Terug naar Chili

Rondreis vanuit hotel

Een bezoek aan Rapa Nui is omgeven met mysterie. Paaseiland staat natuurlijk gelijk aan de Moais, de imposante grote beelden in de vorm van gezichten. Tijdens uw bezoek aan Paaseiland vraagt u zich ongetwijfeld af wie, hoe en vooral waarom de beelden zijn gemaakt op dat kleine eiland in het midden van de Grote Oceaan met het dichtstbij gelegen eiland op 2000 km. De vele grotten, kraters en de kleine sfeervolle strandjes van dit eiland zorgen voor een unieke atmosfeer.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 650
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 263206
4 dagen

Chili - Paaseiland * Gomero

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij aankomst op Paaseiland op het vliegveld van Rapa Nui word je met een transfer naar een artistiek hotel gebracht, net iets buiten het centrum. Het kleinschalige hotel heeft een bloemrijke tuin met een mooi zwembad. De ontbijtzaal is met smaak ingericht, de standaard kamers zijn prima, de superior kamers zijn iets luxer. Wellicht kunt u in de middag zelf de kerk van het dorp bezoeken.

Dag 2

U wordt naar de zuidkust van het eiland gebracht waar u de niet gerestaureerde “platformen” Ahus Vaihu en Akahanga, bezoekt. Daarna gaat u door naar één van de meest bijzondere plekken op Paaseiland, Rano Raraku. Hier werden vroeger door de langoren de beroemde Mohais uit de rotsen gehakt. Binnen de omheining van de vulkaan treft u 600 verschillende Moais aan in verschillende stadia van ontwikkeling en van verschillende grootte. Sommige Moais zijn af (ze staan rechtop of zijn omgevallen) terwijl andere Moais nog onafgemaakt aan de rotswand vastzitten. Hierna bezoekt u Ahu Tongariki, de plaats waar 15 Moais overeind staan. Aan de oostkust bezoekt u vervolgens de Ahu Te Pito Kura en de “Navel of the World”. U besluit de dag met een bezoek aan het Anakena strand waar u de gerestaureerde Ahus Nau Nau en Ature Huke aantreft. U heeft tevens de gelegenheid van het warme water van de Grote Oceaan te genieten.

Overnachting in

Rapa Nui

Dag 3

U gaat naar een uitkijkpunt op de niet langer werkzame vulkaan Rano Kau. De weg ernaartoe biedt mooi zicht over het eiland en de verschillende geologische kenmerken. In de Rano Kau vulkaan kunt u afdalen naar het kratermeer om de eilandjes met hun aparte kleuren en vegetatie van dichtbij te bekijken. Naast de Rano Kao vulkaan liggen de ruïnes van het dorpje Orongo. U kunt hier de huisjes bewonderen die tegen de rotswand gebouwd zijn en waar men vroeger naar binnen moest kruipen omdat de ingang zo klein was. Tevens krijgt u hier van de gids de geschiedenis van de vogelmannen te horen. 's Middags brengt u een bezoek aan de gerestaureerde Ahu Akivi met 7 Moais, gebouwd midden op het eiland. Daarna gaat u naar de Ana Te Pahu grot, een van de grootste lavastromen op het eiland. Daarna staan de Ahu Tepeu en de topknot quarry Puna Pau op het programma.

Overnachting in

Rapa Nui

Dag 4

Na het ontbijt vindt de transfer plaats naar het vliegveld waar dit reisarrangement eindgt. Je vliegt weer terug naar Santiago de Chili of door naar Tahiti.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Overnachtingen o.b.v. logies & ontbijt 
 • Luchthaventransfers
 • Vervoer ter plaatse
 • Lokale gids (Engels/Duits sprekend)
 • Volle dagexcursie met picknick lunch (Anakena)
 • Twee halve dag excursies (Orongo & Ahu Akivi)
 • Alle excursies in internationale groep
 • Entree Rapa Nui NP (ter waarde van US$ 76 pp)
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vlucht Santiago - Paaseiland v.v.
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. fooien en drankjes)

Praktische informatie

Om als bezoeker/toerist op Paaseiland te mogen verblijven (voor max. 30 dagen), moet je verplicht een formulier invullen en uitprinten (!). Dit formulier kun je verkrijgen bij/op:

 • website van de Chileense politie (document is ook in het Engels opgesteld)  --> http://www.pdichile.cl/tr%C3%A1mites-online/formulario-%C3%BAnico-de-ingreso-a-isla-de-pascua
 • online op de website van Latam als je online incheckt voor de binnenlandse vlucht

Het ingevulde en uitgeprinte formulier dient door de politie (PDI) op de luchthaven te worden geverifieerd. Overhandig het document bij het politiekantoor dat zich op de binnenlandse luchthaven bevindt bij de ‘Domestic Flights boarding area’, voordat je bagage wordt gecontroleerd. De politie zal na de check van het ingevulde formulier een ‘registration voucher’ aan je overhandigen. Voor boarding zal je weer door een politiebeambte worden gecontroleerd om te checken of je de ‘registration voucher’ in je bezit hebt. Mocht je het formulier niet kunnen overhandigen dan word je geweigerd voor de binnenlandse vlucht.

 

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een verblijf in Chili is een paspoort vereist dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart van je paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. de huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Chili van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service aan om je te informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Chili

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Chili zijn de medische voorzieningen goed.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
Het is verstandig om enkele EHBO-spullen mee te nemen, zoals oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids of hotel)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht, wel worden enkele inentingen aanbevolen.

Teken
De Ziekte van Lyme (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken en komt vrijwel overal ter wereld voor. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschrmingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De meeste Chileense steden zijn redelijk veilig, maar zoals in iedere stad zijn ook hier buurten minder pluis. U doet er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Prijsinformatie

28 september 2020 - 29 december 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 877
2 personen (tweepersoonskamer) € 650
3 personen (driepersoonskamer) € 691
4 personen (tweepersoonskamers) € 650

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs