Terug naar Canada

Verblijf in natuurlodge in de wildernis

Vanuit het plaatsje Lund vertrekt je met een 45 persoons comfortabele catamaran, voor een cruise door het Desolation Sound Marine Provincial Park. Desolation Sound is een van de voedselrijkste wateren ter wereld en op de cruise kun je dan ook allerlei dieren zien zoals walvissen, orka's, zeehonden, zeeleeuwen en zee-arenden. Eindbestemming is de Homfray Lodge, een houten lodge midden in de wildernis en alleen per boot of watervliegtuigje bereikbaar. Het wordt omgeven door de ruige pieken van de Coast Mountains en het weldadige maritieme regenwoud. Het verblijf in de lodge is gericht op het zien van grizzlyberen die in dit jaargetijde op zalm komen vissen. Hiervoor maak je een 6 uur durende excursie onder leiding van lokale indiaanse gidsen en kun je vanaf speciaal geconstrueerde platformen de grizzlies aanschouwen in hun natuurlijke omgeving.

Het arrangement van 2 nachten is makkelijk uit te breiden met een extra nacht en een tweede grizzly bear viewing tour. Vraag bij boeking om de prijs hiervoor.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 1.511
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 242645
3 dagen

Canada - BC Coast Mountains * Grizzlies of Toba Inlet

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Om 13.30 wordt je verwacht in de haven van Lund, op de noordtip van British Columbia's Sunshine Coast. Er is een kleine welkomstreceptie en je checkt in op de boot. De boot is een zeer comfortabele catamaran, met een kajuit, zitgelegenheid en wc's en heeft een maximum capaciteit van 45 personen. Er is een naturalist aan boord die uitleg geeft. Je vaart door het kalme water van het Desolation Sound Provincial Marine Park, een van de voedselrijkste kustwateren ter wereld. De kans om allerlei dieren te zien als orka's, walvissen, zeehonden, zeeleeuwen, otters en zee-arenden is aanzienlijk.
Dan 'cruisen' we in Homfray Channel, een van de diepste waterwegen van Noord-Amerika, omgeven door de majestueuze pieken van het kustgebergte, met Mount Denman (1920 m) als blikvanger.
Vroeg in de avond arriveer je in de Homfray Lodge, midden in de wildernis, waar je incheckt op je kamer en een lekker diner wacht. 's Avonds bij de open haard lijkt de bewoonde wereld heel erg ver weg....

Maaltijden inbegrepen
diner

Overnachting in

Homfray Lodge - Homfray Lodge

Dag 2

Vandaag maak je een 6 uur durende Grizzly Bear Viewing Tour naar Toba Inlet, een fjord binnen het fameuze Great Bear Rainforest. Na aankomst per boot bij de rivier wordt je welkom geheten door de natuurgidsen van de Klahoose First Nations, de lokale indiaanse stam, en de begeleiders voor vandaag. Een korte rit brengt je bij de uitkijkplatforms, die speciaal geconstrueerd zijn om de grizzlyberen in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Vergeet dus zeker je verrekijker niet! Dat de beren zich hier ophouden heeft alles te maken met de aanwezigheid van de zalm. Deze trekken in dit jaargetijde de rivier op en vormen een makkelijke prooi voor de beren. De beerexcursie wordt uitgevoerd in een kleine groep van max 12 personen.
Na een lunch aan boord brengt de boot je 's middags terug naar de Homfray Lodge, waar je tijd hebt om te relaxen. Of je pakt een kajak en maakt op eigen gelegenheid in het beschutte water een tochtje. "s Avonds bij het diner komen de verhalen los....

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Homfray Lodge - Homfray Lodge

Dag 3

Na het ontbijt check je uit bij de lodge en vaar je terug naar Lund. Wederom kans op het zien van allerlei dieren die zich in of om het water van Desolation Sound ophouden.
Rond 12.00 arriveer je in de haven van Lund en eindigt dit arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Duurzaamheid

De uitvoerder van dit arrangement heeft duurzaamheid als uitgangspunt:

- keuze voor vooral lokaal verbouwde levensmiddelen
- herbruikbaar verpakkingsmateriaal
- aandacht voor vegetarische maaltijden
- reduce, reuse and recycle
- eigen hydro centrale voor elektriciteit

Per persoon wordt $ 25 Conservation Fee gerekend bij boeking. Dit wordt gebruikt om stukjes regenwoud van Toba Inlet een definitieve beschermde status te geven.

 

Inbegrepen

 • 2 nachten in de Homfray Lodge op privekamer met badkamer
 • alle maaltijden van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 3
 • retour per boot van Lund naar lodge
 • Grizzly Bear Viewing Tour (6 uur) per boot
 • gebruik kajaks
 • 5 % tax en $ 35,- pppd service fee
 • $ 25,- pp Conservation Fee

Niet inbegrepen

 • vervoer van en naar Lund
 • fooi voor de lokale gidsen ongeveer $10--15 pp per excursie

Over de activiteiten

De beerexcursies worden in een internationale groep van maximaal 12 personen uitgevoerd. Er wordt nauwelijks gewandeld, de begeleidde excursies gaan allemaal per boot. Zorg in ieder geval voor regenkleding en verrekijker.

Bij boeking krijg je een Release Form toegestuurd. Hierin onderteken je dat je op de hoogte bent van de risico's en de lokale organisatie niet verantwoordelijk kunt stellen. Dit formulier zend je terug naar SNP. Deze 'waivers' worden in Amerika en Canada altijd verplicht door de verzekeraars. Pas als je ondertekend hebt kun je deelnemen aan de tour.

Geschikt voor kinderen

Minimum leeftijd 12 jaar

Praktische informatie

Dit arrangement kun je starten op 31 augustus, 2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28, 30 september, 5, 7, 12 oktober.
De zalmtrek, dus ook de significante kans om beren te zien, vindt uitsluitend in deze periode plaats.

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Prijsinformatie

21 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 2.094
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.511
4 personen (vierpersoonskamer) € 1.511

23 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 2.094
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.511
4 personen (vierpersoonskamer) € 1.511

28 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 2.094
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.511
4 personen (vierpersoonskamer) € 1.511

30 september 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 2.094
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.511
4 personen (vierpersoonskamer) € 1.511

05 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 2.094
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.511
4 personen (vierpersoonskamer) € 1.511

07 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 2.094
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.511
4 personen (vierpersoonskamer) € 1.511

12 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonskamer) € 2.094
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.511
4 personen (vierpersoonskamer) € 1.511

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs