China - Guilin & Guangxi, 13 dagen Fietsen in Zuidwest-China

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fietsen

Fietsvakantie langs guesthouses en hotels

Een geweldige fietsvakantie naar Guilin en Guangxi in het zuidwesten van China. Dit is China zoals je China wilt zien: boeren die weelderige rijstvelden bebouwen, met bamboe omzoomde smaragdgroene rivieren die door landbouwgrond en dennenbos kronkelen, met mistige kalkrotsen en oude dorpjes op het platteland. Fiets door de bergen van Yuecheng, waar de vriendelijke lokale bevolking al eeuwen rijstterrassen bewerkt. We zakken op een bamboevlot de Li-rivier af en bewonderen de ontelbare karstpieken. Sluit de reis af in Yangshuo, waar oost en west elkaar ontmoeten.

Uniek aan deze reis

 • Internationale groep
 • UNESCO-werelderfgoed Bajiaozhai National Park
 • Ervaar de Li-rivier op een bamboevlot
 • Fantastisch kalksteenlandschap van Guilin
 • Hot springs bij Longsheng
 • Lachende gezichten van inwoners
 • Theeplantages bij Dragon River Valley
Zwaarte
Comfort

Interview met Andrew Straw

De meeste groepsreizen van SNP worden begeleid door eigen reisbegeleiders. Maar soms zoeken we ook samenwerking met internationale partners. Zo voert het Engelse Saddle Skedaddle in samenwerking met SNP sinds deze zomer vijf verre en avontuurlijke fietsreizen uit. Een interview met medeoprichter, eigenaar én reisbegeleider Andrew Straw (52). Lees verder...


Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Saddle Skedaddle

SNP Natuurreizen organiseert in samenwerking met Saddle Skedaddle internationale fietsreizen op prachtige bestemmingen.

Dag tot dag

China - Guilin & Guangxi

Het is geen wonder dat de regio Guangxi al eeuwenlang populair is onder dichters en schilders. Terwijl het gebied langzaam ontdekt wordt, is het nog steeds mogelijk om jezelf tijdens het fietsen te verliezen in een tijdloze landelijke levensstijl die in de loop van de eeuwen onveranderd is gebleven. Onze tocht begint in het kleine stadje Meixi, bewoont door de Dong Minority-groep. We volgen een route door het Yuecheng-gebergte, beroemd om de indrukwekkende Longji, Dragon's Backbone rijstterrassen. Hier ontmoeten we de vriendelijke Zhuang, Yao en Miao die hebben hun leven doorbrengen op de flanken van de bergen.

Guangxi is altijd gescheiden van de rest van China, gescheiden van het centrum van China en het stroomgebied van de Yangtze-rivier door het Nan-gebergte. Guangxi en Guilin zijn de thuisbasis van 12 verschillende etnische minderheden naast de Han-Chinezen. Verschillende andere minderheden, zoals de Dong en Zhuang, zijn ook in het gebied te vinden.

De schilderachtige stad Guilin is omgeven door twee rivieren, vier meren en enorme karstbergen. Er zijn veel prachtige plekken op korte reisafstand van Guilin, waaronder Longsheng met zijn beroemde Longji-rijstterrassen en de Lijiang-rivier, die beide zijn opgenomen in de route. De naam betekent: "Bos van zoete Osmanthus", vanwege het grote aantal geurige Sweet Osmanthus-bomen in de stad.

Een onbetwist hoogtepunt is het fietsen langs duizenden kalkstenen, karstpieken en oude dorpjes langs de Li-rivier. We wisselen ook onze pedalen in voor peddels en springen aan boord van bamboevlotten voor enkele van de meest spectaculaire delen langs de rivier, voordat we Yangshuo binnenrijden waar oost en west elkaar ontmoeten op het platteland van China.

 

 

Dag 1

Welkom in China! Guilin, een van de mooiere steden van China, is een interessante plek om een dag of twee door te brengen. Met veel restaurants en eetgelegenheden, winkelstraten en cafés is het mooi om te zien hoe de lokale stedelingen hun avonden doorbrengen met als achtergrond de adembenemende karstbergen in de omgeving. Na het inchecken bij het hotel ontmoet je je medereizigers en reisleider. Tijdens deze bijeenkomst wordt de reis besproken en kun je vragen stellen. Na de groepsbijeenkomst gaan we op weg naar ons eerste heerlijke avondmaal.

Overnachting in

Guilin

Dag 2

Wandeling 2 - 3 uur
Na het ontbijt rijden we in 3,5 uur  naar het noorden van Guilin, naar het UNESCO-werelderfgoed Bajiaozhai. Dit Nationaal Park, beroemd om de unieke rode zandstenen kartformaties. Eenmaal hier wandelen we naar de boeddhistische tempels (1800 treden) naar de hoogste top voor een fantastisch uitzicht over de provincie Hunan. Tijdens een wandeling door de tempels en zien we lokale mensen offers en wensen doen bij deze heiligdommen. Hierna wandelen we door bamboebosjes naar onze homestay,  Er is tijd om de fietsen klaar te maken  en een geweldige korte opwarmingsrit te maken als de tijd het toelaat. We zullen bij een lokaal gezin in hun kleine pension verblijven en vanavond is het diner in een lokale stijl. Er zullen lokale specialiteiten en producten worden geserveerd.

Overnachting in

Bajiaozhai NP

Dag 3

Fietstocht 60 km, 1100 m stijgen
De rit van vandaag is gevarieerd en voert ons de bergen in. De eerste kilometers rijden we door kleine dorpjes op rustige wegen het park uit. Het is een glooiend terrein met bossen en landbouwgrond als achtergrond waar je locals aan het werk ziet. Voor de lunch stoppen we in het dorp Guali. Het lokale leven is hier op straat en mensen zullen nieuwsgierig naar de fietsende toeristen kijken. Na de lunch is het een gestage klim naar het kleine dorpje Baotian, waar we uitkomen bij een school. Voor liefhebbers die graag naar de top van de heuvels willen, zijn back-up voertuigen beschikbaar. Vanaf de top zien we de hoogste bergtop van de provincie: Mao Er Mountain.


De afdaling aan de andere kant voert ons door bossen, nauwe geulen en een ravijn. We passeren tal van dorpjes en houten huizen gebouwd op de berghellingen en genesteld tussen rijstterrassen, fruitboomgaarden en bos. Onze accommodatie ligt in een afgelegen vallei. Het is een rustig, eenvoudig pension met zicht op spectaculaire rotsformaties en watervallen (ideaal om te wandelen en zwemmen!).

Overnachting in

Chetian

Dag 4

Fietstocht 43 km, 500 m stijgen 
De rit van vandaag is spectaculair omdat we twee passen en afdalingen hebben en genoeg tijd hebben om onderweg de vele oude dorpen te bezoeken. Dit gebied wordt bewoond door de Dong, Miao en Yao en in de dorpen komen vrijwel geen toeristen. Het is een geweldige ervaringen om simpelweg van je fiets te stappen en de dorpen te bezoeken. Locals zullen je zeker verwelkomen met een glimlach en zullen je trots hun huizen laten zien. Het is niet ongebruikelijk uitgenodigd te worden voor een lekker kopje thee. Na de tweede klim is het een lange rustige afdaling naar de Longsheng-warmwaterbronnen. Dit is de perfecte locatie om te stoppen en je spieren rust te gunnen na de etappe van vandaag We verblijven in een klein door een familie gerund pension in een smalle kloof met een warme buitenbron. Er is een geweldige wandeling langs de kloof naar een lokaal Miao-dorp (voor mensen die nog wat energie over hebben).

Overnachting in

Longsheng

Dag 5

Fietstocht 64 km, 800 m stijgen
Het grootste deel van het terrein voor vandaag is vlak of golvend, maar met een steile en uitdagende klim van 6 km naar de Longji-rijstterrassen. Onderweg passeren we Longsheng, waar we de lokale markt zullen bekijken. Op deze markt komen veel van de producten uit de regio terecht voordat ze worden verhandeld naar verre bestemmingen in China of keukens in de buurt. Er is een buitengewone hoeveelheid goederen te koop, exotisch en soms heel vreemd, maar altijd kleurrijk en fascinerend. We arriveren bijtijds in Pingan, een dorp in het midden van de rijstterrassen,  zodat je de gelegenheid hebt om achterover te leunen met een drankje en te genieten van het uitzicht op de zonsondergang vanaf het terras van het traditioneel gebouwde guesthouse in Zhuang. De eigenaren Keyin en Lily laten ons thuis voelen en bieden ons misschien wel hun speciale zoete rijstwijn aan. 

Overnachting in

Pingan

Dag 6

Een vrije dag om op je gemak door te brengen. Een aanrader is een dagtocht naar het nabijgelegen dorp Dazhai. Je passeert vele dorpen die alleen te voet bereikbaar zijn en fietst door de mooiste landschappen in de omgeving. Ga je niet fietsen, dan is het dorp Pingan een interessante plek om te ontspannen. Er zijn verschillende nabijgelegen uitkijkpunten om naar toe te gaan als je niet te ver weg wilt.

Overnachting in

Pingan

Dag 7

Fietstocht 37 of 61 km, 525 of 725 m stijgen
Vandaag beginnen we met een fantastische afdaling over een bochtige bergweg. We brengen de dag door op stille wegen, golvend door dennen- en bamboebossen, vaak langs dorpen die in de heuvels zijn weggestopt. De uitzichten zijn spectaculair tijdens een 12 km lange klim, gevolgd door de snelste afdaling van de reis. In de buurt van Guilin zijn heerlijke Guilin-achtige rijstnoedels te verkrijgen voor de lunch langs de weg. 's Middags fietsen we verder door bamboeplantages en kleine dorpjes op het platteland naar ons hotel aan de rivier. Of zak per raft de soms spannende, soms kalme rivier af tot je het hotel bereikt. In de avond proberen we de omgeving te voet te verkennen, te tafeltennissen of te ontspannen voor het genieten van lokale gerechten.

Overnachting in

Shiertan

Dag 8

Fietstocht 82 km, 425 m stijgen
De ochtendrit is volledig vlak. We fietsen door het dorp Wantian en bezoeken de lokale markt voordat we de winderige rit door de boerenvelden maken. Je kunt letterlijk alle producten die in de regio worden geteeld zien terwijl we naar Wuteng rijden, een grotere marktstad. We stoppen voor de lunch op een theeplantage waar je de kans krijgt om iets te leren over de Chinese theecultuur met een traditionele theeceremonie. Na de lunch stappen we weer op de fiets voor een rit door het golvende platteland. We fietsen een klein stukje off-road naar een klein stuwmeer voor een koffiepauze. Daarna vervolgen we onze rit door het platteland totdat de kalkstenen pieken rondom de stad Guilin in zicht komen. We fietsen naar ons centraal gelegen hotel. Je hebt de avond vrij om de vele nachtmarkten te verkennen of een wandeling te maken.

Overnachting in

Guilin

Dag 9

Fietstocht 69 km, 550 m stijgen
Vanuit Guilin rijden halverwege de ochtend door de stad en fietsen we naar de beroemde, met bamboe omzoomde Li-rivier. Tijdens de rit door dit vlakkere plattelandsgebied stoppen we bij verschillende Ming-dorpjes die hun eeuwenoude architectuur behouden. Daxu is een goed voorbeeld van hoe de oude wereld ooit was, met geplaveide steegjes, een 400 jaar oude stenen boogbrug en mensen die nog steeds in houten woningen woonden met een dak in klassieke zwarte tegels. We hebben genoeg tijd om door de oude straten te dwalen en de drukte langs de rivier te bekijken. Naast de onvermijdelijke verkopers van slangolie, zul je mensen vinden die Mao's Little Red Book en andere communistische parafernalia aanbieden, evenals aanbieders van rare en prachtige kruiden en medicijnen.

In de buurt van Caoping stoppen we voor de lunch om een klim naar boven te maken. Hier zien we wat de Chinezen vaak 'het mooiste landschap onder de hemel' noemen: karstgebergte dat over de rivier hangt. We volgen een heuvelachtige route langs de Li, waar we een glimp opvangen van deze spectaculaire bergen. Xingping is een oud havendorp en ons guesthouse beschikt over een dakterras met uitzicht op de rivier. Xingping is een interessante plaats om rond te dwalen en er zijn veel kleine cafés en handwerk. Er zijn ook een aantal spectaculaire uitkijkpunten en zwemplekken.

Overnachting in

Xingping

Dag 10

Fietstocht 45 km, 500 m stijgen
Vandaag is echt een hoogtepunt van de reis. We fietsen een stukje stroomopwaarts en stappen vervolgens aan boord van een bamboeboot op de Li-rivier. Leun achterover voor een kalme boottocht langs immense karstbergen weerspiegeld in smaragdgroen water. Vissers en waterbuffels dwalen voorbij in een Dr Zuess-landschap voordat we weer op de fiets stappen. Na een rit over  onverharde wegen volgt een steile klim vanuit de vallei van de Li-rivier en een welverdiende rust. Na de lunch aan de 400 jaar oude Dragon Bridge fietsen we door kleine dorpjes, pomelo-bosjes, theeplantages en rijstterrassen. Het laatste deel van de rit van de dag gaat over onverharde paden langs de rijstvelden in prachtige Dragon River Valley. We overnachten in een boerendorp in een van de meest charmante hotels van de reis. Als het weer het toelaat eten we onder de sterren.

Overnachting in

Chaolong

Dag 11

Fietstocht 51 km, 200 m stijgen
De laatste fietsrit voert ons langs de beroemde Moon Hill, waar we stoppen voor een wandeling om het adembenemende landschap te bewonderen. Vervolgens fietsen we door het landelijke platteland langs de Li-rivier tot we in het legendarische Yangshuo aankomen. Deze eens slaperige backpackerbestemming is nu een bloeiende kleine toeristenstad en een leuke plek om te ontspannen en te genieten! We verblijven in een centraal gelegen hotel. 

Overnachting in

Yangshuo

Dag 12

Vandaag is een vrije dag om te ontspannen of om een van de verschillende optionele activiteiten te doen. Er zijn tal van actieve mogelijkheden in Yangshuo zoals rotsklimmen, kooklessen, kajakken, Tai Chi, Kung Fu, kalligrafie en schilderlessen. Je kunt ook winkelen of ontspannen in een van de vele cafés in de stad. We ontmoeten elkaar 's avonds nog voor een uitgebreid diner en drankje om het einde van ons fietsavontuur in dit ongelooflijke deel van China te vieren.

Overnachting in

Yangshuo

Dag 13

 Helaas is het tijd om afscheid te nemen van China. We keren terug naar Guilin Liangjiang International Airport voor de vlucht naar huis.

NB Programma

We doen altijd ons best om ons aan het dag-tot-dagprogramma te houden, maar houd er rekening mee dat we dit niet altijd kunnen garanderen. Heel af en toe hebben doen gebeurtenissen zich voor die buiten onze macht liggen en dienen we het programma van de reis hierop aan te passen. Je kunt er echter van op aan dat je nog steeds een geweldige tijd zult hebben!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens de reis overnacht je in verschillende typen accommodaties. Zeven nachten zijn in goede hotels met gedeelde tweepersoonskamers, privé-badkamers, warm water, televisie, airconditioning etc.; zes nachten zijn in eenvoudiger accommodaties in traditionele stijl.
Het fietsen door kleine, landelijke gebieden betekent dat we beperkt zijn in de keuze van accommodaties. Soms verblijven we in het enige guesthouse. Hoewel we niet over alle faciliteiten beschikken die je thuis gewend bent, kunnen we verzekeren dat deze kleine, dat door familie gerunde plekken op locatie, uitzicht, sfeer en vriendelijkheid compenseren. Hygiëne is erg belangrijk, dus we proberen accommodaties te gebruiken met een goed niveau van hygiëne. 

Maaltijden

Eten is een zeer belangrijk onderdeel van elke reiservaring en is een van de hoogtepunten tijdens deze reis. De meeste maaltijden zijn inbegrepen. Chinees ontbijt bevat meestal een of meer van het volgende; noedelsoep, gestoomde broodjes, gebakken brood, verse sojamelk, fruit en groene thee. Afhankelijk van de locatie kan de lunch relatief eenvoudig maar stevig zijn, zoals gefrituurde of gestoomde rijst of vlees / groenten-noedels. Diner is altijd in buffetvorm met vlees, vis, verse groenten, tofu en rijst. We willen reizigers de kans geven om lokale / regionale specialiteiten te proeven en te genieten van de enorme variëteit aan gerechten die beschikbaar zijn. We bieden ook snacks voor de ochtend- en middagthee met koekjes, vers fruit, gedroogd fruit, thee, koffie en warme chocolademelk en gefilterd drinkwater tijdens de fietstochten. Maaltijden zijn altijd erg overvloedig, het eten is gezond, vers en lekker. Dus maak je geen zorgen, we zorgen ervoor dat je eetlust verzadigd is. 

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • 10 x ontbijt
 • 9 x lunch
 • 10 x diner
 • Water en tussendoortjes tijdens het fietsen
 • Diensten Engelstalige Saddle Skedaddle-reisleider & tweetalige Chinese gids
 • Ondersteuning volgwagen
 • Bagagevervoer
 • Luchthaventransfer van en naar Guilin Airport (KWL)
 • Excursies volgens programma zoals boottocht op Li-rivier, toegangskaarten voor Longi-rijstterrassen en het National Park Bajiaozhai

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Reisverzekering (bij te boeken)
 • Drankjes, telefoonkosten, souvenirs etc.
 • Fietshuur (optioneel bij te boeken)
 • Optionele activiteiten op rustdagen
 • Luchthaventransfers op andere dagen dan geplande aankomst- en vertrekdagen

Over de activiteiten

Ca. 90% van de fietsroute voert over verharde wegen, 10% over onverharde wegen en een klein aantal off-road paden. Het terrein is heuvelachtig tot vlak terrein met 6 flinke beklimmingen, waarvan de langste 13 kilometer is. De te overbruggen hoogtemeters variëren van 130m tot ca. 1100m per dag. Het verkeer is meestal rustig, maar er zijn enkele korte drukkere stukken. Blijf altijd alert op verrassingen zoals voertuigen, kuilen, dieren en mensen.

Op strategische punten is er ondersteuning beschikbaar. In het back-up voertuig is plaats voor vermoeide fietsers, maar ook ruimte om reservekleding achter te laten.

Over de groepssamenstelling

Internationale groep. Het min. aantal deelnemers per vertrekdatum is 6, het maximum 16.

Extra's

Fietshuur

Mountainbike (vanaf € 171,- per persoon)

Je huurfiets is een goede mountainbike met voorvering, 30 versnellingen en schijfremmen en wordt op verzoek geleverd met helm. Geef dit bij boeking aan.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Guilin of in de eerste accommodatie. Indien je de reis boekt met eigen vervoer en je neemt je eigen fiets mee, vergeet dan niet het meenemen van je fiets te reserveren bij de luchtvaartmaatschappij.

Vlucht informatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht naar Guilin (KWL). Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Guilin, je kunt bv. via Hongkong vliegen.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven via e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

De fiets in het vliegtuig
Als je de vlucht via SNP wenst te boeken en je je eigen fiets meeneemt in het vliegtuig, dien je dit bij boeking aan te geven onder het kopje 'persoonsgegevens / preferenties'. Vervoer van je fiets geschiedt altijd op eigen risico. Je dient je fiets goed te verpakken.

Klik hier voor meer informatie over het verpakken van de fiets.

Guilin heeft een vochtig subtropisch klimaat dat wordt beïnvloed door de moesson. De winters zijn zacht en de zomers zijn lang, heet en en vochtig. De moesson is redelijk lang en duurt van maart tot augustus, met de belangrijkste moessonperiode tussen juni en augustus. In deze periode bieden we reis niet aan. Het droge seizoen is in de herfst en de winter.
Temperaturen in april variëren van 16-23 ° C in september 22-30 ° C en in oktober van 17-26 ° C.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Guilin & Guangxi ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Wij raden aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het fietsplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Ook enig doorzettingsvermogen is onmisbaar. Als goede training kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige fietstochten in Zuid-Limburg of de Ardennen maken. 
Elders is niet alles zo geregeld als in Nederland. Soms lopen de zaken niet zoals gepland en is het nodig te improviseren. Zelfredzaamheid en een avontuurlijke geest zijn op zulke momenten plezierige eigenschappen. Je wordt geacht zelf een band te kunnen plakken.

Als je van plan bent om je eigen fiets mee te nemen, adviseren wij een mountainbike met veel versnellingen en op zijn minst voorvering en banden met een profiel dat past bij de reis. Het is essentieel dat de fiets in goede staat verkeert. We raden aan om de fiets voor vertrek tijdig naar een plaatselijke fietsenhandel te brengen voor een onderhoudsbeurt. Als uw fiets niet-standaard gereedschap of onderdelen vereist (bv. 29 " banden ), zorg er dan voor dat je deze meeneemt. 

Tijdens het rijden is het verplicht om een helm te dragen. Als je geen helm hebt of niet van plan bent om een eigen helm mee te brengen, kunnen wij, afhankelijk van beschikbaarheid, er op verzoek een verstrekken. Je mag niet rijden zonder helm.

 • GELDIG paspoort en kopie
 • Geld, pinpas, eventueel creditcard
 • Kopie reis- en ziektekostenverzekering
 • Grote rugzak of zachte tas voor hoofdbagage
 • Flight bag of regenhoes voor hoofdbagage
 • Dagrugzak en / of stuurtas
 • Waterdichte zakken
 • Zonnebril
 • Fietskleding
 • Fietshandschoentjes
 • Fietshelm
 • Fietsschoenen of gympen
 • Lichte wandelschoenen
 • Dunne trui, jack of fleece voor 's avonds
 • Luchtige, lange broek voor 's avonds
 • Regenkleding
 • Zwemkleding
 • Sandalen of slippers
 • Zaklampje
 • Handdoek
 • Reparatieset fiets en multitool
 • Bidons
 • Drinkbeker
 • Zonnebrandcrème en lippencrème met UV-filter
 • enkele eenvoudige EHBO-middelen
 • Anti-insectenmiddel
 • Desinfecterende handgel (zeep waarbij je geen water hoeft te gebruiken)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in China hebt u een paspoort nodig dat minimaal nog 4 maanden geldig is in aansluiting op de aangevraagde visumgeldigheid (bv. minimaal 7 maanden bij aanvraag van een visum met een geldigheid van 3 maanden).
N.B.
Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Benodigde paspoortgegevens bij boeking
T.b.v. de uitgifte van e-tickets dient u bij boeking de volgende paspoortgegevens op te geven:

 • type paspoort
 • paspoortnummer
 • nationaliteit passagier
 • land van uitgifte van het paspoort
 • geboortedatum van de passagier
 • vervaldatum van het paspoort.

Deze regel is door de Chinese overheid in het leven geroepen als extra veiligheidsmaatregel en moet de check-in op luchthavens versnellen.

N.B. Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Visum China
Voor een verblijf in China hebt u een visum nodig dat maximaal 3 maanden geldig is. Dit visum dient u vooraf aan te vragen in Nederland. Uw paspoort moet minstens 3 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
Er is geen spoedprocedure mogelijk voor het aanvragen van een visum voor China. Tijdig aanvragen dus!

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via de VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor China

N.B. De verwerkingstijd van een visum voor China is tegenwoordig veel langer dan voorheen, méér dan 3 weken is niet ongebruikelijk. Vraagt u uw visum dus bijtijds aan (maar uiteraard niet voordat een groepsreis op GARANT vertrek komt). Ook zijn worden er veel en strenge eisen gesteld aan uw visumaanvraag. Bestudeer de informatie op de website van de VisumCentrale CIBT daarom goed om uw aanvraag goed te laten verlopen.
N.B.
Voor uw visumaanvraag China heeft u een bevestiging nodig van alle hotelreserveringen tijdens uw reis. Na boeking zal SNP deze voor u regelen en deze ontvangt u van ons per e-mail ruim voor vertrek. 

Transitvisum China
Nederlanders, in het bezit bent van geldige vliegtickets en op doorreis naar een derde land via de luchthavens van Beijing, Shanghai of Guangzhou, mogen zonder visum max. 72 uur in China verblijven. Stel je tijdig op de hoogte van de hiervoor geldende reis- en verblijfsvoorwaarden. 

Hong Kong

Sinds 1 juli 1997 is Hong Kong een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is en minimaal 1 lege visumpagina bevat. Daarnaast moet je in bezit zijn van vliegtickets voor de terug- of doorreis en een reserveringsbevestiging voor de eertse accommodatie(s). Bij aankomst krijg je gratis een stempel in je paspoort die je toegang verschaft tot Hong Kong.

N.B. 
Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China, Nepal en/of India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Nepal en India

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in China zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in China is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of-doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied China binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In China zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in China van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis.

Influenza (H7N9)
28 januari 2014
. In China waart sinds 2013 een nieuw vogelgriepvirus rond, bv. in de naburige provincies rond Shanghai (Chinese oostkust) zijn besmettingen met het griep(influenza)virus H7N9 vastgesteld. Reizigers lopen weinig risico. Het advies luidt zoveel mogelijk uit de buurt van pluimvee en andere (water)vogels te blijven (oa. op markten en bedrijven). Let op de hygiënische bereiding van vogelvlees voor consumptie! Neem geen zuivelproducten, vlees, huiden of jachttrofeeën mee naar Nederland of andere landen!

Malaria
Het hele jaar komt Malaria voor in Yunnan en in mindere mate in Hainan. In de maanden juni t/m november komt Malaria voor ten zuiden van 33° NB. Het hele jaar kan Malaria voorkomen in de grensstreken met Myanmar en Thailand (25° NB). In de maanden mei t/m december komt malaria voor tussen 33-25° NB. Er is ook een beperkt risico in de centrale provincies Anhui, Ghuizhou, Henan, Hubei en Jiangsu.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In China is doorgaans een veilig land om te reizen. Reizigers zijn zelden het slachtoffer van ernstige agressie. Toch kent het land andere vormen van criminaliteit waarvoor de reiziger best op zijn hoede is. In sommige provinciehoofdsteden (in het zuidoosten en het zuidwesten) is de straatcriminaliteit vooral ’s nachts toegenomen. In afgelegen gebieden kunt u zich het best niet alleen 's nachts op straat wagen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

China - Guilin & Guangxi

Fietsen in Zuidwest-China

Fietsvakantie langs guesthouses en hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 351 klanten