Terug naar Canada

Actief genieten van natuur & small town Canada

Net voor de oostkust van Vancouver Island liggen de Gulf Islands. Onbekend bij het grote publiek, maar zeer geliefd bij de Canadezen. Want hier geen hordes toeristen, maar eerlijke reizigers, op zoek naar een authentiek stukje 'small town' Canada. Het is er duidelijk droger en warmer als op Vancouver Island of het vasteland en is bekend om haar alternatieve levensgenieters, artiesten, biologische boertjes (waaronder 3 wijngaarden, 2 cider brouwerijtjes en een bierbrouwer) en de ontspannen sfeer. Iedere dinsdag en zaterdag zijn er marktjes waarbij muziek, lokale producten en kunst de sfeer bepalen. Je bezoekt dit eiland per fiets vanuit de stad Victoria op Vancouver Island, en je overnacht in kleinschalige guesthouses. Geniet van de kust, de vogels, de bossen en fotogenieke landschappen. Een heerlijk actief arrangement als aanvulling op een rondreis, geschikt voor iedereen.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 242635
3 dagen

Canada - BC Vancouver Island * fietsarrangement Salt Spring Island

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Het arrangement start op Vancouver Island in de stad Victoria, waar je de huurfiets ophaalt. Vanwege de lengte van de dag is het goed om de avond van tevoren al in Victoria te overnachten.
Je start downtown Victoria en volgt de Lochside Trail, over fietspaden en binnenwegen naar Swartz Bay. Hier vertrekt de Skeena Queen veerboot naar Fulford Harbour op Saltspring Island.  Deze is niet vooraf te reserveren. Eenmaal op Saltspring is het nog een kleine 15 km naar het dorpje Ganges – het kloppend hart van het eiland. Leuke restaurantjes, parkjes en ‘live’ muziek maken het een ideale locatie om het eiland verder te verkennen. Je overnacht in een Bed & Breakfast, Suite of motelletje met keukentje.
Totale afstand 48 km (313m stijgen en 313m dalen).

Overnachting in

Ganges, Saltspring Island

Dag 2

Fiets lekker rond op het eiland. Pik een galerie mee, of bezoek een wijnboer. Wandel in het Ruckle Provincial Park en stop bij dat gezellige 'roadhouse café'.
Je kunt ook een stuk de bus inplannen, die kunnen namelijk 2 fietsen tegelijk meenemen.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk vanaf Saltspring island een gegidste zeekajak dagtocht te maken. De kun je plannen op dag 2 of je voegt een extra nacht toe.

Overnachting in

Ganges, Saltspring Island

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

BC Vancouver Island * Gulf Island NP zeekajak dagtocht

In Fullford Harbour op Saltspring Island,  net voor de kust van Vancouver Island, ontmoet je je privé-gids. Nederlands of Engelssprekend, volledig gecertificeerd, zeer kundig en boordevol verhalen over de natuur. Samen met hem maak je een avontuurlijke dagtocht in een hele stabiele tweepersoons zeekajak. Na een korte introductie zul je merken dat zeekajakken niet moeilijk is en dus voor iedereen geschikt is. Afhankelijk van tij en stroming maak je een route door het Gulf Islands National Park. Regelmatig leg je aan op een strandje om het eiland te verkennen, de benen te strekken, iets te knabbelen of te lunchen. Je zult merken dat je het landschap vanuit een kajak heel anders beleeft. Je peddelt langs zandstranden en rotskliffen, ziet eeuwenoude regenwouden. Je ziet in het water zeesterren en anemonen, wieren en schelpdieren op de rotsen. Hopelijk zie je een zeehond of otter, en misschien een wasbeer op het land scharrelen.
Eind van de middag ben je terug in Fullford Harbour en kun je nog de veerboot nemen naar Vancouver Island, of overnachten op Saltspring Island.

Dag 3

Na het overwinnen van een paar heuvels arriveer je in Burgoyne Bay Provincial Park. Een heerlijke wandeling brengt je naar een uitkijkpunt. Hierna fiets je verder naar Fulford Harbour van waar de veerboot je terugbrengt naar Vancouver Island. Hier heb je de keuze om de Lochside Trail retour te fietsen naar Victoria óf een alternatieve landelijke route die ongeveer 11 km langer is.
Totale afstand via Lochside Trail 51 km (349 m stijgen en 320 m dalen).
Totale afstand via Saanichton en Lochside Trail 62 km (539 m stijgen en 510 m dalen).

Eind van de middag lever je de huurfietsen in. Einde arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een appartement, voorzien van slaapkamer, zitkamer en badkamer. Er zijn meerdere mogelijkheden zodat pas bij boeking duidelijk wordt in welk appartement je overnacht. In ieder geval is het gelegen in het stadje Ganges op Saltspring Island.

Inbegrepen

 • 2 nachten accommodatie in Ganges
 • 3 dagen fietshuur incl fietstassen, helm
 • routebeschrijving

Niet inbegrepen

 • vervoer van en naar Victoria
 • alle maaltijden

Ter plaatse te betalen

 • Parkeerkosten Victoria $14.50 per dag
 • Veerbootkosten: fiets gratis, per persoon $ Can 12,60

Over de activiteiten

De reis is prima te doen met een normale fysieke conditie. Vooral de eerste dag en de route op Saltspring Island hebben reliëf. Het is belangrijk om te beseffen dat lokale (weers)omstandigheden mede bepalend zijn voor de uitvoering van het programma, een flexibele instelling is daarom gewenst.
De huurfiets wordt geleverd met fietstassen. Je neemt dus je benodigde bagage zelf mee op de fiets. De rest kun je achterlaten in de auto die je stalt.

Praktische informatie

Vertrek tussen 1 mei en 30 september.

In de zomermaanden is het tussen 15 en 28 graden. In de regel droog, zonnig en warm tussen eind juni en medio september, maar ook mei is een uitstekende maand om te fietsen. Het kan wel eens regenen (dan doet het regenwoud zijn naam eer aan)! Wind- en waterdichte kleding zijn dan ook een "must”.

Fietshuur is inbegrepen. In principe maak je deze tocht op een Urban Bike van het merk Norco (semi mountain bike), met 24 versnellingen, schijfremmen, voorvering en geleverd met bagagerek achter met 2 fietstassen, slot, helm, reparatiesetje en pomp. In principe fiets je niet in de avond en daarom is er ook geen verlichting op de fiets. Eventueel kun je zelf een setje verlichting meenemen.

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs