Rockies

Canada - British Columbia Explore, 18 dagen Budget- en familiereis langs kleinschalige logementen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs hostels en B&B’s, inclusief huurauto

Avontuurlijke rondreis voor een zeer betaalbare prijs; je overnacht in prima hostels, Bed & Breakfast en motels, op basis van tweepersoonskamers, vaak met keukenfaciliteiten; verblijf in enkele heerlijke steden als Vancouver, Nelson, Victoria, Banff en Jasper en natuurlijk veel tijd voor het bewonderen en bewandelen van de prachtige natuur en vele nationale parken als Manning, Revelstoke, Glacier, Yoho, Jasper, Wells Gray en Garibaldi.

Uniek aan deze reis

 • Budgetvriendelijke reis
 • Ontmoet andere reizigers
 • Vaak is zelf koken mogelijk
 • Verblijf in leuke hostels en Bed & Breakfast
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia Explore

Speciaal voor de 'young at heart' een rondreis in British Columbia die betaalbare accommodatie, avontuur en een flexibel reisprogramma samenvoegt. Je overnacht in hostels, B & B’s en motels, op een privé tweepersoonskamer met soms privé en soms gedeelde badkamers. De meeste accommodaties zijn uitgerust met een keuken zodat je ook je eigen maaltijden kunt bereiden. In ieder geval zul je andere reizigers ontmoeten uit de gehele wereld. De sfeer is informeel, de bediening gastvrij en er worden geen 'duties' verwacht.
De reis voert je van de metropool Vancouver naar de vruchtbare en zonovergoten valleien van de Okanagan. Via het historische plaatsje Nelson en Kokanee Glacier Park bereik je de Rocky Mountains, met het wereldberoemde Banff en Jasper National Park. Na de droge canyonlandschappen van de Fraser en Thompson River rijzen de contouren van het kustgebergte op, met het bergdorpje Whistler. Nog een paar fraaie wandeldagen alvorens terug te keren in Vancouver.

Het reisprogramma van deze rondreis
Vancouver | Penticton | Nelson | Golden | Canmore | Jasper | Clearwater | Whistler | Vancouver

Dag 1

Op het vliegveld of 'downtown' (bij boeking doorgeven) van Vancouver kun je de huurauto in ontvangst nemen. 's Middags is er gelegenheid om deze fantastische metropool te bezichtigen: het Stanley Park met z'n aquarium, historisch Gastown of het wervelende Chinatown. Je overnacht in het YWCA Hotel in het centrum van de stad.

Overnachting in

Vancouver - Vancouver YWCA Hotel

Dag 2-3

Je volgt de Fraser Valley en bereikt na ongeveer 3 uur Manning Park, onderdeel van de Coast Mountains, waar je een eerste wandeling kunt maken. Hierna volg je de Similkameen River naar de prachtige zonovergoten Okanagan. Dit gebied kenmerkt zich door vele zonne-uren, lekker zwemwater, veel fruit en goede wijnen. Na 395 km (totaal 5 uur rijden) bereik je het  Riddle Road Bed & Breakfast in Penticton waar je overnacht. Een kleinschalige rustig gelegen B & B; hier kun je geen gebruik maken van een keuken.

Indien je wat meer rust wilt inbouwen in de reis kun je een verblijf in Coast Mountains * Manning Park (reiscode 242600) toevoegen voor dag 2, zodat je een mooie wandeling aldaar kunt maken.

Overnachting in

Penticton

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 4-5

Je vervolgt de rit door het binnenland van British Columbia en bereikt na 320 km Nelson, een van de leukste en meest historische plaatsjes van de provincie. Je verblijft in de leuke Dancing Bear Inn en hebt alle tijd voor het maken van een wandeling in Kokanee Glacier Park. Met zijn 400 gebouwen op de nationale monumentenlijst is Nelson een interessante plek om door de stad te dwalen. Heb je genoeg van de stad huur dan een mountainbike voor een rit over een tot fietspad omgetoverde voormalige spoorlijn langs de Slocan River. Maak met je auto een rondrit langs Slocan Lake, New Denver, Silverton en Kaslo en ontdek de historie van de goud- en zilvermijnen. Wandel hoog in de Selkirk Range of over de oever van Kootenay Lake en besluit de dag met een heerlijk ontspannend warm bad in de Ainsworth Hot Springs.

Overnachting in

Nelson - Dancing Bear Inn

Dag 6-7

Je rijdt 395 km door de idyllische Slocan Valley naar Golden. Onderweg in Revelstoke mag je de 'Meadows in the Sky' niet missen, of een wandeling door het regenwoud tussen enorme cederbomen. Je overnacht in een gezellige Bed & Breakfast. De volgende dag kun je een prachtige wandeling maken in Glacier National Park.

Overnachting in

Golden

Dag 8-9

Het is slechts 135 km naar jevolgende overnachtingsplaats, Banff en Canmore. Onderweg dus alle tijd voor het verkennen van het schitterende Yoho NP met oa. de haast 300 m hoge Takakkaw Falls en het verstilde Emerald Lake. De volgende dag verken je Banff NP en het gezellige plaatsje Banff. Indien je de mooie bouwsteen Shadow Lake Lodge (reiscode 242863) wilt toevoegen kun je dat het beste na dag 9, en na de bouwsteen een extra nacht toevoegen in Lake Louise. Je overnacht in het dorpje Canmore, net ten zuiden van Banff, in de Windtower Lodge & Suites. De prachtige accommodatie is opgetrokken uit natuursteen en veel hout en straalt een warme bergsfeer uit. In de Bonjour Bistro kun je ontbijt bestellen, maar voor overige maaltijden moet je een restaurant in de omgeving uitkiezen. Er is geen keuken waarvan je zelf gebruik kunt maken.

Overnachting in

Canmore

Dag 10-11

Je volgt voor 230 km de befaamde Icefields Parkway, een van de mooiste bergwegen van Canada, door Mistaya Canyon, langs Peyto Lake, het ijzingwekkende Columbia Icefield en de Athabasca Falls. Vanuit een lokaal pension in het stadje Jasper verken je het Jasper National Park met vele wandel- en excursiemogelijkheden, waaronder Mount Edith Cavell en de omgeving van Maligne Lake.

Voor een bijzonder verlenging aan kun je de bouwsteen Alberta * Ride the Wind Ranch (reiscode 242618) toevoegen. Je rijdt dan vanuit Canmore oostelijk van de Rockies door uitgestrekte prairies in 2½ uur naar Rocky Mountain House waar je op een ranch verblijft. De volgende dag rijd je de Rockies weer in en volgt het tweede stuk van de Icefields Parkway naar Jasper (330 km)

Overnachting in

Jasper - Seldom Inn Guesthouse

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 12-13

Op weg naar 'the Interior' passeer je Mount Robson, met bijna 4000 m de hoogste berg van de Rockies. Je volgt de vallei van de Fraser River, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de historische ontwikkeling van het land. Na 340 km bereik je Clearwater waar overnacht wordt in het Half Moon Hostel of op de Trophy Mountain Buffalo Ranch; een heerlijke plek voor verkenning van het waterrijke Wells Gray Park, ideaal voor een wandeling, kanotocht of ritje per paard.

Hier bestaat de mogelijkheid een unieke huttentocht door de Wells Gray Wilderness toe te voegen, de 5-daagse Trophy Mountains Traverse (reiscode 242853) of de 7-daagse Wells Gray Traverse (reiscode 242852). Deze plaats je voor dag 13.

Overnachting in

Clearwater

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Interior - Wells Gray Traverse

Perfekte 7-daagse huttentocht in de Cariboo Mountains

7 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 14-15

Je rijdt door de gortdroge prairiegraslanden en diepe canyons van de Fraser en Thompson Valley naar Lilloet. Hier begint de spectaculaire klim over de Coast Mountains en daal je af naar het mondaine bergdorp Whistler waar je 2 nachten verblijft. Whistler is niet alleen 'mountainbike capitol' van West-Canada, maar ook kun je er prachtige wandelingen maken in Garibaldi Park, een berglandschap gecreeerd door vuur en ijs. Dagafstand 430 km.


Wilt je deze rondreis uitbreiden met een bezoek aan Vancouver Island dan neemt je na het verblijf in Whistler de veerboot naar Nanaimo en voeg je het arrangement Pacific Rim National Park (reiscode 242583) in Tofino toe, of Telegraph Cove Orca's (reiscode 242556) in Port McNeill. Andere mogelijkheden zijn Stratcona Park (reiscode 242518) of de stad Victoria (reiscode 242610)

Overnachting in

Whistler - Fireside Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 16-17

Bij Squamish verlaat je de bergwereld en volg je de 'Sea to Sky-highway' door een prachtig fjordenlandschap, in een uurtje naar Vancouver. Je rondje is compleet en je hebt ruim tijd voor het verder verkennen van deze prachtige en levendige stad. Misschien een bezoek aan het ondergrondse Storeum, of de beklimming van de Vancouver Tower voor een panorama over de stad. Dagafstand 100 km. Overnachting opnieuw in het Vancouver YWCA.

Overnachting in

Vancouver.

Dag 18

Voor vertrek van de vlucht lever je de huurauto in op het vliegveld.

NB Programma

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Voor deze reis zijn bijzondere overnachtingsplekken geselecteerd; gezellige hostels, bed & breakfast en motels waar je altijd een eigen tweepersoonskamer hebt, maar het sanitair soms deelt met anderen. Het comfort is duidelijk minder dan in een hotel. Ook is er vaak een keuken zodat je zelf de maaltijden kunt bereiden; in ieder geval ontmoet je op deze plekken andere reizigers uit de gehele wereld en de sfeer is informeel.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

In de meeste hostels kun je zelf levensmiddelen in een koelkast opslaan en maaltijden klaarmaken Overal vind je voldoende mogelijkheden om uit eten te gaan, van eenvoudig (fastfood) tot zeer goede restaurants.

Inbegrepen

 • overnachtingen in hostels, B & B en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies 
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km. Voor een toeslag kunt u een navigatiesysteem huren.

Ter plaatse te betalen

 • tol- en parkeerkosten
 • parkentrees tot alle Nationale Parken middels parkpas: ongeveer $ 135,- per auto.

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je dus zelf de zwaarte van je reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Vancouver. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Vertrek 1 mei t/m 15 oktober. Het voorjaar (mei) en najaar (vanaf half september) is duidelijk minder druk en minder warm dan de zomermaanden. In mei zijn de temperaturen op Vancouver Island ideaal, in het hooggebergte kan nog wel sneeuw liggen op hoogte, maar er zijn altijd voldoende lager gelegen wandelmogelijkheden. Vanaf half september doen de herfstkleuren haar intrede, beginnend op hoogte in de Rocky Mountains. De dagtemperaturen zijn tot ver in oktober nog steeds erg aangenaam.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

Overal in Canada kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Gaat u uit eten dan moet u voor een ontbijt ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. In sommige lodges kunt u zelf voor de maaltijden zorgen, daar heeft u genoeg aan een budget van $ 15-20 per persoon per dag. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen of waar een keuken is. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijgt u vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van British Columbia. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Van onze lokale agent ontvangt u een Engelstalige routebeschrijving waarin wel uw eventuele aanpassingen van de route zijn verwerkt.Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Canadees geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. U kunt vooraf de situatie raadplegen op http://bcwildfire.ca/Situation/. Eenmaal ter plaatse kunt u lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar u een wandeling wilt maken.
 • Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
 • Reizigers met een vlucht naar de Verenigde Staten of Canada dienen vanaf juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
  De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen, zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats.

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

karakteristiek_moraine_lake.jpg

Canada - British Columbia Explore

Budget- en familiereis langs kleinschalige logementen

Rondreis langs hostels en B&B’s, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 351 klanten