Terug naar Canada

Alpine trektocht langs 2 berghutten.

Deze 5-daagse trektocht voert u door de ongerepte wildernis van Wells Gray Park, een vrij onbekend en stil Provincial Park in het binnenland van British Columbia. Hier verkent u de wilde natuur van de Cariboo Mountain Range, van de bossen in de dalen tot alpine hoogten op 2500 meter. Een echt avontuurlijke tocht onder deskundige begeleiding waarbij u overnacht in berghutten.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 242853
5 dagen

Canada - British Columbia * Interior * Trophy Mountains Traverse

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Om 9.00 uur wordt u opgepikt in Clearwater, waar u uw gids en medereizigers ontmoet, en krijgt u een korte instruktie. Hierna rijdt u in 1 uur naar de trailhead op 1630 m hoogte. U wandelt door bos naar alpine weiden, met uitzichten op de Monashee en Cariboo Mountains. Verblijf in Trophy Mountain Chalet op 2153 m hoogte. Hoogteverschil: 525 m klimmen. Lengte : 2½ uur + middagwandeling rondom hut.

Dag 2

Een volle dagwandeling naar de Valley of the Lakes, en beklimming van de 2600 m hoge toppen. Overnachting in Trophy Mtn. Chalet.

Dag 3

Vandaag loopt u naar de Discovery Cabin. De route is volledig 'cross country' door een ongerepte wildernis, door donkere bossen, langs kleine bergmeertjes en over de 2061 m hoge Eagle Pass. Het is 11 km en 6 uur lopen.

Dag 4

Vandaag maakt u een dagwandeling in de omgeving of u neemt een rustdag. Overnachting wederom in de Discovery Cabin.

Dag 5

Na 5 uur wandelen bereikt u de Clearwater River Valley, waar we opgepikt worden en teruggebracht naar het afgesproken afzetpunt. Verwachte eindtijd 17.00 uur. Omdat deze nacht niet meer in het arrangement is opgenomen kunt u het best overnachten in Clearwater.

NB Programma

Dit programma vindt plaats in een internationale groep. Indien het min. aantal niet bereikt wordt kan het arrangement geannuleerd worden.

Waiver Het is gebruikelijk dat u voor het deelnemen aan een gegidste aktiviteit in Noord-Amerika ter plaatse een 'Waiver' moet ondertekenen. Hierin verklaart u op de hoogte te zijn van de risico's van de tocht en daarvoor zelf de volledige aansprakelijkheid te nemen. Natuurlijk blijft de gids (of gidsorganisatie) aansprakelijk in geval van onkunde, nalatigheid of foutieve beslissingen. Zonder deze Waiver te ondertekenen kunt u niet deelnemen aan de aktiviteit.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De hutten zijn werkelijk prachtig gelegen. Ze beschikken over een 'outhouse',(composttoilet) en sommige over een houtgestookte sauna. U overnacht met z'n allen op een kamer, waar matrassen en dekens aanwezig zijn.

Over de maaltijden

In de hutten is droogvoer aanwezig. Aan het begin van de trektocht krijgt u vers voedsel (brood, fruit, groenten) uitgereikt, als aanvulling op de gedroogde maaltijden. De lokale gids bereidt uitstekende maaltijden, waarbij uw hulp altijd op prijs gesteld wordt.

Inbegrepen

 • lokale gidsen
 • alle overnachtingen in hutten
 • alle maaltijden van lunch op dag 1 tot en met lunch op dag 5

Niet inbegrepen

 • vervoer van en naar Wells Gray
 • lakenzak (dekens aanwezig)

Over de activiteiten

Zorg dat uw persoonlijke bagage niet boven de 8 kg in uw rugzakje uitkomt. Daarnaast krijgt u enkele kilo's eten uitgereikt, zodat het gewicht van uw rugzakje op 10-12 kg uitkomt. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om lichtgewicht toch in de wildernis van Canada te kunnen doordringen.

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Het makkelijkst kunt u het startpunt Clearwater bereiken met uw eigen huurauto. Daarnaast gaan er dagelijks bussen van Vancouver of Calgary naar Clearwater. Ook kunt u uw huurauto in Kamloops inleveren of ophalen zodat u niet doorbetaald voor de huur, terwijl de auto niet gebruikt wordt.

Vertrek in 2019 uitsluitend op 04, 14, 23 en 28 juli; 11, 20 en 25 augustus en 8 september
Vertrek in 2020 uitsluitend op 2, 12, 21, 26 juli; 9,18,23 augustus; 6 september

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Rugzak (45 liter)
 • Bergschoenen
 • Lakenzak
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Warme kleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • Anti-insektenmiddel
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Veldflessen
 • Handdoeken

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs