Terug naar Botswana

fly-in safari langs wilderness lodges

Mu zihile? Mu lobezi hande? Met deze Silozi-woorden, de lingua franca in de Caprivistrook gewekt worden in de bush. Beleef een grenzeloos safari- avontuur aan de Chobe-rivier en de wetlands van de Okavango-delta. Vanaf de boot op de Chobe-rivier gigantische olifanten waarnemen en vervaarlijk uitziende nijlkrokodillen. Dit alles terwijl de zon de hemel in vuur en vlam zet bij zonsondergang. Vanuit prachtige wilderness lodges in de Okavango-delta ga je op stap met deskundige gidsen. Te voet, geruisloos in kleine bootjes door het labyrint aan waterwegen en met open landcruisers. Heerlijk eten bereid door de safari-chef, sundowners op de mooiste plekjes en het gehinnik van proestende nijlpaarden. Pandemonium voor natuurliiefhebbers.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 2.818
Reiscode 299010
7 dagen

Dag tot dag

Botswana - Highlight

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Deze unieke safari ‘Highlights van Botswana’ kan niet mooier beginnen dan in de Chobe Safari Lodge met uitzicht op de imposante Chobe-rivier. In het uiterste noordoosten van Botswana, grenzend aan de landen Zambia en Namibië, is deze lodge omgeven door prachtige natuur met een labyrint aan rivieren. Op nog geen 5 minuten rijden ligt het Chobe Nationaal Park.

Op de eerste middag beginnen jullie relaxt met het maken van een bootcruise over de Chobe-rivier. Het wild lest de dorst aan de oevers tegen de achtergrond van een hopelijk fraaie zonsondergang. Bij het invallen van de duisternis keert de boot weer terug. Na wellicht nog even een opfrissing in de fraaie ‘safari- en river rooms’, is het ’s avonds smullen van wat de chef met zijn team heeft bereid.

Overnachting in

Kasane-aan de Chobe rivier

Dag 2

De wekker zal vroeg af gaan. De eerste game drive door het aangrenzende Chobe Nationaal Park staat gepland om 06.00 uur! De schatting van het aantal olifanten loopt uiteen van 40 oplopend tot 70.000! Het vogelleven is van een grote schoonheid. Niet verwonderlijk, de Chobe-rivier biedt voldoende proviand voor de Afrikaanse visarend, ijsvogels, hamerkoppen, reigers en nog vele andere soorten. In Chobe kun je o.a. de volgende dieren waarnemen: olifant, buffels, nijlpaard, giraf, red lechwe, puku, kudu, impala, sabel antilope, krokodillen, leeuwen, luipaarden, hyena’s, afrikaanse wilde honden en jakhalzen. Nadat jullie rond 9 uur weer zijn teruggekeerd bij de lodge, zal het ontbijt er beslist in gaan.

Voordat jullie in de loop van de middag weer een boot-gaan maken, is de tijd lekker aan jullie zelf. Er is een prachtig ‘viewing deck’ met fraaie uitzichten op de Chobe-rivier, een heerlijk zwembad met lekkere ligstoelen of natuurlijk het comfort van jullie ’safari- en river room’ om te relaxen.  Na de bootcruise in de middag keren jullie weer terug voor het diner. 

Overnachting in

Kasane - aan de Chobe rivier

Dag 3

De laatste ochtend voor het maken van een game-drive in het Chobe Nationaal Park. Na het ontbijt nemen jullie afscheid van de lodge en worden jullie naar de luchthaven van Kasane gebracht voor de binnenlandse vlucht naar de Okavango-delta. Het belooft een enerverende vlucht met spectaculaire uitzichten. Nadat jullie op de airstrip van het naburige Ntswi-eilandje zijn geland, vindt de transfer plaats naar de kleinschalige tented lodge Gunn’s Camp. Elk van de slechts 6 tented-lodges ligt heerlijk beschut onder een dak van palmbladeren en Afrikaanse ebbenhouten bomen.  Hoe heerlijk is het om direct een opfrisdouche te nemen in de ‘walk-in shower’ waarmee je de reis hier naartoe al bijna bent vergeten.

Na de lunch is het tijd om even te ontspannen. Vanaf een uur of drie – half vier staan de rangers voor jullie klaar. Gunn’s Camp ligt op het zuidelijk tipje van het permanente eiland Chief’s Island. Hiermee vormt het de ideale basis om een bushwalk te maken. Onder begeleiding van een ranger beleef je de natuur tot in al je zintuigen. Spannend, leerzaam en fun! Ook kunnen jullie er voor kiezen een gemotoriseerde bootrit te maken of een bootrit per mokoro. Laat je handmatig voortduwen door de ‘poler’ die je behoedzaam door de kleine kanaaltjes manoeuvreert langs papyruskragen en lelies. Vogelaars en plantenliefhebbers genieten volop. Vlak na zonsondergang keer je terug bij de lodge. Geniet lekker bij het kampvuurtje, voor of na de heerlijke maaltijd. 

Verlenging naar de Kwando-concessie! Voordat je doorvliegt naar de Okavango-delta, kun je safari perfect uitbreiden met een verblijf ten noorden van de Okavango-delta, grenzend  aan de moerasssen van Linyanti. De Kwando-concessie, is een prive park van 232.000 hectare pure Afrikaanse wildernis en maar 2 (!) tented camps. Een ervan is Lebala Camp. Het gebied is een 'niemandsland' en biedt een van de fraaiste wildbelevenissen die je je maar kunt voorstellen. Lebala is het Setswana woord voor 'grote, open vlakte' en dat is precies het gevoel wat je ervaart tijdens het maken van game drives. Het gebied met hier en daar wat palmbomen en eilandjes, staat bekend om zijn grote hoeveelheden kudu’s, tsessebe’s, lechwe’s, waterbokken, olifanten en Afrikaanse wilde honden. 

Overnachting in

Okavango-delta

Dag 4

Na een vroege wake-up call, is het heerlijk wakker worden met verse koffie en thee en een eenvoudig ontbijt. De ochtend  hebben jullie de keuze uit het maken van een boottocht per mokoro of het maken van een bushwalk op Chief’s Island. Tegen het eind van de ochtend  vindt dan de welverdiende brunch plaats. Op de hete middag , als de dieren zelf ook vaak schuil gaan in de schaduw of ondergronds gaan, is het heerlijk genieten bij het zwembad, in de grote open lounge met het lezen van fraaie ‘koffietafel-literatuur’ over wilde dieren of houd een lekkere sïesta. Nadat de thee met wat zoete en hartige snacks zijn geserveerd, hebben jullie weer een keuze uit de activiteiten. Wellicht is het een leuk idee om deze middag een ‘sunset-cruise’ te maken met de motorboot waarbij onderweg natuurlijk  een ‘sundowner’ wordt gedronken. Met een drankje in de hand is het nog meer genieten van de zonsondergang. Hierna vindt de terugreis in het schemerlicht plaats naar het kamp.

Fris je lekker op in het ligbad of onder de douche en laat je verrassen door wat de chef vanavond op het menu heeft staan. 

Overnachting in

Okavango-delta

Dag 5

Na een vroege wake-up call staat jullie laatste game-activiteit vanuit Gunn’s Camp te wachten. Net zoals gisteren, bepalen jullie in overleg met de gids waar jullie voorkeur naar uitgaat. Na de welverdiende brunch, verplaatsen jullie je middels een korte vlucht (ca. 8-10 min.) naar het Pom Pom Camp, een juweeltje. Het camp ligt verstopt in het hart van de delta. Na de landing staan de gidsen jullie op te wachten om naar het nabij gelegen kamp te rijden dat aan een prachtige lagune ligt. Het zal niet lang duren voordat jullie het eerste ‘gehinnik’ horen van de nijlpaarden. Sta ook niet versteld als olifanten jullie pad kruisen.

Pom Camp ligt op de grens van het Moremi Game Reserve aan de Xudum rivier. Het kamp bestaat uit slechts 9 smaakvolle ruim ingerichte tenten. De douche heeft een open dak! Wees gerust, privacy is gewaarborgd. Daar waar Gunn’s camp geen safari-auto’s heeft vanwege het te drassige terrein, kunnen er vanuit Pom Pom wel gamedrives worden uitgevoerd. Met open Landcruisers met een gids en een ‘tracker’ (iemand die op zoek gaat naar sporen) belooft het een enerverende game drive te worden. Naast het uitbundige vogelleven (Pied King Fisher en African Jacana kun je bijna niet missen), komen hier ook de grotere roofdieren voor als zadeljakhals, gestreepte jakhals, jachtluipaard, hyena, luipaard en leeuwen. Ook dieren als dwergmangoest, olifant, giraf,  nijlpaard, honingdas, giraf, nijlpaard, impala, tsessebe, lechwe, stinkdier, stekelvarken, wrattenzwijn, gnoe en zebra komen hier voor.

Na de lange game-drive keren jullie in de avond terug. Geniet van een drankje aan de gezellige bar voordat de safari-chef aankondigt dat het diner klaar is. Na afloop is het genieten bij het kampvuurtje met uitzicht op de lagune onder een hemel die met veel sterren is bezaaid. 

Overnachting in

Okavango-delta

Dag 6

Na een vroege wake-up call, zal de verse koffie en thee en een eenvoudig ontbijt weer lekker smaken. Deze ochtend  hebben jullie de keuze uit het maken van een bootrit per mokoro of wederom het maken van een gamedrive met de open Landcruisers. Na gistermiddag zul je enig idee hebben wat je te wachten staat. Tegen het eind van de ochtend  vindt de welverdiende brunch weer plaats. Op het heetst van de dag, wil je natuurlijk niets liever dan even in het zwembad duiken of genieten van een sïesta. Nadat de thee met wat zoete en hartige snacks zijn geserveerd, staat er weer een game-drive op het programma. Probeer alles wat jullie nog niet hebben gezien maar voor de lens te krijgen. Je zult versteld staan hoe een ‘tracker’ in staat is aan de hand van sporen, geur en bijvoorbeeld afgebroken takjes of boombasten waartegen een dier zich heeft geschuurd, dieren op te sporen. 

Na de game-drive keren jullie in de avond weer terug voor een welverdiende maaltijd. Na afloop nog even genieten van de laatste avond, alvorens jullie morgen weer terugkeren naar Maun. 

Overnachting in

Okavango-delta

Dag 7

Na het ontbijt vindt er nog een laatste maal een excursie plaats. De vlucht terug naar Maun staat rond 10.00 uur gepland en zal ca. 20 minuten duren, terug naar Maun. Hier eindigt jullie Okavango-avontuur.  

NB Programma

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Met deze safarireis verblijft u in de Chobe Safari Lodge, Gunn's Camp en Pom Pom Camp. Het personeel is zeer betrokken om alle gasten een prachtig verblijf te geven, ongeveer 97% van alle werknemers zijn lokale mensen. 

 • De Chobe Safari Lodge ligt aan de Chobe-rivier en grenst aan het Chobe Nationaal Park. De lodge bestaat uit 46 luxe safari kamers, 22 luxe rivierkamers en 8 rondavels. Ook zijn er familiekamers aanwezig. Alle luxe kamers  hebben een en-suite badkamer met ligbad en douche, airco, minisafe, telefoon en een ventilator. In het mooie in Afrikaaanse stijl ingerichte restaurant worden de maaltidjen a la care en in buffetstijl geserveerd. Verder zijn er o.a. een cocktailbar en de Sedudu Sunset bar met veranda's met een prachtig zicht op de Chobe-rivier, een groot zwembad en er is internet WiFi aanwezig.
 • Het kleinschalige Gunn's Camp bestaat uit 6 'vintage-style' safari-tenten met een en-suite badkamer en een outdoor douche. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom. Gunn's Camp is bij uitstek geschikt voor het maken van waterexcursies per mokoro (=soort uitgeholde boomstam of een polyesther bootje) of per gemotoriseerde boot. Vaak zijn de bushwalks op Chief's Island hier het hoogtepunt.
 • Pom Pom Camp bestaat uit slechts 9 safari-tenten, waarvan er 1 geschikt is voor een familie met maximaal 2 kinderen vanaf 8 jaar. Pom Pom Camp is een traditioneel safari-kamp aan een prachtige permanente lagune gelegen. Vanuit Pom Pom Camp worden zowel boot- als landexcursies met open safari Landcruisers ondernomen.  

Inbegrepen

 • transfer Kasane luchthaven - Chobe Lodge
 • binnenlandse vluchten volgens programma per propellor-vliegtuig (incl. lokale luchthavenbelasting)
 • 2 overnachtingen Chobe Safari Lodge o.b.v. vol pension (excl. drankjes)
 • 2 overnachtingen Gunn's Camp o.b.v. vol pension 
 • 2 overnachtingen Pom Pom Camp o.b.v. vol pension 
 • 2 bootcruises en 2 game drives in Chobe NP
 • alle activiteiten volgens programma vanuit Gunn's Camp en Pom Pom Camp
 • koffie, thee, mineraalwater, sapjes, bier en wijn (alleen bij de accommodaties in de delta)
 • entrees volgens programma (excl. Chobe NP)
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • entree Chobe NP (ca. € 10 pp)
 • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)
 • drankjes lodge in Kasane en bepaalde drankjes bij verblijf in delta-accommodaties

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Kasane en een terugvlucht vanaf Maun. Vanaf Johannesburg is er een dagelijkse vlucht naar Kasane waarbij je rond 13.30 uur landt. Vanaf Maun zijn er ook dagelijks vluchten weer terug naar Johannesburg.

Ook kun je er voor kiezen om vanaf Johannesburg te vliegen op VicFalls of Livingstone om eerst de Victoria Watervallen te bezoeken. Met een optionele landtransfer word je overland van Livingstone/ VicFalls naar Kasane gereden. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Praktische informatie

In principe kunt u deze reis gedurende het gehele jaar maken. Houdt u er echter rekening mee dat het in de maanden oktober tot en met februari erg warm kan zijn. In de periode mei tot en met juli is het zonnig met koele nachten en ochtenden. In de middag is het aangenaam warm. In de maanden november tot en met april regent het af en toe (de periode direct na een regenbui is heerlijk!) met de piek in de maanden januari en februari.

Tijdens deze reis zijn er ter plaatse nog maar een paar kosten waarmee je rekening dient te houden, zoals de entree voor Chobe NP, alle drankjes tijdens het verblijf in de Chobe Safari Lodge, geïmporteerde wijnen/sterke drank voor de accommodaties in de delta, souvenirs en fooien.

Deze betalingen kun je ter plaatse verrichten in US$. Wij adviseren je hiervoor kleine briefjes mee te nemen ter grootte van US$ 1, 5 en 10. Op de lodges zelf kun je geen geld verkrijgen door te pinnen. Voor deze reis is het niet noodzakelijk om de lokale valuta in Botswana (de Pula) aan te schaffen. Mocht je een fooi of souvenirs in lokale valuta willen betalen, dan kun je bij de banken dollars en euro's omwisselen in cash Pula's. Ter plaatse kun je bij de lodges betalen per creditcard (Visa en Mastercard) of in cash €, doch de US$ is nog steeds het meest geaccepteerd. Indien je betaalt in €, houd er dan rekening mee dat men het wisselgeld in US$ of de plaatselijke valuta teruggeeft. 

De transfers van lodge naar lodge tijdens deze reis worden uitgevoerd door propellorvliegtuiges. 

 • rugzakje voor overdag
 • weekendtas of rugzak (zonder extern frame), bij voorkeur geen harde koffer
 • dichte schoenen
 • lichte schoenen tijdens uw verblijf bij de lodges
 • luchtige (katoenen) kleding
 • warme trui voor de frisse ochtenden (in de wintermaanden mei-september kan het ook ’s avonds al flink afkoelen)
 • zwemkleding
 • regenjack (bij voorkeur in aarden kleuren om het wild niet teveel af te schrikken)
 • goede zaklantaarn (extra batterijen)
 • veldfles
 • GELDIG paspoort
 • zonnebrandolie, hoed, zonnebril en lippencreme
 • sterk aan te raden: verrekijker, fototoestel  met telelens en voldoende geheugenkaartjes/DVD discs
 • norit, anti diarree medicijnen, vitaminen en andere EHBO spullen

Bij de verplaatsingen tussen de lodges met de vliegtuigjes gelden bijzondere bagagerestricties. Je totale bagage (incl. fotoapparatuur en handbagage) mag niet meer dan 20 kilo bedragen. Voorts moet de bagage in een zachte weekendtas zijn verpakt (maximale afmeting 35cm x 70cm). Bagage verpakt in tassen waarin een frame zit, wielen en ander onbuigzaam materiaal passen niet in het vliegtuigje. Mocht je met overtollige bagage reizen of met bagage die de aangegeven grootte overschrijdt, dan staat het de piloot vrij om je bagage te weigeren. 

Belangrijk! Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 oktober 2016 van het Botswaans ministerie 'Nationality, Immigration and Gender Affairs' in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. Laat je bij boeking goed informeren over deze belangrijke recente wijziging in het immigratiebeleid van Botswana.

Voor een verblijf in Botswana dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een geldig paspoort voor minimaal 6 maanden. Nederlanders hebben geen visum voor Botswana nodig, bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort dat voor 30 dagen geldig is. Wel moet u een ‘entrypermit’ aanvragen. Deze kunt u bij de grens verkrijgen. Deze ‘entrypermit’ is 30 dagen geldig.

Belangrijk! Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 oktober 2016 in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. Laat je bij boeking goed informeren over deze belangrijke recente wijziging in het immigratiebeleid van Botswana.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Botswana (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Botswana van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. U moet bovendien beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Ook moet u kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Botswana (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Botswana

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Botswana kent redelijk goede hygiënische omstandigheden. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Botswana binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Botswana zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Botswana komt in de maanden november t/m juni Malaria voor in het noorden van het land: Boteti, Chobe, Ngamiland, Okavango en Tutume. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in de wereld moet u ook in Botswana rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Prijsinformatie

20 januari 2018 - 31 maart 2018
1 persoon (eenpersoons safari-tent/kamer) € 2.935
2 personen (tweepersoons safari-tent/kamer) € 2.818

01 april 2018 - 30 juni 2018
1 persoon (eenpersoons safari-tent/kamer) € 4.171
2 personen (tweepersoons safari-tent/kamer) € 3.620

01 juli 2018 - 31 oktober 2018
1 persoon (eenpersoons safari-tent/kamer) € 5.318
2 personen (tweepersoons safari-tent/kamer) € 4.299

01 november 2018 - 31 december 2018
1 persoon (eenpersoons safari-tent/kamer) € 3.005
2 personen (tweepersoons safari-tent/kamer) € 3.005

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs