Terug naar Chili

Verblijf in luxe lodge in Parque Patagonia

De Chacabuco valley - ook wel het Parque Patagonia genaamd - behoort tot een van de mooiste landschappen van Zuid-Chili. Het vormt het hoogtepunt van de Carretera Austral reis. Dit door de Amerikaan Douglas Thompkins in 2009 opgekochte gebied moet samen met de nabijgelegen parken een aaneengesloten Nationaal Park gaan vormen. Thompkins heeft hier - naar Amerikaanse standaard - een fantastische lodge gebouwd. Met vijfsterren kwaliteit want het ligt in een vijfsterren natuurgebied, aldus Thompkins. Je kunt hier uitstekend verblijven als verlenging op de Carretera Austral reis, wanneer je bereid bent voor deze uitzonderlijke kwaliteit ook een passend bedrag neer te leggen. Het is echter zeer de moeite waard. De lodge is gebouwd met enkel natuurlijke materialen en vervaardigd door vele ambachtslieden en kunstenaars. Alle meubels zijn handgemaakt, de houten vloeren gepolijsd, de kunstwerken in stijl en je wordt als een vorst bediend.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 608
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 263132
3 dagen

Chili - Patagonië * Chacabuco Lodge

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Na aankomst bij de Chacabuco lodge begeef je je naar het hoofdkantoor voor de incheck. Afhankelijk van het moment van arriveren is het de moeite waard om een kleine rondwandeling te maken, zoals aangegeven in het informatiepakket.

In het bezoekerscentrum kun je uitgebreide informatie krijgen over het Parque Patagonia project dat de nazaten van Thompkins hier aan het uitvoeren zijn. Daarnaast zijn er twee langere wandelingen te maken:

 1. wandeling Valle Aviles (18 km, 400 m stijgen en dalen, startpunt Casa Piedra)
 2. wandeling Lagunas Altas (26 km, 900 m stijgen en dalen, startpunt Casco del Parque)

Laat je je voorafgaand aan de wandeling goed informeren over de toestand van de trail. Eventueel kun je deze wandelingen ook onder begeleiding van een lokale gids maken (tegen meerprijs).  

Overnachting in

Cochrane

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

De Chacabuco lodge ligt prachtig aan het begin van de Chacabuco Vallei en maakt deel uit van het door Thompkins aangelegde complex waar onder meer ook een bezoekerscentrum, een hoofdkantoor van het Parque Patagonia en een restaurant toe behoort. Het lodge gebouw staat enigszins geisoleerd en heeft een schitterend vrij uitzicht met een eigen terras voor de gasten. De lodge is, net als de andere gebouwen, geheel opgetrokken uit natuursteen en heeft een fraai koperen dak. Van binnen is de lodge afgewerkt met hout en tegels. Bij binnenkomst gaan de schoenen verplicht uit en krijgt u speciale gebreide pantoffels om over de fraaie houten vloeren te lopen.

De kamers zijn zeer ruim en voorzien van alle gemakken. Alle meubels zijn handgemaakt door Argentijnse kunstenaars en ambachtslieden. Aan de wanden hangen grote zwartwit foto's in houten lijsten, en iedere kamer is voorzien van kunstvoorwerpen.

De gemeenschappelijke lounge en bibliotheek is het centrum van de lodge. Deze sfeervolle ruimte is te gebruiken voor alle gasten. Er zijn natuurboeken, een open haard en een bar. Hier wordt ook 's ochtends uw ontbijt geserveerd.

Over de maaltijden

Ontbijt is standaard inbegrepen. Lunch en diner wordt geserveerd in het nabijgelegen restaurant. U kunt zelf kiezen hoe uitgebreid u wilt dineren. Er is natuurlijk een prachtige wijnkaart met uitstekende Chileense wijnen.

Duurzaamheid

Veel aandacht is besteed aan duurzaamheid in de lodge. Electriciteit wordt onder andere opgewekt middels zonnepanelen. Veel produkten worden vooral lokaal geproduceerd. Zo is er een uitgebreide moestuin met kassen waar zelf groentes worden verbouwd die in het restaurant worden gebruikt.

Inbegrepen

 • twee overnachtingen op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen

 • eventuele verlenging autohuur
 • overige maaltijden
 • optionele excursies

Over de activiteiten

Direct vanaf de lodge zijn er twee trails uitgezet. De kortste is 6 km en maakt een ronde vanaf de lodge naar de kampeerplaats en weer terug.

Vanaf de kampeerplaats start een behoorlijk heftige lange trail van totaal 26 kilometer (900 m stijgen en dalen). Deze is enkel geschikt voor de ervaren wandelaar en het verdient de aanbeveling eerst met de rangers van het bezoekerscentrum te overleggen avorens deze trail te lopen. Het is ook mogelijk om deze (of een deel ervan) met een lokale gids te lopen.

Daarnaast is er een prachtige trail (18 km, 400 m stijgen en dalen) op ruim 30 kilometer verder de Chacabuco vallei in. Deze informatie vindt u in uw reispakket.

Praktische informatie

1 november t/m 5 april

Je kunt ter plekke met je creditcard betalen. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Chili is een paspoort vereist dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart van je paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. de huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Chili van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service aan om je te informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Chili

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Chili zijn de medische voorzieningen goed.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
Het is verstandig om enkele EHBO-spullen mee te nemen, zoals oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids of hotel)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht, wel worden enkele inentingen aanbevolen.

Teken
De Ziekte van Lyme (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken en komt vrijwel overal ter wereld voor. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschrmingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De meeste Chileense steden zijn redelijk veilig, maar zoals in iedere stad zijn ook hier buurten minder pluis. U doet er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Prijsinformatie

01 november 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 608
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 689
4 personen (tweepersoonskamers) € 608

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs