Terug naar Argentinië

Verblijf in bohemien wijk San Telmo vanuit boutique hotel

Liefhebbers van mooie steden komen in Buenos Aires aan hun trekken. Een stad vol geschiedenis getuige de prachtige gebouwen en musea. Wandel of slenter door de lommerijke lanen en kleine straatjes van wijken met Franse en Spaanse invloeden. Bezoek theaters, cafe's en tangosalons, waar het in de avonden fantastisch toeven is. Het boutique hotel waar je verblijft ligt in de oudste wijk van Buenos Aires, San Telmo met zijn elegante koloniale architectuur en vele winkels met antiek en kunst. Naast de ateliers en antiekwinkels lonkt de wijk met zijn restaurants en een zondagse vlooienmarkt op het plein Plaza Dorrego. In de bohemien wijk tref je ook een paar bekende tangokroegen aan. Talloze statige oude gebouwen zijn nu gerestaureerd en huisvesten nachtclubs, boetieks en ateliers. Begin of eindig je reis door Argentinië en/of Chili in stijl!

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 264331
3 dagen

Argentinië - Buenos Aires * San Telmo Deluxe

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-2

Wat is er mooier om Buenos Aires te verkennen vanuit de oudste wijk San Telmo in Buenos waar je ook verblijft in het gerieflijke hotel. Met straten van kiezelsteen en vele historische panden met recht geplaatst op de lijst van UNESCO cultureel erfgoed. San Telmo ligt op de kruising van het centrum en de volkswijk La Boca en grenst aan de haven Puerto Madero. Op zondagen zijn de straten in San Telmo gevuld met verkopers van kunstnijverheidsprodukten en antiek, straatartiesten en vele bezoekers verlevendigen het straatbeeld. In san Telmo De stadswijk beschikt ook over de oudste en bekendste tangokroegen zoals Michelangelo, La Casa Blanca en La Casa Rosada

De Defensa straat is een van de mooiste straten waarbij je na je bezoek aan leuke winkeltjes neerstrijkt op het Dorrego Plaza voor een drankje en de mensen gadeslaat. San Telmo biedt talloze goede restaurtants. In het SNP-informatiepakket lees je een paar goede suggesties. De wijk San Telmo ligt op slechts 6 straatblokken vanaf het Plaza de Mayo dat zijn naam heeft verkregen ter ere van de stichters van de Argentijnse Republiek die hier in mei 1810 de onafhankelijkheid van het land verklaarden.

Samen met een gids maak je een halve dag een wandeling door Buenos Aires. Je bezoekt bijvoorbeeld La Boca (op 3 km afstand vanaf het hotel), een bekende volkswijk met veel cafés waar vroeger de tangomuziek is ontstaan. De muzieksoort is in 2009 door de Unesco als cultureel erfgoed beschermd. Al lopende door de wijk La Boca hoor je uit veel huizen tangomuziek klinken. Eén straatje verdient hier speciaal aandacht: El Caminito. De Argentijnse schilder Quinquela Martin heeft de huizen van deze voormalig arme buurt een fikse opknapbeurt gegeven. De huizen zijn in felle kleuren geschilderd en er zijn allerlei beeldhouwwerken neergezet. In 1959 werd El Caminito officieel een voetgangerstraat. Tegenwoordig is er elke dag een kunstmarkt en wordt het wel het ‘Place du Têtre' van Buenos Aires genoemd. Voetballiefhebber? Vergeet dan niet het voetbalstadion van Boca Juniors te bezoeken.

Buenos Aires, het bruisende hart van Argentinië, betekent letterlijk 'goede winden', en is waarschijnlijk afgeleid van Nuestra Senora Santa Maria del Buen Aire, een zeevaartheilige. Het centrum van Buenos Aires bevindt zich rond Plaza de Mayo dat de laatste decenia het toneel was van de wekelijkse demonstraties op donderdagen van een groep vrouwen (Las Locas ofwel de Dwaze Moeders) om aandacht te vragen voor verdwijning van hun geliefde familieleden. Aan dit plein ligt het Casa Rosada, het presidentiële paleis met zijn zalmkleurige muren. Ook tref je er de kathedraal aan waarin de bevrijder én held van Argentinië ligt begraven: generaal José San Martin. Andere bezienswaardigheden zijn El Cabildo, een fraai Spaans koloniaal museum dat een goed overzicht van de beginperiode van de Argentijnse onafhankelijkheid geeft. Vergeet natuurlijk niet de begraafplaats La Recoleta daar waar Evita Perron ligt begraven.

Overnachting in

Buenos Aires - Boutique hotel San Telmo

Dag 3

Na het ontbijt eindigt hier dit stadsarragement.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Airporttransfer bij aankomst en vertrek
 • 2 hotelovernachtigen met ontbijt
 • halve dagexcursie - stadswandeling onder begeleiding van gids
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden
 • fooi gids

Praktische informatie

Het hele jaar

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Prijsinformatie

25 september 2020 - 30 september 2020
2 personen (tweepersoonskamer) Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs