Terug naar Canada

Verkenning Northern Peninsula vanuit herbergen

Vanuit Gros Morne, aan de westkust, volgt u highway 430 naar het uiterste noordpuntje van het eiland Newfoundland. In de bossen zult u zeker elanden zien en op de toendra's misschine kariboes. Hier bezoekt u het 'Anse aux Meadows National Historic Site, waar 1000 jaar geleden de Vikingen een nederzetting hadden. U maakt de oversteek naar Quirpon Island, voor een 'touch of the arctic' en ziet mogelijk walvissen en ijsbergen. In het Port-aux-Choic National Historic Site leert u hoe de oorspronkelijke indiaanse bewoners zich staande wisten te houden in deze gure omgeving. U overnacht in een prachtige lodge en in een vuurtoren.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 242619
5 dagen

Canada - Newfoundland *The Viking Trail


Dag 1

U volgt route 430 vanuit Gros Morne National park noordwaarts. Al vrij snel na het verlaten van het park komt u bij het Arches Provincial Park. Hier is een deels ingestorte natuurlijke brug van rots te zien, het resultaat van een bijzonder gesteente dat hier aan de oppervlakte komt. Bij Hawke’s Bay kunt u het Atlantic Salmon Interpretation Center bezoeken en een wandeling langs een zalmrijke rivier maken. 
Enige kilometers verder krijgt u de afslag naar het Port aux Choix National Historic Site waar een uitgebreid bezoekerscentrum aandacht besteed aan het leven van de oorspronkelijke indiaanse bevolking. Dan gaat u verder het binnenland in, een zeer afgelegen weg, waar het wemelt van de elanden. Na 290 km bereikt u Main Brook waar u overnacht.

Overnachting in

Main Brook - Tuckamore Country Inn

Dag 2-3

U rijdt in ongeveer 1 uur naar St. Anthony waar u op de kaap met de vuurtoren een mooi uitzichtpunt hebt en in het Lighthouse café een kop koffie kunt drinken. Hier zijn ook verschillende trails te maken en als er ijsbergen in de buurt zijn kunt u per boot erop uit. Net buiten St. Anthony bezoekt u het l'Anse -aux-Meadows National Historic Site, een unieke plek waar de vikingen 1000 jaar geleden voet aan wal hebben gezet en een nederzetting stichtten. Er is een uitgebreid museum hierover en buiten kunt u een plaggenhut bezoeken en er is animatie. 

Om 16.00 uur vertrekt uw bootje uit de haven van Quirpon voor een korte transfer van 5-15 minuten door redelijk beschut water. Normaal gesproken loopt u van de ‘landingsite’ in 5 minuten naar de vuurtoren. Maar bij ruig weer wordt u op de zuidpunt van het eiland aan land gezet en moet u ongeveer 1 ½ uur wandelen, sowieso een prachtige wandeling! Zorgt u dus ten alle tijden met goed schoeisel de overtocht te maken. Daarnaast neemt u in een dagrugzakje alleen de benodigdheden voor de nacht mee en blijft de rest van uw bagage in de auto achter. Een zeer bijzonder verblijf op een unieke en afgelegen plek!

Op het eiland kunt u genieten van de rust, de geluiden en de frisse lucht. Er zijn enkele ‘trails’ uitgezet maar u kunt ook vrij rondstruinen over de machtige kliffen. Een verrekijker is geen overbodige luxe om de ijsbergen, walvissen en vogels te bekijken.De herberg is een oase van rust en een plek om lekker uit te rusten of een goed boek te lezen.

Overnachting in

Quirpon Island - Quirpon Lighthouse Inn

Dag 4

Afhankelijk van de planning in de herberg en het weer wordt u in de ochtend teruggebracht naar het vaste land. Hierna volgt een rit van ruim 300 km langs de gehele westkust. Let u nogmaals op de kuddes kariboes die over de 'barren ground'. de kale toendra zwerven, en verder zuidelijk zult u zeker elanden in de bossen langs de weg zien. U overnacht in het dorpje Cow Head, in het noordelijk deel van Gros Morne National Park.

Overnachting in

Cow Head - Shallow Bay Motel

Dag 5

U eindigt het arrangement The Viking Trail en vervolgt uw standaardreis.

NB Programma

U gaat als voetpassagier aan boord en laat uw auto dus achter in de haven. Zorgt u ervoor dat uw bagage niet zichtbaar is en waardevolle spullen uit de auto zijn.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • boottransfer naar Quirpon Island
 • overnachtingen op tweepersoonskamer met badkamer
 • volpension op Quirpon Island
 • ontbijt Tuckamore Lodge

Niet inbegrepen

 • autohuur
 • overige maaltijden
 • toegang tot l'Anse-aux-Meadows en Port-aux-Choix.

Over de activiteiten

Op deze rondrit zijn allerlei korte wandelingen mogelijk en excursies. Op Quirpon Island is ook een lange dagtocht mogelijk bij goed weer. U kunt dus zelf bepalen hoe zwaar of licht de uitstapjes zijn.

Praktische informatie

25 mei t/m 25 september

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs