Antarctica, Argentinië - Natuurcruise, 19 dagen Falkland Eilanden, South Georgia & het Antarctisch Schiereiland

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Natuurcruises

Internationale expeditieschip Plancius

Met de Plancius naar de Falkland Eilanden, South Georgia en het Antarctisch Schiereiland is een droom voor iedere natuurliefhebber. De groene Falklands met haar marconi-, magelhaen-, ezels- en koningspinguïns en een bijzondere cultuur. Op South Georgia bezoek je het leefgebied van enorme aantallen pelsrobben, zeeolifanten, albatrossen, stormvogels en pinguïns. En de finale vormt het Antarctisch schiereiland met vele gentoo pinguïns, krabbeneters en wie weet een zeeluipaard! Een antarctische droom die werkelijkheid wordt!

Uniek aan deze reis

 • Complete rondreis door het Arctisch gebied
 • Falklandeilanden
 • Inclusief brandstoftoeslag Plancius
 • South Geogia
 • Zeer veel pinguïnsoorten
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Oceanwide Expeditions

Voor reizen naar Spitsbergen en Antarctica hoef je geen Barentz, Scott of Amundsen meer te heten. Toch hebben deze legendarische expeditieleiders ervoor gezorgd dat de moderne avonturier tegenwoordig een cruise kan maken naar de laatste wildernissen op onze aarde. SNP organiseert samen met Oceanwide Expeditions reizen naar Spitsbergen en Antarctica.

Dag tot dag

Antarctica, Argentinië - Antarctica * natuurcruise

Tijdens deze bijzondere reis bezoekt u met het expeditieschip de Plancius drie verschillende gebieden. Nadat u Ushuaia verlaat wordt koers gezet naar de Falkland Eilanden. U bezoekt de westelijke eilanden van deze archipel die door de Argentijnen Malvinas worden genoemd. Op New Island observeren we albatrossen en rotspinguïns in een kolonie die ze samen delen. Op Carcass Island maken we tijdens een wandeling aan de kust kennis met Magelhaen- en ezelspinguïns. In Stanley, de hoofdstad van de Malvinas, zullen we kennismaken met de Falkland cultuur, Engels met duidelijk Zuid Amerikaanse invloeden.Vervolgens varen we zuidwaarts en komen op South Georgia. Hier bezoeken we Grytviken, een beschut gelegen baai met een oud walvisstation en zien we de koningspinguïns door de straten lopen. Verder gaan we aan land bij Bay of Isles, Albatross Island, Salisbury Plain, Elsehul, Right Whale Bay, Possession Bay, Gold Harbour, Drygalski Fjord en het eilandje Prion. De hoeveelheid diersoorten en aantallen per soort zijn op de verschillende plaatsen zeer indrukwekkend.Het derde en laatste gebied dat we bezoeken zijn South Shetlands en het Antarctisch schiereiland. Regelmatig gaan we met onze zodiacs aan land voor ontmoetingen met pinguïns, zeeolifanten, pelsrobben, krabbeneters en spotten we zeeluipaarden en walvissen. Er zijn landingen gepland op Paulet Island , Brown Bluff, Deception Island , Trinity Island en Charlotte Bay. Gezien het expeditiekarakter van deze bijzondere reis is het programma natuurlijk afhankelijk van de weer- en ijsomstandigheden. De definitieve route wordt bepaald door de expeditieleider. Voor natuurliefhebbers en natuurfotografen een ultieme droom!

Dag 1

Afhankelijk van uw vluchtschema heeft u vandaag tijd om het stadje Ushuaia te verkennen. Wat dacht u van een bezoekje aan het 'End of the world' museum, een ideale voorbereiding op de zeereis. In de namiddag (16.00) gaat u aan boord van het schip en om 18.00 uur vaart u de haven van de meest zuidelijke stad ter wereld uit, door het Beagle Kanaal op weg naar de Falkland Eilanden.

Dag 2

Vandaag varen we de hele dag en worden regelmatig vergezeld door albatrossen en stormvogels. Er worden lezingen georganiseerd over de gebieden.

Dag 3

Op de Falkland Eilanden, door de Argentijnen de Malvinas genoemd, besteden we de hele dag aan de meest westelijk gelegen eilanden. Op New Island observeren we albatrossen en rotspinguïns in een kolonie die ze samen delen. Op Carcass Island maken we tijdens een wandeling aan de kust kennis met Magelhaen- en ezelspinguïns. Vanaf de boot zien we regelmatig dolfijnen.

Dag 4

In Stanley, de hoofdstad van de Malvinas, zullen we kennismaken met de Falkland cultuur, Engels met duidelijk Zuid Amerikaanse invloeden. In Port Stanley en de haven liggen diverse oude gestrande schepen. Daarna verlaten we de Malvinas en varen in de richting van South Georgia.

Dag 5-6

Naarmate we verder zuidwaarts komen wordt het kouder en in de Antarctische wateren kan de temperatuur in korte tijd soms wel met 10 graden dalen. Vandaag zullen ons zeevogels zoals albatrossen en roofmeeuwen begeleiden.

Dag 7-10

In South Georgia bezoeken we Grytviken, een beschut gelegen baai met een oud walvisstation. Hier wandelen de koningspinguïns door de straten. We bezoeken hier het historisch walvisvaartmuseum en het graf van de Britse ontdekkingsreiziger Shackleton. Verder gaan we aan land bij Bay of Isles, Albatross Island, Salisbury Plain, Elsehul, Right Whale Bay, Possession Bay, Gold Harbour, Drygalski Fjord en het eilandje Prion. De hoeveelheid diersoorten en aantallen per soort zijn op de verschillende plaatsen zeer indrukwekkend. We noemen er enkele: konings-, marconi- en ezelspinguïns, zeeolifanten, pelsrobben, reuzenalbatrossen en de geelbek pijlstaart, een bijzondere eendensoort. Eigenlijk te veel om op te noemen…

Dag 11

Een dag op zee begeleidt door talrijke zeevogels op weg naar het Antarctisch Schiereiland.

Dag 12

Op Laurie, een van de South Orkney Islands bezoeken we de Argentijnse basis Orcadas Station. De vriendelijke staf van de basis laat ons de faciliteiten zien en als we er toestemming voor krijgen brengen we een bezoek aan de Adelie pinguïns op Punta Cormoran en genieten van prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers.

Dag 13

Weer een dagje op zee waarbij we het eerste drijfijs zullen tegenkomen. Ook is er een goede kans dat we de Maccormick Skua en de Snow Petrel, de zuidelijks broedende stormvogel en de dwergvinvis kunnen zien.

Dag 14-16

Deze dagen varen we langs de kusten van de South Shetlands en het Antarctisch schiereiland. Regelmatig gaan we met onze zodiacs aan land voor ontmoetingen met de huidige bewoners, pinguïns, zeeolifanten, pelsrobben en zeeluipaarden. Ook proberen we aan land te gaan op Paulet Island en Brown Bluff, aan de noordkant van de Weddel Sea. Op Paulet treffen we nog restanten aan van een begraafplaats van de Nordenskiold expeditie en er zit een enorme kolonie van Adelie pinguïns. In de Weddel Sea drijven enorme tafelijsbergen. Op het vulkanische Brown Bluff zetten we voet aan land van het echte vaste land van de Zuidpool! Deception Island is een enorme ingezakte krater, aan een kant in verbinding met de zeestaat, waardoor een natuurlijke haven is ontstaan die een perfecte beschutting biedt voor ons schip. Hier vinden we hete bronnen en een verlaten walvisstation. Grote roofmeeuwen, antarctische sterns en stormvogels bevolken nu de restanten van het walvisstation. Bij Baily Head op Deception Island proberen we te landen om de enorme kolonie van tienduizenden kinbandpinguïns te bekijken. Op Trinity Island bezoeken we een broedkolonie van de gentoo pinguïns en leven aan de kust Weddel zeehonden en pelsrobben. In de prachtig gelegen Charlotte Bay zetten we weer voet op het vaste zuidpoolland en is de kans groot op krabeneters, de meest talrijke zeehondensoort in het antarctisch gebied Verder zuidwaarts, in de Gerlach Strait varen we met de zodiacs in een fantastisch landschap van indrukwekkende ijsbergen en gletsjers en is er kans op het spotten van bultruggen en dwergvinvissen.

Dag 17-18

Deze dagen gebruiken we weer om door de Drake Passage te varen naar het vaste land.

Dag 19

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ushuaia en verlaat u na het ontbijt het schip.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze Antarctische cruise verblijft u alle nachten aan boord van de m/v Plancius. Dit is een voormalig oceanografisch onderzoekschip van de Nederlandse marine, gebouwd in 1976. Het schip is in 2008 omgebouwd voor het gebruik voor expeditiereizen in de Poolgebieden en is volledig ingericht op dit soort reizen. De Plancius is geen cruiseschip, maar is wel uitermate functioneel, comfortabel én gezellig ingericht. Het schip heeft een lengte van 89 m een breedte van 14,5 m en is “ijsversterkt”. De Plancius biedt plaats aan maximaal 116 gasten en heeft een internationale bemanning van 44 personen, waarvan 1 expeditieleider en 6 gidsen (Engelssprekend). Ook is er altijd een dokter aan boord.

Op de Plancius zijn 53 hutten aanwezig, met de volgende onderverdeling:

 • 26 tweepersoons hutten met raam
 • 2 deluxe teweepersoonshutten met raam
 • 9 tweepersoonshutten met patrijspoort
 • 2 driepersoonshutten met patrijspoort
 • 4 vierpersoonshutten met patrijspoort
 • 10 superior tweepersoonshutten met raam

Alle hutten zijn ca. 15 m2 groot, alleen de superior tweepersoonshutten zijn 20 m2 groot. Alle hutten hebben een eigen douche en wc. De tweepersoonshutten hebben gewone, lage bedden en de driepersoonshutten hebben een stapelbed en een los eenpersoonsbed. De hutten liggen aan de buitenkant van het schip en hebben elk minimaal twee raampjes (patrijspoort of groter raam). Alle hutten kunnen ook als eenpersoonshut geboekt worden. Handdoeken zijn aanwezig. Aan boord vindt u verder een eetzaal die ook gebruikt wordt als zaal voor lezingen. Daarnaast is er panorama-lounge met grote ramen en een bar. Als het weer goed is, dan is het natuurlijk het mooiste om op het ruime dek te genieten van het arctische landschap. Er is elektriciteit aan boord (220 volt) met Europese stekkers. U kunt uw camera dus gewoon opladen. Uw mobiele telefoon zal echter nauwelijks bereik hebben.

Over de maaltijden

Dagelijks worden er drie maaltijden voor u bereid die gezamenlijk in de lounge worden gebruikt. Er wordt veel aandacht aan het eten besteed en de keuken is dan ook uitstekend.

Inbegrepen

 • verblijf aan boord van de Plancius
 • alle maaltijden aan boord, koffie en thee
 • diensten bemanning, gegidste excursies en lezingen tijdens bootreis
 • alle transfers per zodiac
 • informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overnachting Ushuaia en Buenos Aires o.b.v. logies/ontbijt (deze overnachtingen zijn afhankelijk van het vluchtschema)
 • lokale taxitransfers tussen luchthavens en hotels
 • fooien,
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Het reisprogramma is flexibel om het maximale uit de tijd en de weersomstandigheden te halen. U maakt korte wandelingen en excursies per zodiac. Het is van te voren moeilijk de lengte, duur en hoogteverschillen per wandeling aan te geven. Dit wordt namelijk bepaald door de lokale weersomstandigheden en terrreingesteldheid. De bedoeling is om iedere dag aan land te gaan. Natuurlijk is het heel goed mogelijk om een keer aan boord te blijven.

Over de groepssamenstelling

Aan boord van het schip voegt u zich bij een internationaal gezelschap van maximaal 110 passagiers. De leeftijden variëren globaal tussen de 30 en de 75. Passagiers op deze natuurexpedities zijn doorgaans avontuurlijk ingestelde reizigers met een bijzondere interesse in de natuur en landschappelijke schoonheid van antarctica. De sfeer aan boord is dan ook doorgaans goed en de kameraadschap en onderlinge contacten tijdens de reis vormen een extra aantrekkingskracht van de expeditie. Behalve een expeditieleider zijn er enkele gidsen aan boord. Onderweg zult u regelmatig lezingen kunnen bijwonen over Antarctica en de unieke flora en fauna van het Zuidpoolgebied. Deze lezingen zijn voor iedereen aan boord toegankelijk en worden in het Engels gegeven.

Extra's

Verlengingshotels

Posada de las Aguilas

Lennox hotel

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis en de overnachting in Ushuaia, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het schip.

Vluchtinformatie

Boekt u voor deze reis dan gaan we voor u op zoek naar de best aansluitende vlucht. U vliegt met KLM of Air France naar Buenos Aires. Daarna volgt een binnenlandse vlucht met Aerolinas Argentinas door naar Ushuaia. Afhankelijk van de beschikbare vlucht en aankomsttijden is een optionele hotelovernachting in Ushuaia voorafgaand of na afloop van uw reis mogelijk.

Vluchtschema
KL 0701 Amsterdam - Aires vertrek om 20.50 aankomst 07.00* uur
AR 1852 Buenos Aires - Ushuaia vertrek om 09.10 aankomst 12.45 uur


AR 1879 Ushuaia - Buenos Aires vertrek om 10.05 aankomst 13.33 uur
AF 0393 Buenos Aires - Parijs vertrek om 17.45 aankomst 11.00* uur
AF 1740 Parijs - Amsterdam vertrek om 12.35 aankomst 13.50 uur

* aankomst de volgende dag.

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Uw definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Antarctica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aan boord van de Plancius kun je betalen met Euro's, US dollars of een credit card. De prijzen aan boord zijn alleszins acceptabel, denk hierbij aan € 3,25 voor een glas wijn of biertje. Neem ook wat cash euro’s of dollars mee voor de fooi aan boord, het richtbedrag hiervoor bedraagt € 10-12 per persoon per dag aan boord. Uiteraard geldt hierbij altijd de voorwaarde dat een fooi een extra beloning is - geen verplichting - omdat je tevreden bent over de geleverde diensten. 

Ruwe zee is in deze contreien niet te voorkomen. Ben je gevoelig voor zeeziekte, raadpleeg dan voorafgaand aan deze reis je huisarts voor de juiste medicamenten. Ter voorkoming van zeeziekte is het aan te raden om alcohol, nicotine en nauwe ruimtes te vermijden. De meeste mensen voelen zich het best aan boord van het zonnedek met uitzicht op de horizon. Vreemd genoeg voel je je een stuk beter met wat voedsel in je maag zoals droge crackers of toast. veel mensen eten juist om misselijkheid te voorkomen. En bedenk dat wanneer je je eenmaal zeeziek voelt, de meeste medicijnen niet meer werken. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen.

Op de Plancius zijn stevige rubber laarzen en sneeuwschoenen aanwezig. De laarzen zijn noodzakelijk voor de landingen met de zodiacs en de sneeuwschoenen kunnen worden gebruikt als er veel sneeuw op de landingsplaatsen ligt. Het gebruik van laarzen en sneeuwschoenen is gratis.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Bergschoenen
 • Schoenen voor op het schip
 • Fleece jack
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandcreme
 • Zonnebril
 • Verrekijker
 • Lang ondergoed
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Lippencreme met UV-filter

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

De bemanning van de Plancius vaart al vele jaren naar Antarctica en heeft dus een enorme kennis van het gebied. Zij weten precies waar de mooiste plekken zijn en waar de kans het grootst is om het ’wildlife’ te zien. De leiding van deze expeditiereis is in handen van de expeditieleider die wordt bijgestaan door enkele gidsen. De voertaal aan boord is Engels.

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Heeft u een reis naar Antarctica geboekt, dan sturen we u een zogenaamd Personal Information Form. Dit formulier met gegevens over uw gezondheid is verplicht voor reizen naar zeer afgelegen gebieden.


N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg alsmede de aanwezigheid van eventuele medicijnen in Argentinië is van een hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.

N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Argentinië heeft u geen vaccinaties nodig.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

kinbandpinguins.jpg

Antarctica, Argentinië - Natuurcruise

Falkland Eilanden, South Georgia & het Antarctisch Schiereiland

Internationale expeditieschip Plancius

Zwaarte
Comfort
Natuurcruises
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten