Terug naar Canada

Fietsen over een voormalige spoorlijn

Fiets 3 dagen over deze voormalige spoorlijn door de fraaie Slocan Valley nabij het stadje Nelson. Het onverharde fietspad volg veelal de meanderende rivier, door bossen en kleinschalige weidegebieden, langs dorpjes als Slocan Park, Vallican, Winlaw en Lemon Creek, en eindigt bij het prachtige Slocan Lake. De omliggende bergen bereiken een hoogte van 2000 meter. In de jaren zeventig werd deze vallei een toevluchtsoord voor talrijke hippies. Kijk niet vreemd op als je deze - ondertussen op leeftijd- kleurrijke personages ontmoet.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 311
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 242643
3 dagen

Canada - BC Interior * Slocan Valley Rail Trail

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

's Ochtend vroeg haal je in het stadje Nelson je huurfiets op. Check de remmen en het schakelmechanisme, eventueel afstellen, en je kunt op pad. Al snel laat je de bebouwde kom achter je en klim je 200 m omhoog over een gewone verharde weg naar het dorpje Granite. Er volgt een heerlijke afdaling en bij de Bonnington Dam steek je de Kootenay River over. Hier kom je bij het officiele startpunt van de Slocan Valley Trail, eens een kleine spoorlijn. Een informatiebord geeft uitleg over de historie. Het eerste deel van dit vrijliggende fietspad is nog verhard. Na een kop koffie bij het leuke Frog Peak Cafe ga je over het onverharde fietspad verder, veelal dichtbij de rivier. Mogelijk zie je een visarend in de bomen langs de rivier, een ijsvogel, maar wees ook voorbereid dat je een zwarte beer kunt tegenkomen. Na 50 km en 270 m klimmen en 220 m dalen kom je bij je cabin in het gehuchtje Winlaw. 

Overnachting in

Winlaw - Karibu Cottages

Dag 2

Omdat je 2 nachten in dezelfde cabin verblijft kun je lekker rustig ontbijten en hoef je niets op te ruimen. Stap weer op de fiets en vervolg je route over de Rail Trail naar het spectaculair mooie Slocan Lake, een enorm bergmeer. Na 20 km en vrijwel geen hoogteverschil bereik je het dorpje Slocan waar de koffie op je wacht. Zet de fiets op slot en maak indien je wilt een wandeling over de oever van het meer naar Pebble Creek, in het natuurpark luisterend naar de prachtige naam Valhalle Provincial Park.
In de loop van de middag fiets je de 20 km terug, waarbij je nog tweemaal de Slocan River oversteekt, naar je cabin in Winlaw.

Overnachting in

Winlaw - Karibu Cottages

Dag 3

In Winlaw steek je meteen de brug over en neem je Slocan River Road in zuidelijke richting. Je steekt de Little Slocan River en de Slocan River over en bereikt in Passmore het fietspad dat je op de heenweg het dal in ook hebt genomen. Bekende route dus terug, maar nu van de andere kant. Dus ook weer over Bonnington Dam, en klimmend naar het gehucht Granite. Na 52 km en 500 m klimmen en dalen bereik je het stadje Nelson weer. Je levert de huurfiets in. Einde arrangement

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • 2 nachten in cabin
 • 3 dagen fietshuur Trail Bike incl helm en bagagerekje
 • routebeschrijving, en kaart

Niet inbegrepen

 • alle maaltijden 
 • vervoer van en naar Nelson

Over de activiteiten

Het grootste deel van de route gaat over een vrijliggend onverhard fietspad. Maar enkele stukken gaan ook over een verharde weg, met gewoon verkeer. Het is geen tocht door de wildernis, want regelmatig kom je langs een gehucht of een paar huizen, en altijd zijn er wel wandelaars of fietsers op delen van het traject. Je krijgt een eenvoudige kaart mee en een routebeschrijving, maar de trail is eigenlijk heel eenvoudig te volgen. Je fietst 44-55 km per dag maar met beperkt hoogteverschil omhoog, dus voor iedereen goed te doen. 

De fiets is een zogenaamde 'trail bike' met wat bredere banden, een crossover tussen een mountainbike en een hybride fiets. Hij is voorzien van een bagagrekje en wordt geleverd met bidonhouder (zonder bidon) en een helm . Zelf neem je een fietstas mee of je doet je bagage in een rugzakje. Zorg zelf voor een reparatiesetje, een multitool zodat je kleine reparaties als een band plakken zelf kunt uitvoeren.

Geschikt voor kinderen

Minimum leeftijd 10 jaar

Praktische informatie

Dit arrangement kun je starten tussen 15 mei en 30 september

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Prijsinformatie

20 september 2020 - 29 september 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 311
3 personen € 260
4 personen € 234

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs