Terug naar China

Trektocht over gerestaureerde én ongerestaureerde delen van de muur

De Muur is één van de belangrijkste getuigenissen van de Chinese beschaving. De huidige Muur is 6350 km lang en slingert van de Chinese Zee tot in de Gobi woestijn. Tijdens deze trekking legt u uiteraard slechts een klein deel van deze afstand af, ongeveer 40 km. Op enkele plaatsen is de Muur fraai gerestaureerd, op andere plaatsen is het niet meer dan een ruïne. Onderweg passeert u oude wachttorens en garnizoensplaatsen. Omdat u tijdens de trektocht in een boerendorp overnacht, maakt u van dichterbij kennis met de hartelijke bevolking.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 499
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 228101
4 dagen

China - Beijing * Trekking Chinese muur

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Je reist met een privé auto vanuit Beijing in ca. 3 uur (130 km) door een afwisselend en boeiend landschap naar het startpunt van de trekking over de Grote Muur. Na een wandeling van ongeveer 2 uur over een gerestaureerd gedeelte van de muur, zie je je het hotel beneden al liggen in Huangyaguan.

Overnachting in

Huangyaguan

Dag 2

Vandaag loop je in maximaal 5 uur van Huangyaguan naar Qinganjian Village. Vanaf Huangyaguan wandel je het eerste, sterk stijgende, gedeelte over de gerestaureerde muur. Na een uur bereik je de top van de muur (530 m) en heb je een mooi uitzicht. Vanaf dit punt is de muur niet langer gerestaureerd en zul je vrijwel geen andere toeristen meer zien. Het laatste gedeelte van de wandeling verlaat je de muur om naar het dorpje Qinganjian te gaan. Hier overnacht je bij de hartelijke lokale bevolking.

Overnachting in

Qinganjian Village

Dag 3

Vanochtend neem je afscheid van de gastheer en de bevolking van het gehucht Qianganjian en loop je in  4 à 5 uur naar het dorpje Guopuchang. Vandaag gaat de wandeling voornamelijk over een niet gerestaureerd deel van de muur. De muur is vaak overwoekerd met struiken en bomen en er liggen losse stenen. Wees dus voorzichtig met het lopen. Je zult weinig of geen toeristen tegenkomen en de uitzichten zijn geweldig. Je wandelt wederom onder begeleiding van de lokale gids. In Guapuchang word je opgewacht door een auto en naar Jinshanling aan de voet van de Muur gebracht.

Overnachting in

Jinshanling

Dag 4

Het mooiste stukje muur ligt nog voor je: vandaag wandel je op eigen gelegenheid van Jinshanling richting Simaitai. De muur bij Simaitai wordt gerenoveerd dus dit traject kun je niet helemaal afleggen. Je loopt hetzelfde stuk heen als terug, want in Jinshanling word je 's middags opgewacht door de chauffeur. Rond de middag arriveer je in Jinshanling en daar wacht een privé auto je op om terug naar Beijing te gaan. Einde arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in Huangyaguan en in Jinshanling in eenvoudige hotels en in Qinganjian verblijft u bij mensen thuis in een boerenhuis op basis van logies. Soms zijn de hotels in China erg goed, soms zijn ze echter minder goed onderhouden. In China ligt de schoonmaakstandaard helaas een beetje lager dan in Europa. Het sanitair functioneert ook niet altijd naar behoren. Chinese toeristen hebben hier weinig last van! Het kan ook zijn dat het hotel slechts enkele uren per dag warm water verstrekt of de verwarming aanzet. Dit is vooral het geval buiten de grote steden. Wij vragen om uw begrip voor deze situatie, China is een land waar het toerisme overduidelijk nog in ontwikkeling is.

Over de maaltijden

De ontbijten zijn inbegrepen evenals het diner in het boerenhuis. De overige maaltijden kunt u in restaurantjes onderweg of in het hotel gebruiken.

Inbegrepen

 • Privé transfer van Beijing naar Taipingzhai
 • Privé transfer van Guopuchang naar Jinshanling
 • Privé transfer van Jinshanling naar Beijing
 • 2 overnachtingen in hotel op basis van logies/ontbijt op dag 1 en dag 3
 • 1 overnachting in local house op basis van halfpension op dag 2
 • Engelssprekende gids voor dag 1 en gids (lokaal en niet Engelstalig) tijdens dag 2 en 3

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden Chinese Muur (totaal ongeveer € 12 per persoon)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Over de groepssamenstelling

Individueel

Praktische informatie

In de winterperiode (december tot en met februari) kan deze reis niet worden uitgevoerd omdat het dan te koud is. November en maart zijn koel maar de temperatuur is dan al draaglijk. In de maanden april tot en met oktober is zijn de temperaturen aangenaam tot warm.
Houdt u daarnaast rekening met de nationale vakanties in China in de eerste week van mei en de eerste week van oktober. Het is dan overal erg druk en de prijzen van dit arrangement zijn in deze periodes aan toeslagen onderhevig.

Houdt u er rekening mee dat er in geheel China in hoog tempo gebouwd en gereconstrueerd wordt. Dit geldt ook voor de wegen. Wij kunnen van te voren niet precies aangeven in hoeverre de wegwerkzaamheden ter plaatse invloed hebben op onze reistijden, maar iedereen die in China rondreist moet rekening houden met vertragingen.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Regenhoes voor rugzak
 • Bergschoenen
 • Lakenzak
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zaklamp

Op dag één kunt u uw bagage achterlaten in het hotel waar u later ook slaapt. Op dag 2, 3 en 4 loopt u zelf met de bagage. Neem dus niet te veel mee, U kunt in Beijing het merendeel van uw bagage achterlaten.

juni 2017: De muur bij Jinshanling is gesloten vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd vanwege renovaties. Hierdoor wijzigt het programma vanaf de derde dag. Je overnacht de derde dag in een leuk guesthouse bij het Gubeikou gedeelte van de muur. Op de vierde dag wandel je vanaf het guesthouse in ca. 4 uur naar de hoogste toren van dit gedeelte van de muur, de zogenaamde ‘24-eye Toren’ met per zijde eens 6 gaten. Twee zijdes van de toren zijn helaas ingestort. Dit gedeelte van de muur is erg rustig en voornamelijk bekend onder ‘Great wall hikers’. Na de toren wandel je naar beneden over een ander pad naar het guesthouse of een parkeerplaats waar de chauffeur je opwacht voor de terugreis naar Beijing. 

De eerste dag wordt u begeleid door een engelssprekende gids. Op dag 2 en 3 zult u begeleid worden door een lokale gids die geen engels spreekt.

Voor een verblijf in China hebt u een paspoort nodig dat minimaal nog 4 maanden geldig is in aansluiting op de aangevraagde visumgeldigheid (bv. minimaal 7 maanden bij aanvraag van een visum met een geldigheid van 3 maanden).
N.B.
Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Benodigde paspoortgegevens bij boeking
T.b.v. de uitgifte van e-tickets dient u bij boeking de volgende paspoortgegevens op te geven:

 • type paspoort
 • paspoortnummer
 • nationaliteit passagier
 • land van uitgifte van het paspoort
 • geboortedatum van de passagier
 • vervaldatum van het paspoort.

Deze regel is door de Chinese overheid in het leven geroepen als extra veiligheidsmaatregel en moet de check-in op luchthavens versnellen.

N.B. Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Visum China
Voor een verblijf in China hebt u een visum nodig dat maximaal 3 maanden geldig is. Dit visum dient u vooraf aan te vragen in Nederland. Uw paspoort moet minstens 3 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten.
Er is geen spoedprocedure mogelijk voor het aanvragen van een visum voor China. Tijdig aanvragen dus!

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via de VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor China

N.B. De verwerkingstijd van een visum voor China is tegenwoordig veel langer dan voorheen, méér dan 3 weken is niet ongebruikelijk. Vraagt u uw visum dus bijtijds aan (maar uiteraard niet voordat een groepsreis op GARANT vertrek komt). Ook zijn worden er veel en strenge eisen gesteld aan uw visumaanvraag. Bestudeer de informatie op de website van de VisumCentrale CIBT daarom goed om uw aanvraag goed te laten verlopen.
N.B.
Voor uw visumaanvraag China heeft u een bevestiging nodig van alle hotelreserveringen tijdens uw reis. Na boeking zal SNP deze voor u regelen en deze ontvangt u van ons per e-mail ruim voor vertrek. 

Transitvisum China
Nederlanders, in het bezit bent van geldige vliegtickets en op doorreis naar een derde land via de luchthavens van Beijing, Shanghai of Guangzhou, mogen zonder visum max. 72 uur in China verblijven. Stel je tijdig op de hoogte van de hiervoor geldende reis- en verblijfsvoorwaarden. 

Hong Kong

Sinds 1 juli 1997 is Hong Kong een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je dient wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is en minimaal 1 lege visumpagina bevat. Daarnaast moet je in bezit zijn van vliegtickets voor de terug- of doorreis en een reserveringsbevestiging voor de eertse accommodatie(s). Bij aankomst krijg je gratis een stempel in je paspoort die je toegang verschaft tot Hong Kong.

N.B. 
Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van China, Nepal en/of India (zie nuttige adressen). Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Nepal en India

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in China zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne in China is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of-doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied China binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In China zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyfusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in China van meer dan 2 weken. Laat u informeren over het risico op oa. Mazelen en Japanse Encephalitis.

Influenza (H7N9)
28 januari 2014
. In China waart sinds 2013 een nieuw vogelgriepvirus rond, bv. in de naburige provincies rond Shanghai (Chinese oostkust) zijn besmettingen met het griep(influenza)virus H7N9 vastgesteld. Reizigers lopen weinig risico. Het advies luidt zoveel mogelijk uit de buurt van pluimvee en andere (water)vogels te blijven (oa. op markten en bedrijven). Let op de hygiënische bereiding van vogelvlees voor consumptie! Neem geen zuivelproducten, vlees, huiden of jachttrofeeën mee naar Nederland of andere landen!

Malaria
Het hele jaar komt Malaria voor in Yunnan en in mindere mate in Hainan. In de maanden juni t/m november komt Malaria voor ten zuiden van 33° NB. Het hele jaar kan Malaria voorkomen in de grensstreken met Myanmar en Thailand (25° NB). In de maanden mei t/m december komt malaria voor tussen 33-25° NB. Er is ook een beperkt risico in de centrale provincies Anhui, Ghuizhou, Henan, Hubei en Jiangsu.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

In China is doorgaans een veilig land om te reizen. Reizigers zijn zelden het slachtoffer van ernstige agressie. Toch kent het land andere vormen van criminaliteit waarvoor de reiziger best op zijn hoede is. In sommige provinciehoofdsteden (in het zuidoosten en het zuidwesten) is de straatcriminaliteit vooral ’s nachts toegenomen. In afgelegen gebieden kunt u zich het best niet alleen 's nachts op straat wagen.

Prijsinformatie

06 april 2020 - 30 september 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 499
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 464
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 351

01 oktober 2020 - 08 oktober 2020
2 personen (tweepersoonskamer) Prijs op aanvraag
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) Prijs op aanvraag
4 personen (2x tweepersoonskamer) Prijs op aanvraag

09 oktober 2020 - 30 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 499
3 personen (tweepersoonskamer met extra bed) € 464
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 351

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs