SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 268525 P avontuur op maat
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 

St. Maarten * Orient Bay, 3 dagen

, actief verblijf vanuit strandhotel

St. Maarten is het grootste en meest toeristische eiland van de Bovenwindse Groep. Voor de natuurliefhebber is het Franse deel (St. Martin) het meest interessant met haar op sommige plekken ongerepte kustlijn en groene heuvels landinwaarts. Vanuit een comfortabel strandhotel maakt u wandelingen langs de kust en beklimt de Pic Paradis. Vanzelfsprekend is er veel ruimte voor ontspanning aan zee, snorkel- en kayakmogelijkheden en een groot aanbod uitstekende restaurants.

 
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
Uniek aan deze reis
 • Franse cuisine
 • ongerepte kust
 • zon en zee vertier
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
 • dag tot dag

 • heen- en terugreis

 • van belang Caribisch Nederland

 • praktisch

 • 1-2

 • 3

 • kaart

 1. Strand van Orient Bay
Strand van Orient Bay
Programma

U wordt opgehaald vanaf Princess Juliana Airport op St. Maarten door onze vertegenwoordiger ter plaatse en neemt de huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie in Orient Bay en kunt u uw eerste verfrissende duik nemen in de Caribische Zee. In de nabijheid zijn voldoende restaurantjes voor uw avondeten.

In uw reispakket behorende bij deze bouwsteen vindt u een drietal wandelingen die u kunt ondernemen op St. Maarten. Zo kunt u de ruige rotskust bij Guana Bay bewonderen en zwemmen in 'The Natural Pools'. Hier heeft u kans de bruine pelikaan en de fregatvogel te zien. Een andere kustwandeling voert naar het ongerepte strandje Wilderness Beach. Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen! Ook de rondwandeling vanaf de Loterie Farm naar de Pic Paradis (hoogste punt) is aan te bevelen. Natuurlijk behoort een bezoekje aan Philipsburg of lekker luieren aan het strand van Orient Bay ook tot de mogelijkheden. Overnachting in
Orient Bay, La Plantation

Programma
Vandaag rijdt u met uw huurauto terug naar de internationale luchthaven van St Maarten voor uw doorvlucht naar een van de andere eilanden of uw terugvlucht naar Nederland.

Detailkaart
 
 • startpunt-eindpunt


St Maarten  - Luchthaven Juliana AirportSt Maarten  - Luchthaven Juliana Airport


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

U dient voor een bezoek aan St. Maarten, St. Eustatius, Saba en Bonaire bij aankomst over een geldig paspoort te beschikken. Dit geldt ook voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit die geboren zijn op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u voor actuele informatie contact op met uw gemeente. Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met uw ambassade of consulaat.

Reizen via de Verenigde Staten
Als u naar/vanaf een van de Caribische Eilanden via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze eisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf van minder dan 180 dagen op St. Maarten, Aruba en Curaçao hebt u geen visum nodig. Daarnaast moet u over een vliegticket voor de terug- of doorreis bezitten en documenten/visa voor een volgende bestemming.

N.B. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit en geboren op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius of St. Maarten hebben ook voor een langer verblijf op Curaçao of St. Maarten geen visum nodig. Voor Aruba geldt dit alleen als men ook op Aruba geboren is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u voor actuele informatie contact op met uw gemeente. Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met uw ambassade of consulaat.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor St. Maarten-St. Eustatius-Saba-BonaireGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen op de Bovenwindse- en Benedenwindse eilanden zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied aankomt op Aruba, Saba of St. Eustatius, dan is een Gelekoorts-vaccinatie verplicht.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Sinds 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in diverse landen in Zuid- en Midden-Amerika. Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt overgebracht door een bepaalde steekmug en de gebruikelijke antimuggenmaatregelen moeten in acht worden genomen. Het zikavirus lijkt vooral een groter risico mee te brengen voor zwangere vrouwen op afwijkingen van het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM.

Aanbevolen
Ter voorkoming van Dengue (Knokkelkoorts) en dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Dit kan door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met muggenwerend middel dat DEET bevat. Chikungunya -  een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgedragen door tijgermugjes - komt op Bovenwindse eilanden in mindere mate voor dan op de Benedenwindse eilanden (ca. 1000 km zuidwaarts). De mugjes zijn actief in de schemering. Met name tussen 5 en 7 's avonds is het aan te raden lange mouwen en een lange broek te dragen en een muggenwerend middel te gebruiken met DEET. Slapen onder een (met muggenwerende vloeistof geïmpregneerd) muskietennet wordt ook aangeraden.  

Voor andere ziektes zijn bij een bezoek aan de Bovenwindse eilanden (Saba, St. Eustatius en St. Maarten ) en de Benedenwindse eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) geen vaccinaties nodig.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering ( LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde ( ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum ( GGD Nederland). Vaccinaties kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.Veiligheid
Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.


 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen


U verblijft in een comfortabel strandhotel in Orient Bay. Voor een uitgebreide beschrijving van het hotel zie onder dag-tot-dagbeschrijving


Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • huurauto op basis van klasse Toyota Corolla
 • Informatiepakket St Maarten


niet inbegrepen
 • overige maaltijdenReserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)De wandelingen die u krijgt aangeboden op St. Maarten zijn niet zwaar en niet lang. Door de klimatologische omstandigheden echter, kunnen ze zwaarder aanvoelen dan normaal. Houdt u rekening met het meenemen van voldoende drinkwater onderweg.Het klimaat is van de bovenwindse eilanden is tropisch. De gemiddelde temperatuur van St. Maarten en Statia (Saba is over het algemeen door de hoogte iets koeler) ligt overdag rond de 26 graden. In de 'wintermaanden' (dec. t/m. feb.) ligt dit wat lager, rond de 24 graden. In de zomermaanden (aug. t/m okt.) ligt dit wat hoger rond de 29 graden. De temperatuur 's nachts ligt tussen de 20-22 graden Celsius. De eilanden zijn erg groen, dit betekent dat het vaak regent! Dit is meestal een fikse bui die gedurende het hele jaar kan voorkomen. De minste regen valt er in de maanden feb. t/m. mei. De meeste regen valt in de maanden sep. t/m dec. Ook in juli kan het veel regenen. Het orkaanseizoen loopt officieel van juli t/m nov. In de praktijk blijkt echter dat de kans op slecht weer in verband met passerende stormen/orkanen zich concentreert in de maanden augustus, september en oktober. In deze maanden bieden wij om die reden de reis dan ook niet aan.
Vanzelfsprekend kunt u uw verblijf op St Maarten verlengen met extra nachten of eventueel met een verblijf in Philipsburg. U dient dit bij uw offerte/boeking aan te geven.


Data en prijzen

16 april 2017 - 2 augustus 2017
€ 574 1 persoon (éénpersoonskamer)
€ 393 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 411 3 personen (driepersoonskamer)
€ 352 4 personen (vierpersoonskamer)
1 november 2017 - 15 december 2017
€ 574 1 persoon (éénpersoonskamer)
€ 393 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 411 3 personen (driepersoonskamer)
€ 352 4 personen (vierpersoonskamer)
16 december 2017 - 10 januari 2018
€ 815 1 persoon (éénpersoonskamer)
€ 522 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 610 3 personen (driepersoonskamer)
€ 505 4 personen (vierpersoonskamer)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden