Glamping, klimmen en abseilen in de Belgische Ardennen

België - Ardennen, 8 dagen Outdoor week voor actieve gezinnen

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief en avontuurlijk

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Ga op avontuur in de natuur van de Ardennen. Met het hele gezin proeven van verschillende outdoormogelijkheden: klimmen, abseilen, challenge parcours en speleologie. Onder professionele begeleiding er even helemaal uit! Vanuit een fraai gelegen natuurcamping aan de Ourthe beleef je samen met andere gezinnen een geweldige, actieve week.

Uniek aan deze reis

 • 4 activiteiten inclusief
 • Fraai gelegen natuurcamping
 • Comfortabele ingerichte tent met privé toilet
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

België - Ardennen - Outdoor week

In het kort ziet je programma voor de komende 8 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Sy, overnachting Camping Sy
 • Dag 2: klimmen en abseilen, overnachting Camping Sy
 • Dag 3: challenge parcours, overnachten onder de sterren in ons eigen bivak 
 • Dag 4: speleologie, overnachting Camping Sy
 • Dag 5: mountainbiken, overnachting Camping Sy
 • Dag 6-7: vrije dagen, overnachting Camping Sy
 • Dag 8: einde arrangement
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Jullie komen aan op de camping in Sy, aan de Ourthe. Verken de omgeving en de camping op deze eerste dag. Vanaf 16.00 uur kun je je installeren in je eigen tent. 's Avonds kunnen we met elkaar kennis maken bij een outdoor BBQ. Het is slim om vandaag op tijd naar bed te gaan, want vanaf morgen begint het activiteitenprogramma!

We wijzen er op dat het programma zoals op onze website van dag tot dag is gepresenteerd, op locatie door omstandigheden soms een andere volgorde kan hebben.

Overnachting in

Sy

Dag 2

In de ochtend kun je rustig wakker worden en de camping en de omgeving verkennen. In de middag gaan we klimmen en abseilen met de hele groep. Vanaf de camping rijden we in ca. 20 min. naar de klimgroeve van de buitensportorganisatie in Comblain-au-Pont. Bij de klimrots aangekomen zal de instructeur uitleg geven over het klimmen en het abseilen. We klimmen op echte rotsen en doen een abseil van maar liefst 23 meter!

Overnachting in

Sy

Dag 3

's Morgens kun je weer op eigen houtje wat ondernemen. In de middag is het tijd voor een spannend challenge parcours op hoogte in een oude steengroeve. Jullie maken een spannende tocht door de bossen rondom de steengroeve en overwinnen daarbij diverse touwenparcoursen, klettersteigroutes (via ferrata) tot 55 meter hoog , een spannende zip-line én natuurlijk jezelf. Na afloop is het voor de kinderen tijd om spullen te pakken voor 1 nacht, want zij gaan vanavond in een bivak overnachten onder de sterrenhemel. Natuurlijk eten ze eerst een stoere bivakmaaltijd, bereid boven het kampvuur in het bos. De ouders zijn vanavond lekker vrij en slapen als een roos in de comfortabele safaritent.

Overnachting in

Sy

Dag 4

Na een heerlijk ontbijt verkennen we - gekleed in waterdichte pakken en helmen met lampjes - de Ardennen ondergronds. Als een echte speleoloog kruipen en klauteren we door de gangenstelsels van de grot. Een enorme belevenis! Dit is geen gewone wandeling in een toeristische grot, maar een echte outdooractiviteit. Van tijd tot tijd wordt veel van jullie lenigheid gevraagd om je door smalle doorgangen te wurmen of langs steile wanden te klimmen of af te dalen. Met diverse knopentouwen en wat klim-, klauter- en kruipwerk kom je op de mooiste plekjes in de grot. 's Middags zijn jullie vrij. 

Overnachting in

Sy

Dag 5

Op geveerde mountainbikes gaan we fietsen door bos, heuvels en modder. Onze instructeur weet de mooiste routes met leuke klimmetjes en fantastische afdalingen. Het asfalt proberen we zo veel mogelijk te vermijden. Een activiteit waarbij men vaak niet schoon blijft maar dat hoort erbij. Iedereen krijgt verplicht een helm op.
Voor kinderen onder 12 jaar is mountainbiken niet mogelijk. Zij kunnen vandaag een GPS-Oriëntatietocht maken.

Overnachting in

Sy

Dag 6-7

Tijdens deze week zijn er op 2 dagen geen activiteiten gepland. Op deze vrije dagen kun je genieten van de mooie, groene omgeving. Sy is een walhalla voor mensen die houden van een actieve vakantie vanwege het grote aanbod aan buitensportactiviteiten in de nabij omgeving. Een greep uit de mogelijkheden:

 • wandel langs de Ourthe naar het kasteel van Logne 
 • rijd in 20 minuten naar Durbuy, de kleinste stad ter wereld. Het kleine centrum is zeer bezienswaardig en even daarbuiten ligt een groot adventure park
 • op 45 minuten rijden ligt de ruïne van het kasteel van Franchimont. Prima te combineren met een bezoek aan het beroemde Spa
 • de Ninglinspo (ca. 30 minuten rijden) is één van de leukste wandelingen van het land. Je loopt langs de rivier die je talloze keren moet oversteken via boomstambruggetjes of stenen. Kinderen kunnen er naar hartenlust dammen bouwen en er zijn vele leuke picknickplekken
 • op ruim een half uur rijden ligt Parc Chlorophylle bij Manhay, een recreatiebos waar je educatieve wandelingen kunt maken. Je vindt er ook een labyrint en speeltoestellen

Overnachting in

Sy

Dag 8

's Morgens is het helaas tijd om in te pakken en afscheid te nemen van elkaar. Jullie avontuurlijke midweek in de Ardennen zit erop!

Overnachting in

Sy

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Jullie verblijven op een fijne natuurcamping in de Famenne in de noordelijke Ardennen. Camping Sy is prachtig gelegen aan de rivier de Ourthe. Voor de kinderen is er een voetbalveld en speeltuin. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het restaurant met terras. In het sanitairgebouw zijn warme douches. In het op 6km gelegen dorpje Hamoir vind je diverse winkels, een supermarkt en restaurants.

De ingerichte tenten
Jullie overnachten in ruime, ingerichte 6-persoonsfamilietenten, waarbij we aanraden er met maximaal 4 personen in te slapen vanwege comfort en ruimte. Maar als je wilt is er ruimte voor maximaal 6 personen. De tent heeft een binnenruimte van 35 m2 en stahoogte in de hele tent. Het terras voor de tent beschikt over een royale luifel van 2 meter en deze tent beschikt over een eigen toilet en stromend water. Ideaal voor diegene die op zoek is naar de ultieme Glamping ervaring. De safaritent is ingericht met 2 slaapvertrekken met bedden, dekbedden/kussens, bedlinnen, een ingerichte keuken, koelkast, luxe meubilair zoals een steigerhouten loungeset, een grote tafel met banken en een privé toilet. Handdoeken kun je bij boeken of neem je zelf mee. Keukenlinnen neem je zelf mee.

Maaltijden

Op de dag van aankomst gaan we gezellig barbecueën. Daarnaast is voor de kinderen het avondeten tijdens het bivak inbegrepen plus het ontbijt de volgende ochtend. De maaltijd tijdens de bivak is simpel; er wordt gekookt op kampvuur.
In je eigen tent is een complete keukenuitrusting en een koelkastje om de overige avonden zelf maaltijden te bereiden. Of je gaat eten in het restaurant op de camping of ergens in de omgeving.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • welkomstmaaltijd
 • outdoor activiteiten volgens programma
 • begeleiding instructeurs tijdens activiteiten
 • outdoor materialen voor activiteiten volgens programma
 • bivakovernachting voor de kids incl. diner en ontbijt
 • toeristenbelasting
 • eindschoonmaak
 • 1 bedlinnenpakket p.p.
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • handdoekenpakket (bij te boeken)
 • optionele activiteiten
 • reis- en annuleringsverzekering (met bergsportdekking)

Ter plaatse te betalen

 • borg tent

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De outdoor-activiteiten zoals genoemd in het dagprogramma zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Voor het mountainbiken is de minimale leeftijd ca. 12 jaar. Jongere kids maken die dag een GPS-oriëntatietocht. De outdoor-activiteiten vinden plaats in de omgeving van Sprimont, op een klein half uur rijden van de camping. Alle activiteiten zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en worden bovendien aangepast aan het niveau van de deelnemers. Het klimmen en abseilen gebeurt op hoogte, dit is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
Verder krijg je van ons een wandel- en een fietsroute vanuit Sy in de SNP Route-app. Deze kun je op eigen houtje doen.

Over de groepssamenstelling

De outdooractiviteiten ter plekke doen jullie samen met andere SNP-gezinnen, maar daarnaast is er ook ruimte in het programma om met het eigen gezin wat te ondernemen of gewoon lekker op de camping te 'hangen'. De meeste activiteiten duren ongeveer een halve dag. Je ontmoet je medereizigers van SNP op de camping.
Afhankelijk van de grootte van de SNP groep is het ook mogelijk dat tijdens de outdoor activiteiten andere (niet-SNP) gezinnen meedoen, die elders op de camping of een andere camping in de buurt staan.

Speciale verzekering

Check bij het afsluiten van een reisverzekering voor deze reis of alle outdoor-activiteiten gedekt zijn! Kies je voor een reisverzekering via SNP bij de Europeesche, dan zijn alle activiteiten tijdens deze reis verzekerd. Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om bij de beginpunten van de tochten te komen, heb je bij deze reis een (huur)auto nodig. De afstand Utrecht – Sy is ca. 260 km. Je kunt gratis parkeren bij de camping.

We organiseren deze actieve week meerdere keren in de zomervakantie, zie de prijstabel voor actuele data.

Jullie rijden iedere dag met je eigen auto naar de activiteitenlocatie en na afloop ook weer terug.

Een speciale voorbereiding op deze reis is niet nodig. Wel raden we je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het outdoorplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt.

Alle benodigde activiteitenmaterialen worden ter plaats ter beschikking gesteld. Hieronder vallen bijvoorbeeld gordels en helmen voor het klimmen. Kinderen nemen zelf een slaapzak en matje mee voor de bivakovernachting.

Paklijst:

 • Goed schoeisel 
 • Rugzak voor bivak 
 • Regenhoes voor rugzak
 • Slaapzak en matje (alleen voor de kinderen voor bivakovernachting)
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Anti-insektenmiddel
 • EHBO eenvoudige middelen
 • EHBO sporttape
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Handdoeken (tenzij bijgeboekt)
 • Theedoeken
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Er is op deze reis geen aparte SNP reisleiding aanwezig.
De begeleiding van de outdooractiviteiten is in handen van een gecertificeerde buitensportorganisatie, waar SNP hier mee samenwerkt. Alle instructeurs zijn Nederlandssprekend en goed opgeleid om de activiteiten veilig en professioneel te laten verlopen. De reisleiding heeft affiniteit en ervaring met kids en snapt wat het reizen met gezinnen met zich meebrengt.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in België erkend. In België moet je beschikken over een WA-verzekering met Benelux-dekking. Neem in ieder geval je groene kaart mee, want je hebt deze nodig als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van onverzekerd rijden zijn groot.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Glamping, klimmen en abseilen in de Belgische Ardennen

België - Ardennen

Outdoor week voor actieve gezinnen

Actieve gezinsvakantie vanuit ingerichte tent

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten