Argentinië, Antarctica - Antarctica * natuurcruise, 12 dagen basecamp op het Antarctisch Schiereiland

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Natuurcruises

Internationale expeditieschip Plancius

Antarctica is onmiskenbaar de laatste echte wildernis op de wereld. Op het Antarctische Schiereiland en de South Shetland eilanden zie je indrukwekkende ijsbergen, gletsjers en enorme aantallen dieren. Een eldorado voor de natuurliefhebber. Tijdens de beroemd-beruchte Drake Passage - bij een ‘rustige’ overtocht ook wel 'Drake Lake' genoemd - word je vergezeld door albatrossen en andere zeevogels. Naarmate je het Antarctisch Schiereiland en de eilanden eromheen nadert, melden zich de eerste pinguïns, zeehonden en walvissen. Om ons heen drijven talloze ijsbergen en vanaf het land monden ontelbare gletsjers uit in zee. Een waar feest voor de zintuigen. Voorzien van wind- en waterdichte kleding zijn de zodiacs de wendbare 'taxi's' tijdens deze natuurcruise. Aan land bezoek je pinguïns die zich niets van je aantrekken en gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden. Op enkele beschutte plaatsen gaat de Plancius enkele nachten voor anker en worden er diverse activiteiten aangeboden om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren. Er wordt een tentenkamp gebouwd en je kunt langere tochten, te voet op sneeuwschoenen of met kajaks maken. Je wordt tijdens de gehele tocht begeleid door een uiterst professionele staf. Dagelijkse vindt er een briefing plaats aangevuld met interessante lezingen over alle aspecten van het witte continent. Terwijl je geniet van smaakvolle maaltijden, deel je ervaringen met elkaar en met de andere gasten aan boord, natuurliefhebbers van over de hele wereld. Als je de volgende dag een groepje jagende orka’s ontmoet of omringd wordt door bultruggen die met hun borstvinnen op het water slaan, dan besef je: dit is de reis van mijn leven!

Uniek aan deze reis

 • Antarcticareis met basiskamp
 • Fotoworkshop
 • Kajakken
 • (sneeuw)wandelen en bergbeklimmen
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Oceanwide Expeditions

Voor reizen naar Spitsbergen en Antarctica hoef je geen Barentz, Scott of Amundsen meer te heten. Toch hebben deze legendarische expeditieleiders ervoor gezorgd dat de moderne avonturier tegenwoordig een cruise kan maken naar de laatste wildernissen op onze aarde. SNP organiseert samen met Oceanwide Expeditions reizen naar Spitsbergen en Antarctica.

Dag tot dag

Argentinië, Antarctica - Antarctica * natuurcruise

Tijdens deze bijzondere natuurreis vaart u met het expeditieschip de Plancius langs de kust van Antarctische Schiereiland en de South Shetland. U volgt de markante kust van dit witte continent met gletsjers, ijsbergen, pakijs en historische walvisstations. Regelmatig gaat u aan land met rubber motorboot, de zodiac voor een korte wandeling of excursie. U wandelt tussen de Kinbandpinguïns en de Ezelpinguïns en krijgt ongetwijfeld zeeolifanten, zeeluipaarden en krabbeneters voor de camera. Op een aantal plaatsen wordt een tentenkamp gebouwd, zodat u echt op Antarctica kunt overnachten. U kunt natuurlijk ook op de Plancius zelf slapen. de mogelijkheid bestaat om langere wandelingen te maken op sneeuwschoenen of gewone wandelschoenen. Ook kunt u deelnemen aan kajaktochten en enkele toppen beklimmen. Aan boord van het schip worden fotografieworkshops gehouden.De Plancius is een voormalig oceanografisch onderzoekschip van de Nederlandse marine, gebouwd in 1976. Het schip is in 2008 omgebouwd voor het gebruik voor expeditiereizen in de Poolgebieden en is volledig ingericht op dit soort reizen. Het is een comfortabel en sfeervol schip, echter niet luxueus te noemen. De m/v Plancius biedt plaats aan maximaal 112 gasten en heeft een internationale bemanning van 30 personen, waarvan 1 expeditieleider, 5 gidsen en er is een dokter aan boord.Aan boord vindt u verder een eetzaal die ook gebruikt wordt als zaal voor lezingen. Daarnaast is er panorama-lounge met grote ramen en een bar. Als het weer goed is, dan is het natuurlijk het mooiste om op het ruime dek te genieten van het arctische landschap.Het zijn allemaal buitenhutten voorzien van een eigen raam. Verder is er een eetzaal waar ook boeiende lezingen worden gehouden, een lounge met een bar, een kleine bibliotheek en een ziekenkamer. U reist in een internationaal gezelschap en de voertaal aan boord is Engels.

Dag 1

Afhankelijk van uw vluchtschema heeft u tijd om het stadje Ushuaia te verkennen. Wat dacht u van een bezoekje aan het 'End of the world' museum, een ideale voorbereiding op de zeereis. In de namiddag (16.00) wordt er ingescheept en omstreeks 18.00 uur verlaat het expeditieschip de haven van Ushuaia.

Dag 2-3

Gedurende deze twee dagen varen we over de Drake Passage. Wanneer we de Atlantische Convergentie oversteken komen we in de circum-Antarctische upwelling-zone. In deze oceanografische overgangszone kan de temperatuur van het water in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. Onder andere: grote albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven, zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels. Bij de South Shetland eilandengroep zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.

Dag 4-9

Tijdens deze dagen zal de Plancius op een aantal beschutte plaatsen voor anker gaan en vanuit dit basecamp worden tal van aktiviteiten georganiseerd. De uitvoering van dit programma is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit is ter beoordeling van de expeditieleiding. Onderstaande is een voorbeeld van hoe het programma eruit kan zien.
We varen langs de Melchior islands en door de Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island, naar de “High Antarctica”. In de Neumayer Channel zoeken we op Wiencke Island een geschikte plaats voor het eerste basecamp. In deze ruige alpiene omgeving zijn er veel mogelijkheden om te voet, per zodiac en kajak te verkennen. De wandelaars zullen gebruik moeten maken van sneeuwschoenen omdat er naar alle waarschijnlijkheid nog veel sneeuw aan de kust zal liggen. De bergbeklimmers zullen meer voor de hoogte kiezen en bijvoorbeeld de Jabet Peak (540 m) beklimmen. Alle activiteiten zijn natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden.We bezoeken het Britse onderzoeksstation en het postkantoor van Port Lockroy op Goudier Island. Vlakbij Port Lockroy kunnen we aan land gaan bij Jougla Point waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers leven. We varen door de spectaculaire Lemaire Channel naar Booth Island, Pleneau en Petermann Island waar we Adeliepinguïns en Blauwoogaalscholvers kunnen zien. In dit gebied hebben we ook een grote kans op Bultruggen, Dwergvinvissen en Vinvissen. Het tweede basecamp zal bij het vaste land van Antarctica worden ingericht. De bergbeklimmers doen een poging om de top van Mt. Demaria (640 m) in Waddington Bay te bereiken. Verder naar het zuiden willen we een bezoek brengen aan het Oekraïense onderzoekstation Vernadsky, waar we hartelijk worden ontvangen door de medewerkers.Bij Neko Harbour, op het vaste land van Antarctica, met zijn enorme gletsjers, maken we een zodiactocht en kan er gekajakt worden. Ook kan er gewandeld worden. De bergbeklimmers kunnen een tocht maken op de gletsjer. In Neko Harbour of vlakbij Paradise Bay wordt weer een tentenkamp ingericht.Via de Melchior Islands varen we naar de open zee van de Drake Passage. We hebben grote kans op vele zeevogels.

Meer details over het programma en de organisatie van het basecamp vindt u hier.

Dag 10-11

Deze dagen gebruiken we weer om door de Drake Passage te varen naar het vaste land.

Dag 12

In de vroege ochtend komt u aan in Ushuaia en na het ontbijt verlaat u het schip.

NB Programma

De beschrijving van de dagen is slechts een ruwe schets van het programma. De te volgen vaarroute is sterk afhankelijk van het weersomstandigheden. Het uiteindelijke programma zal door de expeditieleiding aan boord van het schip worden bepaald. Dit programma zal uiteraard met de gasten aan boord worden besproken.

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze Antarctische cruise verblijft u alle nachten aan boord van de m/v Plancius. Dit is een voormalig oceanografisch onderzoekschip van de Nederlandse marine, gebouwd in 1976. Het schip is in 2008 omgebouwd voor het gebruik voor expeditiereizen in de Poolgebieden en is volledig ingericht op dit soort reizen. De Plancius is geen cruiseschip, maar is wel uitermate functioneel, comfortabel én gezellig ingericht. Het schip heeft een lengte van 89 m een breedte van 14,5 m en is “ijsversterkt”. De Plancius biedt plaats aan maximaal 116 gasten en heeft een internationale bemanning van 44 personen, waarvan 1 expeditieleider en 6 gidsen (Engelssprekend). Ook is er altijd een dokter aan boord.

Op de Plancius zijn 53 hutten aanwezig, met de volgende onderverdeling:

 • 26 tweepersoons hutten met raam
 • 2 deluxe teweepersoonshutten met raam
 • 9 tweepersoonshutten met patrijspoort
 • 2 driepersoonshutten met patrijspoort
 • 4 vierpersoonshutten met patrijspoort
 • 10 superior tweepersoonshutten met raam

Alle hutten zijn ca. 15 m2 groot, alleen de superior tweepersoonshutten zijn 20 m2 groot. Alle hutten hebben een eigen douche en wc. De tweepersoonshutten hebben gewone, lage bedden en de driepersoonshutten hebben een stapelbed en een los eenpersoonsbed. De hutten liggen aan de buitenkant van het schip en hebben elk minimaal twee raampjes (patrijspoort of groter raam). Alle hutten kunnen ook als eenpersoonshut geboekt worden. Handdoeken zijn aanwezig. Aan boord vindt u verder een eetzaal die ook gebruikt wordt als zaal voor lezingen. Daarnaast is er panorama-lounge met grote ramen en een bar. Als het weer goed is, dan is het natuurlijk het mooiste om op het ruime dek te genieten van het arctische landschap. Er is elektriciteit aan boord (220 volt) met Europese stekkers. U kunt uw camera dus gewoon opladen. Uw mobiele telefoon zal echter nauwelijks bereik hebben.  

Kamperen
Voor de liefhebbers van kamperen wordt er tijdens de reis de mogelijkheid geboden om ten minste 1 nacht op het land te overnachten. Het benodigde materiaal (poolslaapzak, linnen binnenzak, slaapmatje, ademende bivakzak en eventueel 3 persoons tent). Als het mooi en rustig weer is, kunt u met de bivakzak in de buitenlucht slapen. Er wordt alleen overnacht. De maaltijden worden op het schip gebruikt. Kookmateriaal en voedsel mag niet aan land gebracht worden volgens internationale wetgeving. Er blijft een gids bij de kampeerders die contact heeft met het schip. Het kamperen is altijd afhankelijk van de omstandigheden.

Over de maaltijden

Dagelijks worden er drie maaltijden voor u bereid die gezamenlijk in de lounge worden gebruikt. Er wordt veel aandacht aan het eten besteed en de keuken is dan ook uitstekend.

Inbegrepen

 • verblijf aan boord van de Plancius
 • alle maaltijden aan boord, koffie en thee
 • activiteiten ((sneeuw)wandelen, kajakken, bergbeklimmen, fotoworkshop)
 • diensten bemanning, gegidste excursies en lezingen tijdens bootreis
 • alle transfers per zodiak
 • informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overnachting Ushuaia en Buenos Aires o.b.v. logies/ontbijt (deze overnachtingen zijn afhankelijk van het vluchtschema)
 • lokale taxitransfers tussen luchthavens en hotels
 • fooien
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens de standaard excursies maakt u korte wandelingen en excursies per zodiac. Het is van te voren moeilijk de lengte, duur en hoogteverschillen per wandeling aan te geven. Dit wordt namelijk bepaald door de lokale weersomstandigheden en terreingesteldheid. De bedoeling is om iedere dag aan land te gaan. Tijdens deze speciale Basecampreis zijn de langere wandeling niet langer dan 2 uur en is er ’s morgens en ’s middags een wandeling gepland. Om deel te nemen aan de kajaktocht, dient u te beschikken over kajakervaring.

Over de groepssamenstelling

Aan boord van het schip voegt u zich bij een internationaal gezelschap van maximaal 110 passagiers. De leeftijden variëren globaal tussen de 30 en de 75. Passagiers op deze natuurexpedities zijn doorgaans avontuurlijk ingestelde reizigers met een bijzondere interesse in de natuur en landschappelijke schoonheid van antarctica. De sfeer aan boord is dan ook doorgaans goed en de kameraadschap en onderlinge contacten tijdens de reis vormen een extra aantrekkingskracht van de expeditie. Behalve een expeditieleider zijn er enkele gidsen aan boord. Onderweg zult u regelmatig lezingen kunnen bijwonen over Antarctica en de unieke flora en fauna van het Zuidpoolgebied. Deze lezingen zijn voor iedereen aan boord toegankelijk en worden in het Engels gegeven.

Extra's

Verlengingshotels

Posada de las Aguilas

Lennox hotel

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis en de overnachting in Ushuaia, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het schip.

Vluchtinformatie

Boekt u voor deze reis inclusief de heen- en terugreis, dan boeken we voor u de best aansluitende vlucht. U vliegt met KLM of Air France naar Buenos Aires. Na een nacht in Buenos Aires, volgt de dag erna de binnenlandse vlucht met Aerolinas Argentinas door naar Ushuaia. De volgende dag gaat u aan boord van het schip. De nacht in Ushuaia is noodzakelijk om problemen met vluchtvertragingen etc. te voorkomen. Het inchecken aan boord is om 16.00 en het schip vertrekt om 18.00!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Antarctica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aan boord van de Plancius kun je betalen met Euro's, US dollars of een credit card. De prijzen aan boord zijn alleszins acceptabel, denk hierbij aan € 3,25 voor een glas wijn of biertje. Neem ook wat cash euro’s of dollars mee voor de fooi aan boord, het richtbedrag hiervoor bedraagt € 10-12 per persoon per dag aan boord. Uiteraard geldt hierbij altijd de voorwaarde dat een fooi een extra beloning is - geen verplichting - omdat je tevreden bent over de geleverde diensten.

Na aankomst op de luchthaven van Ushuaia neemt u een taxi naar uw hotel. De volgende dag neemt u weer een taxi naar de haven.

Ruwe zee is in deze contreien niet te voorkomen. Bent u gevoelig voor zeeziekte, raadpleeg dan voorafgaande aan de reis uw huisarts voor de juiste medicamenten. Ter voorkoming van zeeziekte is het aan te raden om alcohol, nicotine en nauwe ruimtes te vermijden. De meeste mensen voelen zich het best aan boord van het zonnedek met uitzicht op de horizon. Vreemd genoeg voelt u zich een stuk beter met wat voedsel in uw maag zoals droge crackers of toast. veel mensen eten juist om misselijkheid te voorkomen. En bedenk dat wanneer u zich eenmaal zeeziek voelt, de meeste medicijnen niet meer werken. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen.

Op de Plancius zijn stevige rubber laarzen en sneeuwschoenen aanwezig. De laarzen zijn noodzakelijk voor de landingen met de zodiacs en de sneeuwschoenen kunnen worden gebruikt als er veel sneeuw op de landingsplaatsen ligt. Het gebruik van laarzen en sneeuwschoenen is gratis. Wilt u deelnemen aan de langere wandelingen dat heeft u bergwandelschoenen en gamaschen nodig.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Bergwandelschoenen en gamaschen (voor de wandelaars)
 • Schoenen voor op het schip
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandcreme
 • Zonnebril
 • Verrekijker
 • Lang ondergoed
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Lippencreme met UV-filter

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

De bemanning van de Plancius vaart al vele jaren naar Antarctica en heeft dus een enorme kennis van het gebied. Zij weten precies waar de mooiste plekken zijn en waar de kans het grootst is om het ’wildlife’ te zien. De leiding van deze expeditiereis is in handen van de expeditieleider. Hij wordt bijgestaan door enkele gidsen. De voertaal aan boord is Engels.

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Heeft u een reis naar Antarctica geboekt, dan sturen we u een zogenaamd Personal Information Form. Dit formulier met gegevens over uw gezondheid is verplicht voor reizen naar zeer afgelegen gebieden.


N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg alsmede de aanwezigheid van eventuele medicijnen in Argentinië is van een hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.

N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Argentinië heeft u geen vaccinaties nodig.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ezels_pinguin_hannah_point.jpg

Argentinië, Antarctica - Antarctica * natuurcruise

basecamp op het Antarctisch Schiereiland

Internationale expeditieschip Plancius

Zwaarte
Comfort
Natuurcruises
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten