Bamfield

Canada - British Columbia Grand Circle, 21 of 23 dagen Vancouver Island, Inside Passage & Rocky Mountains

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Geniet van de groene weelde in het regenwoud en de woeste branding aan de westkust van Vancouver Island; maak per veerboot de befaamde vaart door de Inside Passage waterweg; aanschouw vissende beren op de Alaskaanse grens en maak onvergetelijke wandelingen in de bergen van de Rocky Mountains. Bezoek de 'wine capitol' van Canada en dompel je onder in de historie van de Hudson Bay Company. Met recht is dit een 'Grand Circle' door een van de mooiste gebieden van Canada. Een rondreis per huurauto met verblijf in hotels en lodges en volop tijd om op een actieve manier de natuur te ontdekken. De route leidt je langs plekken waar je bijzonder veel kans maakt om wilde dieren te zien, zeker als je de optionele excursies toevoegt!

De basisreis duurt 21 dagen. Door Banff National Park toe te voegen maak je er een 23-daagse reis van. 

Uniek aan deze reis

 • 21- en 23-daagse variant mogelijk
 • Aandacht voor Native erfgoed
 • Bekende en onbekende natuurparken van British Columbia & Alberta
 • Inclusief wandelbeschrijvingen
 • Inside Passage veerboot
 • Vele optionele wildlife excursies toe te voegen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia Grand Circle

Na aankomst in Vancouver reis je naar Tofino op Vancouver Island. Hier maak je kennis met de uitbundige natuur van de kust in het Pacific Rim National Park. Maak in British Columbia een wandeling door het regenwoud of een walvisexcursie naar het Clayoquot Sound. In Port Hardy check je in op de dagboot naar Prince Rupert, een adembenemende cruise door de fjorden van de befaamde Inside Passage. Daarna volg je de woeste Skeena River dwars door de Coast Mountains naar Stewart en het aangrenzende Hyder, in Alaska. Hier zie je de Bear en Salmon Glacier, één van de beste plekjes van het land om bruine beren te zien vissen. Je begint aan de grote reis landinwaarts, dwars door het lege 'Interior' van British Columbia, naar het beroemde rotsgebergte, de Rocky Mountains. De dorpjes Valemount en Golden vormen je uitgangspunt voor de mooiste wandelingen en hopelijk zicht op veel groot wild in Yoho, Jasper en Banff National Park. Maar ook Glacier National Park met zijn ijzige gletsjerwereld en Revelstoke National Park met zijn bloemrijke bergweiden zullen je hart stelen. Via het Mediterrane Okanagan Valley en Manning Park in de Cascade Mountains reis je terug naar Vancouver en is de 'grand circle' compleet.

NB: bij deze reis is een 21- en 23-daagse variant mogelijk. Zie bij dagbeschrijving 15-16.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in 30 minuten naar je hotel in Delta/Tsawwassen. Makkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Wij vervangen dan het airporthotel door een hotel in het centrum.
In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Delta/Tsawwassen - Coast Tsawassen Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

BC Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit aan de rand van het park, dat is wel zo makkelijk, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2-3

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Vancouver (Tsawwassen) naar Nanaimo op Vancouver Island (of als je in een stadshotel verblijft van Vancouver-Horseshoe Bay naar Nanaimo). Het wordt ten zeerste aanbevolen deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Via Port Alberni bereikt je dan na 3 uur rijden het schitterend gelegen vissersplaatsje Tofino aan de blauwe oceaan waar je overnacht in een prachtige lodge pal aan zee. Hier zijn heerlijke wandelingen te maken door regenwouden, venen en over de kliffen en stranden van het Pacific Rim National Park. Zie het kleurrijke leven van wieren, krabbetjes,anemonen en schelpdieren in getijdepoeltjes; luister naar de branding en geniet van de stilte van het majestueuze regenwoud. En altijd heb je kans allerlei dieren te zien als zeehonden, zeeleeuwen, walvissen, zee-arenden, otters en herten.

Optionele uitbreiding
Een unieke toevoeging aan je reis is het 7-daagse fietsarrangement Vancouver & Gulf Islands, startend en eindigend in de stad Victoria op Vancouver Island (reiscode 242636, zie overzicht reizen in Canada). Hiervoor moet je dan de veerboot van Vancouver naar Swarzt Bay nemen (in plaats van Nanaimo). Na het arrangement vervolg je de rondreis naar Tofino. Indien je dit wilt geef dat aan bij boeking.

Overnachting in

Tofino - Middle Beach Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

British Columbia Gulf Islands fietsarrangement

In 2017 bestond Canada 150 jaar en in dat kader werd een fantastisch project afgerond, genaamd The Great Trail: een 24.000 km lange route dwars door Canada, voor wandelaars, fietsers en ander ongemotoriseerd verkeer. In het zuiden van Vancouver Island werden de voormalige spoorlijnen Galloping Goose en de Cowichan Valley Trail omgebouwd tot fietspad en toegevoegd aan The Great Trail.
Gebruik makend van bovenstaande trails heeft SNP een fietsarrangement gecreëerd van zo’n 200 km (plus een dagje freewheelen op Salt Spring Island), waarvan 160 kilometer grotendeels autovrij. De Galloping Goose loopt vanuit hartje Victoria door buitenwijken en parken in westelijke richting. Dan neemt Sooke Wilderness park het over, een onverharde (gravel) route door prachtige regenwouden en uitzichtpunten naar Shawnigan Lake. Dan vlakt het weer af langs de Cowichan River met een reeks houten ‘trestle’ bruggen die de rivier overspannen. Vanuit Lake Cowichan gaat het via Duncan (en een veerbootje) naar Saltspring Island. Een artistiek eilandje met een ‘laid-back’ atmosfeer. Het is hier een stuk warmer en droger dan elders op Vancouver Island. Hier blijf je 2 nachten en kun je genieten van mooie natuurparken, hagelwitte stranden en, als je wil, een dagje zeekajakken. Na een korte veerboottocht ben je weer op Vancouver Island waar de Lochside Trail je relaxt naar Victoria voert.

Dag 4-5

Je rijdt 300 km noordwaarts naar Campbell River, aan de oostkant van Vancouver Island, waar je de veerboot neemt naar Quadra Island (10 minuten varen).  Quadra Island is een klein eiland in de zeeëngte tussen Vancouver Island en het vasteland. Omdat het van de gangbare toeristische routes af ligt is het er nog lekker rustig en authentiek.  Er wonen 2700 inwoners waaronder vele indianen van de Kwakwak'awakw First Nation. Het is merendeels bebost met een bijzondere fraaie kustlijn. Je hebt de hele volgende dag de tijd dit unieke eiland te verkennen. Wandelen, fietsen en kajakvaren behoren tot de mogelijkheden. Maar neem je kans ook om meer te weten te komen over het 'Native' (indiaans) erfgoed, waaronder het Nuyumbalees Cultural Centre.

Optionele uitbreiding
Vanuit Campbell River kun je een bootexcursie maken naar Bute Inlet om de grizzlyberen te zien en te leren van de Homalco First Nations. Eventueel plan je daarvoor een extra overnachting op Quadra Island bij.

 

Overnachting in

Quadra Island - Tsa Kwa Luten Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

BC Coast Mountains * Great Bears of Bute Inlet

In Campbell River, op Vancouver Island, scheep je om 7.30 in op een comfortabel motorjacht (met verwarmde binnenruimte) voor een 2 uur durende vaart over de Salish Sea naar de fjordenkust van het vasteland. Houd de verrekijker bij de hand, hopelijk krijg je onderweg de kans om het groot wild van de oceaan te zien, zoals bultrugwalvissen, orka's, zeeleeuwen, dolfijnen maar ook zeearenden. Je gids van de Homalco First Nations vertelt het verhaal van hun volk, het belang van de dieren en mythes. In Orford Bay in het fjord Bute Inlet ga je aan land. Een busje brengt je naar de rivier waar speciaal geconstrueerde steigers staan, van waaraf je op een veilige en niet verstorende manier kunt speuren naar de Great Bears of Bute Inlet, de grizzlyberen. Minimum leeftijd is 12 jaar, groepsgrootte is 12 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Kleed je warm aan en zorg voor regenkleding.

Dag 6

Je volgt de kustlijn noordwaarts en bereikt na 200 km rijden Telegraph Cove, een van de laatst overgebleven dorpjes aan de westkust met houten huizen en een 'boardwalk' boven het water. Hier kun je het walvismuseum bezoeken en 's middags de befaamde orka-excursie maken.

Overnachting in

Telegraph Cove - Telegraph Cove Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's

In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per cruiseboot. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen.

Dag 7

Het is vandaag maar 50 minuten rijden naar je volgende bestemming Port Hardy. Dat betekent dat je deze ochtend nog in Telegraph Cove kunt doorbrengen. Mocht je gistermiddag niet meer toegekomen zijn aan de orka-excursie, dan zou je hem ook deze ochtend kunnen inplannen. Ook is het mogelijk in een excursie op zoek te gaan naar de grizzlyberen van Knight Inlet.

Overnachting in

Port Hardy - Quarterdeck Inn Marina & Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Tour

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westlkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Afhankelijk van het tij vertrekt u vroeg uit Telegraph Cove voor de oversteek per boot. Bij laag water struinen de grizzlies langs de waterkant op zoek naar voedsel. Met de boot kunt u ze erg dicht benaderen en wordt u in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen. De excursie duurt ongeveer 7 uur. Minimum leeftijd 10 jaar

Dag 8

Om 7.30 in de ochtend vertrekt de veerboot voor een 16 uur durende cruise door de fjorden van de Inside Passage. Deze wordt door SNP voor je geboekt en is inclusief. Mogelijk zie je onderweg walvissen, zeeleeuwen en zeehonden, maar in ieder geval wordt het een reis door een onvergetelijk landschap. Overnachting in de gezellige haven van Prince Rupert.

Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.30) uitsluitend vaart op de volgende data in  2021: in juni en juli op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in augustus op even dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in september op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella).

Optionele uitbreiding
Vanuit Prince Rupert kun je de prachtige dagexcursie Khutzeymateen Grizzly Viewing toevoegen, voor het bekijken van de enorme bruine beren aan de kust. Vanwege de lengte van de excursie is het dan wel noodzakelijk een extra nacht in Prince Rupert toe te voegen.

Overnachting in

Prince Rupert - Crest Hotel Prince Rupert

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

rtr8291att75.jpg

BC Coast Mountains * Khutzeymateen Grizzly Viewing

Per boot reist u vanuit Prince Rupert noordwaarts door Chatham Sound terwijl u uitleg krijgt over de historische indiaanse nederzettingen. Houd uw verrekijker bij de hand want de kans is groot iets van het 'marine wildlife' van dichtbij te spotten: bruinvissen, zeerobben, zeeleeuwen en zee-arenden. U vaart de ongeschonden wildernis binnen van de befaamde Khutzeymateen Valley, thuis van een van de grootste concentraties girzzlyberen van Noord-Amerika. De kans is dan ook erg groot dat u op deze 6-7 uur durende excursie deze tot de verbeelding sprekende giganten langs de waterkant ziet scharrelen. Uitstekende fotomogelijkheden! Beste tijd om ze te zien (alhoewel er nooit een garantie gegeven kan worden) is van mid-mei tot en met juli. Vanaf augustus zijn de beren landinwaarts getrokken en is de kans zeer klein ze op deze excursie nog te zien. Vanaf 1 augustus wordt dit dan ook meer een mariene excursie.

Dag 9-10

Je volgt de Skeena River stroomopwaarts, dwars door het imposante kustgebergte en bereikt 450 km verder de grensplaats Stewart waar overnacht wordt in een prettig pension. Vooral het laatste stuk geldt als één van de mooiste wegen in Canada. Hier vind je de geweldige Bear Glacier. De volgende dag passeer je de grens met Alaska voor een bezoek aan het karakteristieke dorpje Hyder. Van midden juli tot begin september is de kans zeer groot hier zowel zwarte als bruine beren te zien vissen in Fish Creek, waar ze op de zalmtrek af komen. Hier zijn speciale viewing platforms voor geconstrueerd.

Overnachting in

Stewart - Ripley Creek Inn

Dag 11

Op weg naar Smithers (330 km) bezoek je het Ksan Indian Village. Hier wonen sinds eeuwen de Gitksan en Wet-Suwet’En indianen op de oevers van de Skeena en Bulkley Rivers. Je kunt er alles leren over hun geschiedenis en cultuur, de longhouses en totempalen. De rijke tradities worden voortgezet in zang en dans gedurende de hele zomer.
Overnachting in Smithers nabij het Babine Mountain Park, het 'Zwitserland van Canada'.

Overnachting in

Smithers - Prestige Hudson Bay Lodge

Dag 12

Door een eindeloos binnenland van sparrenbossen en rivieren rijd je in 4 uur (380 km) naar Prince George. Onderweg kun je een kijkje nemen in Fort St. James, een authentieke Hudson Bay Trading Post uit 1896. In juli en augustus kun je op eigen gelegenheid rondkijken in dit levende museum: medewerkers lopen in authetieke klederdracht en voeren een authentieke taak uit.Een bezoek aan de Hudson Bay Trading Post voegt wel een 100 km toe aan je dagafstand.

Overnachting in

Prince George

Dag 13-14

Na 3 uur rijden bereik je Mount Robson, met 3954 m de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Na een bezoek aan het informatiecentrum wandel je naar Kinney lake retour, een fantastische plek waar de grandeur van de Rocky Mountains tastbaar wordt. Aan het eind van de middag is het dan nog 30 minuten rijden naar Valemount, een kleinschalig en nog rustig dorpje, waar je overnacht. In principe overnacht je dus niet in Jasper omdat het daar in de zomer zeer en zeer druk is, wat ten koste kan gaan van je reiservaring.
De volgende dag kun je een rustige wandeling in de omgeving van Valemount maken, bijvoorbeeld door de vogelrijke wetlands van de Cranberry Marsh of naar de alpiene hoogte van de Kirdy Meadows.

Optionele uitbreiding
Mocht je toch in Jasper willen overnachten dan kan dat natuurlijk en wisselen we de overnachting(en) in Valemount om voor overnachtingen in Jasper, of boek je naast de overnachtingen in Valemount aansluitend een extra nacht in Jasper. Geef dit bij boeking aan. Houd er rekening mee dat hier een toeslag op de reissom voor komt. In dat geval verken je het gelijknamige Banff Nationale Park, met hoogtepunten als Maligne Lake, Mt. Edith Cavell, Athabasca Falls en de superieure Tonquin Valley. Mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling of excursie.

Overnachting in

Valemount - Terracana Ranch Resort

Dag 15-16

Programma 21-daagse reis

Lees verder bij dag 17.

Programma 23-daagse reis

De dag begint met een rit van 125 km (1,5 uur) van Valemount naar Jasper. Tijd voor een goede koffie bij een expresso bar in het bergstadje. Dan volgt een rit van 230 km (3 uur rijden) over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise. Deze weg staat bekend als misschien wel de mooiste weg van Canada. Onderweg zijn een paar 'verplichte' stops, zoals de Athabasca Falls, het turkooise Peyto Lake of maak een wandeling naar Wilson Pass nabij de Columbia Icefields. De kans dat je wildlife spot langs de weg is bijzonder groot, zeker in mei of juni.
Een andere optie voor een mooie wandeling is bij Lake Louise. Rondom het meer is het erg druk maar eenmaal op de trail kun je weer genieten van het fantastische bergdecor van de Plain of Six Glaciers en het Agnes Teahouse.

Vanaf Lake Louise is het nog 60 km (45 minuten rijden) naar het sfeervolle bergdorp Banff waar je 2 dagen verblijft. De variatie in wandelingen in het bekende Banff National Park is schier onuitputtelijk, maar ook niet gek is een ontspannend bad in de Hot Springs. Een aanbeveling is om met de kabelbaan naar de Sunshine Meadows te gaan voor een adembenemende tocht op grote hoogte. Ook kun je een kano huren voor een fotogeniek tochtje op de moeraslanden rondom de Bow River. Breng zeker ook een bezoek aan het park-informatiecentrum en check het avondprogramma.

Overnachting in

Banff - Juniper Hotel

Dag 17

Programma 21-daagse reis

De dag begint met een rit van 125 km (1,5 uur) van Valemount naar Jasper. Tijd voor een goede koffie bij een expresso bar in het bergstadje. Dan volgt een rit van 230 km (3 uur rijden) over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise. Deze weg staat bekend als misschien wel de mooiste weg van Canada. Onderweg zijn een paar 'verplichte' stops, zoals de Athabasca Falls, het turkooise Peyto Lake of maak een wandeling naar Wilson Pass nabij de Columbia Icefields. De kans dat je wildlife spot langs de weg is bijzonder groot, zeker in mei of juni.
Een andere optie voor een mooie wandeling is bij Lake Louise. Rondom het meer is het erg druk maar eenmaal op de trail kun je weer genieten van het fantastische bergdecor van de Plain of Six Glaciers en het Agnes Teahouse.

Vanwege de drukte overnacht je niet in Lake Louise maar rijd je nog 80 km (1 uur), over de Kicking Horse Pass naar het stadje Golden.

Programma 23-daagse reis

In de ochtend kun je nog kiezen voor een tweede wandeling in Banff National Park, of je neust wat rond in het sfeervolle dorpje Banff. Na de middag rijdt je 'terug' naar Lake Louise, waar je westwaarts gaat. Je steekt dwars door de Rockies, over de Kicking Horse Pass op 1625 meter hoogte. Ter hoogte van het dorp Field passeer je Yoho National Park en bereik je de eindbestemming Golden. Dagafstand 140 km, 2 uur rijden.

 

Overnachting in

Golden

Dag 18

'Yoho', het indiaanse woord voor 'bewondering' of 'ontzag' is de juiste benaming voor dit spectaculaire nationale park in de Canadese Rocky Mountains. Samen met Jasper NP, Banff NP en Kootenay NP vormt het de beschermde ruggengraat van dit fantastische gebergte. Karakteristiek voor Yoho zijn de zeer steile rotswanden, de immense watervallen (waarvan Takakkaw Falls met 250 meter een van de hoogste van Canada is), het turquoise Emerald Lake en het hoogalpiene landschap van Lake O'Hara. Bijzonder is ook het dorpje Field dat gelukkig ontkomen is aan grootschalige bouwactiviteiten (zoals in Banff) en een zekere originaliteit heeft bewaard. Yoho is geplaatst op de UNESCO lijst, mede dankzij de aanwezigheid van grote hoeveelheden fossielen in de Burgess Shale. Yoho ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Lake Louise en 45 minuten rijden van Golden. 

Kies voor een eenvoudige wandeling rondom het adembenemend mooie Emerald Lake, of voor misschien wel de mooiste dagwandeling van de Rockies, de Iceline Trail. 

Overnachting in

Golden - Goldenwood Lodge

Dag 19

Je volgt de Trans Canada Highway over een afstand van 150 km (2 uur rijden) westwaarts naar Revelstoke. Hier neem je de 'Meadows-in-the-Sky-Highway', een unieke bergweg die je tot op grote hoogte brengt in Revelstoke National Park. Eenmaal op die hoogte is het heerlijk wandelen over de boomloze weiden vol alpiene flora en verstilde bergmeertjes.
Aansluitend rijd je nog 100 km (ruim een uur) naar Salmon Arm. Het kleine stadje heeft een spectaculaire ligging aan Shuswap Lake, goed te zien vanaf de Salmon Arm Wharf.

Overnachting in

Salmon Arm - Prestige Harbourfront Resort

Dag 20-21

Van Salmon Arm naar het zuiden rijdend kom je de Okanagan Valley binnen. De hellingen rondom Okanagan Lake, Shaha lake en Vaseux Lake staan vol fruitbomen en wijnranken. Dit is de meest mediterane regio van British Columbia met veelal warm weer en heerlijke watertemperaturen voor watersport en een strandverblijf. Hier liggen steden als Kelowna en Penticton maar wij kozen voor een verblijf in het kleine dorpje Oliver, 'wine capitol' van Canada. Bezoek een wijngaard voor een rondleiding, 'tasting' of lunch; ga wandelen op Eagle Bluff en zie gieren en moeflons, of neem je verrekijker om vogels te spotten in het Vaseux Bird Sanctuary. Van Salmon Arm naar Oliver is 215 km (3 uur rijden).

Optionele uitbreiding
Onderweg van Salmon Arm naar Oliver kun je in Penticton het fantastische 5-daagse fietsarrangement Kettle Valley Rail Trail toevoegen over een voormalige spoorlijn (reiscode 242639 zie overzicht reizen in Canada). Indien je dit wil geef dit aan bij boeking. Plaats dit dan voor de overnachting van dag 18. Na afloop vervolg je de rondreis met de overnachtingen in Oliver.

Overnachting in

Oliver - Coast Oliver Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

British Columbia - Kettle Valley Rail Trail

De Kettle Valley Rail en Columbia Western Rail zijn twee voormalige spoorlijnen in centraal British Columbia die ontmanteld zijn en omgebouwd tot ‘recreational trail’. Het maakt deel uit van de 24.000 km lange Great Canadian Trail, het project dat in 2017 werd afgerond en alle Canadese staten met elkaar verbindt.  De spoorbielzen en stalen rails zijn verdwenen. Daar ligt nu een prachtig fietspad, grotendeels onverhard, en met een gemiddeld stijgings- en dalingsprecentage van maximaal 2 %. Daardoor is het fietsen relatief eenvoudig en voor iedereen goed te doen. Het 5-daagse arrangement voert je door wildernis en wijngaarden. waarbij je overnacht in kleine guesthouses en lodges.

Dag 22

Vanuit de Okanagan Valley klim je omhoog door een semi-woestijn en steek je dwars door de Cascade Mountains door, het kustgebergte. In Manning Provincial Park kun je nogmaals de benen strekken voor een heerlijke wandeling door bloemrijke weiden met eindeloze vergezichten, bijvoorbeeld over de Skyline Trail. Na 300 km (3 uur rijden) bereik je het dorpje Hope, op de overgang van de bergen naar de vlakke Fraser River. Bijzonder is hier dat je in het Coquihalla Canyon Provincial Park over een voormalige spoorlijn kunt wandelen, nu een recreatiepad voor fietsers en voetgangers, die leidt door een aantal voormalige spoortunnels, waaronder die van Othello. Zeer fotogeniek!

Overnachting in

Hope - Colonial 900 Motel

Dag 23

Hope ligt op 165 km ( 2 uur rijden) van het vliegveld van Vancouver waar je de huurauto inlevert en terugvliegt. Onderweg in Fort Langley kun je nog een openluchtmuseumdorpje bezoeken waar de historie van het westen zichtbaar wordt.

Optionele uitbreiding
Wilt je de reis besluiten met nog wat extra tijd in Vancouver dan kun je een extra nacht in een stadshotel toevoegen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in British Columbia nieuwer, moderner en groter, maar stralen minder sfeer uit. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijft u in prima middenklasse hotels, soms uit een hotelketen zoals Prestige, en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', meer in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer.  

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • veerboot Port Hardy-Prince Rupert
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, meer wilt weten over optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 3300 km. 

Ter plaatse te betalen

 • veerboot Vancouver-Nanaimo ($15,- pp en $ 50,- voor een voertuig)
 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto.
 • veerboot Campbell River-Quadra Island ($7,- pp en $ 17,- voor een voertuig)
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

  Extra's

  Verlengingshotels

  sylvia_hotel.jpg

  Sylvia Hotel

  Het Sylvia Hotel dateert uit 1912 en is een van de best bewaarde historische hotels van Vancouver. Het is heerlijk rustig gelegen aan het strand van English Bay en naast Stanley Park, het stadspark waar menig inwoner zijn rust en ontspanning vindt, en toch ook maar enkele minuten van de winkelpromenade Robson Square. Het heeft 120 comfortabele kamers, en beschikt over een trendy bar en restaurant. Standaard kamers hebben een tweepersoonsbed of twee maal een tweepersoonsbed. De familiekamers voor 5 personen hebben 2 tweepersoonsbedden in een kamer, en een eenpersoonsbed in een tweede slaapkamer. Je kunt de auto parkeren in een parkeergarage van het hotel. Kosten daarvoor zijn exclusief en bedragen ongeveer $ 40,- per dag.

  Excursies

  BC Coast Mountains * Cycling Vancouver (vanaf € 40,- per persoon)

  Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit aan de rand van het park, dat is wel zo makkelijk, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

  rtr6237att75.jpg

  Vancouver Island * Whalewatching Tofino (vanaf € 77,- per persoon)

  Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

  scharrelen_naar_voedsel.jpg

  BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino (vanaf € 77,- per persoon)

  Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

  BC Coast Mountains * Great Bears of Bute Inlet (vanaf € 373,- per persoon)

  In Campbell River, op Vancouver Island, scheep je om 7.30 in op een comfortabel motorjacht (met verwarmde binnenruimte) voor een 2 uur durende vaart over de Salish Sea naar de fjordenkust van het vasteland. Houd de verrekijker bij de hand, hopelijk krijg je onderweg de kans om het groot wild van de oceaan te zien, zoals bultrugwalvissen, orka's, zeeleeuwen, dolfijnen maar ook zeearenden. Je gids van de Homalco First Nations vertelt het verhaal van hun volk, het belang van de dieren en mythes. In Orford Bay in het fjord Bute Inlet ga je aan land. Een busje brengt je naar de rivier waar speciaal geconstrueerde steigers staan, van waaraf je op een veilige en niet verstorende manier kunt speuren naar de Great Bears of Bute Inlet, de grizzlyberen. Minimum leeftijd is 12 jaar, groepsgrootte is 12 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Kleed je warm aan en zorg voor regenkleding.

  orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

  BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's (vanaf € 96,- per persoon)

  In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per cruiseboot. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen.

  grizzlies_in_knight_inlet.jpg

  BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Tour (vanaf € 286,- per persoon)

  Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westlkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Afhankelijk van het tij vertrekt u vroeg uit Telegraph Cove voor de oversteek per boot. Bij laag water struinen de grizzlies langs de waterkant op zoek naar voedsel. Met de boot kunt u ze erg dicht benaderen en wordt u in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen. De excursie duurt ongeveer 7 uur. Minimum leeftijd 10 jaar

  rtr8291att75.jpg

  BC Coast Mountains * Khutzeymateen Grizzly Viewing (vanaf € 205,- per persoon)

  Per boot reist u vanuit Prince Rupert noordwaarts door Chatham Sound terwijl u uitleg krijgt over de historische indiaanse nederzettingen. Houd uw verrekijker bij de hand want de kans is groot iets van het 'marine wildlife' van dichtbij te spotten: bruinvissen, zeerobben, zeeleeuwen en zee-arenden. U vaart de ongeschonden wildernis binnen van de befaamde Khutzeymateen Valley, thuis van een van de grootste concentraties girzzlyberen van Noord-Amerika. De kans is dan ook erg groot dat u op deze 6-7 uur durende excursie deze tot de verbeelding sprekende giganten langs de waterkant ziet scharrelen. Uitstekende fotomogelijkheden! Beste tijd om ze te zien (alhoewel er nooit een garantie gegeven kan worden) is van mid-mei tot en met juli. Vanaf augustus zijn de beren landinwaarts getrokken en is de kans zeer klein ze op deze excursie nog te zien. Vanaf 1 augustus wordt dit dan ook meer een mariene excursie.

  Praktische informatie

  Veerboot informatie

  De veerboot van Vancouver (Tsawwassen) naar Nanaimo (Departure Bay) op dag 2 is niet standaard gereserveerd. Deze reservering is niet noodzakelijk, maar wordt wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

  Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt 

  De veerboot Port Hardy naar Prince Rupert (de Inside Passage) op dag 6 is wel inbegrepen en vooraf door SNP geboekt. 

  Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.30) uitsluitend vaart op de volgende data in  2020: in juni en juli op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in augustus op even dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in september op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella).

   

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Vancouver. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 1 juni en 20 september mogelijk.

  Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.30) uitsluitend vaart op de volgende data in  2020: in juni en juli op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in augustus op even dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in september op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella).

  Beste tijd om de vissende beren bij Hyder te zien is tussen mid-juli en begin september.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia Grand circle ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Canada kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
  • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Canadees geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

  • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://bcwildfire.ca/Situation/. Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
  • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

  Vanaf 7 september 2021 is het weer toegestaan naar Canada te reizen voor volledig Covid-gevaccineerden. Lees de inreisvoorwaarden

  Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

  Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
  Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

  Naar Canada via de Verenigde Staten
  Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

  Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

  Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

  Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

  Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

  Aanvraag ETA-reistoestemming
  Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

  Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

   

  Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

  N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


  Teken

  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
  Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Lake_Louise_hiker,_shutterstock,_Zizka.jpg

  Canada - British Columbia Grand Circle

  Vancouver Island, Inside Passage & Rocky Mountains

  Rondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten