Cardones NP banner 264325

Argentinië - Noord, 13 dagen van Salta tot Iguazú

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

rondreis langs hotels

Desolate hooglandwoestijnen en imposante bergmassieven rondom Cafayate en Cachi gecombineerd met de tropische regenwouden rondom de watervallen van Iguazú. De ingrediënten voor een korte vakantie door het noorden van Argentinië. Per huurauto verkent u de Andes met diepe kloven, intens gekleurde rotsformaties, lieflijke valleien en de levendige cultuur van de hooglandindianen. U overnacht in fraaie koloniale steden als Salta en Cafayate en het prachtige dorpje Cachi. Laat het onbekende noorden van Argentinië u verrassen.

Uniek aan deze reis

 • Imposante Foz do Iguacu watervallen
 • Koloniale architectuur in Salta
 • Prekoloniaal dorp Pukará de Tilcara
 • Quebrada de Humahuaca
 • Reuzencactussen Cardones NP
 • Wijngaarden in de Calchaquí-vallei
 • Zoutvlakte Salinas Grandes
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Argentinië - Noord

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Salta vindt de transfer (met Engelstalige begeleiding) plaats naar het hotel waar u de komende twee nachten overnacht. Salta ligt op 1200 meter hoogte met een zogenaamd ‘eeuwig’ lenteklimaat. U bent in een geheel andere wereld beland. Hier zijn het de bergen die regeren en de sfeer bepalen samen met de kleurrijke lokale bevolking en de mooie bouwwerken die de Spanjaarden nalieten. 

Overnachting in

Salta

Dag 2

In Salta vind je veel verwijzingen naar het bewogen verleden van de stad, en daaruit voortgekomen een mix van culturen. De architectuur van veel gebouwen stamt direct uit het tijdperk van de Spaanse kolonisatie. Enerzijds is het Spaanse verleden van de stad altijd in ere gehouden – veel gebouwen zijn in koloniale stijl gerestaureerd - anderzijds worden onafhankelijkheidsstrijders als Martín Miguel de Guëmes en Manuel Belgrano, die in de eerste helft van de negentiende eeuw bloedige gevechten aanvoerden tegen de Spaanse bezetter, overal met trots herdacht. De meeste bezienswaardigheden concentreren zich rondom de Plaza 9 de Julio. Daar staat onder andere het voormalige gemeentehuis Cabildo en de kerk van San Francisco. In het museum Alta Montaña kun je de wonderbaarlijk gaaf gebleven lichamen van drie kinderen uit het Inca-tijdperk bezichtigen. Als je door het oude centrum van Salta wandelt, ontkom je haast niet aan de lokale zoete lekkernij 'alfajores'. Wijnliefhebbers komen aan hun trekken met de heerlijke witte wijnen van de Torrontes-druiven. Aan het einde van de middag raden wij je beslist aan om met de 'Teleferico' naar de top van de heuvel San Bernardo te gaan (1454 m.) voor een prachtig uitzicht over Salta.  Overnachting in

Salta

Dag 3

Nadat je de huurauto in ontvangst hebt genomen, vangt de rondreis aan door de provincies Juyjuy en Salta. Vandaag rijd je (ca. 190 km verhard) via de vruchtbare Lermavallei en de indrukwekkende Quebrada de Las Conchas naar Cafayate. De rotsformaties in deze kloof dragen namen als de 'Monnik', het 'Amfitheater' en de 'Pad'. Als je goed kijkt zul je de verschillende figuren herkennen in het surrealistische landschap dat door zware erosie tot stand is gekomen. Tegen het einde van de middag kom je aan in het charmante plaatsje Cafayate, gelegen te midden van de wijngaarden van de Calchaquí-valleien, bekend om de uitstekende wijnen die in de vele bodega's in en rondom het stadje worden geproduceerd. De komende twee nachten verblijf je een goed middenklasse hotel. 

Overnachting in

Cafayate

Dag 4

Cafayate is een van de belangrijkste plaatsen van de Valles Calchaquíes, die zich door de provincies Salta en Tucumán van noord naar zuid uitstrekken over ruim 500 km. Hier hebben de Calchaquí-indianen, tezamen met andere stammen, tot diep in de zeventiende eeuw hevig verzet gepleegd tegen de Spaanse overheersers (Guerras Calchaquíes). Ongeveer 55 km ten zuiden van Cafayate vindt u de overblijfselen van een nederzetting van de Quilmes-indianen, die het dorp van de negende tot de zeventiende eeuw bewoond hebben. De ruïnes zijn te bereiken via de Ruta 40; ongeveer 20 km voor Amairá del Valle wordt de afslag aangegeven. De laatste 5 km zijn onverhard.

De omgeving van Cafayate staat bekend om de uitstekende wijnen die er geproduceerd worden, met name van de witte druivensoort Torrontés. In en rondom het dorp zijn verschillende zowel industriële als kleine, familiegerunde bodega’s te bezoeken. Voor wie meer wil weten over de lokale wijnproductie is een bezoek aan het wijnmuseum (Museo del Vid y el Vino) zeker de moeite waard.

Overnachting in

Cafayate

Dag 5

Je reist noordwaarts (ca. 25 km verhard en ca. 140 km onverhard) via de onherbergzame Quebrada de las Flechas naar Cachi (2660m.). Scherpe rotsformaties steken hier als pijlen uit de grond en pittoreske dorpjes als Angostaco en Molinos zijn nog onaangeroerd door toerisme. Cachi, gelegen aan de voet van de indrukwekkende Nevado de Cachi (6000 m), is een mooi plaatsje met kleine straatjes geplaveid met kinderkopjes, een 18e eeuws kerkje en een archeologisch museum.

Een extra dag in Cachi zal een welkome afwisseling en rustdag zijn. Je kunt dan tevens onder leiding van een gids een wandelexcursie maken naar bijvoorbeeld Cachi Adentro, prachtig gelegen in een kleinere vallei, of naar de flanken van de Nevado de Cachi.

Overnachting in

Cachi

Dag 6

Vandaag rijd je van Cachi naar Purmamarca. Je rijdt via Salta over een verharde weg door naar Purmamarca.

Het eerste gedeelte van de weg leidt langs het Nationaal Park Los Cardones waar ontelbare cactussen als onbeweeglijke wachters de weidse hoogvlakte lijken te bewaken. Je rijdt verder langs de Cuesta del Obispo, dat adembenemende uitzichten biedt over de Valle Encantado (=betoverde vallei). Eenmaal aangekomen in de provincie Jujuy rij je naar Purmamarca waar je de komende twee nachten verblijft. Bij een vroeg vertrek uit Cachi heb je in de namiddag alle tijd om lekker door het dorpje Purmamarca te struinen. Het dankt haar charme aan de Cerro de los Siete Colores, de Zevenkleurige berg, die pal achter Purmamarca verrijst. In het levendige dorp wordt elke dag een markt gehouden waarop handgemaakte kleding, sieraden en gebruiksvoorwerpen worden aangeboden.

Overnachting in

Purmamarca

Dag 7

Op deze dag kun je de Quebrada de Humahuaca verkennen. Op weg naar Humahuaca, van oudsher spiritueel en economisch centrum van de Quebrada, rijd je langs verschillende dorpjes zoals Maimará, bekend om de veelkleurige bergwand ‘Paleta del Pintor’ en Tilcara, waar de gereconstrueerde resten van een prekoloniaal dorp staan (Pukará de Tilcara). Als je tijd over hebt, dan kun je doorrijden naar Iruya, een schilderachtig dorpje dat tegen de bergwand aan lijkt geplakt. Vanuit Purmamarca kun je ook de uitgestrekte zoutvlakte van de Salinas Grandes bezoeken, paardrijden of een gegidste wandeltocht met lama’s ondernemen.

Overnachting in

Purmamarca

Dag 8

Je rijdt in ca. 2,5 uur (over de tolweg) of 3,5 uur (de ‘groene’ route) naar San Lorenzo, een totale rijafstand van ca. 250 km. Je overnacht even noordelijk van Salta in het aangename hotel Selva Montana. Als gast van deze bijzondere 'natuur-accommodatie', nemen ze je  graag mee op een begeleide tocht door een klein beschermd natuurgebied dat niet toegankelijk is voor het publiek. 

Overnachting in

San Lorenzo

Dag 9-10

Nadat je de auto weer in Salta hebt ingeleverd bij de luchthaven, vindt de doorvlucht plaats van Salta naar Iguacu. Bij aankomst op de luchthaven van Iguacú vindt de transfer plaats naar je hotel. Iguacú ligt in de tropen en om die reden zal de warme temperatuur even wennen zijn na Salta. Het zwembad bij het hotel zorgt beslist voor de gewenste verkoeling. Afhankelijk van je aankomsttijd, heb je vanmiddag, dan wel beslist morgen de hele dag de tijd om de indrukwekkende watervallen van Iguacú te verkennen. De watervallen zijn de grootste van Zuid-Amerika en liggen op de grens van Brazilië, Paraguay en Argentinië. De hoogte van de watervallen schommelt tussen de 60 en 80 meter. In de droge tijd stroomt het water vooral op twee plaatsen naar beneden maar in de natte tijd ontstaat een bijna continu 4 kilometer lang lint van een met donderend geraas neerstortend water. De watervallen zijn omgeven met schitterend tropisch regenwoud waar een rijk dierenleven zich ophoudt.

Overnachting in

Iguacú

Dag 11

Je hebt overdag de tijd om wellicht de Argentijnse kant van de watervallen te zien of om een kijkje te gaan nemen bij een van de grootste waterkrachtcentrales in de wereld, de Itaipu dam. Itaipu betekent letterlijk de 'zingende steen'. Deze waterkrachtcentrale, die op 19 km vanaf Iguacu ligt op de grensrivier van Brazilië en Paraguay, kan 12,6 miljoen kilowatt genereren. Dit is genoeg voor Paraguay en Zuid Brazilië! 

's Avonds reis je per comfortabele nachtbus terug naar Buenos Aires waar je volgende dag aankomt.

Vlieg je liever? Neem dan de non-stop vlucht van Iguacu naar Buenos Aires, deze vlucht wordt minimaal 4x per week uitgevoerd.  

Overnachting in

nachtbus (vlucht optioneel)

Dag 12

Op het busstation wordt u opgewacht voor een transfer naar het hotel dat strategisch ligt in het centrum van Buenos Aires. Het regeringspaleis op Plaza de Mayo ligt op loopafstand evenals de 'obelisk', het icoon op de Plaza de la República gebouwd in 1936 ter ere van de 40e verjaardag van de stad Buenos Aires. Verder tref je in de nabijheid van het hotel talloze barretjes en restaurants. De rest van de dag kun je deze bruisende stad verkennen waarin je de Europese invloeden waarneemt. Er zijn verschillende kleurrijke wijken, elk met een eigen karakter en aantrekkingskracht. Ook zijn er verschillende musea die een bezoek waard zijn.

Overnachting in

Buenos Aires

Dag 13

Na het ontbijt staat de laatste privé transfer naar de luchthaven op het programma naar de internationale luchthaven van Buenos Aires.

Verlenging Uruguay! Voordat je terugvliegt kun je de reis verlengen naar Uruguay. Klik op Uruguay - Montevideo & Colonia (reiscode 271001) voor een driedaagse verlenging en maak kennis met twee bijzodere steden van dit liberale land.

NB Programma

 • Op 4 a 5 dagen van de week is er een rechtstreekse (avond)vlucht Salta - Iguacu, de andere dagen kan er alleen maar via Buenos Aires worden gevlogen.
 • Op dag 11 heb je optioneel de mogelijkheid om van Iguazu naar Buenos Aires te vliegen i.p.v. de nachtbus. Met Aerolineas Argentinas en LAN zijn er meerdere vluchten per dag.  

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in 2-persoonkamers met eigen sanitair in middenklasse hotels. Op enkele plaatsen zoals in Tilcara dient u rekening te houden met wat soberder accommodaties.

Inbegrepen

 • transfer bij aankomst in Salta en in Iguazu
 • transfer bij aankomst en vertrek in Buenos Aires
 • 7 dagen autohuur (incl. total cover en ongelimiteerde km's)
 • Openbare (nacht)bus Iguacu - Buenos Aires (binnenlandse vlucht optioneel)
 • Overnachtingen in hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Pocketeditie Te Gast in Argentinië
 • kaart 'Fly & Drive' (ter plaatse te ontvangen)
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • excursies
 • binnenlandse vlucht Salta - Iguazu, prijs vanaf € 155 plus tax (€ 30)
 • bijkomende kosten autohuur (o.a. brandstof, BTW en airportfee)
 • lokale luchthavenbelasting
 • excursies
 • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is de volgende huurauto inbegrepen bij de reissom: bij max. 4 volwassenen: Chevrolet Classic 4-deurs. Indien u de beschikking wilt hebben over een andere huurauto, dan adviseren wij u hierin graag. Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht Buenos Aires en daarna een enkele vlucht Buenos Aires op Salta.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Extra's

Excursies

iguacu-falls-brazilie.jpg

Braziliaanse kant

Bezoek de Iguacu watervallen vanaf de Braziliaanse kant. Wandel in het National Park Foz do Iguacu over een 1200 meter lamnge boardwalk en geniet van de watervallen rondom. Omdat je aan de voet van de watervallen rondloopt, is het alsof je een gordin aan water over je heen krijgt. De hoogte van de watervallen variëren tussen de 60 en 80 meter. In de droge tijd stroomt het water vooral op twee plaatsen naar beneden maar in de natte tijd ontstaat een haast onafgebroken 'watergordiijn' van 4 kilometer lengte. De totale excursie in een internationale groep duurt ca. 4 uur en wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

iguacu-falls-argentijnse-zijde.jpg

Iguacu watervallen Argentijnse kant

Bezoek de Iguacu watervallen vanaf de Argentijnse kant. Een treintje brengt je in een klein half uur naar het begin van een 1200 m. lange boardwalk die je leidt naar het oorverdovende lawaai van de 'El Garganta del Diablo'. De naam 'duivelskeel' doet al vermoeden dat het een spectaculair gezicht is zoveel water naar beneden te zien vallen. Dat je hier nat wordt staat vast, je staat er met je neus bovenop! Via een andere boardwalk van maar liefst 1600 m. lengte geniet je van tientallen watervallen die je van de zijkant en soms zelfs van achteren kunt bewonderen. De totale excursie in een internationale groep duurt ca. 5 uur en wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

Praktische informatie

Deze reis kan gedurende het gehele jaar worden gemaakt, doch er zijn natuurlijk wel wat nuances in aan te brengen. Argentinië kent een weerpatroon waarbij de seizoenen omgekeerd zijn als die in Nederland/België vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond. In het noordoostelijk gedeelte van Argentinië (waar o.a. de Iguacu watervallen zich bevinden) valt de meeste regen en is het om die reden ook warm en vochtig. De temperatuur in deze subtropische zone ligt overdag hoger dan 25 graden Celsius en kan in de zomermaanden dec-jan makkelijk de 35 graden behalen. In het noordwesten in de hoger gelegen Andes (Salta, Cafayate en Cachi) is het klimaat veel droger. De temperaturen wisselen hier sterk tussen dag en nacht. De regen valt valt meestal in de maanden december-februari. In de wintermaanden juni-augustus zijn de luchten strak blauw. Het kwik schommelt 's nachts tussen de 2-5 graden C, overdag een aangename 19-21 graden C.  In de enigszins natte zomermaanden (dec-feb) is de temperatuur 's nachts een aangename 14-18 graden C, terwijl het overdag warm is van 27-29 graden C.  

Het noordwesten van Argentinië is een grote aaneenschakeling van desolate hooglandwoestijnen en imposante bergmassieven waar veel cactussen voorkomen. Sommigen kunnen een hoogte bereiken van wel acht meter. De cardones, waar naar zelfs een nationaal park is vernoemd, is de cactus die het meeste voorkomt. Meer naar het noordoosten bij de Chaco-vlaktes gaan de subtropische bossen over naar de Pampavlakten. Daar staat het vol met laag doornachtig struikgewas. Eén van de bekendste boom uit Argentinië is de quebracho. Richting Brazilië in het noordoosten waar de Iguazu watervallen zich bevinden, liggen subtropische regenwouden en brede rivieren. De temperaturen zijn hoog en het vochtigheidsgehalte kan boven de negentig procent liggen. De bomen, Palo rosa en de Pino paraná, zijn hier het sterkst vertegenwoordigd. Langs de rivieren groeien grote varens en het zand is overal rood.

Je dient ter plaatse te rekenen op de nodige uitgaven. Denk hierbij aan de kosten die je maakt in verband met de  huurauto (brandstof, drop off fee op de luchthaven Salta), de maaltijden die niet zijn inbegrepen, entrees voor nationale parken en de luchthavenbelasting bij vertrek vanuit Buenos Aires (ca. US$ 29) die je ter plaatse dient te betalen. 

De munteenheid is Argentinie is de Argentijnse Peso. Deze peso wordt onderverdeeld in honderd centavos. Pinnen kan bijna overal in Argentinië bij de geldautomaten van het Banelco netwerk. Echter pinnen kan vaak tot maximaal € 150 per dag en soms zijn pinautomaten ook leeg. Pin voor alle zakerheid wat extra cash Argentijnse pesos bij aankomst in Buenos Aires. Check van tevoren wat een geldopname bij jouw bank in het buitenland kost. Met creditcards kun je ook in Argentinië terecht, echter Mastercard werkt niet en American express amper. Visa werkt vrijwel overal. Commissies bedragen vijf tot tien procent van de prijs. Het betalen met cash US$ is vaak niet mogelijk.

De transfer van de luchthavens naar uw hotel (v.v.) zijn inbegrepen. Voorts staat u een huurauto ter beschikking met deze reis. Ook regelen wij de binnenlandse vlucht Salta - Iguacu voor u. 

Argentinië is een land dat goed met een huurauto bereisd kan worden, vandaar onze keuze voor deze vorm van vervoer. In Argentinië werken we samen met de betrouwbare autoverhuurder Hertz. Voor de huurvoorwaarden klik op 'Meer over Argentinie' -> 'Op Reis' -> 'Autohuur'.

U dient een paspoort mee te nemen dat minimaal 6 maanden na aankomst in Buenos Aires geldig is.
Paklijst:

 • weekendtas of zachte koffer
 • stevige bergwandelschoenen (draag deze alvast tijdens de vlucht)
 • warm ondergoed en bovenkleding
 • wind- en waterdicht jack (liefst ademend) en regenbroek
 • toiletspullen
 • toiletzeep (bij voorkeur biologisch afbreekbaar)
 • Lippencrème met UV-filter
 • zonnebrandcrème (hoge factor)
 • handcrème (i.v.m. uitdroging)
 • zonnebril, pet of ander hoofddeksel
 • eventueel reservebril voor lenzendragers
 • veldfles
 • zakmes
 • zaklamp
 • GELDIG paspoort (minstens 6 maanden na vertrek nog geldig
 • zakgeld (pinpas, creditcard, aangevuld met wat cash dollars
 • basis EHBO spullen
 • fototoestel, videocamera
 • eventueel verrekijker
 • kopieën van reis- en ziekteverzekering en van uw paspoort (laat een reserveset kopieën thuis)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

quebrada-de-las-flechas.jpg

Argentinië - Noord

van Salta tot Iguazú

rondreis langs hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen