Middle Beach Lodge

Canada - British Columbia met National Geographic, 18 dagen In het voetspoor van National Geographic

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Leer British Columbia kennen door de ogen van de National Geographic Traveler journalisten die je voorgingen. Een 'one way' van Vancouver naar Calgary zodat je tijd genoeg overhoudt voor het maken van mooie wandelingen en excursies; van de Westcoast op Vancouver Island, dan met de geheel nieuwe veerbootdienst rechtstreeks van Port Hardy naar Bella Coola, via Tweedsmuir Park, Chilcotin Plateau en Wells Gray Park naar de Rocky Mountains; een reis langs befaamde streken maar ook door onbekende en stille gebieden van British Columbia; verblijf in karakteristieke lodges en hotels.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijke natuurlodges
 • Kust-regenwoud-hooggebergte
 • Nieuwe directe veerbootdienst Port Hardy-Bella Coola
 • Onbekend Tweedsmuir en Chilcotin Plateau
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia met National Geographic

Reis de National Geographic verslaggevers achterna en ontdek zelf British Columbia, Canada’s mooiste provincie. Je reist rond per comfortabele huurauto en overnacht in sfeervolle authentieke lodges, dichtbij de natuur, en in hotels in de steden. Wandel over de kliffen en door majestueuze regenwouden aan de Pacific Coast op Vancouver Island. Neem een boottour vanuit Telegraph Cove en luister met onderwatermicrofoons naar de geluiden van walvissen en orka’s. Laat je verrassen door een plotseling ‘encounter’ (op afstand) met een zwarte of grizzlybeer. Na een onvergetelijke bootreis door de befaamde Inside Passage naar Bella Coola volgt een rit door Tweedsmuir Park en over Chilcotin Plateau, een land van vee-ranches en cowboys. Dit stille en onbekende stukje British Columbia zul je in weinig andere reisprogramma's tegenkomen. Na een verblijf aan een prachtig bergmeer nabij Wells Gray Park arriveer je uitgerust in de Rocky Mountains. In Mount Robson Provincial Park en Kootenay National Park kun je dan ook genieten van de spectaculaire natuur van deze onovertroffen bergwereld, veel wild en een eindeloos aanbod aan wandel- en excursiemogelijkheden.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in 30 minuten naar je hotel in Delta/Tsawwassen. Makkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Wij vervangen dan het airporthotel door een hotel in het centrum.
In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Vancouver Delta - Coast Tsawassen Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit aan de rand van het park, dat is wel zo makkelijk, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Tsawassen (bij hotel in Tswassen) of Horseshoe Bay (bij downtown Vancouver hotel)  naar Swartz Bay op Vancouver Island (aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip).

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Na aankomst rijd je in een uurtje naar het centrum van Victoria, de hoofdstad van de provincie. De middag kun je gebruiken om de prachtige botanische Butchart Gardens te bezoeken of het Royal BC Museum, waar je alles te weten kunt komen over de inheemse culturen en kunsten van de oorspronkelijke bewoners van de westkust.  Met zijn statige parlementsgebouwen, Victoriaanse huizen, bruisende haventje en gezellige winkelstraten oogt Victoria veel intiemer dan Vancouver. Je overnacht in een hotel in het centrum.

Optionele uitbreiding
Wil je wat van het marine leven zien dan kun je op dag 2 in de middag of dag 3 in de ochtend een Whale & Orca Cruise Victoria toevoegen (zie info hieronder). Ook kun je de reis verlengen met de bouwsteen Juan de Fuca Marine Park (reiscode 242607), te plaatsen na de overnachting in Victoria.

Een unieke aanvulling op je rondreis is een van de fietsarrangementen in het zuiden van Vancouver Island toe te voegen, na dag 2. Je moet dan wel na afloop van het arrangement een extra nacht in Victoria bijboeken.

BC Vancouver Island * fietsarrangement Saltspring Island (reiscode 242635)

BC Vancouver Island * fietsarrangement Gulf Islands (reiscode 242636)

 

 

Overnachting in

Victoria - The Embassy Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

orkas.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Victoria

Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten met een snelle open boot (geen kajuit, geen wc) om 9.00, 13.30 en 18.00 uur en er zijn afvaarten met een luxere catamaran boot (met deels kajuit en met wc) om 9.30, 10.00, 14.00, 15.00, 18.30 en 19.30.
Minimum leeftijd is 3 jaar. Met jonge kinderen wordt aangeraden de wat luxere catamaran boot te nemen.

Vancouver Island * Juan de Fuca Marine Park

Op een uurtje rijden ten noordwesten van Victoria, op Vancouver Island, ligt het prachtige Juan de Fuca Marine Park, tussen de plaatsen Sooke en Port Renfrew. Net als het beroemde Pacific Rim National Park herbergt  Juan de Fuca een keur aan fantastische kustlandschappen. Hier kunt u wandelen naar hartelust over zandstranden, rotsplaten en door regenwouden. In heldere getijdepoeltjes ontdekt u het veelkleurige leven en wie weet ziet u de 'spout' van een walvis voor de kust. U verblijft in een mooie lodge aan de zee in Sooke.

BC Vancouver Island * fietsarrangement Saltspring Island

Net voor de oostkust van Vancouver Island liggen de Gulf Islands. Onbekend bij het grote publiek, maar zeer geliefd bij de Canadezen. Want hier geen hordes toeristen, maar eerlijke reizigers, op zoek naar een authentiek stukje 'small town' Canada. Het is er duidelijk droger en warmer als op Vancouver Island of het vasteland en is bekend om haar alternatieve levensgenieters, artiesten, biologische boertjes (waaronder 3 wijngaarden, 2 cider brouwerijtjes en een bierbrouwer) en de ontspannen sfeer. Iedere dinsdag en zaterdag zijn er marktjes waarbij muziek, lokale producten en kunst de sfeer bepalen. Je bezoekt dit eiland per fiets vanuit de stad Victoria op Vancouver Island, en je overnacht in kleinschalige guesthouses. Geniet van de kust, de vogels, de bossen en fotogenieke landschappen. Een heerlijk actief arrangement als aanvulling op een rondreis, geschikt voor iedereen.

British Columbia Gulf Islands fietsarrangement

In 2017 bestond Canada 150 jaar en in dat kader werd een fantastisch project afgerond, genaamd The Great Trail: een 24.000 km lange route dwars door Canada, voor wandelaars, fietsers en ander ongemotoriseerd verkeer. In het zuiden van Vancouver Island werden de voormalige spoorlijnen Galloping Goose en de Cowichan Valley Trail omgebouwd tot fietspad en toegevoegd aan The Great Trail.
Gebruik makend van bovenstaande trails heeft SNP een fietsarrangement gecreëerd van zo’n 200 km (plus een dagje freewheelen op Salt Spring Island), waarvan 160 kilometer grotendeels autovrij. De Galloping Goose loopt vanuit hartje Victoria door buitenwijken en parken in westelijke richting. Dan neemt Sooke Wilderness park het over, een onverharde (gravel) route door prachtige regenwouden en uitzichtpunten naar Shawnigan Lake. Dan vlakt het weer af langs de Cowichan River met een reeks houten ‘trestle’ bruggen die de rivier overspannen. Vanuit Lake Cowichan gaat het via Duncan (en een veerbootje) naar Saltspring Island. Een artistiek eilandje met een ‘laid-back’ atmosfeer. Het is hier een stuk warmer en droger dan elders op Vancouver Island. Hier blijf je 2 nachten en kun je genieten van mooie natuurparken, hagelwitte stranden en, als je wil, een dagje zeekajakken. Na een korte veerboottocht ben je weer op Vancouver Island waar de Lochside Trail je relaxt naar Victoria voert.

Dag 3-4

Je rijdt via de Island Highway # 1 noordwaarts. Bij Nanaimo gaat het landinwaarts, een mooie bergachtige weg dwars door de Vancouver Island Range, waarna je afdaalt naar de kust. Na 295 km bereik je zo het dorpje Ucluelet, gelegen aan de rand van het Pacific Rim National Park. Zeker weten dat je hier zult genieten van het fraaie regenwoud vol huizenhoge cedarbomen, behangen met druipende mossen en varens. Maak een onvergetelijke wandeling op de Wild Pacific Trail of van Long Beach, waar je kennis maakt met het kleurrijke leven van anemonen, wieren en krabbetjes in de getijdenpoeltjes op de rotsen..

Optionele uitbreiding
Optioneel kunt u een excursie toevoegen per boot, Whalewatching Tofino (zie info hieronder) of zwarte beren die langs de kust scharrelen, Black Bear Tour Tofino (zie info hieronder). 

Overnachting in

Ucluelet - Water's Edge Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 5-6

Vandaag een wat langere reisdag. Je volgt de weg terug naar Parksville waarna het noordwaarts gaat. Bij Campbell River gaat de Coast Highway landinwaarts, slingerend door de Vancouver Island Range en bereik je na 480 km (5 uur rijden) Port McNeill. Vanuit een heerlijke accommodatie aan het water breng je de volgende dag een bezoek aan Telegraph Cove, een karakteristieke 'boardwalk' nederzetting met een walvismuseum.
 
Optionele uitbreiding
Optioneel kun je een prachtige Orca-excursie toevoegen in Campbell River, op zoek naar zeeleeuwen, dolfijnen, orka's en zee-arenden. Een andere heel bijzondere excursie is de Grizzlybear Viewing in Knight Inlet waar je vanuit een boot op een veilige manier deze enorme beesten van dichtbij krijgt te zien.
 
Een unieke toevoeging aan je reis is het korte arrangement BC Vancouver Island * Hesquiat Wilderness Camp (reiscode 242634). Een bijzonder kampeeravontuur in de echte Canadese wildernis, met je eigen gids op pad. Het beste zorg je ervoor dat je dan voor en na het arrangement een overnachting in Campbell River of Gold River hebt.

 

Wil je een mooi wandelarrangement toevoegen, neem dan onderweg bij Comox om 15.30 de veerboot neemt naar Powell River. Het wordt ten zeerste aanbevolen deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Hier voeg je dan het mooie wandelarrangement BC Vancouver Island *  Sunshine Coast Trail (reiscode 242638) toe. Na afloop met dezelfde veerboot terug naar Comox voor vervolg van de rondreis.

Overnachting in

Port McNeill - Cluxewe Resort (Port McNeill)

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Tour

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westlkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Afhankelijk van het tij vertrekt u vroeg uit Telegraph Cove voor de oversteek per boot. Bij laag water struinen de grizzlies langs de waterkant op zoek naar voedsel. Met de boot kunt u ze erg dicht benaderen en wordt u in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen. De excursie duurt ongeveer 7 uur. Minimum leeftijd 10 jaar

BC Vancouver Island * Hesquiat Wilderness

Dit is het ultieme 'off the beaten track' arrangement en wordt uitsluitend voor SNP Natuurreizen georganiseerd! Verlaat de bewoonde wereld en vlieg met een watervliegtuigje van Tofino of Gold River naar Hesquiat Wilderness aan de westkust van Vancouver Island. Hier ben je in de oerbossen van het gematigd regenwoud - een streek van immense stranden, rotskusten en magnifieke onverstoorde natuur. De kans dat je andere mensen hier tegenkomt is vrijwel nihil. Vanuit een basiskamp (tent) maak je wandeltochten om ‘wildlife’ te spotten (waaronder zeeotters, walvissen en zwarte beren) en leer je hoe te verblijven in de wildernis. Je bent op stap met je eigen Canadese gids en in overleg wordt invulling gegeven aan jouw voorkeuren en interesses: natuurobservatie, fotografie, wildernistechnieken etc. Het is goed om te beseffen dat je naar een streek gaat waar de natuur het voor het zeggen heeft. Weersomstandigheden kunnen we niet naar onze hand zetten waardoor het kan gebeuren dat je bijvoorbeeld later (of vroeger) in- en uitvliegt. Je moet dan ook een flexibele houding hebben met betrekking tot de logistiek van deze tocht. Een volstrekt unieke expeditie voor liefhebbers die écht iets willen leren over de wildernis!

Prijs is op aanvraag: er wordt altijd een offerte gemaakt. Groepssamenstelling, totaal gewicht van alle deelnemers samen en keuze start Tofino of Gold Bridge bepalen namelijk de keuze en kosten van het watervliegtuig.
Indicatieprijs vanuit Gold Bridge: vanaf € 1125 pp bij 2 personen, € 895 pp bij 3 personen, € 725 pp bij 4 personen
Indicatieprijs vanuit Tofino: vanaf € 1380 pp bij 2 personen, € 1130 pp bij 3 personen, € 895 pp bij 4 personen

British Columbia - Sunshine Coast Trail

In het dorpje Lund ligt de start van de Sunshine Coast Trail, Canada's nieuwste lange afstand wandelpad, in principe voor backpackers. De trail is 180 km lang van Sarah Point naar Saltery Bay en voert langs de kustlijn, door regenwouden, over 1200 meter hoge bergen en kleine stukjes cultuurland. SNP heeft een logistiek bedacht zodat je niet op de trail hoeft te kamperen maar iedere avond het comfort van een lodge hebt. Hiervoor hebben we een traject van 3 wandeldagen geselecteerd. De trail is nog nauwelijks ontdekt en je zult dan ook weinig wandelaars tegenkomen.

Dag 7-9

Dit wordt een lange doch mooie reisdag. Het begint met een half uurtje rijden van Port McNeill naar Port Hardy waar je om 07.30 de comfortabele veerboot neemt (incheck 05.30!) van Port Hardy naar Bella Coola (vooraf geboekt door SNP). Deze prachtige vaart wordt de Discovery Coast Passage genoemd. Het is een gloednieuwe veerboot die je rechtstreeks in 10 uur naar het kleine dorpje aan de westkust brengt. Houd je verrekijker bij dehand, mogelijk zie je allerlei wildlife, en natuurlijk prachtige landschappen. Na aankomst om 17.30 is het nog 20 minuten rijden naar de accommodatie in Hagensburg, net ten oosten van Bella Coola. Vanuit deze sfeervolle lodge kun je het regenwoud in de Bella Coola Valley verkennen waar onder meer bijzondere indiaanse tekeningen zijn te vinden. Ook organiseert de lodge 'wildlife' trips per raft over de rivier. Geen wildwatertochten maar rustige 'floattrips' waarbij het accent ligt op het zoeken van allerlei groot wild dat hier uitbundig voorkomt. Het aangrenzende Tweedsmuir Park biedt de wandelaar volop mogelijkheden voor een langere of korte wandeling.
 
Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola uitsluitend op de volgende dagen vaart in 2020:
4, 6,10, 12, 14, 16, 20, 24, 26, 28, 30 juni; 4, 8, 10, 12, 14, 18, 22, 24, 26, 28 juli; 1, 5, 7, 9, 11, 15, 19, 21, 23, 25, 29 augustus; 2, 4, 6, 8, 12, 16, 18, 20, 22, 26, 30 september
Vertrek 07.30, aankomst 17.30

Overnachting in

Bello Coola - Bella Coola Mountain Lodge

Dag 10-11

Je verlaat de kuststreken en volgt een schitterende bergweg door Tweedsmuir Park waarbij je op ruim 1500 m hoogte de onverharde Heckman Pass passeert. Maak een wandeling door Tweedsmuir alvorens je de Freedom Highway vervolgt over het Chilcotin Plateau, een eindeloos uitgestrekt land met enorme veeranches en moderne cowboys, naar Riske Creek waar je overnacht. Je hebt dan ongeveer 400 km (5,5 uur) gereden. De volgende dag daal je te voet af in de spectaculaire Farwell Canyon, een soort miniwoestijn, compleet met zandduinen, ratelslangen en coyotes. 

Overnachting in

Riske Creek - Chilcotin Lodge

Dag 12-13

Je daalt af van het Chilcotin Plateau en steekt de Fraser River over. Dan volg je de 'Lakes Highway' door een landschap van eindeloze sparrenbossen en tientallen visrijke meertjes, typisch voor Interior BC, naar het Wells Gray Provincial Park. Je verblijft in de landelijke Clearwater Valley. Dagafstand 270 km (3 uur rijden). Wells Gray staat bekend vanwege de krachtige Helmcken Falls en Dawson Falls waar een paar goede trail liggen ter verkenning. Ook leent dit park zich uitstekend voor een kanotocht op Clearwater Lake of je maakt onder leiding van een gids een paardrijtochtje.
 
Optionele uitbreiding

Wil je meer dan een dagje kanovaren dan kun je het 3-daagse kano-kampeerarrangement BC Interior * Selfguided canoetyrip Clearwater Lake toevoegen voor dag 13  

Overnachting in

Clearwater - Nakiska Ranch

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

British Columbia * Interior * Selfguided Canoetrip Clearwater Lake

Een reis naar Canada is natuurlijk niet compleet zonder dit echte Canadees avontuur: een avontuurlijke tocht per kano over een spiegelend wateroppervlak. Geniet van de 'outdoors' tijdens deze 3-daagse ongegidste kanotocht op Clearwater Lake in Wells Gray Provincial park, nabij Clearwater. U heeft geen ervaring nodig. Er ligt een tweepersoons kano voor u klaar, inclusief toebehoren en complete kampeeruitrusting en na een goede instructie gaat u zelf op pad. Ook voor families met kinderen een erg leuk arrangement.

Dag 14-15

Na 3 uur rijden bereik je Mount Robson, met 3954 m de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Na een bezoek aan het informatiecentrum wandel je naar Kinney lake retour, een fantastische plek waar de grandeur van de Rocky Mountains tastbaar wordt. Aan het eind van de middag is het dan nog 30 minuten rijden naar Valemount, een kleinschalig en nog rustig dorpje, waar je overnacht. In principe overnacht je dus niet in Jasper omdat het daar in de zomer zeer en zeer druk is, wat ten koste kan gaan van je reiservaring.
De volgende dag kun je een rustige wandeling in de omgeving van Valemount maken, bijvoorbeeld door de vogelrijke wetlands van de Cranberry Marsh of naar de alpiene hoogte van de Kirdy Meadows.

Optionele uitbreiding
Mocht je toch in Jasper willen overnachten dan kan dat natuurlijk en wisselen we de overnachting(en) in Valemount om voor overnachtingen in Jasper, of boek je naast de overnachtingen in Valemount een extra nacht in Jasper. Houd er rekening mee dat hier een toeslag op de reissom voor komt. In dat geval verken je het gelijknamige nationale park, met hoogtepunten als Maligne Lake, Mt. Edith Cavell, Athabasca Falls en de superieure Tonquin Valley. Mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling of excursie.

 

Overnachting in

Valemount - Willow Burl Cabins

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Alberta  Rocky Mountains * Jasper National Park

Jasper National Park zal zeker een van de hoogtepunten worden van uw reis naar Canada. Met bijna 11.000 km2 is het Canada's grootste nationale park. Een magnifieke bergwereld, gedicteerd door de toppen van The Ramparts, Whistler Mountain en Mount Edith Cavell. Wereldberoemde valleien als de Tonquin en Paradise Valley en fotogenieke meren als Maligne Lake. Vanuit het prettige bergdorp Jasper verkent u de schier oneindige buitensportmogelijkheden als wandelen, fietsen, raften en wildlife-excursies.

Dag 16

De dag begint met een rit van 125 km (1,5 uur) van Valemount naar Jasper. Tijd voor een goede koffie bij een expresso bar in het bergstadje. Dan volgt een rit van 230 km (3 uur rijden) over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise. Deze weg staat bekend als misschien wel de mooiste weg van Canada. Onderweg zijn een paar 'verplichte' stops, zoals de Athabasca Falls, het turkooise Peyto Lake of maak een wandeling naar Wilson Pass nabij de Columbia Icefields. De kans dat je wildlife spot langs de weg is bijzonder groot, zeker in mei of juni.
Je kunt een stop maken in Lake Louise maar ook daar zul je verbaasd zijn over de drukte die je zult aantreffen. Het is haast onmogelijk om nog een parkeerplaats te vinden voor je auto bij het beroemde Lake Louise. Jammer, want vanaf de meer kun je wel een paar zeer fraaie wandeltochten maken, bijvoorbeeld naar de Plain of Six Glaciers of het Agnes Teahouse.
Vanwege deze drukte overnacht je niet in Lake Louise maar rijd je nog 70 km (45 minuten) naar Kootenay National Park waar je overnacht.

Optionele uitbreiding
Wil je nadrukkelijk wel overnachten in Lake Louise dan kunnen we hier een of twee extra nacht(en) toevoegen voor dag 16.

Wil je een mooi wandelarrangement toevoegen dan raden wij de 'hike-in' Shadow Lake Lodge (reiscode 242863) aan, te plaatsen na dag 16.

Overnachting in

Kootenay National Park - Kootenay Park Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Alberta Rocky Mountains * Shadow lake Lodge

Midden in de absoluut ongeschonden bergwereld van Banff National Park in de Canadese Rocky Mountains ligt de Shadow Lake Lodge. Uitsluitend te voet over een 14 km lange trail kunt u deze 'hike-in wilderness lodge' bereiken. De 12 houten blokhutten liggen in een alpiene weide en zijn comfortabel ingericht en verwarmd. De maaltijden zijn inclusief en worden gebruikt in de historische Shadow lake Rest House uit 1928. Vanuit dit sfeervolle onderkomen kunt u prachtige wandelingen maken tot hoog in de Rockies.

Dag 17

Kootenay National Park behoort tot de grote natuurparken van de Rockies. Samen met Jasper National Park en Banff National Park vormt het de in bescherming genomen ruggegraat van de Rocky Mountains. Maar daar waar Jasper en Banff min of meer overlopen worden in het hoogseizoen, kent Kootenay nog veel rust. Belangrijke reden is dat er geen dorp met hotels in het park ligt. Overdag is er wel nog wat passerend verkeer, maar in de ochtend en avonden is het uitgestorven! Dat biedt perspectieven voor de natuurliefhebber! Vanuit een authentieke lodge maak je dan ook een paar heerlijke bergtochten. Zoals bijvoorbeeld de Kindersley Pass-Sinclair Loop, met 18,5 km en 1050 m hoogteverschil letterlijk de koninginnetocht. Of  de spectaculaire tocht over het Great Divide Trail naar Ball Pass ( 20 km, 885 m klimmen en dalen). Maar ook minder intensive wandelingen als Stanley Glacier (8,5 km en 365 m klimmen  en dalen) of de net buiten het park gelegen Boom Lake Trail (10 km, 200 m klimmen en dalen). 

Overnachting in

Kootenay National Park - Kootenay Park Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Rocky Mountains * Mount Engadine Lodge

Midden in de ongerepte wildernis van Kananaskis Country ligt op 1815 meter hoogte de Mount Engadine Lodge, op ongeveer 40 km ten zuiden van Canmore in de Rocky Mountains. De lodge is te bereiken met uw eigen huurauto. De authentieke houten lodge is ontworpen en gebouwd voor een comfortabel verblijf in de wildernis en is het uitgangspunt voor heerlijke wandelingen en excursies in Banff NP en Kananaskis Country.

Dag 18

In ongeveer 2,5 uur rijd je terug van Kootenay National Park naar Calgary waar je de huurauto op het vliegveld inlevert alvorens de terugvlucht naar Nederland aanvangt.

Optionele uitbreiding
Op je weg van Kootenay naar Calgary kun je een bijzonder verblijf in de Mount Engadin Lodge (reiscode 242560) toevoegen.

Indien je wat meer van de provincie Alberta wilt zien kun je nog voor aankomst in Calgary toevoegen een verblijf in Badlands & Dinosaurs (reiscode 242614).


 

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Alberta * Badlands & Dinosaurs

Ongeveer anderhalf uur rijden ten noordoosten van Calgary ligt op de 'plains' het dorpje Drumheller aan de Red Deer River. Karakteristiek voor het landschap zijn de 'badlands',  sterk geërodeerde zachte gesteentes en leemlagen die meer doen denken aan de Amerikaanse halfwoestijnen dan aan Canada. Dit is een van de beste vindplaatsen ter wereld van dinosaurusbotten. Wie weet vindt u al wandelend wel een fossiel, maar neem in ieder geval een kijkje in het unieke Royal Tyrell Museum. Zeer geschikt ook voor kinderen!

Rocky Mountains * Mount Engadine Lodge

Midden in de ongerepte wildernis van Kananaskis Country ligt op 1815 meter hoogte de Mount Engadine Lodge, op ongeveer 40 km ten zuiden van Canmore in de Rocky Mountains. De lodge is te bereiken met uw eigen huurauto. De authentieke houten lodge is ontworpen en gebouwd voor een comfortabel verblijf in de wildernis en is het uitgangspunt voor heerlijke wandelingen en excursies in Banff NP en Kananaskis Country.

NB Programma

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 grote bedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden Vancouver en Victoria verblijft u in moderne hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In sommige accommodaties overnacht u in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien u reist met kinderen. Reist u met 3 of 4 volwassenen dan kunt u beter om 'two bedroom suites' vragen in die gevallen of gescheiden appartementen/kamers.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor uw aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij u ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor. 

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • veerboot Port Hardy-Bella Coola
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)  

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, meer wilt weten over optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Canada. Voor een toeslag kunt u een navigatiesysteem bijhuren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km.  Omdat je een 'one way' van Vancouver naar Calgary maakt betaal je ter plaatse een zogenaamde 'dropoff fee'. 

Ter plaatse te betalen

 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto. 
 • veerboot Vancouver-Victoria ongeveer $ 60 per auto en $ 20 pp
 • dropoff kosten huurauto van Vancouver Airport naar Calgary Airport bedraagt $ 75,- (autotype B,C,D,F) of $ 150 (autotype Q4,L,R).Dropoff kosten zijn hoger indien je auto op stadskantoor ophaalt in plaats vanaf vliegveld.

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Tsawassen) naar Victoria (Swartz Bay) op dag 2 is niet standaard gereserveerd. Deze reservering is niet noodzakelijk, maar wordt wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

De veerboot Port Hardy naar Bella Coola (de Discovery Coast) op dag 7 is een rechtstreekse bootdienst van 10 uur varen, en is wel inbegrepen en vooraf door SNP geboekt. 
Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola uitsluitend op de volgende dagen vaart in 2020:
4, 6,10, 12, 14, 16, 20, 24, 26, 28, 30 juni; 4, 8, 10, 12, 14, 18, 22, 24, 26, 28 juli; 1, 5, 7, 9, 11, 15, 19, 21, 23, 25, 29 augustus; 2, 4, 6, 8, 12, 16, 18, 20, 22, 26, 30 september
Vertrek 07.30, aankomst 17.30

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Vancouver en een terugvlucht vanaf Calgary. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

Nota bene
U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 juni en 24 september.

Houd bij de planning van de reis rekening met het feit dat de rechtstreekse veerboot tussen Port Hardy en Bella Coola uitsluitend op de volgende dagen vaart in 2020:
4, 6,10, 12, 14, 16, 20, 24, 26, 28, 30 juni; 4, 8, 10, 12, 14, 18, 22, 24, 26, 28 juli; 1, 5, 7, 9, 11, 15, 19, 21, 23, 25, 29 augustus; 2, 4, 6, 8, 12, 16, 18, 20, 22, 26, 30 september

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
Naast de standaard rondreis vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://bcwildfire.ca/Situation/. Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
 • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Vanaf 7 september 2021 is het weer toegestaan naar Canada te reizen voor volledig Covid-gevaccineerden. Lees de inreisvoorwaarden

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Bamfield_2.jpg

Canada - British Columbia met National Geographic

In het voetspoor van National Geographic

Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten