camper yukon

Canada, Alaska - Yukon Camper Tour, 18 dagen Roadtrip door de ruige natuur van de Yukon Territories

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Avontuurlijke rondreis per truckcamper

Hou je van de ruige noordelijke landschappen, rijden over verlaten wegen, kamperen in de natuur? Dan is een roadtrip per camper door de Yukon Territories een aan te bevelen avontuur! Kies voor een truckcamper voor 2-4 personen, voorzien van vierwielaandrijving, keukentje, douche en toilet en voldoende bedden. Compact en functioneel is dit het aangewezen voertuig voor een campertour door dit land, met haar vele onverharde wegen. Zet je camper neer op één van de Government Campgrounds in de natuur, waar je ruime plekken hebt en altijd een vuurtje mag stoken. Maak de mooiste wandelingen en excursies en ga op zoek naar het groot wild. Reis in het voetspoor van goudzoekers en pioniers met in je achterhoofd de 'Goldrush' van 1898 in de Klondike. Kies niet voor een combi van Alaska en Yukon maar doe alleen Yukon. Dan beperk je de kilometers en heb je meer tijd om buiten te zijn.

Uniek aan deze reis

 • Bepaal je eigen route
 • Overnachtingen liggen niet vast
 • Rijden over onverharde wegen is toegestaan
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada, Alaska - Yukon Camper Tour

Je begint de reis in Whitehorse, met 25.000 inwoners de hoofdstad. Je volgt de Yukon River noordwaarts en bereikt via de onverharde Silver Trail het mijnstadje Keno City, met slechts 12 permanente bewoners. In Dawson City bereik je het hart van de Klondike Goldrush, waar in 1898 het land letterlijk omgewoeld werd op zoek naar goud. Via de onverharde Dempster Highway (de meest noordelijke weg van Noord-Amerika) en de Top of the World Highway steek je de grens over met de Amerikaanse staat Alaska. Al snel ben je terug in Yukon in het dorpje Haines Junction. Na een paar wandelingen in Kluane National Park passeer je wederom de grens en bereik je Haines. Een rustig dorpje in een prachtig fjord. Je bereikt tenslotte Whitehorse weer en je rondje Yukon is compleet. 

Dag 1

Aankomst in Whitehorse, hoofdstad van de provincie Yukon. Met ongeveer 25.000 inwoners een kleine en overzichtelijke hoofdstad. Op het vliegveld neem je een taxi naar ‘downtown’ waar je hotel is gelegen. Whitehorse is een echte ‘frontiertown’, en een belangrijk economisch hart voor alles en iedereen in het hoge noorden. Proef de historie van de pioniers en goudzoekers in het McBride Museum, loop over de oever van de machtige Yukon, waar de radarboot SS Klondike ligt en maak kennis met de cultuur van de Kwanlin Dün, de oorspronkelijke bewoners.

Optionele uitbreiding
Waarschijnlijk heb je op de heenreis een overnachting in Vancouver nodig. Boek een nacht bij het vliegveld, of als je Vanvouver zelf ook wilt ontdekken, het arrangement British Columbia * Vancouver Citytrip (reiscode 242517), met een hotel downtown.

Overnachting in

Whitehorse - Best western Gold Rush Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 2-16

In de Yukon is nog rust en ruimte. Het is daarom niet nodig om vooraf de campgrounds vast te leggen zoals je dat in andere (drukkere) delen van Canada of Amerika wel zou doen. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoe je route er exact uit gaat zien, hoelang je ergens blijft en hoe groot (hoeveel kilometer) je het rondje gaat maken. Dit betekent ook dat je zelf moet investeren in het ruwweg plannen van je reis. Van SNP krijg je een routeboek met aanbevolen locaties van campgrounds, met wandelbeschrijvingen, excursiemogelijkheden en de beste plekken om groot wild te zien.
Een mooie route die we kunnen aanbevelen is: Whitehorse - South Canol Road naar Faro - Carmacks - Keno City - Tombstone Mountains - Dawson City - Tok (Alaska) - Haines Junction - Haines (Alaska) - Kusawa Lakes - Skagway - Whitehorse.
Het heeft grote voordelen het rondje niet groter te maken. Plan je een combinatie met Alaska dan moet je zeker 21 dagen nemen en ook weer terugkomen in Whitehorse.

Je kunt dus bij boeking het aantal dagen camperhuur zelf bepalen.

Dag 17

Je beeindigt de camperreis in Whitehorse waar je volgens afspraak de camper inlevert. Een laatste overnachting in een hotel in Whitehorse.

Overnachting in

Whitehorse - Best western Gold Rush Inn

Dag 18

Je neemt een taxi naar het vliegveld. Vanwege de lengte van de vlucht is het noodzakelijk of raadzaam een nacht onderbreking te plannen in Vancouver.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Bijna de gehele reis heb je een camper bij de hand: je eigen huis. Dit 'mobile home' is inderdaad van alle gemakken voorzien: een douche, wc, keukentje, magnetron, electriciteit etc. is allemaal aanwezig. Inclusief zijn de starters- en persoonlijke uitrusting waaronder:volle propaangastank, chemicalien toilet, volle watertank, complete keukeninventaris, dekbedden/dekens op alle bedden, kussens met sloop, lakens, handdoeken, basis gereedschapset, bijl, koffiefilter en thermoskan, theepot, blikopener, kurkentrekker. Kijk in de algemene informatie van jouw gekozen camper wat er precies in de inventaris zit. Dat verschilt een beetje per verhuurder. Extra vooraf te reserveren zijn (niet bij alle verhuurders): GPS navigatie, mountainbikes, mountainbike-drager. Deze moet u ter plaatse afrekenen en er komt nog 5% belasting bij. Een campingtafeltje is eigenlijk overbodig omdat in principe alle plaatsen voorzien zijn van een picknicktafel.
Bij een truckcamper heb je een dubble cabine voor 4 personen. Bij een gewone camper heb je voorin 2 stoelen en moeten overige reisgenoten in de camper zitten, wat op onverharde wegen mindr prettig is. Ook moet je regelmatig naar een 'dumpstation' om het afvalwater te storten en weer nieuw drinkwater te tanken. De extra accu in de camper zorgt voor voldoende stroom voor verlichting en de koelkast (niet voor de extra stopcontacten), ook als je 2 dagen stil staat op een camping. Zodra je gaat rijden laadt deze weer op. Het is dus niet noodzakelijk alle dagen op campings aangesloten te worden op het elektriciteitsnet, een zogenaamde 'hook-up', tenzij je grote stroomverbruikers als een airconditioning wilt gebruiken. Op de campings waar je wel op het elektriciteitsnet aangesloten bent kun je pas de stopcontacten in de camper gebruiken, bijvoorbeeld voor de opladers van je persoonlijke apparaten.

Vanwege de aard van de wegen, deels onverhard, raden wij een zogenaamde 'truckcamper' aan. Dit is een camperopbouw boven op een pickup-truck. Je kunt dus niet vanuit de bestuurderscabine zo de camper in lopen, maar je moet buitenom. De pickup truck is 4WD gedraagt zich beter op de weg. Voor 2-3 personen is dit ideaal, voor 4 personen krap. 

In Whitehorse verblijf je in een prima hotel downtown. Alle overige nachten verblijf je in je camper op een campground. Meestal zijn deze midden in de natuur gelegen en heb je op je eigen zeer ruime 'site' ook de beschikking over een picknicktafel en vuurplaats. De meeste bieden geen 'hook-up', dat wil zeggen dat je geen aansluiting op de elektriciteit kunt krijgen. Soms kun je overnachten op een particuliere camping in een dorpje, met alle faciliteiten, wasserettes, hook-up. Misschien zijn deze locaties minder fraai gelegen, maar ze bieden veel comfort.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in hotel in Whitehorse op basis van logies
 • informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Camperhuur (prijzen en typen campers kun je zelf zien via de module 'Camperhuur Canada'.)
 • Maaltijden
 • Benzine ongeveer € 350-400,-
 • Optionele entrees en excursies
 • Optionele afkoop Eigen Risico camper
 • bijkomende kosten camper (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)  

Camperhuur

Je mag met je normale Nederlandse B rijbewijs een camper in de Verenigde staten en Canada huren en besturen, zelfs de hele grote typen! Een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk. Wanneer je de Engelse taal wellicht onvoldoende beheerst kan het raadzaam zijn om een vertaling (dat is een internationaal rijbewijs) aan te schaffen via de ANWB.

Je maakt deze reis op basis van een gehuurde camper. Omdat de huurprijs van een camper niet vast ligt maar wekelijks gebaseerd wordt op basis van vraag en aanbod (net als vluchten), wordt voor iedere reisaanvraag een offerte samengesteld. 
De kosten van een camper kun je zelf uitrekenen, of laat je door een SNP-medewerker verrichten, middels de module 'Camperhuur Canada'. Je loopt deze module stap voor stap door: 

 • aantal reizigers (inclusief lengte)aantal bestuurders
 • ophaalplaats Whitehorse en inleverplaats is Whitehorseophaal- en inleverdata
 • aantal km's 2500 (mits geen verdere uitbreiding) 
 • bijzondere wensen: bijvoorbeeld 'vroeg vertrek' (early bird) en 'laat inleveren'
 • in principe is de beste keuze bij 2-3 personen een 'truckcamper'.

In principe worden standaard toegevoegd de Persoonlijke en Camper Inventaris, waarmee je een volledige uitrusting hebt (inclusief beddegoed en handdoeken). In de huurvoorwaarden kun je lezen waaruit deze inventarissen bestaan. Check altijd op de offerte of deze erin staan. De offerte laat je dan verschillende mogelijkheden zien waaruit je kunt kiezen. 
In de kolom 'kwaliteit' kun je kiezen uit budget-basis-basis plus of premium. Budget- en basiscampers zijn niet alleen minder luxe maar hebben ook beduidend meer kilometers gereden dan de basis plus en premium campers. Natuurlijk kun je bij budget en basis er gewoon vanuit gaan dat alles werkt, maar de inrichting heeft meer geleden, kastjes kunnen eerder beschadigd zijn, bekleding minder net en dat soort zaken. 
Het getal in het typenummer is de lengte in feet. Standaard voor 4 personen is 22-25 feet, voor 5 personen 25 feet, voor 6 personen 30 feet. 
Standaard kun je de camper pas ophalen de dag na aankomst (dus altijd eerst een hotelovernachting nodig) vanaf 13.00 uur. Indien je 'vroeg vertrek' (Early Bird) bij de huur bestelt kun je al vanaf 9.00 uur de camper ophalen. Op zondag zijn de meeste verhuurstations gesloten. Inleveren van de camper moet voor 11.00, met de optie 'laat inleveren' moet dit voor 15.00 uur. 
Door op de (onderstreepte) links te klikken krijg je meer informatie over het voertuig en over de verhuurmaatschappij. Neem deze goed door voordat je boekt via de knop 'Boek deze camper'. Denkt eraan dat kinderen kleiner dan 1.40 of onder 18 kg verplicht in een kinderzitje moeten plaatsnemen. Deze kun je meenemen vanuit NL of ter plaatse aanschaffen in een supermarkt. 
Het is mogelijk een aanvullende camperverzekering via SNP af te sluiten, de No Risk Camper Verzekering. 

 

Ter plaatse te betalen

 • kosten voor camperovernachtingen (ongeveer $ 20-30 per nacht) 
 • Toegang tot de Nationale Parken.

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Er zitten een aantal trajecten in de reis waar je weinig verkeer zult tegenkomen. Met name de Silver Trail naar Keno City, de Dempster Highway en de Top of the World Highway zijn buiten het hoogseizoen erg stil (begin juni en begin september). Het kan dan voorkomen dat je urenlang geen auto zult zien.

Praktische informatie

Vertrek tussen 1 juni en 31 augustus. Na 'labor day weekend' (eerste weekend van september) gaan veel services (benzine, winkels, restaurant) dicht en wordt het zeer stil in de Yukon. Vanaf eind augustus beginnen de herfstkleuren en daarna kan ieder moment een sneeuwbui vallen. Overnachten in een camper kan dan al kouder worden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Yukon ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 5 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen. Daarnaast krijg je vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van Yukon. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Canadees en Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Truckcamper_Gerhard_Pfaff2_resized.jpg

Canada, Alaska - Yukon Camper Tour

Roadtrip door de ruige natuur van de Yukon Territories

Avontuurlijke rondreis per truckcamper

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten