Falklands banner 02

Argentinië - Falkland Vogel- en Natuurreis , 16 dagen Expeditiecruise naar de Falkland Eilanden

« Terug naar overzicht
Gezien in SNP Special
Groepsreis - Vogels kijken

Expeditieschip Ortelius

Ga mee op een onvergetelijke vogel- en natuurreis naar de Falkland Eilanden. Aan boord van het ijzersterke expeditieschip m/v Ortelius varen we vanaf Puerto Madryn in Argentinië door de baai Golfo Nuevo, beroemd vanwege de Zuidkapers. Onderweg naar de Falkland-eilanden is de kans groot dat verschillende soorten albatrossen, stormvogels en pijlstormvogels ons vergezellen. Dolfijnen van Peale en kortsnuitdolfijnen zwemmen tijdelijk met ons op. We bezoeken diverse eilanden zoals het zelden bezochte Steeple Jason eiland, Carcass eiland, Saunders eiland, Bleaker eiland en Sea Lion eiland. Met deze reis maak je kennis met onder andere de grootste wenkbrauwalbatros kolonie ter wereld, broedende magelhaen- en ezelspinguïns, talrijke steltlopers, blauwoog aalscholvers, Dark-faced ground-tyrants, Magellanic snipes, zeeolifanten en een kolonie Patagonische zeeleeuwen. Onder begeleiding van ervaren Engelssprekende gidsen varen we in zodiacs naar de eilanden. De charmante hoofdstad Port Stanley is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme. Kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. Vanuit Ushuaia, de meest zuidelijke plaats op het zuidelijk halfrond, vlieg je via Buenos Aires weer huiswaarts.Nieuw in 2018

Uniek aan deze reis

 • Falklands: bijzondere vogel- en zeezoogdierensoorten
 • KLM en Aerolineas Argentinas vluchten inbegrepen
 • Bijzondere landingspogingen van oogstrelende wenkbrauwalbatrossen
 • Lezingen en presentaties aan boord Ortelius door ervaren expeditie team
 • Vogel- en natuurparadis Peninsula Valdés
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Oceanwide Expeditions

Voor reizen naar Spitsbergen en Antarctica hoef je geen Barentz, Scott of Amundsen meer te heten. Toch hebben deze legendarische expeditieleiders ervoor gezorgd dat de moderne avonturier tegenwoordig een cruise kan maken naar de laatste wildernissen op onze aarde. Tijdens de expeditiereis, die SNP samen met Oceanwide Expeditions uit Vlissingen organiseert, vaar je met een cruiseschip rond en ga je dagelijks aan land. Daar maak je kennis met de bijzondere flora en fauna. Tijdens je vakantie worden door deskundige gidsen interessante lezingen gehouden.

Dag tot dag

Argentinië - Falkland Vogel- en Natuurreis

In Puerto Madryn wacht de Ortelius. Dit is een voormalig oceanografisch onderzoekschip van de Russische Acedemie voor Wetenschappen, gebouwd in 1989. Het schip is omgebouwd voor het gebruik voor expeditiereizen in de poolgebieden en is volledig ingericht op dit soort reizen. Het is een comfortabel en sfeervol schip, echter niet luxueus te noemen.

Het schip is “ijsversterkt” en geschikt op door het pakijs te varen. De m/v Ortelius biedt plaats aan maximaal 116 gasten en heeft een internationale bemanning van 47 personen, waarvan 1 expeditieleider, 5 gidsen en er is een dokter aan boord. Je reist in een internationaal gezelschap en de voertaal aan boord is Engels.

Dag 1

Vertrek met de KLM vanaf Amsterdam-Schiphol.

Dag 2-3

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Buenos Aires worden we verwelkomd door onze lokale Engelssprekende gids. Met een gereed staande bus vindt de transfer plaats naar het centrum van Buenos Aires naar het hotel dat op nog geen 10 minuten loopafstand ligt van Plaza de Mayo. De komende twee nachten verblijven we hier waarmee we een rustige start hebben van deze reis na een lange vlucht en het tijdsverschil van 4 uur. 

 

Buenos Aires is het bruisende politieke, culturele en economische hart van Argentinië. Aan het Plaza de Mayo ligt de kathedraal waarin de bevrijder en held van Argentinië ligt begraven: generaal José San Martin. Tevens bevindt zich aan dit plein het presidentiële paleis La Casa Rosada. Andere bezienswaardigheden zijn El Cabildo, een fraai Spaans koloniaal museum dat een goed overzicht van de beginperiode van de Argentijnse onafhankelijkheid geeft. Vergeet natuurlijk niet de begraafplaats La Recoleta waar Evita Perron ligt begraven. La Boca is een bekende volkswijk met veel cafés waar vroeger door de vele Italiaanse immigranten de tango is ontstaan. De Argentijnse schilder Quinquela Martin heeft de huizen van deze voormalig arme buurt een fikse opknapbeurt gegeven en voorzien van verschillende felle kleuren. Ook het struinen door de boheemse wijk San Telmo met zijn vele vlooien- en kunstmarktjes en galerijen is de moeite waard.

Overnachting in

Buenos Aires

Dag 4

Na het ontbijt vindt in de loop van de ochtend de transfer plaats naar de luchthaven Jorge Newbury voor de doorvlucht naar Trelew waar we in de loop van de middag arriveren. De bus staat voor ons klaar om naar de ca. 70 km noordelijk gelegen stad Puerto Madryn te rijden waar we onze intrek de komende nacht nemen in een aangenaam middenklasse hotel. 

De moderne kustplaats Puerto Madryn telt ca. 100.000 inwoners en ligt aan de Golfo Nuevo. De stad vormt de ideale springplank om het grote spectrum aan dierenleven in en nabij de ruige vlakte van Peninsula Valdés te verkennen, en dat gaan we dan oom de volgende ochtend doen. ’s Avonds is het heerlijk eten in een van de vele strandrestaurantjes die natuurlijk – hoe kan het ook anders – heerlijke visspecialiteiten bereiden. 

 

 

 

Overnachting in

Puerto Madryn

Dag 5

Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende vogel- en natuurgids verkennen we het schiereiland Valdés, een natuurreservaat dat sinds 1999 op de 

Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De permanente bewoners bestaan uit zeeleeuwen, zeeolifanten, dolfijnen en vele vogelsoorten. In de lente – de periode dat wij er zijn – is het de tijd voor pelsrobben, walvissen en pinguïns die zich volop laten zien. We hebben zelfs een gerede kans om orca’s iets verder uit de kust te spotten en als kers op de taart de Zuidkaper (southern right whale), die in deze wateren komt jongen.

 In de namiddag schepen we in aan boord van de Ortelius die klaar ligt in de haven van Puerto Madryn.

Overnachting in

Ortelius expeditieschip

Dag 6-7

Het schip wordt gevolgd door grote aantallen en meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. In de periode eind oktober dat wij hier zijn is de kans aanwezig dat we bultuggen tegenkomen na het vertrek uit Puerto Maydryn en nabij de Falkland Eilanden noordkapers. Met een beetje geluk komen we ook orca’s tegen en met nog meer geluk de dolfijn van Peale voor de kust van de Falklands. Ondertussen kun je aan boord van de Ortelius flink timmeren aan je kennis over de flora en fauna van de Falklands middels lezingen die door Engelssprekende vogel- en natuurkenners worden gegeven. Naslagwerken zijn beschikbaar om rustig te lezen en je alvast in de stemming te brengen van het aanstaande bezoek aan de Falklands.

Overnachting in

Ortelius expediteschip

Dag 8-12

De komende dagen worden besteed om de grote variëteit aan natuur op de Falkland eilanden te bewonderen. De eilanden bieden voor de vogelliefhebber en voor de natuurliefhebbers in het algemeen een enorme natuurpracht en een breed scala aan bijzondere diersoorten. Helaas zijn de eilanden bij het grote publiek vrij onbekend, en vaak slechts alleen maar van de oorlog tussen Argentinië en Groot-Brittannië in 1982. Er komen niet alleen veel bijzondere vogelsoorten voor op de Falklands maar ook veel zeezoogdierensoorten, zoals de Dolfijn van Peale en de Kortsnuitdolfijn die vaak worden gezien in de kustwateren rondom de eilanden.

Het reisprogramma is erop gefocust om zoveel mogelijk van deze natuurpracht van de Falkland eilanden te ontdekken en het reisprogramma zou er als volgt uit kunnen zien. Bij goede weersomstandigheden plannen we een landing op het niet vaak bezochte Steeple Jason Island, waar zich de grootste Wenkbrauwalbatros kolonie ter wereld bevindt (ong. 113.000 broedparen). Een alternatief is Carcass Island, een knaagdiervrij eiland waar vele interessante vogelsoorten voorkomen. Zo zijn er broedende Magelhaen- en Ezelspinguïns te zien maar ook talrijke steltlopers en andere trekvogels. Er leven ook een aantal endemische soorten op Carcass Island, zoals Cobbs Winterkoning (Cobb’s wren) en de Zwarte Wipstaart (Tussack bird). Op Saunders Island vinden we ook Wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie. Tevens broeden op dit eiland Blauwoog aalscholvers en 4 pinguïn soorten; Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns. Op West Point Island broeden ook grote aantallen Wenkbrauwalbatrossen, naast ook Rotspinguïns. Bij Grave Cove broeden Ezelspinguïns en er kunnen op deze beschutte plek ook mooie wandelingen gemaakt worden. Het lange, witte strand van Volunteer Point is vrij onbeschut maar biedt naast een grote Koningspinguïn kolonie ook veel ander vogelleven. Alternatieven in de omgeving zijn Sparrow Cove of Kidney Cove, aan de noordoost kant van de Berkeley Sound. Port Stanley, de hoofdstad van de Falklands, biedt mooie wandelgelegenheden, bijvoorbeeld naar Mt Low (204 meter), vanwaar er mooie vergezichten zijn richting Kidney Cove. Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 2100 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn stille getuigen van de ontberingen van de 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen. Op de noordwest kant van Bleaker Island landen we mogelijk op Sandy Beach. Het hier dichtbij gelegen Big Pond biedt fantastische kansen voor vogelliefhebbers; onder andere de Maskergrondtiran (Dark-faced ground-tyrant) en de Magelhaensnip (Magellanic snipe) komen hier voor. Ook zijn de kolonies met Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns, Rotspinguïns en Blauwoogaalscholvers makkelijk te bereiken. Sea Lion Island is zeer onbeschut en er is geluk nodig om op dit mooie eiland te kunnen landen. Hier bevindt zich de grootste Zuidelijke zeeolifant ‘haul-out’ van de eilandengroep met in deze tijd van het jaar ongeveer 2000 individuen. Een stevige wandeling brengt ons bij een Patagonische zeeleeuw kolonie. Een landing op New Island behoort ook tot de mogelijkheden, hoewel er een speciale permit verkregen moet worden om hier aan land te gaan. Vanaf de landingsplaats bij Coffin’s Cove op het ‘New Island South Wildlife reserve’ is het een aardige wandeling naar kolonies Wenkbrauwalbatrossen en Rots pinguïns. De nog wat pittigere wandeling naar Landsend Bluf gaat naar een ‘haul-out’ van Patagonische zeeleeuwen. De plek van het enige walvisvaarders station van de Falklands bevindt zich ten zuiden van de landingsplaats. Hier maken we in de middag mogelijk nog een landing en bekijken hier Wenkbrauwalbatrossen, Patagonische zeeleeuwen en de vele andere vogelsoorten die de Falklands zo bijzonder maken.

Overnachting in

Ortelius expeditieschip

Dag 13

Op onze vaart westwaarts naar het puntje van Argentinië worden we gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels.

Overnachting in

Ortelius expeditieschip

Dag 14

We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt. Na een kort verblijf in Ushuaia, worden we naar de luchthaven gereden. ’s Middags vindt de doorvlucht plaats naar Buenos Aires. Bij aankomst in de avond vindt de transfer plaats van de luchthaven naar hetzelfde hotel alwaar we ook op de heenreis hebben overnacht.

Overnachting in

Buenos Aires

Dag 15

’s Ochtends hebben we nog een paar uurtjes om de mondaine sfeer van Buenos Aires op te snuiven en te genieten van een paar warme lentestralen voordat we ’s middags de lange terugreis met de KLM naar huis aanvangen.

Overnachting in

Buenos Aires

Dag 16

Aankomst Schiphol-Amsterdam.

Overnachting in

Buenos Aires

Ortelius

De m/v Ortelius is een voormalig oceanografisch onderzoekschip van de Russische Acedemie voor Wetenschappen, gebouwd in 1989. Het schip is omgebouwd voor het gebruik voor expeditiereizen in de Poolgebieden en is volledig ingericht op dit soort reizen. Het is een comfortabel en sfeervol schip, echter niet luxueus te noemen. De Ortelius is geen cruiseschip, maar is wel uitermate functioneel, comfortabel én gezellig ingericht. Het schip heeft een lengte van bijna 91 m een breedte van 17,2 m en is “ijsversterkt”. De Ortelius biedt plaats aan maximaal 116 gasten en heeft een internationale bemanning van 47 personen, waarvan 1 expeditieleider en 6 gidsen (Engelssprekend). Ook is er altijd een dokter aan boord.

Op de Ortelius zijn 53 hutten aanwezig, met de volgende onderverdeling:

 • 27 tweepersoonshutten met patrijspoort
 • 2 driepersoonshutten met patrijspoort en stapelbedden (kunnen ook als twee- en vierpersoonshut worden gebruikt)
 • 4 vierpersoonshutten met patrijspoort en stapelbedden (kunnen ook als twee- en driepersoonshut worden gebruikt)
 • 12 tweepersoonshutten met raam
 • 2 deluxe tweepersoonshutten met raam
 • 6 superior tweepersoonshutten met raam en een apart zitgedeelte

 

NB Programma

N.B. De beschrijving van de dagen is slechts een ruwe schets van het programma. De te volgen vaarroute is sterk afhankelijk van het weersomstandigheden. Het uiteindelijke programma zal door de expeditieleiding aan boord van het schip worden bepaald. Dit programma zal uiteraard met de gasten aan boord worden besproken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens het verblijf in Buenos Aires en Puerto Madryn verblijf je in prima middenklasse hotels. Aan boord van het expeditieschip Ortelius heb je de keuze uit:

 • tweepersoons hutten, of
 • vierpersoons hutten

Beide type hutten zijn voorzien van een privé douche, twee patrijspoorten en voldoende bergruimte. De tweepersoonshutten bestaan uit twee aparte bedden. De vierpersoonshutten bestaan uit twee stapelbedden. Beide type hutten kunnen op indeling worden geboekt met de regel dat er alleen dames of heren in verblijven. Andere type hutten zijn op aanvraag beschikbaar, informeer naar de meerpijs hiervan.

Alle hutten zijn ca.15 m² groot, alleen de superior tweepersoonshutten zijn 20 m² groot. Alle hutten hebben een eigen douche en wc. De tweepersoonshutten hebben gewone, lage bedden en de driepersoonshutten hebben een stapelbed en een los eenpersoonsbed. De hutten liggen aan de buitenkant van het schip en hebben elk minimaal twee raampjes (patrijspoort of groter raam). Alle hutten kunnen ook als eenpersoonshut geboekt worden. Handdoeken zijn aanwezig. Tijdens de reis is het mogelijk om op de brug te komen kijken. Aan boord vind je verder twee restaurants die ook gebruikt worden als zaal voor lezingen. Verder is er een lounge met een bar en een kleine bibliotheek. Als het weer goed is, dan is het natuurlijk het mooiste om op het ruime dek te genieten van de Atlantische Oceaan en de zeevogels die het schip achtervolgen. 

Er is elektriciteit aan boord (220 volt) met Europese stekkers. Je kunt de camera dus gewoon opladen onderweg. Je mobiele telefoon zal echter nauwelijks bereik hebben.

Over de maaltijden

Dagelijks worden er drie maaltijden voor u bereid die gezamenlijk in de lounge worden gebruikt. Er wordt veel aandacht aan het eten besteed en de keuken is dan ook uitstekend.

Inbegrepen

 • retourvlucht Amsterdam-Buenos Aires v.v. (incl. 23 kg ruimbagage)

 • binnenlandse vlucht Buenos Aires-Trelew; Ushuaia – Buenos Aires

 • lokale Engelssprekende gidsen aan land

 • aan boord Ortelius: Engeslsprekende vogel- en natuurgidsen

 • 4 nachten hotels (Buenos Aires en Puerto Madryn) o.b.v. logies & ontbijt

 • 9 nachten aan boord van de Ortelius (keuze uit twee- en vierpersoonsutten), op basis van vol pension (incl. snacks, koffie en thee)

 • alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis

 • alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam

 • alle transfers ter plaatse conform programma

 • vogel- en natuurexcursie Peninsula Valdés

 • diverse havengelden en belastingen

 • uitgebreid SNP-reispakket 

Niet inbegrepen

 • maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • fooien
 • verzekeringen

Over de activiteiten

In zijn algemeenheid dien je over een goede gezondheid te beschikken. Je moet in staat te zijn om meerdere uren te wandelen op oneffen soms glibberig en rotsachtig terrein. Uiteraard kun je altijd aan boord van het expeditieschip verblijven en is er geen verplichting om aan de excursies deel te nemen. De meeste excursies vinden plaats per zodiac waarmee we naar het vasteland varen.

Vanwege de steile trappen waarmee je afdaalt (en weer omhoog gaat) van het schip naar de zodiacs, dien je makkelijk te kunnen lopen, bukken en opstaan. Uiteraard word je zoveel mogelijk begeleid door de bemanning.

 

Vanwege de afgelegen ligging van de Falklands is het af te raden om met deze reis mee te gaan indien je conditie niet goed is en je niet goed ter been bent. Mocht je een aandoening hebben die (bij het ontbreken van medicamenten) een gevaar kan vormen, en je zelf onvoldoende medicamenten hiervoor meeneemt, dan raden wij je deze reis af. Bij twijfel adviseren wij je met de huisarts te overleggen. Aan boord van de Ortelius is altijd een arts aanwezig die de beschikking heeft over basis-medicamenten waaronder antibiotica.

Over de groepssamenstelling

Met deze reis verblijf je op het vaste land in Buenos Aires, Puerto Madryn en Ushuaia en een groot gedeelte aan boord van het expeditieschip Ortelius. Op het vaste land reizen we met onze eigen groep van maximaal 16 deelnemers waarbij we altijd de beschikking hebben over onze eigen Engelssprekende lokale gids. Aan boord van de Ortelius voeg je je bij een internationaal gezelschap. De leeftijden variëren globaal tussen de 30 en de 75. Passagiers op deze natuurexpeditie zijn doorgaans avontuurlijk ingestelde reizigers met een bijzondere interesse in de natuur, in vogels en zeezoogdieren. De sfeer aan boord is dan ook doorgaans goed en de kameraadschap en onderlinge contacten tijdens de reis vormen een extra aantrekkingskracht van de expeditie. Behalve een expeditieleider zijn er enkele gidsen aan boord. Onderweg zul je regelmatig lezingen kunnen bijwonen over de flora en fauna op de Falkland Eilanden. Deze lezingen zijn voor iedereen aan boord toegankelijk en worden in het Engels gegeven. 

Extra dagen

Je kunt deze reis na afloop in Buenos Aires verlengen. Een wandel- en/of fietsexcursie onder begeleiding van een Engelssprekende gids is een perfecte mix waarin kennis en plezier hand in hand gaan. Kom van alles te weet over het ontstaan van de tango in de volkswijk La Boca, leer veel over de historie van de stad waar veel immigranten naartoe gingen op zoek naar een betere toekomst. Onze reisspecialisten zijn je graag van dienst bij een verlenging van je reis met daarbij een passend voorstel voor de door jou gewenste terugvlucht.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Bij deze reis is de vliegreis inbegrepen. We vliegen vanaf Schiphol, Amsterdam naar en van Buenos Aires met de KLM. Vanaf Buenos Aires vliegen we met Aerolineas Argentinas naar Trelew en terug van Ushuaia naar Buenos Aires. 

 

Vluchtschema

KL 701 Amsterdam - Buenos Aires       vertrek 20.55 uur aankomst 06.55 uur *

AR 1862 Buenos Aires - Trelew            vertrek 12.00 uur aankomst 14.00 uur

AR 1881 Ushuaia - Buenos Aires          vertrek 14.10 uur aankomst 17.30 uur 
KL 702 Buenos Aires - Amsterdam       vertrek 16.40 uur aankomst 09.55 uur *

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvangt je samen met je ticket uiterlijk binnen 3 weken voor vertrek.

*) aankomst de volgende dag

 

 

 

Praktische informatie

Tijdens de reis bij de Falkland Eilanden is het lente en liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 9 en 11 °C. 

Voor persoonlijke uitgaven ter plaatse (lunches en diners in Buenos Aires en Puerto Madryn) en drankjes en fooien, dien je te rekenen op ca. € 350,-. Betaling aan boord van de Ortelius kan met een Maestro kaart, credit card of cash €’s (ook US$ mogelijk). In de steden Buenos Aires, Puerto Madryn en Ushuaia kun je makkelijk geld pinnen.

Ruwe zee is in deze contreien niet te voorkomen. Bent u gevoelig voor zeeziekte, raadpleeg dan voorafgaande aan de reis uw huisarts voor de juiste medicamenten. Ter voorkoming van zeeziekte is het aan te raden om alcohol, nicotine en nauwe ruimtes te vermijden. De meeste mensen voelen zich het best aan boord van het zonnedek met uitzicht op de horizon. Vreemd genoeg voelt u zich een stuk beter met wat voedsel in uw maag zoals droge crackers of toast. veel mensen eten juist om misselijkheid te voorkomen. En bedenk dat wanneer u zich eenmaal zeeziek voelt, de meeste medicijnen niet meer werken. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen.

Op de Ortelius zijn gratis stevige rubberen laarzen aanwezig. De laarzen zijn noodzakelijk voor de landingen met de zodiacs en kunnen aan land worden gebruikt.

Paklijst: 

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Bergwandelschoenen en gamaschen (voor de wandelaars)
 • Schoenen voor op het schip
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandcreme
 • Zonnebril
 • Verrekijker
 • Lang ondergoed
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Lippencreme met UV-filter

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Tijdens het verblijf op het vaste land in Argentinië (Buenos Aires, Puerto Madryn en Ushuaia) zijn er altijd Engelssprekende lokale gidsen aanwezig. Voor de excursie naar het schiereiland Valdés maken we gebruik van een lokale vogel- en natuurgids. De leiding aan boord van de Ortelius is in handen van de expeditieleider. Hij wordt bijgestaan door Engelssprekende gidsen met een grote kennis op het gebied van de flora en fauna, in het bijzonder vogels en zeezoogdieren. De bemanning van de Ortelius vaart al vele jaren naar het zuidelijk halfrond en heeft dus een enorme kennis van het gebied. Zij weten precies waar de mooiste plekken zijn en waar de kans het grootst is om ’wildlife’ te zien. 

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wenkbrauwalbatros

Argentinië - Falkland Vogel- en Natuurreis

Expeditiecruise naar de Falkland Eilanden

Expeditieschip Ortelius

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen