunt bij de kassier van de hotels uitstekend Euro's omzetten in Yuan (RMB), waarbij u dezelfde koers krijgt als bij de bank. In deze reis zijn alleen de ontbijten inbegrepen. Eten in restaurants is in China goedkoop (en zeer smakelijk!). Een goede (Chinese) maaltijd heeft u al voor € 3 tot € 10 per persoon. Ook dient u regelmatig zelf een taxi te nemen naar een treinstation of luchthaven. Deze taxi ritten zijn zeer betaalbaar in China. 

 

U maakt tijdens deze reis gebruik van drie binnenlandse vluchten, een traject per nachttrein (softsleeper óf hardsleeper) en een hogesnelheidstrein van Guilin naar Shenzhen. Houdt u er rekening mee dat er in heel China in hoog tempo gebouwd en gereconstrueerd wordt. Dit geldt ook voor de wegen. Wij kunnen van tevoren niet precies aangeven in hoeverre de wegwerkzaamheden ter plaatse invloed hebben op onze reistijden, maar iedereen die in China rondreist, moet rekening houden met vertragingen.

Voor vertrek ontvangt u van SNP een Engelstalig programma overzicht. Hier staan bij namen van steden, hotel, bezienswaardigheden, treinstations, etc., de Chinese karakters in de tekst vermeldt. Als u een taxi wilt nemen naar een bepaalde plek kunt u de betreffende chauffeur of loketbeambte wijzen op de Chinese karakters in de tekst. In de praktijk blijkt dit zeer goed te werken.

 • lichte wandelschoenen
 • slippers of sandalen
 • dagrugzakje
 • lichte en luchtige kleding
 • warme kleding
 • een lichte regenjas
 • enige EHBO-spullen
 • zonnehoed, zonnebril, zonnebrandolie
 • insectenwerend middel
 • kopieën van waardepapieren

De verplaatsingen tijdens deze reis worden gedaan met binnenlandse vluchten en met nachttreinen. Regelmatig moet u ook zelf taxi's nemen van en naar een treinstation of luchthaven. Het is daarom raadzaam dat u een tas meeneemt die u makkelijk zelf kan dragen of rollen.

28 jan 2020: In verband met het Corona-virus is het reisadvies voor China aangescherpt. Zolang deze onzekere situatie voortduurt nemen wij geen nieuwe boekingen aan voor China. Offertes verstrekken wij graag, maar zolang de onzekerheid voortduurt nemen we geen nieuwe reserveringen aan. We blijven de situatie op de voet volgen.

Voor een verblijf in China hebt u een paspoort nodig dat minimaal nog 4 maanden geldig is in aansluiting op de aangevraagde visumgeldigheid (bv. minimaal 7 maanden bij aanvraag van een visum met een geldigheid van 3 maanden).
N.B.
Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Benodigde paspoortgegevens bij boeking
T.b.v. de uitgifte van e-tickets dient u bij boeking de volgende paspoortgegevens op te geven:

 • type paspoort
 • paspoortnummer
 • nationaliteit passagier
 • land van uitgifte van het paspoort
 • geboortedatum van de passagier
 • vervaldatum van het paspoort.

Deze regel is door de Chinese overheid in het leven geroepen als extra veiligheidsmaatregel en moet de check-in op luchthavens versnellen.

N.B. Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Visum China
Voor een verblijf in China hebt u een visum nodig dat maximaal 3 maanden geldig is. Dit visum dient u vooraf aan te vragen in Nederland. Uw paspoort moet minstens 3 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
Er is geen spoedprocedure mogelijk voor het aanvragen van een visum voor China. Tijdig aanvragen dus!

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via de VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor China

N.B. De verwerkingstijd van een visum voor China is tegenwoordig veel langer dan voorheen, méér dan 3 weken is niet ongebruikelijk. Vraagt u uw visum dus bijtijds aan (maar uiteraard niet voordat een groepsreis op GARANT vertrek komt). Ook zijn worden er veel en strenge eisen gesteld aan uw visumaanvraag. Bestudeer de informatie op de website van de VisumCentrale CIBT daarom goed om uw aanvraag goed te laten verlopen.
N.B.
Voor uw visumaanvraag China heeft u een bevestiging nodig van alle hotelreserveringen tijdens uw reis. Na boeking zal SNP deze voor u regelen en deze ontvangt u van ons per e-mail ruim voor vertrek. 

Transitvisum China
Nederlanders, in het bezit bent van geldige vliegtickets en op doorreis naar een derde land via de luchthavens van Beijing, Shanghai of Guangzhou, mogen zonder visum max. 72 uur in China verblijven. Stel je tijdig op de hoogte van de hiervoor geldende reis- en verblijfsvoorwaarden. 

Hong Kong

Sinds 1 juli 1997 is Hong Kong een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is en minimaal 1 lege visumpagina bevat. Daarnaast moet je in bezit zijn van vliegtickets voor de terug- of doorreis en een reserveringsbevestiging voor de eertse accommodatie(s). Bij aankomst krijg je gratis een stempel in je paspoort die je toegang verschaft tot Hong Kong.

N.B. 
Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China, Nepal en/of India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Nepal en India

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in China zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in China is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of-doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied China binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In China zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in China van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis.

Influenza (H7N9)
28 januari 2014
. In China waart sinds 2013 een nieuw vogelgriepvirus rond, bv. in de naburige provincies rond Shanghai (Chinese oostkust) zijn besmettingen met het griep(influenza)virus H7N9 vastgesteld. Reizigers lopen weinig risico. Het advies luidt zoveel mogelijk uit de buurt van pluimvee en andere (water)vogels te blijven (oa. op markten en bedrijven). Let op de hygiënische bereiding van vogelvlees voor consumptie! Neem geen zuivelproducten, vlees, huiden of jachttrofeeën mee naar Nederland of andere landen!

Malaria
Het hele jaar komt Malaria voor in Yunnan en in mindere mate in Hainan. In de maanden juni t/m november komt Malaria voor ten zuiden van 33° NB. Het hele jaar kan Malaria voorkomen in de grensstreken met Myanmar en Thailand (25° NB). In de maanden mei t/m december komt malaria voor tussen 33-25° NB. Er is ook een beperkt risico in de centrale provincies Anhui, Ghuizhou, Henan, Hubei en Jiangsu.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In China is doorgaans een veilig land om te reizen. Reizigers zijn zelden het slachtoffer van ernstige agressie. Toch kent het land andere vormen van criminaliteit waarvoor de reiziger best op zijn hoede is. In sommige provinciehoofdsteden (in het zuidoosten en het zuidwesten) is de straatcriminaliteit vooral ’s nachts toegenomen. In afgelegen gebieden kunt u zich het best niet alleen 's nachts op straat wagen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

CN_Xian_Terracotta_Jos_Hillemans_01_WEB.jpg

China - Hoogtepunten

Rondreis langs cultuur van het ’Rijk van het Midden’

Cultuurrondreis langs hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten