Terug naar Botswana

Fly-in safari langs wilderness lodges

Mu zihile? Mu lobezi hande? Met deze Silozi-woorden, de lingua franca in de Caprivistrook gewekt worden in de bush. Beleef een grenzeloos safari- avontuur aan de Chobe-rivier en de wetlands van de Okavango-delta. Vanaf de boot op de Chobe-rivier gigantische olifanten waarnemen en vervaarlijk uitziende nijlkrokodillen. Dit alles terwijl de zon de hemel in vuur en vlam zet bij zonsondergang. Vanuit prachtige wilderness lodges in de Okavango-delta ga je op stap met deskundige gidsen. Te voet, geruisloos in kleine bootjes door het labyrint aan waterwegen en met open landcruisers. Heerlijk eten bereid door de safari-chef, sundowners op de mooiste plekjes en het gehinnik van proestende nijlpaarden. Pandemonium voor natuurliiefhebbers.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 3.025
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 299010
7 dagen

Botswana - Highlight

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Deze unieke safari ‘Highlights van Botswana’ kan niet mooier beginnen dan in de Chobe Safari Lodge (of de Chobe Bush Lodge) met uitzicht op de imposante Chobe-rivier. In het uiterste noordoosten van Botswana, grenzend aan de landen Zambia en Namibië, is deze lodge omgeven door prachtige natuur met een labyrint aan rivieren. Op nog geen 5 minuten rijden ligt het Chobe Nationaal Park.

Op de eerste middag begin je relaxed met het maken van een bootcruise over de Chobe-rivier. Het wild lest de dorst aan de oevers tegen de achtergrond van een hopelijk fraaie zonsondergang. Bij het invallen van de duisternis keert de boot weer terug. Na wellicht nog even een opfrissing in de fraaie ‘safari- en river rooms’, is het ’s avonds smullen van wat de chefkok met zijn team heeft bereid.

Overnachting in

Kasane-aan de Chobe rivier - Chobe Safari Lodge

Dag 2

De wekker zal vroeg af gaan. De eerste gamedrive door het aangrenzende Chobe Nationaal Park staat gepland om 06.00 uur! De schatting van het aantal olifanten loopt uiteen van 40 oplopend tot 70 duizend! Het vogelleven is van een grote schoonheid. Niet verwonderlijk, de Chobe-rivier biedt voldoende proviand voor de Afrikaanse visarend, ijsvogels, hamerkoppen, reigers en nog vele andere soorten. In Chobe kun je o.a. de volgende dieren waarnemen: olifant, buffel, nijlpaard, giraf, red lechwe, puku, kudu, impala, sabel antilope, krokodil, leeuw, luipaard, hyena, Afrikaanse wilde hond en de jakhals. Nadat je rond 9 uur weer bent teruggekeerd bij de lodge, zal het ontbijt er beslist in gaan. Op het warmste moment van de dag, heb je heerlijk de tijd aan jezelf. Er is een prachtig ‘viewing deck’ met fraaie uitzichten op de Chobe-rivier, een heerlijk zwembad met lekkere ligstoelen of natuurlijk het comfort van jullie ’safari- en river room’ om te relaxen. In de namiddag staat een bootcruise gepland op de Chobe-rivier, een ontspannen einde van deze tweede safaridag. In de namiddag keren jullie weer terug voor het diner.

Overnachting in

Kasane - aan de Chobe rivier - Chobe Safari Lodge

Dag 3

De laatste ochtend voor het maken van een gamedrive in het Chobe National Park. Na het ontbijt vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Kasane voor de binnenlandse vlucht naar de Okavango-delta. Het belooft een enerverende vlucht van 1 uur en 20 minuten te worden met spectaculaire uitzichten! Je landt op een airstrip die dienst doet voor je verblijf in een van de Dinare Camps. Beide luxe safarikampen zijn haast identiek en zeer eco-vriendelijk opgezet. Met een gamedrive van een klein uur rijd je al gamedrivend met je gids naar je safarikamp die zich aan de zuidzijde van het Moremi Game Reservaat bevindt. Vanuit je luxe safaritent heb je direct zicht op de Gomoti rivier of de rivierbedding. In deze bedding komen geregeld kudde olifanten voor evenals moerasantilopen (Red Lechwes) en kuddes buffels.

Vanuit de Dinare Camps maak je zowel overdag als tegen het einde van de middag en begin van de avond gamedrives. De open Landcruisers worden bestuurd door de gids en voorop zit een 'tracker’ (iemand die op zoek gaat naar sporen). Omdat de kampen als laatste hun water krijgen aan het uiteinde van de Okavango-delta werkt dat als een magneet voor dieren die dagelijks afhankelijk zijn van water. In het gebied met veel mopane-bomen is het goed toeven om het wild te observeren, speciaal gedurende de regenperiode en het begin van de droge periode. Denk hierbij aan olifanten, buffels, giraffen, kudu's, impala's, tsessebe's, nijlpaarden, krokodillen, genetten en honingdassen. Ook is deze privé concessie - ter grootte van ruim 27.000 hectare - het habitat voor zeldzame hoefdieren als de Roan-, sabel- en elandantilopen. Omdat de Gomoti rivier de belangrijkste waterbron in de omgeving is, komen leeuwen, luipaarden, cheeta's en Afrikaanse wilde honden hier hun dorst lessen en hun maag vullen. Vogelaars worden blij van het drassige gebied dat waadvogels aantrekt als de Afrikaanse gaper (familie van de ooievaar), hamerkop, reiger en ibis. De roofvogels leven in het drogere bosgedeelte evenals klauwieren, drongo's, honingzuigers en de zuidelijke hoornraaf.

In de loop van de avond keer je weer terug bij het safarikamp. Geniet van een drankje aan de gezellige bar voordat de safari-chef aankondigt dat het diner klaar is. Na afloop is het genieten bij het kampvuurtje met uitzicht op de lagune onder een hemel die met veel sterren is bezaaid.

Verlenging naar de Kwando-concessie! Voordat je doorvliegt naar de Okavango-delta, kun je deze safari perfect uitbreiden met een verblijf ten noorden van de Okavango-delta, grenzend aan de moerasssen van Linyanti. De Kwando-concessie, is een privé park van 232.000 hectare pure Afrikaanse wildernis en maar 2 (!) tented camps. Een ervan is Lebala Camp. Het gebied is een 'niemandsland' en biedt een van de fraaiste wildbelevenissen die je je maar kunt voorstellen. Lebala is het Setswana woord voor 'grote, open vlakte' en dat is precies het gevoel wat je ervaart tijdens het maken van game drives. Het gebied met hier en daar wat palmbomen en eilandjes, staat bekend om zijn grote hoeveelheden kudu’s, tsessebe’s, lechwe’s, waterbokken, olifanten en Afrikaanse wilde honden

Overnachting in

Privé reservaat grenzend aan Moremi Crossing Reserve - Dinare Camps

Dag 4

Na een vroege wake-up call, zal de verse koffie en thee en een eenvoudig ontbijt weer lekker smaken. Deze ochtend heb je de keuze uit het maken van een bootrit per mokoro of wederom het maken van een gamedrive met de open Landcruisers. Na gistermiddag zul je enig idee hebben wat je te wachten staat. Tegen het eind van de ochtend vindt de welverdiende brunch weer plaats. Op het heetst van de dag, wil je natuurlijk niets liever dan even in het zwembad duiken of genieten van een sïesta. Nadat de thee met wat zoete en hartige snacks zijn geserveerd, staat er weer een gamedrive op het programma. Probeer alles wat je nog niet hebt gezien maar voor de lens te krijgen. Je staat versteld hoe de ‘tracker’ in staat is aan de hand van sporen, geur en bijvoorbeeld afgebroken takjes of boombasten waartegen een dier zich heeft geschuurd, dieren op te sporen. Na de gamedrive keer je in de avond weer terug voor de welverdiende avondmaaltijd.

Overnachting in

Privé reservaat grenzend aan Moremi Crossing Reserve - Dinare Camps

Dag 5

In de vroege ochtend vindt er weer een gamedrive in de privé concessie naast het Moremi Game Reserve. Afhankelijk van de waterstand kan er een boottocht in een mokoro gemaakt worden of een bushwalk (=walking safari). Na het ontbijt vindt de transfer plaats naar de airstrip vanaf waar je met een korte vlucht (ca. 15-20 minuten) naar de airstrip vliegt bij het naburige Ntswi-eilandje. Bij de airstrip word je verwelkomd door de gids. Al gamedrivend rijd je naar naar het kleinschalige safarikamp Gunn’s Camp. Alle tented-lodges bevinden zich onder een dak van palmbladeren en Afrikaanse ebbenhouten bomen. Hoe heerlijk is het om direct even een opfrisdouche te nemen in de ‘walk-in shower’. Je hebt direct het idee dat je weg bent van alles, wat een rust en privacy.

Na de lunch en een heerlijk relaxmoment. In de namiddag staat de gids weer voor je klaar. Gunn’s Camp ligt op het zuidelijk tipje van het permanente eiland Chief’s Island. Hiermee vormt het de ideale basis om een bushwalk te maken. Onder begeleiding van de gids beleef je de natuur tot in al je zintuigen. Spannend, leerzaam en een ervaring! Ook kun je er voor kiezen een gemotoriseerde bootrit te maken of een bootrit per mokoro. Laat je handmatig voortduwen door de ‘poler’ die je behoedzaam door de kleine kanaaltjes manoeuvreert langs papyruskragen en lelies. Vogelaars en plantenliefhebbers genieten volop. Vlak na zonsondergang keer je terug bij het safarikamp. Geniet lekker bij het kampvuurtje, voor of na de heerlijke avondmaaltijd.

Overnachting in

Okavango-delta - Gunn's Camp

Dag 6

Na een vroege wake-up call, is het heerlijk wakker worden met verse koffie en thee en een eenvoudig ontbijt. De ochtend  hebben jullie de keuze uit het maken van een boottocht per mokoro of het maken van een bushwalk op Chief’s Island. Tegen het eind van de ochtend  vindt dan de welverdiende brunch plaats. Op de hete middag , als de dieren zelf ook vaak schuil gaan in de schaduw of ondergronds gaan, is het heerlijk genieten bij het zwembad, in de grote open lounge met het lezen van fraaie ‘koffietafel-literatuur’ over wilde dieren of houd een lekkere sïesta. Nadat de thee met wat zoete en hartige snacks zijn geserveerd, hebben jullie weer een keuze uit de activiteiten. Wellicht is het een leuk idee om deze middag een ‘sunset-cruise’ te maken met de motorboot waarbij onderweg natuurlijk  een ‘sundowner’ wordt gedronken. Met een drankje in de hand is het nog meer genieten van de zonsondergang. Hierna vindt de terugreis in het schemerlicht plaats naar het kamp. Fris je lekker op in het ligbad of onder de douche en laat je verrassen door wat de chef vanavond op het menu heeft staan.

Overnachting in

Okavango-delta - Gunn's Camp

Dag 7

Voor of na het ontbijt vindt de laatste excursie plaats. De terugvlucht naar Maun zal ca. 15-20 minuten bedragen. Bij terugkomst in Maun eindigt dit reisarrangement. 

NB Programma

 • I.v.m. de restricties die onze lokale partner in Botswana bepaalt, is er bij een gewicht van meer dan 100 kilo per persoon een toeslag van toepassing. Dit heeft te maken met de beperkte zitruimte van de kleine vliegtuigjes en de maximale 'beladingsgraad'.
 • Bij de verplaatsingen tussen de lodges met de vliegtuigjes, gelden bijzondere bagagerestricties. De totale bagage (incl. fotoapparatuur en handbagage) mag niet meer dan 20 kilo bedragen; voorts moet de bagage in een zachte weekendtas zijn verpakt; bagage waarin een frame zit, wielen en ander onbuigzame materiaal passen niet in het vliegtuigje. De maximale afmeting bedraagt 35cm x 70cm

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Met deze safarireis verblijf je in Kasane in de Chobe Safari Lodge (of de Chobe Bush Lodge) en vervolgens in twee luxe kleinschalige safarikampen.

 • De Chobe Safari Lodge en de Chobe Bush Lodge liggen naast elkaar, beiden aan de Chobe-rivier en grenzend aan het Chobe Nationaal Park. Alle kamers beschikken over een en-suite badkamer met ligbad/douche, airco, minisafe, telefoon en een ventilator. In het mooie in Afrikaaanse stijl ingerichte restaurant worden de maaltijden a-la-carte en in buffetstijl geserveerd. Verder zijn er o.a. een cocktailbar en de Sedudu Sunset bar met veranda's met een prachtig zicht op de Chobe-rivier, een groot zwembad en er is internet Wifi aanwezig.
 • Gunn's Camp bestaat uit 6 'vintage' Meru safaritenten met een en-suite badkamer en een outdoor douche. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom. Gunn's Camp is bij uitstek geschikt voor het maken van waterexcursies per mokoro (=soort uitgeholde boomstam of een polyesther bootje) of per gemotoriseerde boot. Vaak zijn de bushwalks op Cheif's Island hier het hoogtepunt.
 • De beide Dinare Camps zijn uitwisselbaar en liggen vlakbij elkaar. Ze bestaan uit slechts 8 en 9 luxe safaritenten. De algemene ruimtes zijn 'airy', waar je ook bent, je ademt natuur. Wilde dieren en vogels spot je 'gewoon' vanaf je 'regisseurs-safari-stoel' op de veranda van je eigen tent of vanaf de bar. Een zwembadje zorgt overdag voor de heerlijke verkoeling.

Gunns Camp en de Dinare Camps beschikken over 1 safaritent die geschikt is voor een familie met maximaal 2 kinderen vanaf 12 jaar. Vanuit de Dinare Camps worden zowel boot- als landexcursies met 4x4 open safarivoertuigen gemaakt.

Info kindvriendelijkheid

Voor deze safari-reis bedraagt de minimale leeftijd 12 jaar.

Van 6 t/m 11 jaar mogen kinderen alleen deelnemen aan (gemotoriseerde) gamedrives en bootcruises. Het is niet toegestaan deel te nemen aan een wandelsafari of een (ongemotoriseerde) mokoro boottocht. Tevens dienen ouders met kinderen van 6 t/m 11 jaar over een privé gamedrive-voertuig  te beschikken.  Bij sommige tented-lodges verkrijg je automatisch een privé gamedrive-voertuig indien je reisgezelschap uit 5 of 6 mensen bestaat. Mocht je reisgezelschap uit minder mensen bestaan en je reist met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar, dan zijn er meerkosten van toepassing voor het privé gamedrive voertuig. 

Inbegrepen

 • transfer Kasane luchthaven - Chobe Safari Lodge
 • binnenlandse vluchten volgens programma per propellor-vliegtuig (incl. lokale luchthavenbelasting)
 • 2 overnachtingen Chobe Safari Lodge o.b.v. vol pension (excl. drankjes)
 • 2 overnachtingen Dinare Camp o.b.v. vol pension
 • 2 overnachtingen Gunn's Camp o.b.v. vol pension
 • 2 bootcruises en 2 game drives in Chobe NP
 • alle activiteiten volgens programma vanuit Gunn's Camp en Dinare Camp
 • koffie, thee, mineraalwater, sapjes, bier en wijn (alleen bij de accommodaties in de delta)
 • entrees volgens programma (excl. Chobe NP)
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • entree Chobe NP (ca. € 10 pp)
 • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)
 • drankjes lodge in Kasane en bepaalde drankjes bij verblijf in delta-accommodaties

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Kasane en een terugvlucht vanaf Maun. Vanaf Johannesburg is er een dagelijkse vlucht naar Kasane waarbij je rond 13.30 uur landt. Vanaf Maun zijn er ook dagelijks vluchten weer terug naar Johannesburg.

Ook kun je er voor kiezen om vanaf Johannesburg te vliegen op VicFalls of Livingstone om eerst de Victoria Watervallen te bezoeken. Met een optionele landtransfer word je overland van Livingstone/ VicFalls naar Kasane gereden. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

In principe kunt u deze reis gedurende het gehele jaar maken. Houdt u er echter rekening mee dat het in de maanden oktober tot en met februari erg warm kan zijn. In de periode mei tot en met juli is het zonnig met koele nachten en ochtenden. In de middag is het aangenaam warm. In de maanden november tot en met april regent het af en toe (de periode direct na een regenbui is heerlijk!) met de piek in de maanden januari en februari.

Tijdens deze reis zijn er ter plaatse kosten waarmee je rekening dient te houden, zoals de entree voor Chobe NP, alle drankjes tijdens het verblijf in de lodge in Kasane, geïmporteerde wijnen/sterke drank voor de accommodaties in de delta, souvenirs en fooien. Deze betalingen kun je ter plaatse verrichten in US$. Wij adviseren je hiervoor kleine briefjes mee te nemen ter grootte van US$ 1, 5 en 10. Op de lodges zelf kun je geen geld verkrijgen door te pinnen. Voor deze reis is het niet noodzakelijk om de lokale valuta in Botswana (de Pula) aan te schaffen. Mocht je een fooi of souvenirs in lokale valuta willen betalen, dan kun je bij de banken dollars en euro's omwisselen in cash Pula's. Ter plaatse kun je bij de lodges betalen per creditcard (Visa en Mastercard) of in cash €, doch de US$ is nog steeds het meest geaccepteerd. Indien je betaalt in €, houd er dan rekening mee dat men het wisselgeld in US$ of de plaatselijke valuta teruggeeft. 

Fooien

Mocht je tevreden zijn over de geboden diensten dan geven we je graag een paar aanbevelingen. We vermelden er nadrukkelijk bij dat het aanbevelingen zijn en geen verplichtingen. Een fooi is een extra vorm van waardering wat natuurlijk zeer wordt gewaardeerd. De volgende bedragen als fooi geven je een richlijn: 

 • gids: US$ 5 - 10 per dag (deze fooi kan direct an je gis worden overhandigd)
 • poler van de mokoro: US$ 5 per dag (deze fooi kan direct an je gis worden overhandigd)
 • algemene staf (keuken, schoonmnaak, onderhoud en bediening): US$ 5- 10 per dag (voor deze fooi is meestal een algemene 'tipping box' aanwezig)

De transfers van lodge naar lodge tijdens deze reis worden uitgevoerd door propellorvliegtuiges. 

 • rugzakje voor overdag
 • weekendtas of rugzak (zonder extern frame), bij voorkeur geen harde koffer
 • dichte schoenen
 • lichte schoenen tijdens uw verblijf bij de lodges
 • luchtige (katoenen) kleding
 • warme trui voor de frisse ochtenden (in de wintermaanden mei-september kan het ook ’s avonds al flink afkoelen)
 • zwemkleding
 • regenjack (bij voorkeur in aarden kleuren om het wild niet teveel af te schrikken)
 • goede zaklantaarn (extra batterijen)
 • veldfles
 • GELDIG paspoort
 • zonnebrandolie, hoed, zonnebril en lippencreme
 • sterk aan te raden: verrekijker, fototoestel  met telelens en voldoende geheugenkaartjes/DVD discs
 • norit, anti diarree medicijnen, vitaminen en andere EHBO spullen

Bij de verplaatsingen tussen de lodges met de vliegtuigjes gelden bijzondere bagagerestricties. Je totale bagage (incl. fotoapparatuur en handbagage) mag niet meer dan 20 kilo bedragen. Voorts moet de bagage in een zachte weekendtas zijn verpakt (maximale afmeting 35cm x 70cm). Bagage verpakt in tassen waarin een frame zit, wielen en ander onbuigzaam materiaal passen niet in het vliegtuigje. Mocht je met overtollige bagage reizen of met bagage die de aangegeven grootte overschrijdt, dan staat het de piloot vrij om je bagage te weigeren. 

In Botswana gelden strenge voorwaarden om met minderjarige kinderen te reizen. Als ouders van minderjarige kinderen (onder de 18 jaar) is het vereist om in het bezit te zijn van een door de gemeente ondertekende geboorteakte van deze kinderen. Indien je deze geboorteakte niet bij de incheck op de luchthaven van vertrek kunt overleggen, worden deze minderjarige kinderen geweigerd om aan boord te gaan. Voor meer informatie verwijzen we je naar de informatie op de SNP website onder het kopje 'Reisdocumenten Botswana' onder ‘Praktische Informatie’ en MijnSNP. 

Voor een verblijf in Botswana heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van je voorgenomen verblijfsduur. Bij aankomst in Botswana moet je beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis.

Kinderen onder de 18 jaar dienen van de autoriteiten in Botswana het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. Ook voor de landen Zuid-Afrika en Namibië (indien je hier eerst overnacht voordat je naar Botswana doorreist) is het verplicht officiële geboorteakte's van minderjarige meereizende kinderen te kunnen overleggen. De volgende regels zijn van toepassing voor het reizen met kinderen onder de 18 jaar:

 • van ieder kind moet een officieel geboortecertificaat getoond kunnen worden, d.w.z. de geboorteakte van de gemeente waar het kind is geboren.
 • van de geboorteakte dient tevens een internationaal uittreksel te zijn in de Engelse taal
 • alleenreizende ouders hebben een toestemmingsformulier nodig van de niet-meereizende andere ouder (plus kopie van een identiteitsdocument van deze niet-meereizende ouder) OF een verklaring van overlijden van de andere ouder OF een rechterlijk bevel waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
 • begeleiders (bijvoorbeeld opa en oma's) hebben een toestemmingsformulier van beide ouders nodig plus kopieën van de identiteitsdocumenten van de ouder(s) of wettelijke voogd van het kind en contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van het kind

Het toestemmingsformulier (klik hier voor downloaden, zie link onder het kopje 'Wat betekent dit?') moet ondertekend zijn door één van de volgende instanties:

 1. de gemeente die het geboortecertificaat afgeeft (neem je identiteitspapieren mee); OF
 2. een erkende notaris. 

De kosten van deze ondertekening - waarmee de handtekening wordt gelegaliseerd (zogenaamde 'commissioner of oath') - zijn verschillend per gemeente (ca. € 13). Diegene die de toestemming geeft zal ook in eigen persoon aanwezig moeten zijn bij een van de drie vermelde instanties. We raden je voorts aan een kopie van het paspoort van de ouder die toestemming geeft te laten afstempelen tegelijkertijd met het toestemmingsformulier. De praktijk heeft geleerd dat hier om gevraagd kan worden bij de grenscontrole.

Indien je je niet houdt aan bovenstaande regels, word je reeds bij de incheck-balie geweigerd op de vlucht, dan wel door de immigratie-beambtes in Botswana, Zuid-Afrika en Namibië.  

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van je originele paspoort. 

N.B. Wijziging van deze informatie is alijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Namibië (zie nuttige adressen). Wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

 
 

 

 

 

Belangrijk! Kinderen onder de 18 jaar dienen vanaf 1 oktober 2016 in het bezit te zijn van een officiële geboorteakte. Laat je bij boeking goed informeren over deze belangrijke recente wijziging in het immigratiebeleid van Botswana.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

Voor een verblijf in Botswana van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.

Wel dient u te beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten.Bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort dat voor 30 dagen geldig is. Wel moet u een ‘entrypermit’ aanvragen. Deze kunt u bij de grens verkrijgen. Deze ‘entrypermit’ is 30 dagen geldig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Botswana. Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Botswana kent redelijk goede hygiënische omstandigheden. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag een hoofddeksel of hoofddoek.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Botswana binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Botswana zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Botswana komt in de maanden november t/m juni Malaria voor in het noorden van het land: Boteti, Chobe, Ngamiland, Okavango en Tutume. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

12 juli 2020 - 31 oktober 2020
1 persoon (eenpersoons safari-tent/kamer) € 5.432
2 personen (tweepersoons safari-tent/kamer) € 4.430
4 personen (2x tweepersoons safari-tent/kamer) € 4.430

01 november 2020 - 30 november 2020
1 persoon (eenpersoons safari-tent/kamer) € 4.342
2 personen (tweepersoons safari-tent/kamer) € 3.769
4 personen (2x tweepersoons safari-tent/kamer) € 3.769

01 december 2020 - 31 december 2020
1 persoon (eenpersoons safari-tent/kamer) € 3.025
2 personen (tweepersoons safari-tent/kamer) € 3.025
4 personen (2x tweepersoons safari-tent/kamer) € 3.025

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs