Canada - De noordelijke wildernis van Quebec, 18 dagen Wandelen, fietsen en kanovaren in de natuur

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs lodges en herbergen, inclusief huurauto

Quebec is Canada's Franstalige provincie, mysterieus en avontuurlijk. In deze noordelijke wildernis van uitgestrekte wouden, boordevol wildlife en eindeloos veel meren, maak je een actieve rondreis met je eigen huurauto waarbij je overnacht op hele bijzondere locaties. Geniet van typische gerechten, Frans met een twist Quebecois, zoals in berkenbast gerookte zalm.
Wandel in de Laurentian Mountains van het Mont Tremblant National Park of maak een fietstocht over de voormalige spoorlijn Le Petit Train du Nord. Verken met een kano de meren of te voet de bossen van het Parc de la Mauricie. Heel bijzonder wordt je verblijf in de wildernislodge Seigneurie de Triton, waar ooit de groten der aarde verbleven. Comfort in een verder immens leeg gebied.
Via het Lac St. Jean, dat met haar warme water uitnodigt voor een plons, en het fjord Saguenay arriveer je in Tadoussac, gelegen aan een van de grootste rivieren ter wereld, de St. Lawrence Seaway.
Midden in de Seaway ligt een eilandje met een goede herberg: jouw uitgangspunt voor een verblijf aan zee. Na een verblijf in het natuurpark Hautes Gorges de la Riviere Malbaie eindigt je reis in Quebec, een Frans-ogende stad boordevol historische bouwwerken en cultuur. Diverse wildexcursies, op zoek naar zwarte beren, bevers en walvissen, complementeren het gevoel van de noordelijke wildernis.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijke lodges met uitstekend eten
 • Slechts 7-8 uur vliegen
 • Verrassend veelzijdige natuur
 • Actieve rondreis: wandelen, fietsen, kanovaren
 • Zwarte beer en walvisexcursie inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - De noordelijke wildernis van Quebec

Het is misschien een Canadese bestemming waar je niet in eerste instantie aan denkt, maar de provincie Quebec zal je in alle opzichten verrassen! Hier is de moderne geschiedenis van het land gestart. Vanuit de steden Quebec en Montreal trokken rond 1600 de Franse pioniers en pelsjagers over de rivieren het achterland in.

Nog steeds kun je als moderne reiziger de verrassende noordelijke wildernis van Quebec ontdekken. Eindeloze sparrenbossen, zo karakteristiek voor het hoge Noorden, met krachtige rivieren en ontelbare meren. Sprankelende herfstbossen op het 'Canadese Schild'. De fontein van een vinvis in de brede Saint Lawrence Seaway. Overnachten in sfeervolle afgelegen 'pourvoiries', ooit het terrein van jagers en vissers, nu vooral van natuurliefhebbers en fotografen. Genieten van de Franse keuken met een typische Quebecois inslag. Zalm op een stuk berkenschors gerookt....

Je reist rond met een comfortabele huurauto, dé manier om je te verplaatsen in Noord-Amerika. In verschillende gebieden blijf je meerdere dagen en nachten en ga je actief op pad om de natuur te verkennen. In het Parc National de Mont Tremblant en het Parc National de la Mauricie trek je de wandelschoenen aan voor een tocht langs meren, rivieren en watervallen. Dit is je kans om oog in oog te komen met een eland of bever, de 'ingenieur' van het noorden. Nu je eenmaal gewend bent aan de wildernis ga je nog een stapje verder. Met een bootje word je naar een geheel afgelegen wildernislodge gebracht, waar ooit de groten der aarde als Roosevelt, Rockefeller en Churchill verbleven. Pak een kano en speur in de mistige ochtend naar 'waterfowl', en misschien wel je eerste zwarte beer.

Het volgende bijzondere verblijf wacht al weer op je. Met een watertaxi ga je naar het Îles aux Lièvres, het eiland der hazen, midden in de machtige Saint Lawrence Seaway. Een rivier zo breed als een zee. Vinvissen, beluga's, zeehonden, vogels als alken, zeekoeten en eidereenden. Echt een natuurbestemming waar je verrekijker niet mag ontbreken.

Terug op het vasteland reis je door naar het Parc National Hautes Gorges de la Riviere Malbaiewaar je hoog boven een diepe rivierkloof wandelt.

Je sluit de reis af in de historische stad Quebec, met haar Citadel, stadsmuren en het befaamde Château Frontenac.

Dag 1

De rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Montreal duurt ongeveer 7 tot 7,5 uur. Op het vliegveld staat een huurauto voor je klaar waarmee je in ongeveer 25 minuten naar het hotel in het stadscentrum rijdt. Afhankelijk van de aankomsttijd, heb je deze dag nog enige tijd ter verkenning van deze grote Franstalige stad. Het is een mengeling van oude historische wijken en moderne zakelijke gebouwen. Wandel door Vieux Montreal, beklim de Mont Royal, en geniet van het sfeertje in het Quartier Latin.

Maaltijden inbegrepen
-

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, dan kun je hier het beste een extra nacht toevoegen. In dat geval zou je er voor kunnen kiezen om de huur van de auto pas in te laten gaan op de dag dat je Montreal verlaat.

Overnachting in

Montreal - Sens Hotel

Dag 2-3

Een flink deel van de dag kun je  besteden aan het bezoeken van de stad Montreal. Wandel over de authentieke St. Paul Street en bezoek Atwater Market. Plan een picknick aan het water, geniet van de mooie wijk Plateau Mont Royal of bezoek de laatste tentoonstelling in het Museum of Fine Arts. Montreal zal je bekoren. 

In de loop van de middag verlaat je Montreal en rijd je 130 km (1,5 uur) in noordelijke richting, naar de bergen van Les Laurentides. Hier vind je onderdak voor 2 nachten in het bergdorp Mont Tremblant.

De volgende dag vroeg op pad naar het Parc National de Mont Tremblant, ongeveer 45 minuten rijden. Het is Quebec’s oudste en grootste natuurpark. De bergen in deze Laurentian Mountains reiken tot ongeveer 850 meter hoog, Het is een wandelgebied bij uitstek met goed onderhouden ‘trails’ die leiden naar hoog gelegen uitzichtpunten op de rotsen.

Nadat je jezelf in het Centre de Decouverte hebt laten voorlichten kun je op pad gaan voor een van de activiteiten. Een mooie korte wandeling (5 km, 250 m klimmen en dalen) brengt je naar een ‘belvedere’ met panoramisch uitzicht. Deze wandeling kan eenvoudig verlengd worden naar een volgend uitzichtpunt, de route over de Corniche. Aanbevolen is ook de kanotocht op de sterk meanderende Rivière du Diable. Langzaam stromend water, geen stroomversnellingen en door een mooie natuur. Geen ervaring nodig. Ben je toe aan een wat spannender activiteit dan kun je ook de Via Ferrata du Diable boeken (minimim leeftijd 6 jaar, maximum gewicht 100 kg), een gegidste klauterparcours op de rotsen. Beide excursies zijn vooraf te boeken bij SNP, zie hieronder. Maar ook kun je een fiets huren ter plaatse en een rondje om het meer maken over een vrijwel vlak fietspad (geen ander verkeer). 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Mont Tremblant - Auberge B & B Le Lupin

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Mont_Tremblant_canoe2.jpg

Quebec * Canoe Riviere du Diable

Deze excursie vindt plaats in het Parc National Mont Tremblant. Met de kano wordt je weggebracht naar het beginpunt op Lac Chat. Dan volgt een rustige tocht van ongeveer 4 uur peddelen over de langzaam stromende rivier (wildwaterklasse I), zonder stroomversnelingen. Je hebt geen ervaring nodig om dit te kunnen doen. Wel is de minimum leeftijd 6 jaar, moet je natuurlijk kunnen zwemmen en een zwemvest dragen. De rivier meandert sterk en er zijn zandstrandjes waar je aan kunt leggen. Een heerlijke natuurtocht.

Mont_Tremblant_via_ferrata.jpg

Quebec * Via Ferrata du Diable

Deze toch is een combinatie van een wandeling en een klimparcours. Onder leiding van een gids en in een kleine groep wandel je over bruggetjes en paden langs de Rivière du Diable en maak je een klettersteig op de rotsen van La Vache Noire, 200 meter boven de vallei. Bij deze Via Ferrata ben je gezekerd en daarom is dit volkomen veilig. Deze excursie van ongeveer 3,5 uur is bedoeld voor beginners. Ervaring heb je niet nodig, hopelijk heb je geen hoogtevrees. Minimum leeftijd 8 jaar. Er zijn ook tochten mogelijk voor enigzins gevorderd en vergevorderd. 
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen niet onder een standaard reisverzekering, maar kunnen middels een toeslag bijverzekerd worden.

Dag 4

Huur een fiets in Mont Tremblant en fiets een stuk van Le Petit Train du Nord. Dit is een voormalige spoorlijn die in de jaren '90 is omgebouwd tot een 232 kilometer lange-afstand 'trail', geschikt voor wandelaars, skaters maar met name voor fietsers. Er is geen gemotoriseerd verkeer op het pad.
Of rijd nogmaals naar het Parc Mont Tremblant voor een tweede wandeling, waarna je de route per auto voortzet en via allerlei kleine weggetjes na 265 km (4,5 uur rijden) aankomt op je volgende bestemming: Grandes Piles, toegangspoort tot het Parc National de la Mauricie

Maaltijden inbegrepen

-

Overnachting in

Grandes-Piles - Auberge Le Bôme

Dag 5

Trek een hele dag uit voor een verkenning van het Mauricie National Park. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden verbindt de vele meertjes en watervallen met elkaar. Mogelijk zie je tijdens je tocht een beverburcht, een eland of misschien je eerste zwarte beer. Eenvoudige wandelingen van een uurtje tot enkele uren zijn mogelijk, maar ook kun je een kano huren voor een typisch Canadees avontuur. 

Maaltijden inbegrepen
-

Overnachting in

Grandes-Piles - Auberge Le Bôme

Dag 6-7

Het is 110 kilometer (2,5 uur) over de lege Highway 155 naar Lac Edouard nabij La Tuque. Vanaf hier maak je per bootje een korte oversteek naar de wildernislodge Seigneurie du Triton voor een unieke wilderniservaring. In de Seigneurie du Triton is de geschiedenis levend gehouden door de authentieke inrichting te houden zoals-ie was. Het is alsof je honderd jaar terug in de tijd stapt. Verwacht hier dan ook geen tv of wifi; zelfs je mobiele telefoon heeft geen bereik. Geen luxe maar authenticiteit. Stap terug in de tijd dat het een hele eer was als je lid mocht zijn van deze jachtclub. 

Na een korte introductie kun je inchecken en daarna het terrein verkennen. Rekening houdend met de tijdstippen van de maaltijden, kun je ‘more or less’ je eigen gang gaan. Neem een Canadese kano en verken de meren en rivieren. Mogelijk zie je beren, herten, bevers en veel watervogels. Of maak een wandeling op een van de trails. Een simpel kaartje is beschikbaar. Er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd, zoals begeleide wandelingen en lezingen, waaraan je kunt deelnemen. 

Het gebruik van een kano en het deelnemen aan activiteiten is inclusief.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Lac Edouard - La Seigneurie du Triton

Dag 8-9

Er volgt vandaag wederom een mooie rit van 260 kilometer (3,5 uur) naar het dorpje Sainte-Rose-du-Nord. Onderweg kun je het historische museumdorp Val Jalbert bezoeken, een stop maken in het stadje Saguenay of en duik nemen in het relatief warme water van Lac St. Jean me vele strandjes. Vanuit je accommodatie verken je het Fjord Saguenay, het grootste fjord aan de oostzijde van Noord-Amerika. De herberg is schitterend gelegen op de klippen. Vanuit je accommodatie vertrekken vele gemarkeerde trails, hoog boven het fjord.

Huur een kano op het Lac des Sables. Breng een picknick mee voor een lunch in een houten blokhut aan de oever. 

Maaltijden inbegrepen
-

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd in Fjord Saguenay, boek dan een extra nacht erbij. En vergeet niet het dorpje Sainte-Rose-du-Nord te bezoeken, een van de mooist gelegen dorpjes van Quebec. Van hieruit vertrekken boottochten of zeekajaktochten door het fjord en een shuttleboot naar Baie Eternité, een deel van het nationaal park dat aan de overkant van het fjord ligt.

Overnachting in

Sainte-Rose-du-Nord - Pourvoirie Cap au Leste

Dag 10

De ochtend kun je gebruiken om nog een wandeling te maken op de kliffen van het Fjord Saguenay, of je bezoekt het bijzonder fraai gelegen dorpje Sainte-Rose-du-Nord.

Daarna rijd je 100 kilometer (1,15 uur) naar Tadoussac, een gezellig en charmant dorpje aan het fjord en de oudst bewoonde nederzetting van de staat Quebec. Neem het Sentier de la Pointe naar Islet Point, waar vaak walvissen te zien zijn, en bezoek de replica van de handelspost uit 1600 en de Petit Chapelle uit 1747, de oudste houten kerk van Noord-Amerika. Of, bereid je voor op de walvisexcursie van morgen door een bezoek te brengen aan het Centre d'Interprétation des Mammifères Marins, het natuurmuseum over zeezoogdieren.

In de vroege avond ga je in een groepje met een lokale gids in de omgeving van Tadoussac op pad om zwarte beren te zoeken. Vanuit een schuilhut aan het water is de kans groot deze prachtige beesten goed te bekijken (helaas wordt er wel vaak eten neergelegd; dat mag volgens de wet). Van oudsher is dit land bewoond door de Essipit Innu en je lokale gids vertelt dan ook over hun tradities en de rol die Mashku (zwarte beer) speelt in hun geloof en bijgeloof.

Maaltijden inbegrepen
-

Overnachting in

Tadoussac - Hotel Tadoussac

Dag 11

In de ochtend maak je een walvisexcursie van ongeveer 2,5 uur in de wateren van de Saint-Lawrence Seaway. Kleine vinvissen en beluga's worden altijd waargenomen. Een zeldzaamheid is de blauwe vinvis, de grootste walvis op aarde, die een paar keer per jaar opduikt. De excursie wordt uitgevoerd met een supersnelle grote zodiac-boot, dus je moet wel van snelheid houden! Je krijgt een warm en waterdicht pak te leen. Mocht je een zodiac te snel vinden, dan kun je deze excursie ook met een gewone boot maken.

In de middag kun je een bezoek brengen aan het Marine Mammal Interpretation Center, of je maakt een wandeling, bijvoorbeeld op het Pointe de L'islet.

Maaltijden inbegrepen

-

Overnachting in

Tadoussac - Hotel Tadoussac

Dag 12

Je verlaat Tadoussac en volgt de kustlijn noordwaarts voor 40 km (30 minuten rijden) naar Les Escoumins. Hier scheep je in voor de veerbootovertocht naar Trois Pistoles die 90 minuten duurt. Schema voor de afvaarten 2024 is nog niet bekend. Vooraf wordt een reservering voor je gemaakt. Houd de verrekijker bij de hand, want ook vanaf de veerboot worden geregeld beluga's en vinvissen waargenomen.
Na aankomst in Trois Pistoles volg je de oostoever van de Fleuve Saint Laurent voor 48 km (45 minuten) naar Riviere-du-Loup.

Maaltijden inbegrepen
-

Overnachting in

Riviere-du-Loup - Hotel Universel

Dag 13-14

Je wordt per watertaxi in 20 minuten overgezet naar het eilandje Île-aux-Lièvres, midden in de machtige Saint Lawrence Seaway. Tijdstip van overtocht is afhankelijk van het tij. Hier verblijf je twee nachten in een heerlijke kleinschalige herberg. Tijd genoeg om op eigen gelegenheid de vele trails op het 13 kilometer lange eiland te verkennen, door de duinen en over de rotsplaten, door bosschages en stranden. Ook is het mogelijk op een georganiseerde excursie in te schrijven, bijvoorbeeld naar de vogelkolonies en vuurtoren van het Îles du Pot à l'Eau du Vie.

Dit is dé plek om lekker rustig aan te doen en lekker uit te waaien aan zee.

Maaltijden inbegrepen
dag 13  lunch, diner
dag 14 ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Île-aux-Lièvres - Auberge du Lievres

Dag 15-16

In de ochtend keer je met de watertaxi terug naar Rivière-du-Loup. Hier neem je wederom een veerboot over de Saint Lawrence River, nu naar Saint Simeon. Deze duurt ook 90 minuten, maar is niet reserveerbaar. Je moet 90 minuten voor vertrek bij de terminal melden en een kaartje kopen. Overtochten zijn in 2024:

1-20 juni 8.00-12.00-16.00
21 juni-18 aug 7.45-11.15-14.45-18.00
19 aug-30 sept 8.00-12.00-16.00 uitgezonderd 23, 25, 30 aug en 2 sept: 7.45-11.15-14.45-18.00

Na aankomst in Saint Simeon is het nog 60 km rijden (klein uurtje) naar het Parc National Hautes Gorges de la Riviere Malbaie.

Indien het met de veerboot niet uitkomt kun je ook het gehele traject rijden. Volg dan de oostoever helemaal tot in Quebec, waar je middels een brug de oversteek maakt en via de westoever weer noordwaarts rijdt. In totaal 4 uur rijden, dat is ongeveer even veel tijd als dat je met de veerboot reist (inclusief wachttijden).

De volgende dag maak je een schitterende wandeling op de Acropole des Draveurs, hoog boven een kloof, de naamgever van dit natuurpark.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Parc National Hautes Gorges de le Riviere Malbaie - Relais des Hautes Gorges

Dag 17

Een kort ritje van 140 km (2 uur rijden) brengt je in de stad Quebec, waar je de laatste nacht doorbrengt in een stadshotel. Na alle natuur is het ook heerlijk om te genieten van deze mooie stad.

Hier begon in de zestiende eeuw de geschiedenis van de Franse 'voyageurs': pelsjagers en kolonisten, die langzaam maar zeker het binnenland van Canada blootlegden. Ook al oogt de stad bij het binnenrijden groot, het heeft een compact en oud centrum (Vieux-Quebec) dat je gemakkelijk te voet kunt verkennen. De stadsmuren, de citadel, het kasteelhotel Château Frontenac en de smalle steegjes, pleintjes en de vele gezellige terrasjes geven het idee dat je in een oude Franse stad bent.

Quebec behoort zeker tot de mooiste steden van het continent. Tijd om te relaxen, wat te shoppen en op zoek te gaan naar een mooi souvenir.

Maaltijden inbegrepen
-

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, dan kun je hier het beste een extra nacht toevoegen.

Overnachting in

Quebec - Chateau Laurier

Dag 18

Als je terugvlucht vertrekt uit Montreal, heb je vandaag nog een rit van 250 kilometer voor de boeg, ongeveer drie uur rijden. Tijd genoeg dus om je reis goed af te sluiten in een van beide steden. Als je vanaf Quebec terugvliegt, lever je de huurauto daar in op het vliegveld.

Maaltijden inbegrepen
-

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De accommodaties tijdens deze reis zijn van een hoog niveau en zeer sfeervol. De kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, en meestal ook telefoon, TV en wifi. In de steden verblijf je in een charmante stadshotel. Daarbuiten verblijf je in mooie houten 'lodges', midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer: de zogenaamde pourvoiries en auberges.
Niet overal zijn drie- en vierpersoonskamers mogelijk. Boek je met 3 of 4 personen dan maak je soms ook gebruik van 2 kamers.
De Frans-Canadese keuken van de 'Quebecois' is bijzonder goed en maakt deze reis tot een culinair hoogstandje.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen in natuurlodges en hotels
 • 8 ontbijten, 4 lunches, 4 diners
 • Autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type C midsize bij 1-3 personen, type F fullsize bij 4 personen)
 • Veerboot Les Escoumins naar Trois Pistoles
 • Zwarte beer- en walvis excursie
 • Watertaxi retour naar Ile aux Lievres
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Overige maaltijden
 • Veerboot Riviere-du-Loup naar Saint Simeon
 • Entrees natuurparken en lokale excursies

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto (type afhankelijk van aantal personen) inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst of de autoprijzen per dag en de huurvoorwaarden wil weten, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2000 km. Standaard is er geen 'one way fee' omdat je een rondje maakt. Indien je heenvliegt op Montreal en terugvliegt vanaf Quebec maak je wel een 'one way' met de huurauto. Je betaalt ter plaatse $ 100-200,- + tax afleverkosten, afhankelijk van autotype.

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kan je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Het is ook altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kan krijgen, je plannen kan bespreken en eventueel kaarten kan aanschaffen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Montreal (rechtstreeks vanaf Amsterdam) of een heenvlucht op Montreal en terugvlucht vanaf Quebec. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek is mogelijk tussen 2 juni en 16 september. Omdat sommige afgelegen lodges pas laat in het voorjaar open gaan en alweer vroeg in september sluiten, is het reisseizoen echt beperkt tot de zomer.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Quebec ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 17-daagse en 19-daagse reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kan je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA en American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15%). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10% tot 15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kan je met je bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn om de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kan je optioneel vooraf huren bij de auto of je neem je eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. Originele topografische kaarten kan je ter plaatse aanschaffen in de bezoekerscentra van de Nationale Parken. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

• Bagage in rugzak, weekendtas of koffer
• Dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
• Lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
• Regenkleding (jas liefst van ademende stof)
• Luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen
• Zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
• Fototoestel
• Evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of route app
• Verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
• GELDIG paspoort en rijbewijs
• Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering
• Canadees geld, pinpas en creditcard
• Enkele EHBO-benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren

Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

Fiets
Tijdens je tweedaagse trektocht per fiets over het Petit Train du Nord is de fietshuur inbegrepen. Fiets is uitgerust met bidonhouder (geen bidon), bagagerekje en snelbinders, helm, slot en reparatiekit. Zelf dien je bagage voor 1 nacht mee te nemen in een fietstas die je zelf vanuit NL meeneemt, of je bindt je dagrugzakje op de bagagedrager. Ook kun je er voor kiezen om je bagage te laten vervoeren tegen een meerprijs.

 

 • Let op! Bij het invullen van het eTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van eTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.
 • Ieder jaar kunnen er in de zomermaanden bosbranden voorkomen in de staat Quebec. Check de status op Forest Fires Quebec. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Canada - De noordelijke wildernis van Quebec

Wandelen, fietsen en kanovaren in de natuur

Actieve natuurrondreis langs lodges en herbergen, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.