Australie Ayers Rock

Australië - Noord en Midden, 21 dagen Van tropen naar woestijn

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en resorts met stadsverblijf in Sydney

Rijd met eigen huurauto door het Northern Territory, waar je prima in onze zomervakantie kunt rondreizen. Bewonder de prehistorische Aboriginal rotstekeningen in het befaamde Kakadu Nationaal Park en spot van dichtbij enorme krokodillen. Maak een duik in de koele ‘plunge pools’ van Litchfield NP en peddel door Katherine Gorge. Doorkruis de eindeloze woestijn naar het geïsoleerde Alice Springs en bekijk daar de nachtdieren in het Desert Park. Ga tot slot op weg naar de magische Uluru (Ayers Rock), de heilige rode rots van de Aboriginals. 

Uniek aan deze reis

 • Aboriginal rock art
 • Afkoelen in plunge pools
 • De magische rots Uluru
 • Eindeloze rode woestijn
 • Tropische natuur met krokodillen en vogels
 • Veel vrijheid met je eigen huurauto
 • Sydney als afsluiter
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Waarom Australië?

Ja, Sydneys opera is schitterend en die kangoeroes hoppen hilarisch. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar Australië af te reizen, weet Australië kenner en SNP reisleider Saskia van Laar. Lees meer... 

Dag tot dag

Australië - Noord en Midden

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar is toch vooral heet en droog. De planten- en dierenwereld is er uniek, alles wat u ziet bewegen en bloeien is onbekend en wordt goed beschermd in vele nationale parken. Het land is dunbevolkt, maar van alle gemakken voor de reiziger voorzien. Je vindt er vele fraai gelegen en unieke accommodaties en kunt er heerlijk eten, uiteraard met een prima glas Australische wijn. De Ozzies zijn vriendelijk en relaxt, kortom Australië is een ideaal vakantieland.

Top End
Het gebied rond Darwin wordt het Top End genoemd en heeft een tropisch klimaat en het leuke is dat je hier vakantie kunt vieren zonder speciale voorzorgen (malariapillen, inentingen). Het gebied bestaat grotendeels uit enorme vlakten die in het natte seizoen gedeeltelijk onderlopen, waardoor de vogels en andere dieren ruim baan hebben. Gedurende het droge seizoen stroomt het water via trage, meanderende rivieren naar zee en de dieren verzamelen zich bij de overgebleven waterholes. Inclusief in dit arrangement is een unieke bootexcursie over de Yellow Waters in Kakadu NP bij zonsopgang.
Aan de randen van de grote vlaktes bevinden zich kliffen waarover op veel plaatsen water naar beneden stort, met eronder een meertje, oftewel ‘plunge pool’. Voor de Aboriginals was dit water van levensbelang, niet alleen om te drinken, maar ook vanwege de prooidieren die er leefden. In de vele duizenden jaren dat Aboriginals in het Top End wonen hebben ze steeds rotstekeningen gemaakt, waarvan er een aantal te bezoeken zijn. Dit, en het bijzonder uitbundige dierenleven, maken het Top End een zeer bijzondere bestemming.

Red Centre
Rond Alice Springs ligt het Red Centre, met eindeloze, roodachtige halfwoestijn landschappen met schrale struikvegetatie en verrassend bloeiende woestijnplanten, aan de horizon slechts onderbroken door eenzame tafelbergen en rotspartijen onder een helderblauwe lucht. Hier zijn korte wandelingen te maken met fraaie uitzichten, eindigend bij met palmen omzoomde oases of verfrissende 'water holes'. Maar ook vanuit de auto kun je de stilte en leegheid goed beleven, door alleen maar regelmatig te stoppen, de motor uit te zetten en de omgeving op je te laten inwerken. In deze woestijn vind je ook de beroemde natuurwonderen Uluru en KataTjuta. Van alle bestemmingen in Australië is het Red Centre zonder twijfel het meest Australisch.

Sydney
Australiës grootste en bekendste stad, die wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld, zeker qua ligging. De stad is schitterend gelegen rond een natuurlijke haven, met als belangrijkste herkenningspunten de Harbour Bridge en het wereldberoemde Opera House. Behalve de haven, die u met rondvaartboten kunt verkennen, heeft Sydney veel meer te bieden. bijvoorbeeld de koloniale gebouwen in de wijk The Rocks en in Macquarie Street. Interessante musea tonen u de geschiedenis en de kunst van Australië. Naast veel water bezit Sydney ook veel groen: er zijn fraaie parken in de stad en vlakbij de haven vind je de prachtige Royal Botanical Gardens. Bezoek ook één van de beroemde stranden: Manly of Bondi Beach. 

Dag 1

Aankomst in het tropische Darwin, met 70.000 inwoners de grootste stad in het Northern Territory. Door een Japans bombardement in de Tweede Wereldoorlog en een vernietigende cycloon op kerstdag 1974 is de stad meerdere malen geheel opnieuw opgebouwd. Het is nu een moderne stad in de tropen, met een bijpassende relaxte sfeer en een bruisend uitgaansleven.

Je overnacht in een hotel middenin het centrum, maar wel met tuin en zwembad. De kust in de omgeving van Darwin bestaat veelal uit mangrovebos (zoals te zien is in het park aan de Esplanade) en is niet geschikt om te zwemmen. Daarom heeft men, in een oud havengebied op loopafstand van het centrum, een kunstmatig strand, met ligweides en golfslagbad, aangelegd. Leuk is ook om ‘s ochtends naar een lokale markt te gaan met veel vis en fruit. Als je de stad uit wilt kan je bv. een excursie maken naar de Tiwi Islands, een van de centra van Aboriginals in het Northern Territory.

Overnachting in

Darwin

Dag 2

Vandaag begint het avontuur echt, wel opletten: ze rijden links Down Under! De rit naar Litchfield NP is niet zo lang. Na 100 km sta je al in Batchelor, een ruim opgezet, groen plaatsje, dat zijn oorsprong vindt in de mijnbouw. Daar is nu niets meer van te merken. Wel staan er vreemde huizen op palen, zo gebouwd dat er optimaal frisse lucht doorheen blaast en er zo min mogelijk ongedierte, zoals slangen, binnenkomt. Batchelor ligt aan de rand van Litchfield NP, beroemd om zijn watervallen met 'plunge pools'. De dichtstbijzijnde, de Florence Falls zijn ca. 30 km van Batchelor, de Wangi Falls wat verder: 65 km. Bij elke waterval kan je een korte rondwandeling maken en daarna heerlijk zwemmen in koel, helder water. Onderweg zie je veel termietenheuvels, sommige wel 3-4 m hoog.

Overnachting in

Batchelor

Dag 3

Vanuit Batchelor rijd je richting het Mary River NP. Een verplichte stop is het fraaie Window on the Wetlands informatiecentrum. Vanaf het hooggelegen terras heb je uitzicht over honderden kilometers vlakke en onbewoonde wetlands die vol zitten met wilde dieren: krokodillen, waterbufffels, kangaroes en ontelbare watervogels. Je overnachtingsplek is een afgelegen wilderness lodge.

Overnachting in

Point Stuart, Mary River NP

Dag 4

Vanuit de 'wilderness lodge' worden wildlife safaries per 4WD of boot georganiseerd. Je kunt bijv. vroeg in de ochtend aansluiten bij een vogelexcursie, of wat later op de dag bij een boottocht over de Mary River wetlands. Je kunt ook gaan vissen op de bekende Baramundi, een enorme vis die in grote getale in de wetlands voorkomt. 's Avonds kan de vis dan op de barbecue worden klaargemaakt. Rond de lodge kun je wat korte wandelingen maken, waarbij je gegarandeerd een aantal kangaroo's en vele watervogels zult spotten. Verder is het een heerlijke relaxte plek om te wennen aan het leven in het tropische Top End, met uiteraard een zwembad, waar in de avondschemering de Flying Foxes (fruitetende vleermuizen) uitvliegen en de Wallaby's komen grazen.

Overnachting in

Point Stuart, Mary River NP

Dag 5

Als snel na het vertrek rijd je het wereldvermaarde Kakadu National Park in. De weg is vlak en omzoomd door laag, open bos, dat elk jaar na de natte tijd in brand wordt gestoken. Omdat dit al duizenden jaren zo gaat heeft het bos zich aangepast en verbrandt het niet volledig, alleen de ondergroei verdwijnt. De weg kruist de brede South Alligator River, een vergissing van een kolonist die het verschil tussen een krokodil en een alligator niet wist. Na 180 km bereik je Ubirr aan de East Alligator River. Hier treft je beroemde Aboriginal rotstekeningen aan. Verder heb je vanaf een uitzichtpunt een grandioos uitzicht op het oneindige Arnhem Land, een gebied van 300 bij 300 km dat geheel aan de 'traditional owners', de Aboriginals toebehoort en alleen met een permit door anderen te bezoeken is. Na 40 km kun je vlakbij de nederzetting Jabiru, het Bowali Visitor Centre bezoeken. Eigenlijk ook een must, alleen al vanwege het schitterende gebouw. Er is een cafetaria voor een eenvoudige lunch. Een tweede plaats met beroemde Aboriginal tekeningen is Nourlangie. Het is niet te zeggen wat mooier is: Ubirr of Nourlangie. Dus ook hier zal je heen moeten. Met 300 km te rijden en zoveel te zien, wordt het een lange dag....

Bij aankomst in Cooinda schuif je aan op het gezellige terras onder de langzaam draaiende fans. Het zwembad is nog de hele avond open voor een moonlight-swim.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 6

Bij zonsopgang maak je per boot een schitterende excursie over de nabijgelegen Yellow Waters, waar duizenden watervogels en vele uit de kluiten gewassen zoutwaterkrokodillen te zien zijn. De boottocht wordt begeleid door een Park Ranger die enthousiast vertelt en je wijst op alle bijzondere dieren en planten. Naarmate het droge seizoen vordert drogen de wetlands verder op en worden alle waterdieren teruggedrongen naar de laatste natte plekken. Hier wordt het vervolgens dringen voor de vissen en vogels, en een luilekkerland voor de krokodillen, die hun bek bij wijze van spreken maar open hoeven te doen. Na de excursie kun je rustig gaan brunchen. Het middagprogramma kan bestaan uit een rustige wandeling naar het Warradjan Aboriginal Cultural Centre.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 7

Na 230 km rijden door de hete bush bereik je Edith Falls, een heerlijke oase aan de rand van Nitmiluk NP, met een prachtige waterval waar je kunt zwemmen en een korte wandeling maken. Een uur verder bereik je Katherine, een redelijk grote plaats, waar alles te krijgen is en het meestal smoorheet is. De oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals, zijn hier voor het eerst ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Je rijdt door naar het Nitmiluk NP bij de Katherine Gorge. De Gorge is een spectaculair voorbeeld van de eroderende krachten van het water dat het Northern Territory tijdens 'the Wet' teistert. Je verblijft, na totaal 320 km rijden, vlakbij Katherine River en -Gorge. Vanaf het terras van het visitor centre, annex cafetaria, zie je in de avondschemering honderden Flying Foxes vanuit de bomen langs de rivier uitvliegen.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 8

Door het immer aanwezige water is Katherine Gorge een oase voor de dieren, zoals de voor mensen ongevaarlijke zoetwaterkrokodillen. Je kunt hier uitgebreid wandelen, maar gezien de hier heersende temperaturen lijkt een kanotocht aantrekkelijker. De kano's zijn ter plekke te huur voor een halve of hele dag (geen ervaring nodig). Als je een hele dag gaat kanoën dan komt je door de eerste 3 canyons van dit klovenstelsel, waarbij je een paar keer een stukje dient te lopen van canyon naar canyon.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 9

Vandaag begint de grote doorsteek door de woestijn naar Alice Springs van in totaal 1200 km. De meest gebruikelijke tussenstop is na 700 km rijden in Tennant Creek, een mini-nederzetting in de oneindige ruimte. Vroeg vertrekken dus, zeker omdat er nog wat leuke dingen onderweg zijn te beleven. Bij Mataranka heb je bijvoorbeeld een warme bron van 33 graden. Liever had je wat kouder water gehad, maar het is wel grappig in dit warme, stromende water te liggen, tussen de weelderige planten. Heel veel kilometers verder kan je stoppen bij Daly Waters, een bijzonder café en een van de weinige onderbrekingen van de leegte. Naarmate je verder zuidelijk komt worden de boompjes en struikjes kleiner en schaarser. Soms zie je wat magere koeien. Er is zo weinig voor ze te eten dat de boerderijen (hier ‘cattle stations’ genoemd) enorm groot moeten zijn. Er is een station langs de weg dat net zo groot is als België. De grote stalen antennes langs de weg zijn radio-repeaters, tussen zenders die de telefoon en radiosignalen doorgeven door de lege woestijn. Vroeger gebeurde dit door telegraafdraden op houten palen langs de weg. Nog een leuk weetje is dat elk jaar over deze weg een grote race van auto’s op zonne-energie is. Het zijn speciale, hele lichte autootjes met veel zonnecellen, die bijna 3000 km moeten afleggen. Een Nederlandse universiteit heeft al een paar keer gewonnen. Net vóór Tennant Creek kan je nog even afkoelen in een stuwmeer. Langs de rand is een picknickplek met, net als overal, een mooi openbaar toilet en waterkranen.

Overnachting in

Tennant Creek

Dag 10-11

En verder gaat het, met een verplichte stop bij de Devils Marbles, letterlijk knikkers van de duivel, maar eigenlijk hele mooie, grote, ronde stenen. De bodem wordt steeds roder, het land kaler en af en toe is er een roadhouse, een tankstation met een café. In de buurt van Ti Tree Roadhouse staan een paar enorme beelden van Aboriginals. Erg leuk. Je hebt het niet gemerkt, maar je bent langzaam geklommen naar 725m hoogte en kruist 30 km ten noorden van Alice Springs de Steenbokskeerkring (Tropic of Capricorn). Dit betekent dat je officieel de tropen hebt verlaten. Je zult merken dat het ’s nachts lekker afkoelt, door de hoogte en de heldere lucht.

Na circa 500 km kom je aan in Alice Springs, een overzichtelijke plaats met 25.000 inwoners in het midden van Australië. Binnen een straal van 1000 km liggen geen nederzettingen met meer dan een paar honderd inwoners. De geïsoleerde ligging geeft The Alice een speciale, prettige sfeer. Vanwege de omvang van de plaats en een aantal speciaal aangelegde fietspaden, zijn de stad en de omgeving goed per fiets te bekijken. In Alice Springs vind je vele galeries met Aboriginal kunst. Dit zijn echt mooie schilderijen, gebaseerd op eeuwenoude thema's, meestal opgebouwd uit stippen. Een goed beeld van het leven in de woestijn krijgt u in het Desert Park, een 'must'. Verder zijn er de nodige musea, bv. dat van de Royal Flying Doctors en de School of the Air, het onderwijs-systeem per radio voor kinderen op afgelegen boerderijen. Kortom: Alice Springs is een plaats waar je graag wat langer blijft. Vanuit het hotel is het compacte centrum goed te belopen.

Overnachting in

Alice Springs

Dag 12

U volgt de Namatjira Drive langs de West MacDonnell Ranges, met als hoogste punt Mt.Zeil van 1531m. Het is een landschappelijk bijzonder fraaie weg, die u geregeld kunt verlaten om iets bijzonders te gaan zien. Bijvoorbeeld de dieprode Standley Chasm, een smalle kloof door de bergrug. Of een aantal heerlijk koele 'water holes', die ontstaan zijn door water dat zich tijdens zware stortbuien door smalle kloven perst. Bijzonder zijn ook de Ochre Pits, afzettingen van kleurige klei, waar de Aboriginals hun kleurstoffen mee maakten. Vlak voordat u (na 140 km) uw outback resort bereikt is er nog de Ormiston Gorge, een fraaie kloof, waar langere wandelingen te maken zijn. Uw onderkomen voor de nacht ligt verlaten in het fraaie landschap, het is een typisch Australisch outback resort, een beetje rommelig, met een camping erbij, maar een goede sfeer en van het terras ziet u de rotsen mooi oplichten in de ondergaande zon.

Overnachting in

Glen Helen, West MacDonnell NP

Dag 13

Met een 2WD auto rijd je terug naar Alice Springs (waarbij ook het hier onder genoemde uitstapje naar Hermannsburg te maken is, maar dan van de andere kant over een asfaltweg), en gaat zuidwaarts over de Stuart Highway. Bij Erldunda rechtsaf de Lasseter Highway op en 100 km verder nogmaals rechtsaf richting Kings Canyon over oneindige wegen door de schaars begroeide woestijn. Dit klinkt saai, maar is het niet. Bovendien heb je de kans om een dromedaris tegen te komen. Na een lange dag (600 km) bereik je Kings Canyon Resort, dat (om de omgeving niet te verstoren) een flink stuk van de eigenlijke Canyon ligt. Het is een groot complex met camping, bar, winkel, tankstation, restaurants en hotelaccommodatie, een heel verschil met de vorige overnachting. Waarschijnlijk sluit je de dag af met een flesje bier op het 'sunset point', waar je de rotsen rood ziet kleuren.

Route met 4WD
Met uw 4WD auto rijd je van Glen Helen verder de woestijn in en al snel beginnen de eerste stukken onverharde weg. Een leuk uitstapje brengt u naar Gosse Bluff, een meteorietkrater van 5 km doorsnede die duidelijk boven de vlakke woestijn uitsteekt. Daarna kun je een veel langer uitstapje maken (45 km op en neer over een ruwe onverharde weg) naar de Duitse missiepost Hermannsburg uit 1877. Met goede bedoelingen probeerde men hier de Aboriginal bewoners van de streek helpen. In Hermannsburg wonen tegenwoordig alleen Aboriginals en zij runnen ook het museum, dat een mooi inkijkje geeft in de geschiedenis van de streek en het harde bestaan. Nu begint de 150 km lange Mereenie Loop Road (of Larapinta Drive) door Aboriginal land naar Kings Canyon in Watarrka NP. De weg is rood en breed, de omgeving vlak en schaars begroeid. Het is een mooie ervaring om een aantal malen te stoppen en de indringende stilte en leegte op je te laten inwerken.

Overnachting in

Kings Canyon, Watarrka NP

Dag 14

Deze dag is bedoeld voor de schitterende wandeling rond de eigenlijke Kings Canyon (6 km, 3-4 uur, 250m stijgen en dalen). Deze wandeling is zeer populair en je kunt het beste gelijk bij zonsopgang beginnen. De start is een pittige klim, maar daarna is het een aangename wandeling door schitterende rode rotsformaties rond de 300m diepe kloof. Er zijn kleine uitstapjes te maken naar uitzichtpunten en verborgen kloven met Cycads, zeer oude palm-struikjes. Je zult hier niet alleen zijn, maar het is dan ook echt een hele fraaie wandeling. In de middag kun je eventueel naar Kathleen Springs gaan (25 km) voor een korte wandeling naar een verfrissende 'water hole' bij de kloof. Maar het onderkomen leent zich ook uitstekend voor een relaxte middag met een boek bij het zwembad.

Overnachting in

Kings Canyon, Watarrka NP

Dag 15

Op weg naar Uluru (voorheen Ayers Rock), heilige plaats voor de Aboriginals en nationaal symbool van Australië. De route van 300 km door de woestijn is rustgevend. Op twee roadhouse na zul je slechts uit je overpeinzingen worden gehaald door Mount Conner en een verdwaalde dromedaris in de berm. Deze wilde dromedarissen (ze worden 'camel' genoemd) zijn nazaten van de dieren die in de beginjaren van de kolonisatie naar Australië zijn verscheept voor het transport in de woestijn. Na de komst van de trein en auto zijn ze werkeloos losgelaten. Na een verkenning van Yulara, de nederzetting die in de woestijn is gebouwd om de bezoekers van Uluru en Kata Tjuta te herbergen, rijd je naar het 'Uluru sunset viewing point' (15 km) en sluit aan bij de gezellige drukte van medekijkers naar het wonder.....

Overnachting in

Yulara, Uluru - Kata Tjuta NP

Dag 16

In het donker opstaan (ontbijt meenemen) om op tijd aan de andere kant van Uluru te zijn voor de zonsopkomst en het fraaie kleurenspel dat dat teweegbrengt. Aansluitend kun je de volledig vlakke wandeling van 10 km rondom The Rock doen, waarbij opvalt dat het helemaal geen mooie gepolijste rots is, zoals het van een afstand lijkt, maar een pokdalig geheel van kloven, gaten en grotten met af en toe een water hole en wat rotstekeningen. Ondanks de grote aantallen bezoekers is deze wandeling meestal vrij rustig. Na de wandeling is het tijd voor een brunch bij het Aboriginal Cutural Centre, een erg mooi gebouw met bezoekers informatie en kunst. Als je morgenochtend Kata Tjuta (voorheen de Olga's) gaat bezoeken, kunt je terug naar het hotel voor een siësta. Na een bezoek aan het visitor centre kunt je tegen zonsondergang een wandeling door Yulara maken om vanaf het uitkijkpunt de zon rood onder te zien gaan.

Overnachting in

Yulara, Uluru - Kata Tjuta NP

Dag 17

Als je de zonsopkomst bij KataTjuta wilt meemaken, zul je weer vroeg op moeten (50 km rijden van Yulara). De aansluitende Valley of the Winds wandeling van 7,5 km is ook weer erg de moeite waard. Je loopt tussen de verschillende enorme 'bollen' van roodbruine zandsteen, met leuke doorkijkjes en een paar korte stijgingen. Je rijdt terug naar Yulara en maakt zich klaar voor de lange reis van 450 km terug naar Alice Springs. Het eerste deel is hetzelfde als op de heenweg, daarna volgt je de Lasseter Highway en vervolgens de Stuart Highway. Tijdens deze rit zijn er weinig bezienswaardigheden, je zult het moeten hebben van de weidse leegheid. 

Indien je een 4WD hebt gehuurd en het leuk vindt om nog wat eenzame zandwegen te rijden, dan kun je kiezen voor de onverharde Ernest Giles Road en het mooie doorsteekje door de Owen Springs Reserve. Deze laatste weg volgt gedeeltelijk de rivierbedding, omzoomd door White Gums, de fotogenieke Eucalyptusbomen. Deze laatste optie kost meer tijd dan de standaard asfaltweg en valt dus niet te combineren met een uitgebreid bezoek aan Kata Tjuta in de ochtend. In dat geval beter vandaag naar Uluru en op dag 16 naar KaraTjuta.

Overnachting in

Alice Springs

Dag 18-20

Je levert de huurauto in op het vliegveld van Alice Springs en neemt een binnenlandse vlucht naar Sydney, de grootste en bekendste stad van Australië die wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld (zeker qua ligging). In Sydney heb je geen auto nodig en neemt de trein van het vliegveld naar het centrum.

De stad is schitterend gelegen rond een natuurlijke haven, met als belangrijkste herkenningspunten de Harbour Bridge en het wereldberoemde Opera House.Behalve de schitterende haven, die je met rondvaartboten kunt verkennen. Sydney heeft veel meer te bieden, bijvoorbeeld de koloniale gebouwen in de wijk The Rocks en in Macquarie Street. Interessante musea tonen je de geschiedenis en de kunst van Australië. Naast veel water bezit Sydney ook veel groen: er zijn fraaie parken in de stad en vlakbij de haven vind je de prachtige Royal Botanical Gardens. Bezoek ook één van de beroemde stranden: Manly of Bondi Beach.

Als je echt de natuur in wilt, kan je in 2 uur naar de Blue Mountains treinen, om daar de spectaculaire kloven en kliffen te gaan bekijken.

Overnachting in

Sydney

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Sydney Classic Bike tour

Met een gids vertrek je om 10.30 uur vanuit The Rocks voor een 4 uur durende fietstocht langs alle iconische highlights van Sydney, maar ook langs leuke plekken waar je anders niet zou zijn gekomen. Fiets + uitrusting is uiteraard inbegrepen.

Blue Mountains Bushwalk

Om 9 uur in de ochtend begin je aan een 4.5-5 uur durende gegidste wandeling door de Grand canyon van de Blue Mountains. Je daalt af in de 800m diepe kloof, waar je een vochtig eco-systeem aantreft in het regenwoud. Hoge zandsteen kliffen torenen boven je uit terwijl je over rotsen op de bodem van de canyon klautert. Je volgt een 6 km lange wilderness trail, met steile en stenige stukken, waarvoor je een redelijk geoefend bergwandelaar moet zijn. Onderweg wordt er een heerlijke picknick lunch geserveerd. Je hebt goede wandelschoenen, een dagrugzak en warme en waterdichte kleding nodig.

Dag 21

Helaas komt aan dit geweldige avontuur een einde. 
Maatwerk is altijd mogelijk. Je kan Sydney bv laten vervallen en/of verder gaan met Northern Queensland (reiscode 279530).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een mix van bijzondere accommodaties. Dit varieert van exotische lodges met palmbomen, outback resorts, kleine bungalows, een kleurrijk onderkomen in een toeristische nederzetting bij Uluru tot een comfortabel stadshotel in Sydney. Alle verblijfplaatsen zijn rustig gelegen en hebben een zwembad (behalve in Sydney). De kamers/cabins/bungalows zijn altijd voorzien van privé-badkamer, airconditioning en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken).
NB. In Tennant Creek zijn alleen een paar eenvoudige motels, deze overnachting valt buiten de beschrijving hierboven

Op een aantal plaatsen kan je eventueel een upgrade reserveren:
In het Mary River NP boeken we een kamer in een typisch Australische, wat minder verfijnde, outback lodge. Vlak in de buurt is een wat luxere 'boutique' wilderness lodge, waar (uiteraard tegen hogere prijs) alle maaltijden en een wildlife cruise zijn inbegrepen. Wanneer je liever hier overnacht kun je dat bij boeking aangeven. 
In Yulara hebben we gekozen voor een eenvoudig hotel met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het is mogelijk hier een comfortabeler hotel te boeken, indien gewenst.
In Sydney kunnen we op aanvraag een heritage hotel in de sfeervolle wijk The Rocks, vlakbij de haven en het Opera House, reserveren.

 

Over de maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen. Het ontbijt is niet inbegrepen omdat je vanwege de warmte overdag en de mooie zonsopgang, vaak ’s ochtends heel vroeg op pad wilt gaan. Bijna altijd kun je op je kamer een eenvoudig ontbijt bereiden. Wil je wat later uitgebreid ontbijten, dan kan dit meestal in het restaurant van de overnachtingsplaats of dicht in de buurt. In Sydney kun je gemakkelijk ontbijten in een café. 

Afhankelijk van de planning van de dag, neem je een lunchpakket mee voor onderweg of lunch je onderweg in een eethuisje, tankstation of andere horeca. Voor het avondeten kun je goed terecht in of nabij de accommodatie. Op de meeste (afgelegen) plekken is de keuze beperkt maar in plaatsjes en steden kun je uiteraard op zoek gaan naar leuke eethuisjes. Over het algemeen kun je in Australië heerlijk eten. 

NB. In Darwin, Alice Springs, Yulara en in Sydney is een uitgebreid winkelaanbod. Daarbuiten zal je het moeten doen met het beperkte assortiment van tankstations voor eventuele ontbijt- of lunchinkopen.

Info kindvriendelijkheid

Kinderen zullen genieten van de vele plunge pools, andere zwemmogelijkheden en natuurlijk ook van de boottocht met de vele krokodillen. De woestijn is spectaculair en er is veel te zien voor kinderen, zoals bijzondere dieren (dromedarissen).

Inbegrepen

 • 20 overnachtingen
 • huurauto van dag 2 t/m dag 18 (zoals elders beschreven)
 • excursie per boot over Yellow Waters
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
 • SNP informatiepakket met overzichtskaart Australië

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • binnenlandse vlucht naar Sydney
 • alle maaltijden
 • brandstof
 • airport transfers Darwin en Sydney 
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven
   

Ter plaatse te betalen

 • one-way kosten autohuur (max. ca. 750 AUD)

Huur auto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico), van dag 2 in Darwin tot vertrek van het vliegveld van Alice Springs. In Sydney is er geen huurauto voorzien. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen. Voor 1 of 2 personen: DC Hyundai Accent of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Voor 3 of 4 personen: HC Toyota Camry of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Indien je een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In de reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens je reis. Tijdens de rondreis heb je echter de volledige vrijheid om dit zelf te bepalen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kun je je vooraf oriënteren: Northern Territory Government information and services. Je kunt tijdens dit arrangement een aantal (kortere) wandelingen maken, bijvoorbeeld in Nitmiluk NP en Litchfield NP.
Het Red Centre met zijn mooie rotsformaties en enorme uitzichten leent zich heel goed voor mooie wandelingen in alle mogelijke lengtes. Bij zonsopgang en -ondergang is het licht het mooist en de temperatuur aangenaam om te wandelen. In de praktijk blijkt het koele water vaak meer te trekken dan de hete wandelpaden. Met een duikbril zijn er visjes en andere waterleven te spotten en met een 'floating device' (luchtbed of binnenband) kun je langer op het soms koude water blijven. Als je gaat wandelen, zorg dan voor goede uitrusting: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcrème etc.
Je krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven. Daarnaast kan je ook met allerlei excursies meegaan, bv. kameelrijden in de woestijn, krokodillen kijken in Kakadu, met aboriginals op stap of een rit in een grote jeep. Ter plekke is dit allemaal makkelijk te regelen.

Extra dagen

Je kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken. Afhankelijk van de vluchttijden kun je in Darwin gerust een dag extra bijboeken, om de jetlag te boven te komen en/of de stad en omgeving beter te leren kennen. Vanuit Darwin kun je bv. een excursie maken naar de Tiwi Islands, een van de centra van Aboriginals in het Northern Territory. Aangeraden wordt verder een langer verblijf in Cooinda, een mooie plek in Kakadu NP. Vanuit hier kun je een aantal excursies maken, bv. per 4WD naar de JimJim Falls of naar Arnhem Land, met uitleg over Aboriginal cultuur. Ook is er veel te zien en te doen in Alice Springs. In dit arrangement kun je na Glen Helen een extra nacht Alice Springs inplannen, zodat je tijd hebt Hermannsburg te bezoeken en de dag erna een minder lange rit naar Kings Canyon heeft. Glen Helen in West MacDonnell NP leent zich ook uitstekend voor een extra nacht. Je kunt er schitterende wandelingen maken, bv. in Ormiston Gorge, met na afloop een duik in een waterhole. Een extra dag in Yulara is ook een aanrader. Het is weliswaar een nederzetting speciaal gebouwd voor bezoekers van Uluru en KataTjuta, maar het is wel een bijzondere plek: mooi gebouwd en goed verzorgd.

Extra's

Excursies

Sydney Classic Bike tour (vanaf € 75,- per persoon)

Met een gids vertrek je om 10.30 uur vanuit The Rocks voor een 4 uur durende fietstocht langs alle iconische highlights van Sydney, maar ook langs leuke plekken waar je anders niet zou zijn gekomen. Fiets + uitrusting is uiteraard inbegrepen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Darwin. Het eindpunt is Sydney, waarvoor een binnenlandse vlucht vanaf Alice Springs nodig is.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven, e-mail: verrereizen@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Indien je van Europa naar Australië reist, maak je meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen kom je hier 's ochtends aan, en vertrekt je vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag. Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:

 • Ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet je door de douane om bij een hotel te komen).
 • Voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
 • Een (soms gratis) bustour door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
 • De stad zelfstandig bezoeken. Je verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet je paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heb je nooit de beschikking over je bagage. In het Transit Hotel of -Lounge tref je handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zal je bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

Je kan dit arrangement starten van 1 mei t/m 31 oktober. Het noorden van Australië kent een tropisch klimaat met het gehele jaar door hoge temperaturen. Er is een duidelijk regenseizoen van november tot en met april (the Wet) en een droog seizoen van mei tot en met oktober (the Dry). In the Wet kun je beter niet naar noord Australië afreizen: het is heet en vochtig, rivieren treden buiten hun oevers en wegen kunnen lange tijd afgesloten zijn.
In de woestijn rond Alice Springs is het altijd warm, zonnig en droog, tenzij er toevallig een van bui valt. Van april t/m oktober zijn de temperaturen het aangenaamst. Het kan dan 's nachts zelfs licht vriezen en in de ochtenduren is het heerlijk fris.
In Sydney is het in deze periode winter, qua temperaturen te vergelijken met bv. Granada in Europa, dus heerlijk voor een stadsbezoek.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Australië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

U kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Dat betekent dat je een groot deel van de vakantie geen bereik hebt, niet onderweg en vaak ook niet bij de afgelegen overnachtingsplaatsen. Wel vind je overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

Tijdens deze vakantie rij je ongeveer 3500 km. De wegen in het Northern Territory zijn in perfecte staat en er is bijna geen verkeer. Het beschreven programma gaat geheel over geasfalteerde wegen, op enkele kleine stukjes na. In Australië rijdt men links.

Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum en haalt op dag 2 de auto bij het stadskantoor van de verhuurder op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad. 

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat je de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zal je soms afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem je favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de ‘voor Europeanen’ ongewoon rustige wegen. 

Nadat je van het noorden van Australië hebt genoten, lever je de huurauto in op het vliegveld van Alice Springs en neem je een binnenlandse vlucht van Alice Springs naar Sydney. Hier heb je geen huurauto nodig.

NB. De lange rit door de woestijn van Nitmiluk, via Tennant Creek, naar Alice Springs, kan je eventueel vervangen door een treinrit of een binnenlandse vlucht van Darwin naar Alice Springs.
Je maakt dan het Top End rondje in iets andere volgorde en eindigt in Darwin. 

4WD auto
Je kan deze reis prima maken in een 2WD auto. Nadeel is dat je in het Red Centre veel wegen 'dubbel' rijdt. Je kan ook een 'rondje' door het Red Centre rijden, maar dit houdt in dat er een stuk van ca. 175 km onverharde weg in de route zit. Hiervoor is een vierwiel aangedreven (4WD) auto noodzakelijk. Als u een 4WD gehuurd heeft heeft kunt u daarnaast ook een aantal leuke afstekertjes maken en wat meer plekken bezoeken dan met een 2WD auto mogelijk is. Het rijden op de onverharde wegen is probleemloos en er komt regelmatig een auto langs, zodat u in geval van pech geholpen kunt worden. Voor een bezoek aan het Red Centre biedt een 4WD iets extra's. Helaas is de huurprijs van een 4WD veel hoger dan die van een 2WD auto. Dit omdat de aanschafkosten hoger zijn, de verzekering duurder is en deze auto's eerder schade oplopen en minder lang meegaan.
Als u er voor kiest om dit arrangement met een 4WD uit te voeren, dan rijdt u niet 600 km, maar 225 km om van Glen Helen naar Kings Canyon te komen. De rest van de dagen is er weinig of geen verschil. Bij boeking kunt u een offerte laten maken voor het huren van een 4WD auto vanaf Alice Springs, hier ruil je dus van auto. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Navigatie
In Australië en Nieuw-Zeeland is het gebruik van Google Maps erg duur vanwege het mobiele datagebruik. We adviseren om thuis de navigatie-app OSMand te installeren. Hiermee kan je gratis de Open Street Map kaarten van de gebieden die je bezoekt downloaden. OSM kaarten zijn wereldwijd beschikbaar en, zeker in de bebouwde gebieden, heel nauwkeurig en ideaal om je weg te vinden tijdens je vakantie. 

Paspoort
Voor een verblijf in Australië hebt u een geldig paspoort (geen identiteitskaart) en een elektronisch visum (ETA) nodig. Indien u de reis combineert met een bezoek aan andere landen houdt u er dan rekening mee dat u mogelijkerwijs voor die landen ook een visum nodig heeft. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Australië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Australië hebt u een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet u vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en uw paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum hebt u geen toegang tot het land. Voor kinderen die in uw paspoort vermeld staan, dient u een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van uw eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Hebt u geen geldig vaccinatiebewijs, dan wordt u in quarantaine geplaatst.
Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dient u natuurlijk goed op uw persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als u met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor uw auto springen.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat u aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat u aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als u de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loopt u weinig risico.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ormiston_gorge_west_macdonnel_np.jpg

Australië - Noord en Midden

Van tropen naar woestijn

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en resorts met stadsverblijf in Sydney

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten