Chili - Paaseiland * Puku Vai Deluxe, 4 dagen

« Terug naar overzicht
Privéreis

Rondreis vanuit hotel

Een bezoek aan Rapa Nui is omgeven met mysterie. Paaseiland staat natuurlijk gelijk aan de Moais, de imposante grote beelden in de vorm van gezichten. Tijdens uw bezoek aan Paaseiland vraagt u zich ongetwijfeld af wie, hoe en vooral waarom de beelden zijn gemaakt op dat kleine eiland in het midden van de Grote Oceaan met het dichtstbij gelegen eiland op 2000 km. De vele grotten, kraters en de kleine sfeervolle strandjes van dit eiland zorgen voor een unieke atmosfeer.

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Chili - Paaseiland * Puku Vai Deluxe

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij aankomst op Paaseiland op het vliegveld van Rapa Nui word je met een transfer naar het hotel Puku Vai gebracht dat iets buiten het centrum van Hanga Roa ligt. Na de nodige excursies die je de komende dagen zult ondernemen, is het heerlijk 'thuis' komen in Puku Vai.

Overnachting in

Paaseiland - Hanga Roa

Dag 2

U wordt naar de zuidkust van het eiland gebracht waar u de niet gerestaureerde “platformen” Ahus Vaihu en Akahanga, bezoekt. Daarna gaat u door naar één van de meest bijzondere plekken op Paaseiland, Rano Raraku. Hier werden vroeger door de langoren de beroemde Mohais uit de rotsen gehakt. Binnen de omheining van de vulkaan treft u 600 verschillende Moais aan in verschillende stadia van ontwikkeling en van verschillende grootte. Sommige Moais zijn af (ze staan rechtop of zijn omgevallen) terwijl andere Moais nog onafgemaakt aan de rotswand vastzitten. Hierna bezoekt u Ahu Tongariki, de plaats waar 15 Moais overeind staan. Aan de oostkust bezoekt u vervolgens de Ahu Te Pito Kura en de “Navel of the World”. U besluit de dag met een bezoek aan het Anakena strand waar u de gerestaureerde Ahus Nau Nau en Ature Huke aantreft. U heeft tevens de gelegenheid van het warme water van de Grote Oceaan te genieten.

Overnachting in

Paaseiland - Hanga Roa

Dag 3

U gaat naar een uitkijkpunt op de niet langer werkzame vulkaan Rano Kau. De weg ernaartoe biedt mooi zicht over het eiland en de verschillende geologische kenmerken. In de Rano Kau vulkaan kunt u afdalen naar het kratermeer om de eilandjes met hun aparte kleuren en vegetatie van dichtbij te bekijken. Naast de Rano Kao vulkaan liggen de ruïnes van het dorpje Orongo. U kunt hier de huisjes bewonderen die tegen de rotswand gebouwd zijn en waar men vroeger naar binnen moest kruipen omdat de ingang zo klein was. Tevens krijgt u hier van de gids de geschiedenis van de vogelmannen te horen. 's Middags brengt u een bezoek aan de gerestaureerde Ahu Akivi met 7 Moais, gebouwd midden op het eiland. Daarna gaat u naar de Ana Te Pahu grot, een van de grootste lavastromen op het eiland. Daarna staan de Ahu Tepeu en de topknot quarry Puna Pau op het programma.

Overnachting in

Paaseiland - Hanga Roa

Dag 4

Na het ontbijt vindt de transfer plaats naar het vliegveld waar dit reisarrangement eindgt. Je vliegt weer terug naar Santiago de Chili of door naar Tahiti.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Alle kamers van het familie-gerunde hotel, dat in november 2010 haar deuren opende, beschikken over een ruime kamer, privé badkamer met ligbad en douche, TV, airco, telefoon, safe, minibar en een haardroger. Geniet vanaf je terras van het uitzicht op de tuin met zwembad gebouwd in de vorm van de Tahonga, het symbool van vruchtbaarheid en voorspoed. Het ontbijt is prima en het personeel vriendelijk en behulpzaam.

Inbegrepen

 • Overnachtingen o.b.v. logies & ontbijt 
 • Luchthaventransfers
 • Vervoer ter plaatse
 • Lokale gids (Engels sprekend)
 • Volle dagexcursie met lunch (Anakena) in internationale groep
 • Twee halve dag excursies (Orongo & Ahu Akivi) in internationale groep
 • Entree Rapa Nui NP (ter waarde van US$ 76 pp)
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vlucht Santiago - Paaseiland v.v.
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. fooien en drankjes)

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

Nov 2016: vanwege het Tapati festival zijn er geen accommodaties meer beschikbaar in de maand februari 2017

Voor een verblijf in Chili hebt u een paspoort vereist dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Chili van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Chili

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Chili zijn de medische voorzieningen goed.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
Het is verstandig om enkele EHBO-spullen mee te nemen, zoals oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids of hotel)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht, wel worden enkele inentingen aanbevolen.

Teken
De Ziekte van Lyme (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken en komt vrijwel overal ter wereld voor. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschrmingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De meeste Chileense steden zijn redelijk veilig, maar zoals in iedere stad zijn ook hier buurten minder pluis. U doet er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

CL_Rano_Raraku_canteras_Moais_WEB.jpg

Chili - Paaseiland * Puku Vai Deluxe

Rondreis vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen