Fietsen over de Kettle Valley Rail trail

Canada - British Columbia - Kettle Valley Rail Trail, 5 dagen Fietsen over een voormalige spoorlijn

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs guesthouses en lodges

De Kettle Valley Rail en Columbia Western Rail zijn twee voormalige spoorlijnen in centraal British Columbia die ontmanteld zijn en omgebouwd tot ‘recreational trail’. Het maakt deel uit van de 24.000 km lange Great Canadian Trail, het project dat in 2017 werd afgerond en alle Canadese staten met elkaar verbindt.  De spoorbielzen en stalen rails zijn verdwenen. Daar ligt nu een prachtig fietspad, grotendeels onverhard, en met een gemiddeld stijgings- en dalingsprecentage van maximaal 2 %. Daardoor is het fietsen relatief eenvoudig en voor iedereen goed te doen. Het 5-daagse arrangement voert je door wildernis en wijngaarden. waarbij je overnacht in kleine guesthouses en lodges.

Uniek aan deze reis

 • Fietstrektocht over voormalige spoorlijn
 • Off the beaten track
 • Onderdeel van de Great Canadian Trail
 • Overnachten in bijzondere lodges
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia - Kettle Valley Rail Trail

In het kort ziet je programma voor de komende 5 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Penticton, British Columbia, overnachting hotel in Penticton
 • Dag 2: transfer naar trailhead, fietsen naar Beaverdell, overnachting
 • Dag 3: fietsen naar Idabel lake en overnachting
 • Dag 4: fietsen naar Chute Lake en overnachting
 • Dag 5: fietsen naar Penticton en einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst op eigen gelegenheid in Penticton aan het mooie Lake Okanagan. Dit is het meest mediterane deel van British Columbia met warme zomertemperaturen en een heerlijke watertemperatuur. Een regio waar volop fruit gekweekt wordt en de wijngaarden talrijk zijn. Neem een duik in het water, wandel over de boulevard en dineer met uitzicht over het meer.
In de avond pak je de spullen in die je nodig hebt op je fietstocht en de rest sla je op in het hotel of in je auto. Overnachting in hotel.

Overnachting in

Penticton

Dag 2

Rond 8.30 word je opgehaald bij je hotel en naar Rock Creek gebracht, ongeveer 1,5-2 uur rijden. Even de fiets uittesten en afstellen, bagage aanbrengen en je kunt vertrekken. De eerste dagen op de trail zijn erg rustig, je zult weinig fietsers tegenkomen. Je volgt de Kettle River geleidelijk bergop, met een stijgingspercentage van 1 tot 1,5 % (!), een gevoel van een beetje tegenwind. Een fraai stuk leid je door Taurus Canyon waar een mooie 'swimming hole' is voor een picknick en een duik in het frisse water. Zorg dus zelf voor een lunchpakket. Dagafstand 48 km.
Ooit was Beaverdell een mijnstadje, nu is het echt 'off the beaten track'. Neem een goede koffie in de Red Rock Garage of een welverdiend biertje uit de General Store.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Beaverdell

Dag 3

Van Beaverdell naar Idabel lake is ongeveer 55 km, met een stijgingspercentage van 1,5-1,9 %. Uiteindelijk voel je het wel dat je bergop gaat. Dit is het meest afgelegen deel van je route. Je bereikt Idabel Lake, een mooi meer, waar je overnacht in een cabin aan het water. Pak een kano en verken het alpiene meer. Wie weet zie je wel een zwarte beer of hoor je het fantastische geluid van de ijsduiker. Het diner wordt op een dienblad bij je cabin geserveerd.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunchpakket, diner

Overnachting in

Idabel Lake

Dag 4

Een rustige ochtend aan het water, geniet van de geluiden van de natuur. Vandaag wacht een spectaculaire fietsdag. Al snel na je vertrek bereik je het hoogste punt van de trail, op 1275 m hoogte. Dit is een populair startpunt voor dagjesmensen, die vanuit Kelowna omhoog worden gebracht en een dagje op en neer fietsen door de Myra Canyon. Dus inderdaad, vandaag is het wel wat drukker dan voorgaande dagen. Maar zo ontzettend mooi....Je rijdt nu op hoogte, of zelfs een klein beetje dalend, door 2 tunnels en over 18 'threstles', de karakteristieke houten spoorbruggen. De trail daalt heel langzaam af door de Myra Canyon, met steeds mooie vergezichten over de Okanagan Highlands. In 2003 brak hier een grote bosbrand uit en nog steeds zie je veel zwartgeblakerde staken. Op de rotsen schieten grondeekhoorns en pika weg, maar ook kun je kouseband- en ratelslangen zien. Arenden cirkelen boven je hoofd en wie weet zie je een zwarte beer wegschieten in het bos.
Na 55 km bereik je de lodge waar je overnacht.

Indien deze lodge niet beschikbaar is wordt je per shuttle in 15 minuten naar je accommodatie in Naramata gebracht wordt. Naramata is een leuk klein dorpje aan Okanagan Lake met een aanzienlijke hoeveelheid wijngaarden.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunchpakket

Overnachting in

Chute Lake of Naramata

Dag 5

(Indien je in Naramata in de alternatieve accommodatie hebt overnacht wordt je eerst per shuttle weer naar de lodge aan Chute Lake gebracht).
Vanaf de lodge gaat het lekker omlaag, onder torenhoge Ponderosadennen door. Vele zijn ook weer zwartgeblakerd, maar overleven dit en zijn zelfs afhankelijk van bosbranden. Je passeert een aantal Rock Ovens. Hier was in de tijd van de aanleg van de spoorlijn een tentenkamp. De veelal Zuid-Europese arbeiders bouwden zelf deze steenovens om hun brood te kunnen bakken, mijmerend over het thuisland. Je verlaat de natuur en daalt verder af door de wijnvelden rondom Narramata. In de diepte ligt het enorme Lake Okanagan, een bijna mediterrane omgeving. Na 42 km en 800 meter dalen bereik je het stadje Penticton en is het rondje compleet. Je levert je fiets in.
Einde arrangement

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • 4 nachten in hotel of lodge
 • 4 ontbijten, 1 lunch en 2 diners
 • transfer van Penticton naar startpunt
 • transfer van Chute Lake naar Naramata retour indien je in alternatieve lodge overnacht op dag 4
 • 4 dagen fietshuur Giant Sedona Trail Bike incl helm, bagagerekje en 2 bagagetassen
 • noodhulp bij pech op de trail
 • SNP-reisinformatie met routebeschrijving

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden 
 • vervoer van en naar Penticton

Over de activiteiten

Dit is een route waarbij je niet veel mensen zult tegenkomen. Belangrijk is dan ook dat je je op je gemak voelt in de wildernis. Je krijgt een eenvoudige kaart mee en een routebeschrijving, maar de trail is eigenlijk heel eenvoudig te volgen. Je fietst 44-55 km per dag maar met beperkt hoogteverschil omhoog, dus voor iedereen goed te doen. De weg is voor het grootste deel onverhard. In het voorjaar kan er in diepe kuilen nog water staan.
De fiets is een zogenaamde 'trail bike' met wat bredere banden, een crossover tussen een mountainbike en een hybride fiets. Hij is voorzien van een bagagrekje en 2 (20 liter) fietstassen. Je neemt zelf dus spullen mee voor 4 nachten: extra kleding, regenkleding, setje schoenen, waterflessen, snacks, lunch voor dag 2. Daarnaast krijg je een helm, een stuurtas, een reparatiekit en een reserve binnenband. Er wordt van je verwacht dat je kleine reparaties zoals het vervangen van een lekke binnenband zelf kunt uitvoeren. In geval van ernstiger pech zal een nieuwe fiets gebracht worden, mits je op een toegankelijk stuk van de trail bent.

Geschikt voor kinderen

Minimum leeftijd 10 jaar

Praktische informatie

Data voor 2021 zijn nog niet bekend..
Bij uitzondering kunnen andere data aangevraagd worden maar dan is de kans beduidend kleiner dat er beschikbaarheid is.

Voor deze fietstrektocht moet je zeker meenemen:

 • evt. stuurtasje
 • fietskleding afhankelijk van het weer (het kan in de zomer makkelijk 30 graden worden)
 • fietsbroek met zeem
 • regenkleding
 • zonnebril/fietsbril
 • bidons voor minstens 2 liter water
 • lunch voor dag 2 en evt dag 3
 • kleding voor na het fietsen
 • snacks
 • geld (CC kan ook in de lodge)
 • oordopjes
 • muggenspray
 • zonnebrand

 

Vanaf 7 september 2021 is het weer toegestaan naar Canada te reizen voor volledig Covid-gevaccineerden.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

 

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Fietsen over de Kettle Valley Rail

Canada - British Columbia - Kettle Valley Rail Trail

Fietsen over een voormalige spoorlijn

Fietsvakantie langs guesthouses en lodges

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten