Australie Ayers Rock

Australië - Noord en Midden, 22 dagen Van tropen naar woestijn

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en resorts met stadsverblijf in Sydney

Rijd met eigen huurauto door het Northern Territory, waar je prima in onze zomervakantie kunt rondreizen. Bewonder de prehistorische Aboriginal rotstekeningen in het befaamde Kakadu Nationaal Park en spot van dichtbij enorme krokodillen. Maak een duik in de koele ‘plunge pools’ van Litchfield NP en peddel door Katherine Gorge. Doorkruis de eindeloze woestijn naar het geïsoleerde Alice Springs en bekijk daar de nachtdieren in het Desert Park. Ga tot slot op weg naar de magische Uluru (Ayers Rock), de heilige rode rots van de Aboriginals. Eindig je reis in het bruisende Sydney.

Uniek aan deze reis

  • Aboriginal rock art
  • Afkoelen in plunge pools
  • De magische rots Uluru
  • Eindeloze rode woestijn
  • Tropische natuur met krokodillen en vogels
  • Veel vrijheid met je eigen huurauto
  • Sydney als afsluiter
  • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Waarom Australië?

Ja, Sydneys opera is schitterend en die kangoeroes hoppen hilarisch. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar Australië af te reizen, weet Australië kenner en SNP reisleider Saskia van Laar. Lees meer... 

Dag tot dag

Australië - Noord en Midden

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar is toch vooral heet en droog. In deze 21-daagse reis maak je een echte roadtrip langs de hoogtepunten van het noorden en midden van het land en miljoenenstad Sydney.

Top End
Je start je reis in het ‘Top End’, het gebied rond Darwin.
Het gebied heeft een tropisch klimaat en bestaat grotendeels uit enorme vlakten die in het natte seizoen (november – april) binnen enkele dagen onder kunnen lopen. Aan de randen van de grote vlaktes bevinden zich kliffen, waarover op veel plaatsen water naar beneden stort. Onderaan vind je vele meertjes, oftewel ‘plunge pools’, die een heerlijke plek zijn voor een verfrissende duik tijdens een van je wandelingen. Voor de Aboriginals was dit water van levensbelang, niet alleen om te drinken, maar ook vanwege de prooidieren die er leefden. In de vele duizenden jaren dat Aboriginals in het Top End wonen, hebben ze steeds rotstekeningen gemaakt, waarvan er een aantal te bezoeken is. Je ontdekt de mooiste plekken van het noorden van Australië, waaronder Litchfield National Park, het wereldberoemde Kakadu National Park, de imposante Katherine Gorge en Nitmiluk National Park.

Red Centre
Je doorkruist het uitgestrekte lege binnenland op je weg naar Alice Springs is een levendige stad, midden in het Red Centre van Australië. Zodra je deze stad verlaat, rij je door eindeloze halfwoestijnen. De wegen zijn leeg. Het zicht is oneindig ver; de horizon wordt slechts onderbroken door eenzame tafelbergen en rotspartijen. Om je heen zie je schrale struikvegetatie en verrassend bloeiende woestijnplanten. Het uitgestrekte landschap verandert langzaam. De woestijn is niet alleen maar dor en droog. Je vindt in deze woestijn beroemde plekken als Kings Canyon, Uluru en KataTjuta. Je kunt mooie wandelingen maken met fraaie uitzichten, eindigend bij met palmen omzoomde oases of verfrissende 'water holes'. Behalve natuurwonderen, zijn dit ook heerlijke plaatsen om tot rust te komen. Een reis door het Red Centre is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Sydney
Je reis eindigt in Australië’s grootste en bekendste stad, die wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld, zeker qua ligging. De stad is schitterend gelegen rond een natuurlijke haven, met als belangrijkste herkenningspunten de Harbour Bridge en het wereldberoemde Opera House. Behalve de haven, die je met rondvaartboten kunt verkennen, heeft Sydney veel meer te bieden. bijvoorbeeld de koloniale gebouwen in de wijk The Rocks en in Macquarie Street. Interessante musea tonen je de geschiedenis en de kunst van Australië. Naast veel water bezit Sydney ook veel groen: er zijn fraaie parken in de stad en vlakbij de haven vind je de prachtige Royal Botanical Gardens. Bezoek ook één van de beroemde stranden: Manly of Bondi Beach. 

Dag 1-2

Je arriveert in het gezellige Darwin. Deze tropische stad is met haar 70.000 inwoners de grootste stad in het Northern Territory. Door een Japans bombardement in de Tweede Wereldoorlog en een vernietigende cycloon op kerstdag 1974 is de stad meerdere malen geheel opnieuw opgebouwd. Het is nu een moderne stad in de tropen, met een bijpassende relaxte sfeer en een bruisend uitgaansleven.

De kust in de omgeving van Darwin bestaat veelal uit mangrovebos (zoals te zien is in het park aan de Esplanade) en is niet geschikt om te zwemmen. Daarom heeft men, in een oud havengebied op loopafstand van het centrum, een kunstmatig strand, met ligweides en golfslagbad, aangelegd. Leuk is ook om ‘s ochtends naar een lokale markt te gaan met veel vis en fruit, de botanische tuinen te bekijken of een van de galerieën of musea te bezoeken. Een echte aanrader is om samen met vele Australiërs te genieten van een prachtige zonsondergang op Mindil beach en een bezoek te brengen aan de naastgelegen avondmarkt vol met foodtrucks, artiesten en souvenirs. Als je de stad uit wilt kan je bv. een excursie maken naar de Tiwi Islands, een van de centra van Aboriginals in het Northern Territory.

Je overnacht in een hotel middenin het centrum, maar wel met tuin en zwembad.

Overnachting in

Darwin

Dag 3

Vandaag begint het avontuur echt, wel opletten: ze rijden links Down Under! De rit naar Litchfield National Park is niet zo lang. Na 100 km sta je al in Batchelor, een ruim opgezet, groen plaatsje, dat zijn oorsprong vindt in de mijnbouw. Daar is nu niets meer van te merken. Wel staan er vreemde huizen op palen, zo gebouwd dat er optimaal frisse lucht doorheen blaast en er zo min mogelijk ongedierte, zoals slangen, binnenkomt.

Batchelor ligt aan de rand van Litchfield NP, beroemd om zijn watervallen met 'plunge pools'. De dichtstbijzijnde, de Florence Falls vind je ca. 30 km van Batchelor, de Wangi Falls wat verder: 65 km. Bij elke waterval kan je een korte rondwandeling maken en daarna heerlijk zwemmen in koel, helder water.

Stop onderweg ook vooral bij de gigantische termietenheuvels. Deze bijzondere bouwwerken zijn soms wel 3-4 meter hoog. Bijzonder is dat ze op een dusdanige wijze zijn gebouwd, dat ze een ideale positie hebben ten opzichte van de zon, en er binnenin een zo optimaal mogelijk klimaat heerst voor haar bewoners.

Overnachting in

Batchelor

Dag 4

Je rijdt vandaag 200 km naar Mary River NP. Onderweg zie je verscheidene plantages met tropisch fruit langs de weg liggen en kruis je diverse rustige laaglandrivieren. Een leuke stop is het fraaie Window on the Wetlands informatiecentrum. Vanaf het hooggelegen terras heb je uitzicht over honderden kilometers vlakke en onbewoonde wetlands die krokodillen, waterbuffels, kangoeroes en ontelbare watervogels huisvesten. Je overnacht in een afgelegen wilderness lodge.

Overnachting in

Point Stuart, Mary River NP

Dag 5

Vanuit de lodge worden wildlife safari's per 4WD of boot georganiseerd. Je kunt kiezen uit heel verschillende uitstapjes. Sluit bijvoorbeeld vroeg in de ochtend aan bij een vogelexcursie of maak later op de dag een boottocht over de Mary River wetlands (40 km verderop). Je kunt ook kiezen voor een typisch Australisch uitje; vissen op de bekende Baramundi. Dit is een enorme vis die in grote getale in de wetlands voorkomt. 's Avonds wordt de gevangen vis op de barbecue klaargemaakt. Een heerlijke maaltijd! Rond de lodge kan je korte wandelingen maken, waarbij je gegarandeerd een aantal kangoeroes en vele watervogels zal spotten. Verder is het een heerlijke relaxte plek om te wennen aan het leven in het tropische noorden. Neem een duik in het zwembad en geniet in de avondschemering van de grazende wallaby's en het wonderbaarlijke schouwspel van de uitvliegende Flying Foxes (fruitetende vleermuizen).

Overnachting in

Point Stuart, Mary River NP

Dag 6

We raden je aan vanochtend vroeg te vertrekken; het wordt een lange reisdag met veel dingen te doen onderweg. De weg is vlak en omzoomd door laag, open bos, dat elk jaar na de natte tijd in brand wordt gestoken. Dit doet men bewust om te voorkomen dat de inslag van de bliksem onbeheersbare natuurbranden veroorzaakt. Omdat dit al duizenden jaren zo gaat, heeft het bos zich aangepast en verbrandt het niet volledig. Alleen de ondergroei verdwijnt. De weg kruist de brede South Alligator River. Een naam die eigenlijk helemaal niet goed past bij deze rivier, want je vindt er geen alligators maar krokodillen. De kolonist die deze rivier ooit zijn naam gaf, kende het verschil niet... Maak een korte stop en wie weet zie je er een!

Je rijdt al snel het Kakadu National Park binnen. Het is beroemd vanwege haar spectaculaire ecosysteem, gevoed door de grote contrasten tussen het natte en droge seizoen. Het landschap verandert continu en dit levert een geweldig leefgebied op voor allerlei vogels en andere dieren. Daarbij komt dat het een unieke plek is die, evenals het nabijgelegen Arnhemland, al eeuwenlang wordt bewoond door Aboriginals. De plek zit vol historie en dat is ook duidelijk te merken aan de gigantische hoeveelheid rotstekeningen die te vinden zijn in dit gebied. Sommigen zijn zelfs al 25.000 jaar oud. Het voelt haast als een privilege dat je een aantal daarvan mag aanschouwen.

Na 180 kilometer bereik je Ubirr aan de East Alligator River. Dit is een van de plekken waar je de beroemde rotstekeningen kunt bekijken. Het zijn er veel, dus neem er je tijd voor. Rij daarna door naar de Nardab Lookout. De klim omhoog brengt je naar een grandioos uitzicht op het oneindige Arnhem Land. Dit gebied van 300 bij 300 kilometer behoort geheel aan de 'traditional owners', de Aboriginals, toe en is alleen met een permit door anderen te bezoeken. In en bij Ubirr is veel te doen. Je kunt er meerdere wandelingen maken en daarnaast ook culturele tours volgen waarin je meer leert van de oorspronkelijke bewoners over hoe zij toen en nu in dit prachtige gebied leefden.

Na je bezoek aan Ubirr rij je terug in de richting van Jabiru, waar je desgewenst het Bowali Visitor Centre kunt bezoeken. Neem iets verderop de afslag naar Nourlangie. Ook hier kun je een wandeling maken langs prachtige rotstekeningen. Het is niet te zeggen wat mooier is: Ubirr of Nourlangie. Dus ook deze is een bezoek waard.

Bij aankomst in Cooinda schuif je aan op het gezellige terras onder de langzaam draaiende fans. Het zwembad is nog de hele avond open voor een heerlijk verkoelende moonlight-swim. Ook vanuit Cooinda kun je vele uitstapjes maken naar prachtige plekken in de omgeving,

Wil je meer tijd om Kakadu te ontdekken? Overweeg dan een extra nacht in Jabiru of Cooinda.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 7

Bij zonsopgang maak je per boot een schitterende excursie over de nabijgelegen Yellow Waters, waar duizenden watervogels en vele uit de kluiten gewassen zoutwaterkrokodillen te zien zijn. De boottocht wordt begeleid door een Park Ranger die enthousiast vertelt en je wijst op alle bijzondere dieren en planten waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet wist. Naarmate het droge seizoen vordert, drogen de wetlands verder op en worden alle waterdieren teruggedrongen naar de laatste natte plekken. Hier wordt het vervolgens dringen voor de vissen en vogels, en een luilekkerland voor de krokodillen, die hun bek bij wijze van spreken maar open hoeven te doen voor een smakelijk hapje. Na de excursie heb je tijd voor een brunch en een rustige wandeling naar het Warradjan Aboriginal Cultural Centre.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 8

Na 230 kilometer rijden bereik je Edith Falls, een heerlijke oase aan de rand van Nitmiluk NP. Direct bij de parkeerplaats kan je al zwemmen, maar we raden je aan om bijv. de wandeling naar de ‘upper pool’ (2,6 km, 1,5 uur) te maken. Je wandelt langs prachtige uitkijkpunten met als beloning een natuurlijk ‘zwembad’ met een geweldig uitzicht.

Na een uur verder rijden bereik je Katherine, een redelijk grote plaats, waar oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals, voor het eerst ruim vertegenwoordigd zijn in het straatbeeld. Het is een goede plek voor inkopen, maar verder is het niet veel bijzonders.

Je vervolgt je weg naar het Nitmiluk NP bij de Katherine Gorge. De Gorge is een spectaculair voorbeeld van de eroderende krachten van het water dat het Northern Territory tijdens 'the Wet' teistert. Je verblijft, na in totaal 320 km rijden, vlakbij Katherine River en -Gorge. Vanaf het terras van het visitor centre, annex cafetaria, zie je in de avondschemering honderden Flying Foxes vanuit de bomen langs de rivier uitvliegen.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 9

Vandaag kan je zelf bepalen hoe je het Nitmiluk National Park wilt ontdekken. Het park kent vele wandelpaden, variërend van korte routes tot lange afstanden. Houd er wel rekening mee dat het hier erg warm kan zijn, dus kies je wandeling en het moment op de dag goed uit. Een aanrader is de uitdagende “Butterfly Gorge”-wandeling (12 km). Deze schaduwrijke wandeling voert door een gevarieerd landschap naar een tweede gorge en een heerlijke zwemplek.

Ook is het een fijne plek om te gaan kanoën door Katherine Gorge. Door het altijd aanwezige water is het een oase voor dieren, zoals voor de, voor mens ongevaarlijke, zoetwaterkrokodillen. De kano's zijn ter plekke te huur voor een hele of halve dag. Je hebt hier geen ervaring voor nodig. Als je een hele dag gaat kanoën dan kom je door de eerste 3 canyons van dit klovenstelsel, waarbij je een paar keer een stukje van canyon naar canyon moet lopen.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 10

Vandaag begint de grote doorsteek door de woestijn naar Alice Springs van in totaal 1200 km. We raden je aan vroeg te vertrekken, want vandaag rij je de eerste 700 km van dit traject en onderweg zijn er nog wat leuke dingen te beleven.

Bij Mataranka vind je midden in het bossen een warme bron van 33 graden. Dit klinkt een beetje raar, maar het is echt heerlijk om je langzaam met de stroom mee te laten voeren door het zeer heldere water naar de diverse natuurlijke zwembaden. Om je heen zie je niets anders dan weelderige planten en bomen. Een heel bijzondere ervaring. Heel veel kilometers verder kan je stoppen bij Daly Waters, een bijzonder café en een van de weinige onderbrekingen van de leegte.

Naarmate je verder zuidelijk komt worden de boompjes en struikjes kleiner en schaarser. Soms zie je wat magere koeien. Er is zo weinig voor ze te eten dat de boerderijen (hier ‘cattle stations’ genoemd) enorm groot moeten zijn. Er is een station langs de weg dat net zo groot is als België. De grote stalen antennes langs de weg zijn radio-repeaters, tussen zenders die de telefoon en radiosignalen doorgeven door de lege woestijn. Vroeger gebeurde dit door telegraafdraden op houten palen langs de weg.

Nog een leuk weetje is dat elk jaar over deze weg een grote race van auto’s op zonne-energie is. Het zijn speciale, hele lichte autootjes met veel zonnecellen, die bijna 3000 km moeten afleggen. Een Nederlandse universiteit heeft al een paar keer gewonnen. Net vóór Tennant Creek kan je nog even afkoelen in een stuwmeer. Langs de rand is een picknickplek met, net als overal, een mooi openbaar toilet en waterkranen.

Je overnacht in het plaatsje Tennant Creek, een mini-nederzetting in de oneindige ruimte..

Overnachting in

Tennant Creek

Dag 11-12

En verder gaat het, met een leuke stop bij de Devils Marbles, letterlijk knikkers van de duivel, maar eigenlijk hele mooie, grote, ronde stenen. De bodem wordt steeds roder, het land kaler en af en toe is er een roadhouse, een tankstation met een café. In de buurt van Ti Tree Roadhouse staan een paar enorme beelden van Aboriginals. Erg leuk. Je hebt het niet gemerkt, maar je bent langzaam geklommen naar 725m hoogte en kruist 30 km ten noorden van Alice Springs de Steenbokskeerkring (Tropic of Capricorn). Dit betekent dat je officieel de tropen hebt verlaten. Je zult merken dat het ’s nachts lekker afkoelt, door de hoogte en de heldere lucht.

Na circa 500 km kom je aan in Alice Springs, een overzichtelijke plaats met 25.000 inwoners in het midden van Australië. Binnen een straal van 1000 km liggen geen nederzettingen met meer dan een paar honderd inwoners. Je verblijft hier 2 nachten.

De geïsoleerde ligging geeft The Alice een speciale, prettige sfeer. Vanwege de omvang van de plaats en een aantal speciaal aangelegde fietspaden, zijn de stad en de omgeving goed per fiets te bekijken. In Alice Springs vind je vele galeries met Aboriginal kunst. Dit zijn echt mooie schilderijen, gebaseerd op eeuwenoude thema's, meestal opgebouwd uit stippen. Een goed beeld van het leven in de woestijn krijg je in het Desert Park, een 'must'. Verder zijn er de nodige musea, bv. dat van de Royal Flying Doctors en de School of the Air, het onderwijssysteem per radio voor kinderen op afgelegen boerderijen. Kortom: Alice Springs is een plaats waar je graag wat langer blijft. Vanuit het hotel is het compacte centrum goed te belopen.

Overnachting in

Alice Springs

Dag 13

Je volgt de Namatjira Drive langs de West MacDonnell Ranges, met als hoogste punt Mt.Zeil van 1531m. Het is een landschappelijk bijzonder fraaie weg, die je geregeld kunt verlaten om iets bijzonders te zien. Bijvoorbeeld de dieprode Standley Chasm, een smalle kloof door de bergrug. Of een aantal heerlijk koele 'water holes', die ontstaan zijn door water dat zich tijdens zware stortbuien door smalle kloven perst. Bijzonder zijn ook de Ochre Pits, afzettingen van kleurige klei, waar de Aboriginals hun kleurstoffen mee maakten. Bij de Ormiston Gorge, een fraaie kloof, is een langere wandeling te maken. Via dezelfde mooie weg rij je terug naar Alice.

Overnachting in

Alice Springs

Dag 14

De route van vandaag is afhankelijk van of je 2WD auto of 4WD auto reist.

Route met 2WD
Vandaag heb je een lange reisdag (470 km) door de uitgestrekte halfwoestijn voor de boeg. Je rijdt zuidwaarts over de Stuart Highway. Bij Erldunda sla je rechtsaf de Lasseter Highway op en 100 km verder ga je nogmaals rechtsaf richting Kings Canyon. De wegen zijn oneindig, begroeiing schaars en je voelt je alsof je de enige op de wereld bent. Met elke kilometer zie je meer details in het landschap en vallen je dingen op die je normaal nooit ziet. Laat de leegte op je inwerken, geniet van het uitgestrekte landschap om je heen, zet een goed muziekje op en doe je best om een dromedaris te vinden. De ultieme roadtrip!

Route met 4WD
Je rijdt vanaf Alice Springs langs Glen Helen verder de woestijn in. Al snel kom je de het eerste stuk onverharde weg tegen. Een leuk uitstapje brengt je naar Gosse Bluff, een meteorietkrater van 5 km doorsnede die duidelijk boven de vlakke woestijn uitsteekt.

Breng daarna een bezoek aan de Duitse missiepost Hermannsburg uit 1877. Men probeerde daar, met goede bedoelingen, de Aboriginal bewoners van de streek te helpen. Tegenwoordig wonen in Hermannsburg alleen Aboriginals. Het plaatselijke museum geeft een mooi beeld van de geschiedenis van de streek en het harde bestaan van de inwoners. Het bezoek is de moeite waard, maar hou er rekening mee dat je 45 km op en neer rijdt over een ruwe onverharde weg.

Vervolg je weg over de 150 km lange Mereenie Loop Road (of Larapinta Drive) door Aboriginal land naar Kings Canyon in Watarrka NP. De weg is rood en breed, de omgeving vlak en schaars begroeid. Het is een mooie ervaring om een aantal malen te stoppen en de indringende stilte en leegte op je te laten inwerken. Na een lange reisdag kom je aan in je hotel. Dagafstand incl. uitstapjes 325 km

Kings Canyon Resort
Je overnacht in het Kings Canyon Resort. Het ligt, om de omgeving niet te verstoren, een flink stuk van de eigenlijke Canyon af. Het is een groot complex met camping, bar, winkel, tankstation, restaurants en hotelaccommodatie, een heel verschil met de vorige overnachting. Waarschijnlijk sluit je de dag af met een flesje bier op het 'sunset point', waar je de rotsen rood ziet kleuren.

 

 

Overnachting in

Kings Canyon, Watarrka NP

Dag 15

Deze dag is bedoeld voor de schitterende wandeling rond de eigenlijke Kings Canyon (6 km, 3-4 uur, 250m stijgen en dalen). Deze wandeling is zeer populair en je kunt het beste gelijk bij zonsopgang beginnen. De start is een pittige klim, maar daarna is het een aangename wandeling door schitterende rode rotsformaties rond de 300m diepe kloof. Er zijn kleine uitstapjes te maken naar uitzichtpunten en verborgen kloven met Cycads, zeer oude palmstruikjes. Je zult hier niet alleen zijn, maar het is dan ook echt een hele fraaie wandeling.

In de middag kun je eventueel naar Kathleen Springs gaan (25 km) voor een korte wandeling naar een verfrissende 'water hole' bij de kloof. Maar de accommodatie leent zich ook uitstekend voor een relaxte middag met een boek bij het zwembad.

Overnachting in

Kings Canyon, Watarrka NP

Dag 16

Je vervolgt je weg naar Uluru (voorheen Ayers Rock), heilige plaats voor de Aboriginals en nationaal symbool van Australië. De route van 300 km door de woestijn is rustgevend. Op twee roadhouses na zal je slechts uit je overpeinzingen worden gehaald door Mt. Conner en een verdwaalde dromedaris in de berm. Deze wilde dromedarissen (ze worden 'camel' genoemd) zijn nazaten van de dieren die in de beginjaren van de kolonisatie naar Australië zijn verscheept voor het transport in de woestijn. Na de komst van de trein en auto zijn ze werkeloos losgelaten.

Na een verkenning van Yulara, de nederzetting die in de woestijn is gebouwd om de bezoekers van Uluru en Kata Tjuta te herbergen, rijd je naar het 'Uluru sunset viewing point' (15 km) en sluit je aan bij de gezellige drukte van medekijkers naar het wonder......

Overnachting in

Yulara, Uluru - Kata Tjuta NP

Dag 17

Vandaag sta je vroeg op om op tijd aan de andere kant van Uluru te zijn voor de zonsopkomst. Onder het genot van je zelf meegebrachte ontbijt geniet je van het fraaie kleurenspel van de ochtendzon. Aansluitend kun je de volledig vlakke wandeling van 10 km rondom The Rock doen. Je zult zien dat de rots verre van mooi gepolijst is, zoals het van een afstand lijkt, maar een geheel van kloven, gaten en grotten met af en toe een water hole en wat rotstekeningen. Ondanks de grote aantallen bezoekers is deze wandeling meestal vrij rustig. Na de wandeling is het tijd voor een brunch bij het Aboriginal Cutural Centre, een erg mooi gebouw met bezoekersinformatie en kunst. Als je morgenochtend Kata Tjuta (voorheen de Olga's) gaat bezoeken, kun je terug naar je hotel voor een siësta. Na een bezoek aan het visitor centre kun je tegen zonsondergang een wandeling door Yulara maken om vanaf het uitkijkpunt de zon rood onder te zien gaan.

Overnachting in

Yulara, Uluru - Kata Tjuta NP

Dag 18

Vanochtend kun je weer vroeg op staan om vanuit Yulara 50 km te rijden naar Kata Tjuta; een prachtige plek om de zonsopkomst mee te maken. De aansluitende Valley of the Winds wandeling van 7,5 km is ook weer erg de moeite waard. Je loopt tussen de verschillende enorme 'bollen' van roodbruine zandsteen, met leuke doorkijkjes en een paar korte stijgingen. 

Je rijdt daarna via dezelfde weg terug naar Yulara. Vanuit daar start de lange reis terug naar Alice Springs. De route van 450 km voert vandaag via de Lasseter Highway en vervolgens de Stuart Highway, de route die de reizigers per 2WD eerder al in de andere richting hebben gereden. Tijdens deze rit zijn er weinig bezienswaardigheden; geniet van de weidse leegheid.

Rijd je in een 4WD? Dan is een bezoek aan de Henbury Meteorite Craters een leuke stop voor onderweg. Na 5 km over een zeer onverharde weg kom je bij een cluster van 12 kraters. De grootste is 180m breed en 15m diep.

Overnachting in

Alice Springs

Dag 19-21

Je levert de huurauto in op het vliegveld van Alice Springs en neemt een binnenlandse vlucht naar Sydney, de grootste en bekendste stad van Australië die wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld (zeker qua ligging). In Sydney heb je geen auto nodig en neemt de trein van het vliegveld naar het centrum.

De stad ligt schitterend rondom een natuurlijke haven, met als belangrijkste herkenningspunten de Harbour Bridge en het wereldberoemde Opera House. Je kunt de haven goed verkennen met een rondvaartboot, maar je kunt er ook voor kiezen om per boot naar het intieme strand van Manly te gaan, ook dan heb je een geweldig zicht op de prachtige haven.

Maar Sydney is veel meer dan alleen haar haven en beroemde Bondi-beach. De stad heeft een rijke geschiedenis, welke goed te zien is in de prachtige koloniale wijken van bijvoorbeeld The Rocks en in Macquarie Street. Er zijn vele interessante musea die de geschiedenis en kunst van Australië tonen.

Daarnaast is het ook een erg groene stad. Er zijn vele fraaie parken en vlakbij de haven vind je de prachtige Royal Botanical Gardens. Ook liefhebbers van lekker eten kunnen in Sydney hun hart ophalen. Geniet van de gastvrijheid van ontelbare restaurants, voor ieder budget is er wel iets te vinden.

Als je echt de natuur in wilt, kan je in 2 uur met de trein naar de Blue Mountains reizen, om daar al wandelend de spectaculaire kloven en kliffen te gaan bekijken.

Overnachting in

Sydney

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Sydney Classic Bike tour

Met een gids vertrek je om 10.30 uur vanuit The Rocks voor een 4 uur durende fietstocht langs alle iconische highlights van Sydney, maar ook langs leuke plekken waar je anders niet zou zijn gekomen. Fiets + uitrusting is uiteraard inbegrepen.

Blue Mountains Bushwalk

Om 9 uur in de ochtend begin je aan een 4.5-5 uur durende gegidste wandeling door de Grand canyon van de Blue Mountains. Je daalt af in de 800m diepe kloof, waar je een vochtig eco-systeem aantreft in het regenwoud. Hoge zandsteen kliffen torenen boven je uit terwijl je over rotsen op de bodem van de canyon klautert. Je volgt een 6 km lange wilderness trail, met steile en stenige stukken, waarvoor je een redelijk geoefend bergwandelaar moet zijn. Onderweg wordt er een heerlijke picknick lunch geserveerd. Je hebt goede wandelschoenen, een dagrugzak en warme en waterdichte kleding nodig.

Dag 22

Je vliegt terug naar huis of een volgende prachtige bestemming in Australië. Wil je langer in Sydney blijven, dan kunnen we hier uiteraard nog een overnachting voor je regelen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een mix van bijzondere accommodaties. Dit varieert van exotische lodges met palmbomen, outback resorts, kleine bungalows, een kleurrijk onderkomen in een toeristische nederzetting bij Uluru tot een comfortabel stadshotel in Sydney. Alle verblijfplaatsen zijn rustig gelegen en hebben een zwembad (behalve in Sydney). De kamers/cabins/bungalows zijn altijd voorzien van privé-badkamer, airconditioning en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken).
NB. In Tennant Creek zijn alleen een paar eenvoudige motels, deze overnachting valt buiten de beschrijving hierboven

Op een aantal plaatsen kan je eventueel een upgrade reserveren:
In het Mary River NP boeken we een kamer in een typisch Australische, wat minder verfijnde, outback lodge. Vlak in de buurt is een wat luxere 'boutique' wilderness lodge, waar (uiteraard tegen hogere prijs) alle maaltijden en een wildlife cruise zijn inbegrepen. Wanneer je liever hier overnacht kun je dat bij boeking aangeven. 
In Yulara hebben we gekozen voor een eenvoudig hotel met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het is mogelijk hier een comfortabeler hotel te boeken, indien gewenst.
In Sydney kunnen we op aanvraag een heritage hotel in de sfeervolle wijk The Rocks, vlakbij de haven en het Opera House, reserveren.

 

Over de maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen. Het ontbijt is niet inbegrepen omdat je vanwege de warmte overdag en de mooie zonsopgang, vaak ’s ochtends heel vroeg op pad wilt gaan. Bijna altijd kun je op je kamer een eenvoudig ontbijt bereiden. Wil je wat later uitgebreid ontbijten, dan kan dit meestal in het restaurant van de overnachtingsplaats of dicht in de buurt. In Sydney kun je gemakkelijk ontbijten in een café. 

Afhankelijk van de planning van de dag, neem je een lunchpakket mee voor onderweg of lunch je onderweg in een eethuisje, tankstation of andere horeca. Voor het avondeten kun je goed terecht in of nabij de accommodatie. Op de meeste (afgelegen) plekken is de keuze beperkt maar in plaatsjes en steden kun je uiteraard op zoek gaan naar leuke eethuisjes. Over het algemeen kun je in Australië heerlijk eten. 

NB. In Darwin, Alice Springs, Yulara en in Sydney is een uitgebreid winkelaanbod. Daarbuiten zal je het moeten doen met het beperkte assortiment van tankstations voor eventuele ontbijt- of lunchinkopen.

Info kindvriendelijkheid

Kinderen zullen genieten van de vele plunge pools, andere zwemmogelijkheden en natuurlijk ook van de boottocht met de vele krokodillen. De woestijn is spectaculair en er is veel te zien voor kinderen, zoals bijzondere dieren (dromedarissen).

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • huurauto van dag 3 t/m dag 19 (zoals elders beschreven)
  • excursie per boot over Yellow Waters
  • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
  • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • binnenlandse vlucht naar Sydney
  • alle maaltijden
  • brandstof
  • airport transfers Darwin en Sydney 
  • entrees, bv. van nationale parken en musea
  • overige excursies
  • persoonlijke uitgaven
     

Ter plaatse te betalen

  • one-way kosten autohuur (max. ca. 750 AUD)

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico), van dag 3 in Darwin tot vertrek van het vliegveld van Alice Springs. In Sydney is er geen huurauto voorzien. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig.
De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen.

- voor 1 of 2 personen, een DC Hyundai i30 of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
- voor 3 of 4 personen, een HS Kia Sportage of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden. 

Indien je een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven. Je kunt er bijv. voor kiezen om een 4WD te huren, die geeft je de mogelijkheid om op diverse plekken de avontuurlijke zandwegen te nemen. Het huren van zo'n auto is duurder, maar kan ook echt een meerwaarde zijn voor je reis.

Over de activiteiten

In de reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens je reis. Tijdens de rondreis heb je echter de volledige vrijheid om dit zelf te bepalen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kun je je vooraf oriënteren: Northern Territory Government information and services. Je kunt tijdens dit arrangement een aantal (kortere) wandelingen maken, bijvoorbeeld in Nitmiluk NP en Litchfield NP.

Het Red Centre met zijn mooie rotsformaties en enorme uitzichten leent zich heel goed voor mooie wandelingen in alle mogelijke lengtes. Bij zonsopgang en -ondergang is het licht het mooist en de temperatuur aangenaam om te wandelen. In de praktijk blijkt het koele water vaak meer te trekken dan de hete wandelpaden. Met een duikbril zijn er visjes en andere waterleven te spotten en met een 'floating device' (luchtbed of binnenband) kun je langer op het soms koude water blijven. Als je gaat wandelen, zorg dan voor goede uitrusting: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand en vliegennet, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcrème etc.

Je krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven. Daarnaast kan je ook met allerlei excursies meegaan, bv. kameelrijden in de woestijn, krokodillen kijken in Kakadu, met aboriginals op stap of een rit in een grote jeep. Ter plekke is dit allemaal makkelijk te regelen.

Extra dagen

Je kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken. Afhankelijk van de vluchttijden kun je in Darwin gerust een dag extra bijboeken, om de jetlag te boven te komen en/of de stad en omgeving beter te leren kennen. Vanuit Darwin kun je bv. een excursie maken naar de Tiwi Islands, een van de centra van Aboriginals in het Northern Territory. Aangeraden wordt verder een langer verblijf in  Kakadu NP, nijv. in Cooinda of Jabiru. Vanuit hier kun je een aantal excursies maken, bv. per 4WD naar de JimJim Falls of naar Arnhem Land, met uitleg over Aboriginal cultuur. Ook is er veel te zien en te doen in Alice Springs. In dit arrangement kun je na Glen Helen een extra nacht Alice Springs inplannen, zodat je tijd hebt Hermannsburg te bezoeken en de dag erna een minder lange rit naar Kings Canyon heeft. Glen Helen in West MacDonnell NP leent zich ook uitstekend voor een extra nacht. Je kunt er schitterende wandelingen maken, bv. in Ormiston Gorge, met na afloop een duik in een waterhole. Een extra dag in Yulara is ook een aanrader. Het is weliswaar een nederzetting speciaal gebouwd voor bezoekers van Uluru en KataTjuta, maar het is wel een bijzondere plek: mooi gebouwd en goed verzorgd.

Extra's

Excursies

Sydney Classic Bike tour (vanaf € 78,- per persoon)

Met een gids vertrek je om 10.30 uur vanuit The Rocks voor een 4 uur durende fietstocht langs alle iconische highlights van Sydney, maar ook langs leuke plekken waar je anders niet zou zijn gekomen. Fiets + uitrusting is uiteraard inbegrepen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Darwin. Het eindpunt is Sydney, waarvoor een binnenlandse vlucht vanaf Alice Springs nodig is. Vanuit Sydney vlieg je door naar huis of naar je volgende bestemming.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Vlucht vanuit Europa naar Australië

Indien je van Europa naar Australië reist maak je meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen kom je daar 's ochtends aan, en vertrekt je vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag. Je hebt best wat tijd te overbruggen en kunt de onderstaande opties overwegen:
- Je kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet je door de douane om bij een hotel te komen).
- Je kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
- Je kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
- Je kunt de stad zelfstandig bezoeken. Je verlaat dan het vliegveld via de douane. Hiervoor moet je paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heb je nooit de beschikking over je bagage. In het Transit Hotel of -Lounge tref je handdoek en zeep aan. Omdat de overstapsteden allemaal in de tropen liggen doe je er goed aan om in je handbagage passende kleding mee te nemen.

Je kan dit arrangement starten van 1 mei t/m 31 oktober. Het noorden van Australië kent een tropisch klimaat met het gehele jaar door hoge temperaturen. Er is een duidelijk regenseizoen van november tot en met april (the Wet) en een droog seizoen van mei tot en met oktober (the Dry). In The Wet kun je beter niet naar Noord-Australië afreizen: het is heet en vochtig, rivieren treden buiten hun oevers en wegen kunnen lange tijd afgesloten zijn.
In de woestijn rond Alice Springs is het altijd warm, zonnig en droog, tenzij er toevallig een van bui valt. Van april t/m oktober zijn de temperaturen het aangenaamst. Het kan dan 's nachts zelfs licht vriezen en in de ochtenduren is het heerlijk fris.
In Sydney is het in deze periode winter, qua temperaturen te vergelijken met bv. Granada in Europa, dus heerlijk voor een stadsbezoek.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Australië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Je kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat je de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zal je afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem je favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de ‘voor Europeanen’ ongewoon rustige wegen. 

Tijdens deze vakantie rij je ongeveer 3500 km. De wegen zijn in perfecte staat en er is bijna geen verkeer. Het beschreven programma gaat geheel over geasfalteerde wegen, op enkele kleine stukjes na. In Australië rijdt men links.

Auto ophalen en inleveren
Je gaat na aankomst op het vliegveld van Darwin met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum en haalt op dag dat je vertrekt uit Darwin de auto bij het stadskantoor van de verhuurder op. We hebben hiervoor gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven.

Je levert de huurauto in op het vliegveld van Alice Springs. Vanuit daar neem je een binnenlandse vlucht naar Sydney. Hier heb je geen huurauto nodig.

2WD of 4WD auto
Je kan deze reis prima maken in een 2WD auto, maar er zijn ook redenen om (deels) voor een 4WD te kiezen. Op de hele route vind je namelijk regelmatig bezienswaardigheden die alleen bereikbaar zijn via onverharde wegen en dus per 4WD. Ook zonder een 4WD kan je deze prachtige reis heel goed maken, maar het rijden in een 4WD biedt wel wat extra's.

Het grootste verschil zal je merken in het Red Centre. Daar zal je met een 2WD namelijk veel wegen 'dubbel' rijden en ook langere afstanden afleggen. Heb je een 4WD, dan kan je in het Red Centre een rondje rijden. Je rijd dan niet 600 km, maar 225 km om van Glen Helen naar Kings Canyon te komen. Op de overige dagen zal je weinig verschil in afstand merken, maar het maakt wel het verschil in of bezienswaardigheden langs de route wel of niet bereikbaar zijn.

Het is goed om te weten dat de huurprijs van een 4WD veel hoger dan die van een 2WD auto. Dit omdat de aanschafkosten hoger zijn, de verzekering duurder is en deze auto's eerder schade oplopen en minder lang meegaan.

Het is ook mogelijk om het deel tot Alice Springs per 2WD af te leggen en daar de auto om te ruilen voor een 4WD voor de rest van de route. SNP maakt graag het prijsverschil voor je inzichtelijk.

Mogelijke treinrit of extra vlucht
De lange rit door de woestijn van Nitmiluk, via Tennant Creek, naar Alice Springs, kan je eventueel vervangen door een treinrit of een binnenlandse vlucht van Darwin naar Alice Springs.
Je maakt dan het Top End rondje in iets andere volgorde en eindigt in Darwin.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Dat betekent dat je een groot deel van de vakantie geen bereik hebt, niet onderweg en vaak ook niet bij de afgelegen overnachtingsplaatsen. Wel vind je overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

Juli 2023

De accommodatie in Glen Helen is tot nader orde gesloten ivm aanleg drinkwater voorzieningen.
Tot die tijd verblijf je 2 nachten in Alice Springs en kunt van daar uit de West MacDonnell Ranges verkennen

Ga je binnenkort op reis naar Australië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/australie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Rijbewijs
In Australië is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft. Lees meer over rijden in Australië op de website van de ANWB https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/australie

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Australië heb je een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet je vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits de reis niet langer duurt dan 90 dagen en je paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum heb je geen toegang tot het land. Dit geldt ook voor kinderen. Voor kinderen die in je paspoort vermeld staan, dien je een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van je eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in je aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is een Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Heb je geen geldig vaccinatiebewijs, dan word je in quarantaine geplaatst.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dien je natuurlijk goed op je persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als je met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor je auto springen. Rijden in het donker wordt ten zeerste afgeraden.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat je aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat je aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als je de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loop je weinig risico.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ormiston_gorge_west_macdonnel_np.jpg

Australië - Noord en Midden

Van tropen naar woestijn

Actieve rondreis met huurauto langs hotels en resorts met stadsverblijf in Sydney

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).