Terug naar Canada

Back to basics aan de kust

Dit is het ultieme 'off the beaten track' arrangement en wordt uitsluitend voor SNP Natuurreizen georganiseerd! Verlaat de bewoonde wereld en vlieg met een watervliegtuigje van Tofino of Gold River naar Hesquiat Wilderness aan de westkust van Vancouver Island. Hier ben je in de oerbossen van het gematigd regenwoud - een streek van immense stranden, rotskusten en magnifieke onverstoorde natuur. De kans dat je andere mensen hier tegenkomt is vrijwel nihil. Vanuit een basiskamp (tent) maak je wandeltochten om ‘wildlife’ te spotten (waaronder zeeotters, walvissen en zwarte beren) en leer je hoe te verblijven in de wildernis. Je bent op stap met je eigen Canadese gids en in overleg wordt invulling gegeven aan jouw voorkeuren en interesses: natuurobservatie, fotografie, wildernistechnieken etc. Het is goed om te beseffen dat je naar een streek gaat waar de natuur het voor het zeggen heeft. Weersomstandigheden kunnen we niet naar onze hand zetten waardoor het kan gebeuren dat je bijvoorbeeld later (of vroeger) in- en uitvliegt. Je moet dan ook een flexibele houding hebben met betrekking tot de logistiek van deze tocht. Een volstrekt unieke expeditie voor liefhebbers die écht iets willen leren over de wildernis!

Prijs is op aanvraag: er wordt altijd een offerte gemaakt. Groepssamenstelling, totaal gewicht van alle deelnemers samen en keuze start Tofino of Gold Bridge bepalen namelijk de keuze en kosten van het watervliegtuig.
Indicatieprijs vanuit Gold Bridge: vanaf € 1125 pp bij 2 personen, € 895 pp bij 3 personen, € 725 pp bij 4 personen
Indicatieprijs vanuit Tofino: vanaf € 1380 pp bij 2 personen, € 1130 pp bij 3 personen, € 895 pp bij 4 personen

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 242634
3 dagen

Canada - BC Vancouver Island * Hesquiat Wilderness

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Wil je dit arrangement starten vanuit Tofino dan is het goed de nacht van tevoren al in Tofino te verblijven. Wil je dit arrangement starten vanuit Gold Bridge dan is het goed om de nacht van tevoren al in Campbell River (2 uur vanaf Gold Bridge) of Strathcona (1 uur vanaf Gold Bridge) te verblijven. Vanuit Gold Bridge is het arrangement wat goedkoper.
Ontmoeting met je gids, introductie en het doornemen van je uitrusting. Een goede uitrusting is namelijk essentieel. Invliegen rond 11.00-12.00 met een watervliegtuig vanuit Tofino of Gold River (25-30 minuten). Landen en inrichten basiskamp. Middagwandeling om de omgeving te verkennen. Tochten zijn afhankelijk van eb of vloed. Bij laag water kunnen we de rotskusten verkennen of een rivier stroom op waden door het regenwoud. Observeren van zeeotters en walvissen mogelijk. 
Terug in het kamp moet de nacht voorbereid worden: eten prepareren, hout sprokkelen voor een vuurtje, tentje inrichten en voedsel veilig opbergen om nachtelijk bezoek van dieren te voorkomen.

Overnachting in

Tent Hesquiat Wilderness

Dag 2

Wie het eerst opstaat zorgt dat er water gekookt wordt, en als het fris is misschien een klein vuurtje. Na een stevig ontbijt vertrekken we voor een dagtocht door het noordelijke deel van Hesquiat Provincial Park. Je wandelt langs de kust over zandstrand en rots, waadt door riviertjes en gaat op zoek naar getijdenpoelen waarin het wemelt van het leven. Kleine garnaaltjes en visjes, zeesterren en krabbetjes, anemonen en schelpdieren. Je maakt niet zo veel kilometers in een dergelijke omgeving maar bent vooral bezig met het observeren van de omgeving. Houd een kleine verrekijker en natuurlijk je fototoestel bij de hand. We koken water voor de lunch op een vuurtje. Afhankelijk van je interesse kunnen we er een flinke dagtocht van maken om zo ook de zandsteen rotsen te bezoeken.

Overnachting in

Tent Hesquiat Wilderness

Dag 3

Opstaan bij het geluid van de branding en de vogels. Een korte tippel door het regenwoud naar een immense baai. Hier heb je goede kans om zeearenden te spotten en misschien in het rulle zand de sporen van wolven. Zoek prachtig gevormde stukjes hout en rolstenen aan de vloedlijn. Terug naar het basiskamp op te breken en in te pakken. Een watervliegtuig komt je weer ophalen om terug te brengen naar Tofino of Gold River. Tijdstip wordt bepaald door weer en tij. Dat kan dus vroeger of later in de middag zijn.  Plan voor de zekerheid daar dan ook een overnachting in.

Overnachting in

Tent Hesquiat Wilderness

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Direct na aankomst maak je een basiskamp met tenten aan de rand van het strand. Voor al het kampeermateriaal wordt gezorgd: kookmateriaal, pannen, borden, bestek, koppen, branders, brandstof, dekzeil, touw, zaag/bijl, visspullen, navigatie, kaarten, EHBO, communicatie (satelliettelefoon, VHF-radio, Walky Talkies). Toiletpapier, Ziploc en plastic zakken, bear spray, watercontainers, waterzuivering. De organisatie zorgt ook voor tent, slaapmatje, slaapzak en rugzak.  Natuurlijk draag je in je rugzak je eigen slaapzak, matje en deel van de tent, maar ook wat van de gezamenlijke spullen die hierboven genoemd worden. Beperk je persoonlijke bagage tot het hoogst noodzakelijke: extra kleding, regenkleding, toiletspullen.

In sommige gevallen is het basiskamp al ingericht door een voorgaande trip, dan hoef je weinig meer in te sjouwen en volstaat een dagrugzak. Dat wordt toegelicht voor jouw vertrek uit Nederland of België.

Over de maaltijden

Maaltijden bestaan uit een verscheidenheid aan ontbijten (vers gebakken brood, pannenkoeken, muesli, granen pap etc.). Lunch bestaat uit crackers met beleg. Als snack gaat "trailmix",
gedroogd fruit etc. mee. Diners zijn smakelijk en voedzaam (3 gangen). Natuurlijk houden we rekening met dieetwensen.

Info kindvriendelijkheid

Dit avontuur is ook erg leuk om met kinderen te ondernemen. Minimum leeftijd 12 jaar.

Inbegrepen

 • transfer vanuit Tofino per watervliegtuigje (ook mogelijk vanuit Gold Bridge)
 • 2 overnachtingen in tent
 • gebruik alle benodigde kampeer- en kookuitrusting inclusief tent, slaapmatje, slaapzak, rugzak
 • maaltijden lunch dag 1 t/m lunch dag 3
 • begeleiding door lokale natuurgids

Niet inbegrepen

 • vervoer van en naarTofino
 • overige maaltijden

Over de activiteiten

De reis is prima te doen met een normale fysieke conditie. Uitermate geschikt voor (jonge) kinderen. Wandelingen kennen geen hoogteverschil. We wandelen over kiezel- en rotsstranden en door het regenwoud over wildwissels. Klauteren kan en mag. Bedenk dat je in overleg met je gids het dagprogramma bepaald. Zo worden activiteiten, afstanden etc aangepast aan jouw ‘kunnen’ en interesses. Soms bepalen we onze eigen route wat tijdrovend kan zijn. We bepalen iedere dag, aan de hand van de lokale weersomstandigheden, of het doel wat we ons gesteld hebben uitvoerbaar is. Het is belangrijk om te beseffen dat lokale (weers)omstandigheden mede bepalend zijn voor de uitvoering van het programma, een flexibele instelling is daarom gewenst.

Na aankomst loop je met al je kampeerbagage in een rugzak (te leen van de organisatie ter plekke of zelf meenemen) over korte afstand naar de plaats waar het basiskamp wordt ingericht. Bij uitzondering kan het voorkomen dat het basiskamp al is ingericht door een voorgaande groep, en hoef je dus nauwelijks spullen in te dragen naar het kampement. De overige tochten maak je dus met alleen wat bagage voor overdag zoals regenkleiding, lunch, water en dergelijke.

Reisleiding is in handen van een lokaal bureau. Gecertificeerde en bijzonder ervaren gidsen met sterke biologische achtergrond en wilderniservaring. Engels- of Nederlandstalig. Gidsen kennen de streek, wonen aan de westkust en hebben deze (en vergelijkbare) miniexpedities meerdere malen uitgevoerd. Organisatie is Nederlands/Engelstalig.

We zijn in een gebied waar zwarte beren, wolven en poema’s zijn. Je zult goed voorgelicht worden om ongewenste intimiteiten te voorkomen. Water is meestal goed drinkbaar. In twijfelgevallen zullen we het water zuiveren door koken en/of mechanische/chemische zuivering. Belangrijk is dat je je eigen kunnen goed inschat. Er is geen plaats voor veel ondoordachte manoeuvres tijdens dit onderdeel: medische (ziekenhuis) hulp is ver weg. In de regel hebben we geen last van insecten langs de kust maar we nemen uit voorzorg effectieve middelen mee in de vorm van insecten-olie. Satelliettelefoon en VHS-radio’s zijn onderdeel van iedere tocht.

Iedere deelnemer is verplicht een deugdelijke reisverzekering af te sluiten en wordt geacht vooraf een medisch formulier naar waarheid in te vullen en over te dragen aan de lokale organisatie. Ter plaatse moet je een document ondertekenen (een zogenaamde 'waiver') waarin je aangeeft zelf de aansprakelijkheid te dragen voor de keuze om aan deze expeditie mee te doen. Dit is noodzakelijk volgens de Canadese wet.

Praktische informatie

Vertrek tussen 1 mei en 30 september.

In de zomermaanden is het tussen 15 en 25 graden. Een typisch weerpatroon is ochtendmist die rond 11 uur verdwenen is waarna het zonnig blijft en de wind rond het middaguur gaat opsteken. Het kan wel eens regenen (dan doet het regenwoud zijn naam eer aan)! Wind- en waterdichte kleding zijn dan ook een 'must'.

De lokale organisatie zorgt voor:

 • Rugzakken (indien er nog geen basiskamp is moeten alle spullen over een korte afstand ingedragen worden). Tenten, slaapzak en slaapmatjes.  Indien deelnemers die zelf hebben GRAAG doorgeven. Scheelt in logistiek.
 • Alle kookmateriaal zoals pannen, borden, bestek, koppen etc Branders en brandstof. 
 • Dekzeil, touw, zaag/bijl, visspullen, navigatie, kaarten, EHBO, communicatie (satelliettelefoon, VHF-radio, Walky Talkies). Toiletpapier, Ziploc en plastic zakken, bear spray, watercontainers, waterzuivering. 

Het gewicht van je bagage dient zoveel mogelijk beperkt te worden. Dit is essentieel voor het watervliegtuig, maar ook omdat je het ter plaatse zelf moet dragen. je zorgt zelf voor:

 • Indien er al een basiskamp is kun je volstaan met een dagrugzak 
 • 1 Korte broek en 1 lange broek (lichtgewicht beslist geen spijkerstof of katoen). Een ervan heb je aan.
 • 1 paar extra sokken
 • 1 warme trui of meerdere laagjes ‘thermogoed’ die je dan over elkaar kunt aandoen.
 • Uitstekende regenkleding (broek en jas met capuchon). Muts.
 • Petje tegen zon, zonnebrand, tandpasta en tandenborstel. Vloeibare, biologische zeep
 • Goed ingelopen, eventueel hoogsluitende (niet verplicht) wandelschoenen
 • Een paar makkelijke schoenen zoals open sandalen of lichte sportschoenen die nat mogen worden (oversteken riviertjes)
 • Gamaschen (erg handig bij nat weer).
 • Verrekijker, zakmes (essentieel), fototoestel, waterfles.
 • Ingevuld medisch formulier voor iedere deelnemer apart, voldoende persoonlijke medicamenten voor de gehele tocht.

Belangrijk - Gelieve parfum, geparfumeerde zeep etc thuis te laten. Dit trekt dieren aan.  

 

 

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Prijsinformatie

26 september 2020 - 29 september 2020
2 personen (twee persoonstent) Prijs op aanvraag
3 personen (drie persoonstent) Prijs op aanvraag
4 personen (2 x twee persoonstent) Prijs op aanvraag
5 personen (twee en driepersoonstent) Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs