Alaska - Wandelvakantie, 20 dagen Wandelen 'Into the wilderness'

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs blokhutten en B & B, inclusief huurauto

Leer Alaska kennen op een unieke manier. Geniet van een wandeling en wildlife bekijken in Kenai Fjords NP, Chugach Mts, Denali NP, Chena River, Wrangel-St. Elias NP. Met onze wandelbeschrijvingen kun je op een veilige en verantwoorde manier de wildernis verkennen, ook al ben je met z'n tweeën. Je maakt deze rondreis per huurauto en je overnacht in karakteristieke blokhutten en wildernislodges. Je rijdt weinig kilometers dus er is veel tijd voor activiteiten.

Uniek aan deze reis

 • Met wandelbeschrijvingen
 • Optionele wildexcursies toevoegen mogelijk
 • Overnachten in luxe blokhutten
 • Wildernis
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Alaska - wandelvakantie

Alaska, geregeerd door de ijzige wetten van de natuur, waar het wild nog grenzeloos kan rondzwerven. Wandelen in dit onmetelijke land betekent goed voorbereid op pad gaan. Met SNP leer je hoe je veilig en verantwoord de wildernis kan betreden. Je overnacht in sfeervolle ‘log cabins’ en Bed & Breakfast. De eerste dagen verblijf je in Seward, waar je een stevige tocht maakt naar de Harding Icefields in de Chugach Mountains of een wildexcursie maakt in de Kenai Fjords. Vanuit je cabin aan de rand van Denali National Park maak je natuurlijk de beroemde bustour, op zoek naar grizzlies, kariboes en ander groot wild. Vanuit een volgende lodge aan de Tangle Lakes, met uitzicht op de 5000 m hoge Alaska Range, kun je een kanotocht maken over het verstilde meer en wandel je langs de ruïnes van prehistorische indiaanse nederzettingen. Het wildwest dorpje Mc Carthy, midden in het Wrangell-St.Elias National Park, is werkelijk het einde van de wereld. Je klimt er naar verlaten mijnschachten op grote hoogte en over een immense morenewal langs de Root Glacier, een zee van ijs.

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Anchorage kun je meteen de huurauto op het vliegveld ophalen en rijd je in 15 minuten naar je hotel, de Inlet Towers Suites, in het centrum. Een mooi begin van je reis door Alaska is een bezoek aan het Public Lands Info Centre, met alle informatie over de natuurparken. Tevens biedt het Anchorage Museum je een goede kijk op de cultuurgeschiedenis van de oorspronkelijke bevolking van het land. In het Museum of Nature and Science ligt de nadruk op de ontwikkeling van de natuur door de miljoenen jaren heen.
Mocht je wat meer tijd hebben in Anchorage (of op de laatste dag) is het leuk een fiets te huren en een rit te maken over het befaamde Tony Knowles Coastal Trail. Dan merk je pas hoe stad en natuur in Alaska grenzeloos in elkaar over gaan. Zelfs zo dicht bij de stad is er kans dat je elanden op je weg tegenkomt, of zelfs een zwarte beer is niet vreemd.

Overnachting in

Anchorage - Inlet Towers Suites

Dag 2

Na een bezoek gebracht te hebben aan het uitstekende cultuurhistorisch museum van Anchorage en informatie verzameld te hebben over de natuur in het Public Lands Infocenter, rijd je in 3 uur via een prachtige weg langs een fjord en door de Kenai Mountains naar Seward. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het adembenemende Portage Lake en een korte wandeling maken bij de Byron Glacier. Je verblijft drie nachten in je privé houten blokhut van de River Valley in het bos. 

Optionele uitbreiding
Wil je je reis verlengen met een mooi arrangement dan kun je vanuit Anchorage naar Homer rijden voor een paar extra nachten. Dit
 plaats je dan voor dag 2 en hiermee voeg je in totaal 425 km toe aan je route.

Overnachting in

Seward - Abode Well Cabins

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 3

De Kenai Mountains bieden alle mogelijkheden voor spectaculaire wandelingen, van eenvoudig tot zwaar. Je kunt een wandeling maken door het boreale woud naar het hoog alpiene Lost Lake, of je klimt over steile morenewallen omhoog tot een magnifiek uitzichtspunt over de immense Harding Icefields. De wandeling naar de Harding Icefields bevelen we bijzonder aan. Vanaf de voet van de Exit Glacier klim je door bossen en over morenewallen van gruis naar grote hoogte. Eenmaal boven 'op het dak van de wereld' geniet je van een onbelemmerd uitzicht over de immense ijszee (1600 km²) van de Harding Icefield, waaruit eenzame Nunataks, scherpe bergpieken, steken. Dit is Alaska op z'n best.
Hoogteverschil: 1000 meter stijgen en dalen. Geschatte duur: 13 km, 7 uur. Omdat de route heen en terug hetzelfde pad volgt kun je eigenlijk gewoon zo ver gaan als je zelf wilt. Let wel, regelmatig worden hier zwarte beren gespot.

Overnachting in

Seward - Abode Well Cabins

Dag 4

Vanuit Seward vertrekken bootexcursies in het Kenai Fjord National Park; een acht uur durende 'wildlife-' en getijdegletsjer-cruise, een absolute aanrader! Je kunt deze optionele dagexcursie Kenai Fjords NP Cruise (zie info hieronder) vooraf boeken. Vanaf de boot zie je de tegen de rotswand geplakte nesten van papegaaiduikers en drieteenmeeuwen, kuifaalscholvers en zeekoeten. Op strategische rotspunten liggen kolonies Stellar zeeleeuwen en zeehonden, terwijl een zeeotter voor de boot in het water dobbert. Vrijwel ieder jaar zien we ook walvissen en orka’s. Dit is dé kans om foto’s te maken! Je vaart naar de voet van een reusachtige getijdegletsjer die regelmatig brokken ijs aan de zee afgeeft.
Je kan vandaag natuurlijk ook een andere prachtige wandeling in de omgeving van Seward maken. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Overnachting in

Seward - Abode Well Cabins

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

terug_naar_de_ijstijd_in_de_kenai_fjords.jpg

Southwest * Kenai Fjords NP cruise

Kenai Fjords National Park is een maritiem park bestaande uit diepe fjorden, getijdegletsjers, talloze eilandjes en boordevol 'wildlife'. De kans is erg groot dat je hier tijdens de 6 uur durende bootcruise walvissen, zeeleeuwen, zee-otters, witkoparenden, papagaaiduikers etc. in de kijker krijgt. Aan boord vertelt een 'naturalist' alles wat je wilt weten. Een geweldige excursie die je gewoonweg niet mag missen. De excursie start en eindigt in Seward.

Dag 5-6

Je rijdt via Anchorage naar Palmer waar je de brede Knik River Valley inrijdt, steeds verder in de Chugach Mountains. Na 280 km (3,5 uur rijden) bereik je de lodge midden in de wildernis: je garantie voor een karakteristiek Alaskaans verblijf. De volgende dag kun je een excursie maken (niet inbegrepen) per 'jetboat' naar de 'snuit' van de Knik Glacier, een machtig  gezicht. Ook zijn er diverse wandelingen te maken in de Chugach Mountains of in de Talkeetna Mountains.

Overnachting in

Palmer - Knik River Lodge

Dag 7

Je kunt vandaag via verschillende wegen noordwaarts rijden. Een mooie route (deels onverharde maar prima weg) gaat via Hatcher Pass, waar je de historische Indepence Mines kunt bezoeken. Hier in de Talkeetna Mountains zijn fraaie wandelingen te maken.
Vanaf Willow volg je de George Parks Highway naar Denali State Park. Onderweg maak je een wandeling nabij het wildrijke Byers Lake, waar je bij helder weer fraaie uitzichten hebt op Mount McKinley. Je overnacht de komende drie nachten in een heerlijke houten nabij in het dorpje Healy, 15 minuten rijden ten noorden van Denali National Park.

Overnachting in

Denali - Earth Song Lodge

Dag 8

Denali National Park is Alaska's meest bekend park, voornamelijk door de kans op het zien van groot wild en de hoogste berg, Mount McKinley. Een goede manier hiervoor is het nemen van de Denali Park Shuttle Bus. Je kunt deze optionele dagexcursie vooraf boeken (zie info hieronder). In een 8 uur durende excursie heb je alle kans voor het fotograferen van kariboes, elanden en grizzlies. Natuurlijk kun je ook prima wandelen in dit immense park of een rondvlucht maken rondom Mount McKinley.

Overnachting in

Denali - Earth Song Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

grizzly_op_de_weg_in_denali.jpg

Interior * Denali Park Shuttlebus

Denali National Park is Alaska's meest bekende park, voornamelijk door de kans op het zien van groot wild en de hoogste berg, Mount McKinley. Een goede manier hiervoor is het nemen van de park-shuttlebus. Je hebt de keuze voor eindbestemming Eielson Visitor Centre (een rit van 8 uur totaal) of, via dezelfde weg maar nog iets verder, het fotogenieke Wonder Lake (een rit van 10 uur totaal). Op deze excursie heb je alle kans voor het fotograferen van kariboes, elanden en grizzlies, maar gezien de lengte van de busrit blijft er weinig ruimte voor een wandeling.  De bestuurder is een ranger en geeft uitleg over de natuur onderweg. In principe proberen we een vroege vertrektijd te boeken (rond 08.00) omdat dan de dieren meest actief zijn.

Dag 9

Het Denali National Park heeft vooral in het gebied rond de ingang enkele trails die goed individueel te wandelen zijn. De overige wandelingen in Denali zijn meestal 'backcountry hikes' wandelingen zonder pad, in de ruige wildernis. Een goede introductie in het wandelen in de 'backcountry' zijn de zogenaamde 'Discovery Hikes' die in de zomer dagelijks door park-rangers worden begeleid. Je wandelt dan zo'n 3 of 4 uur door het (pad-loze) achterland van Denali, onder leiding van een park-ranger die onderweg ook nog van alles vertelt. Een leuke, leerzame en veilige manier om in de wildernis van Denali door te dringen! Je kan je opgeven voor een discovery hike in het bezoekerscentrum van het park, bij voorkeur 1 of 2 dagen van tevoren. Een andere leuke activiteit die dagelijks in het park plaatsvindt is de husky-demonstratie, waarbij je van alles hoort over hoe hondensleden tot de dag van vandaag een belangrijke rol spelen in het management van Denali Park.

Overnachting in

Denali - Earth Song Lodge

Dag 10

Je rijdt in 2 uur naar Fairbanks, de 'grootste' stad van het noorden. Hier kun je het befaamde Alaska Museum bezoeken met de fraaie 'Northern Lights Show', een lichtshow over het Aurora Borealis, het noorderlicht. Je verblijft twee nachten in een gezellig Bed & Breakfast (ontbijt dus inbegrepen) bij de Alaskanen thuis.

Overnachting in

Fairbanks - Rose Marie B&B

Dag 11

Vandaag rijd je in een uurtje naar de Chena River. Je wandeling begint aan de rivier waarna je door de bossen omhoog klimt naar Angels Rocks, voor een mooi uitzicht over de vallei. Het is mogelijk om de wandeling voort te zetten over de boomloze toendra waarna je afdaalt naar de Chena Hot Springs. Hier kun je een ontspannend bad nemen in de 'hot pools' of een diner nuttigen in de historische omgeving. Als je in de avond terugrijdt naar Fairbanks maak je een goede kans elanden te zien 'grazen' in de moerassen. Ook zwemt er af en toe een bever voorbij!

Overnachting in

Fairbanks - Rose Marie B&B

Dag 12

In ongeveer vijf uur rijd je dwars door de Alaska Range over een spectaculaire bergweg naar Paxson. Hier sla je rechtsaf over de Denali Highway. Waar het asfalt ophoudt vind je voor twee nachten onderdak in een houten cabin van de Tangle River Inn. Je gebruikt de maaltijden in de gezellige 'main lodge'. Van hieruit verken je het open toendralandschap aan de voet van de Alaska Range.

Overnachting in

Tangle Lakes - Tangle River Inn

Dag 13

Tangle Lake is een langgerekt meer in een open toendralandschap. Het is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Alaska van prehistorische nederzettingen en tentkampen. Je kan een ontspannen kanotocht maken (kano's ter plekke te huur) over het rustige water en hebt alle kans op het zien van kariboes, bevers, elanden en gevogelte. Ook zijn er diverse wandelmogelijkheden in dit uitgestrekte toendralandschap mogelijk.

Overnachting in

Tangle Lakes - Tangle River Inn

Dag 14

In de verte doemen de uitgedoofde vulkaankegels van het Wrangell-St. Elias gebergte op. Dit is de derde gebergteketen in je reisgebied met toppen boven 5000 meter hoog! Je volgt de vallei van de brede Copper River totdat na drie uur rijden, bij Chitina, het asfalt ophoudt. Dan hobbel je nog 2,5 uur over een onverharde weg naar het einde van de wereld: McCarthy. Rijden over een onverharde weg is voor eigen risico (zie huurvoorwaarden auto). Dit eigen risico kun je verkleinen door bij SNP een No Risk Global autoverzekering af te sluiten.
Hier verblijf je drie nachten in de sfeervolle Kennicott Glacier Lodge Lodge, met uitzicht over de immense gletsjers. Standaard (zie beschrijving accommodatie) heb je geen douche/toilet op de kamer. Voor een toeslag is dat wel mogelijk.

NB de lodge sluit op 7 september. Daarna zal je een alternatieve accommodatie in McCarthy worden aangeboden

Optionele uitbreiding
Indien je niet met de huurauto over de onverharde weg wil rijden  kunnen wij voor je een vlucht boeken van Chitina naar McCarthy en retour, waarbij je de auto in Chitina stalt. Je mag maar 13 kg bagage pp meenemen in het kleine vliegtuigje, de rest blijft achter in de auto. Deze vluchten zijn een geweldig ervaring omdat je zo laag vliegt, en duurt ongeveer 25 minuten.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 15

McCarthy: eens een bezige ‘basis’ voor de florerende kopermijnen in dit gebied, nu een ‘last frontier’ van de beschaving, bewoond door 28 mensen. McCarthy lijkt in de tijd te hebben stilgestaan. De saloon, het hotel, de winkel: alles treffen we in wildwest stijl aan. In deze fotogenieke omgeving wandel je langs de zee van ijs die Root Glacier heet. Onderweg heb je prachtige uitzichten over het ijs en wellicht kom je berensporen tegen! Je zou ook onder leiding van een lokale gids het ijs op kunnen gaan met stijgijzers of een 'scenic flight' kunnen maken om de ijsmassa's van bovenaf te bewonderen en fotograferen.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 16

Al dwalend tussen de verlaten gebouwen van de Kennicott Mines waan je je in de tijd van 1900, toen dit één van de belangrijkste koper producerende mijnen was. Ongeveer 1400m boven de Kennicott Mines, op 2400 m hoogte, bevinden zich de Bonanza-mijnschachten. Een steil pad voert je naar deze winningsplaatsen, die nu ijsgrotten zijn. Aan je voeten zie je de Root & Kennecott gletsjer duidelijk stromen. Je kijkt uit op ‘s werelds grootste oppervlakte-gletsjertong: een maanlandschap van ijs en meegenomen morene. In de verte blaakt de 5000 m hoge top van Mount Blackburn. Een spectaculaire dagwandeling die de moeite meer dan waard is!
Hoogteverschil: 600-1400 m stijgen en dalen. Geschatte duur: 7 km, 6-8 uur.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 17-18

Je verlaat de Wrangells en rijdt via Glennallen naar je laatste bestemming: Sheep Mountain. Midden in de Chugach Mountains ligt de sfeervolle lodge waar je twee nachten verblijft. Je maakt een wandeling over de toendra waar de kans groot is kariboes te zien, klimt naar de top van Gunsight Mountain voor een perfect uitzicht, of maakt met een gids een wandeling over de schitterende Matanuska Glacier.

Optionele uitbreiding

Heb je gekozen voor een vluchtje in plaats van te rijden op dag 14, dan moet je op deze dag in de ochtend de terugvlucht Mccarthy-Chitina plaatsen. 

Wil je je reis verlengen met een mooi arrangement dan kun je een verblijf in Valdez en Prince William Sound hier toevoegen. Deze plaats je dan voor dag 17.Dit voegt in totaal 275 km toe aan je route.

Overnachting in

Sheep Mountain - Sheep Mountain Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 19

Je vervolgt je rit door de adembenemende Matanuska Valley en bereikt na 100 km het dorpje Palmer waar je overnacht. Onderweg bezoek je de Matanuska Glacier waar je op eigen gelegenheid een wandeling maakt of onder leiding van een gids nogmaals de gletsjer op kunt gaan. Het is ook mogelijk in de Eagle Valley het natuurcentrum te bezoeken en daar een wandeling te maken. Dit is de vallei waar in de winter de befaamde Iditarod sledehondentocht doorheen komt.

Overnachting in

Palmer - Alaska Garden B & B en Cottages

Dag 20

Een laatste rit van 70 km brengt je terug in Anchorage.Alle tijd dus voor een verkenning van deze stad, mocht je daar aan het begin van de reis niet aan toegekomen zijn. Of je gebruikt je tijd voor een laatste wandeling in de Chugach Mountains, het berggebied dat Anchorage omzoomt. Meeste vluchten vertrekken in de middag. Einde van deze reis.


Optionele uitbreiding
Vanuit Anchorage kun je een dagexcursie of tweedaags arrangement toevoegen naar de beren van Brooks Falls in Katmai National Park Wil je een nieuw gebied aan de reis toevoegen dan raden wij aan een rondreis door het uiterste zuidoosten, de 'panhandle' toe te voegen vanuit Juneau. Hier kun je ook nog een mooie dagexcursie Glacier Bay maken. Indien je kiest voor een van de verlengingen - dagexcursie beren kijken Brook Falls, 2-daagse excursie Katmai 240601,- moet je na afloop van die bouwsteen nog een nacht in Anchorage toevoegen alvorens je de terugvlucht aanvaardt. Indien je bouwsteen Southeast-Alaska 240633 en/of dagexcursie Glacier Bay wilt toevoegen moet je van Anchorage naar Juneau vliegen en van Juneau naar Amsterdam.


 

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

brooks_falls_in_katmai.jpg

Southwest * Brooks Falls Katmai Bearviewing

Een van de beroemdste plekken in Alaska om beren te kunnen zien is het Katmai National Park. Hier verzamelen zich aan de Brooks River grote aantallen bruine beren, aangetrokken door de trek stroomopwaarts van de zalmen. Met name in de maand juli en vanaf eind augustus, als de 'salmon run' op volle toeren draait, loopt het aantal beren flink op. Hoewel er altijd beren zijn in de zomermaanden, wordt er geen garantie gegeven. Je vliegt in de vroege ochtend vanuit Anchorage per lijndienst naar King Salmon en verder per watervliegtuig naar Brooks Lodge.  Hier bekijk je de beren vanaf speciaal geconstrueerde steigers. Een unieke fotogelegenheid. Begin van de avond vlieg je terug naar Anchorage. (Denk er aan dat je mogelijk een extra nacht in Anchorage moet bijboeken).

rtr8660att75.jpg

Southeast * Glacier Bay NP in 1 day

Om ongeveer 6.00 uur in de ochtend vlieg je van Juneau naar Gustavus, van waar je naar de Glacier Bay Lodge wordt gebracht. Hier vertrekt om 07.30 de dagexcursie per boot door Glacier Bay.  Een landschap van diepe fjorden, bezaaid met drijfijs, omgeven door de torenhoge pieken van de Coast Mountains. Wild zoals bruine beren, zwarte beren, zee-arenden, zeeleeuwen en walvissen komen in grote getale voor. Eind van de middag vlieg je weer terug naar Juneau waar je rond 18.00 uur arriveert.

NB Programma

De totale rijafstand ongeveer 2500 km. Het traject Chitina-McCarthy is onverhard (maar geen gevaarlijke of hele slechte weg) en dus op eigen risico (zie huurvoorwaarden auto). Dit eigen risico kan je omzeilen door dit stukje te vliegen (bouwsteen 240621) of door toevoeging van de aanvullende No Risk Autoverzekering.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in sfeervolle, houten en redelijk luxe cabins en in lodges en hotels. De meeste cabins bestaan uit een slaapkamer met tweepersoons bed, een badkamer en soms een kookgelegenheid. Indien er in de cabin een keukentje is, dan is er ook voor kookgerei gezorgd. Wanneer er geen keukentje is, mag er ook niet gekookt worden in de cabins. Bij de aparte accommodatiebeschrijvingen kan je hierover meer lezen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van één kamer, in cabins en lodges
 • autohuur Hertz standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B voor 1-2 personen, type C voor 3 personen, type F voor 4 personen) 
 • CO² compensatie verreden kilometers met huurauto
 • Informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Maaltijden
 • Entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer) 

 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, afhankelijk van het aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst of de autoprijzen per dag en de huurvoorwaarden wil weten, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Alaska. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km. Het traject Chitina-McCarthy is onverhard (maar geen gevaarlijke of hele slechte weg) en dus op eigen risico (zie huurvoorwaarden auto). Dit eigen risico kan je omzeilen door dit stukje te vliegen (vooraf te boeken bij SNP) of door toevoeging van de aanvullende No Risk Autoverzekering.

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kan je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Wandelpaden in Alaska worden minder belopen dan in andere delen van de VS of Canada. Zeker buiten de Nationale Parken zijn routebeschrijvingen minder duidelijk en aan veranderingen onderhevig. Enige ervaring met route zoeken is dan ook handig. In de nationale Parken van Denali, Kenai, Wrangell zijn de paden prima aangegeven.
Houd er rekening mee dat je door de wilde natuur wandelt en dus ook wilde dieren kan tegenkomen. Zorg dat je weet wat je moet doen indien je een beer tegenkomt, alhoewel die kans niet groot is. De meeste beren zal je zien tijdens excursies of tijdens autoritten.
Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center, waar je een complete update van mogelijkheden kan krijgen, je plannen kan bespreken en eventueel kaarten kan aanschaffen.

Extra's

Excursies

terug_naar_de_ijstijd_in_de_kenai_fjords.jpg

Southwest * Kenai Fjords NP cruise (vanaf € 137,- per persoon)

Kenai Fjords National Park is een maritiem park bestaande uit diepe fjorden, getijdegletsjers, talloze eilandjes en boordevol 'wildlife'. De kans is erg groot dat je hier tijdens de 6 uur durende bootcruise walvissen, zeeleeuwen, zee-otters, witkoparenden, papagaaiduikers etc. in de kijker krijgt. Aan boord vertelt een 'naturalist' alles wat je wilt weten. Een geweldige excursie die je gewoonweg niet mag missen. De excursie start en eindigt in Seward.

grizzly_op_de_weg_in_denali.jpg

Interior * Denali Park Shuttlebus (vanaf € 60,- per persoon)

Denali National Park is Alaska's meest bekende park, voornamelijk door de kans op het zien van groot wild en de hoogste berg, Mount McKinley. Een goede manier hiervoor is het nemen van de park-shuttlebus. Je hebt de keuze voor eindbestemming Eielson Visitor Centre (een rit van 8 uur totaal) of, via dezelfde weg maar nog iets verder, het fotogenieke Wonder Lake (een rit van 10 uur totaal). Op deze excursie heb je alle kans voor het fotograferen van kariboes, elanden en grizzlies, maar gezien de lengte van de busrit blijft er weinig ruimte voor een wandeling.  De bestuurder is een ranger en geeft uitleg over de natuur onderweg. In principe proberen we een vroege vertrektijd te boeken (rond 08.00) omdat dan de dieren meest actief zijn.

brooks_falls_in_katmai.jpg

Southwest * Brooks Falls Katmai Bearviewing (vanaf € 888,- per persoon)

Een van de beroemdste plekken in Alaska om beren te kunnen zien is het Katmai National Park. Hier verzamelen zich aan de Brooks River grote aantallen bruine beren, aangetrokken door de trek stroomopwaarts van de zalmen. Met name in de maand juli en vanaf eind augustus, als de 'salmon run' op volle toeren draait, loopt het aantal beren flink op. Hoewel er altijd beren zijn in de zomermaanden, wordt er geen garantie gegeven. Je vliegt in de vroege ochtend vanuit Anchorage per lijndienst naar King Salmon en verder per watervliegtuig naar Brooks Lodge.  Hier bekijk je de beren vanaf speciaal geconstrueerde steigers. Een unieke fotogelegenheid. Begin van de avond vlieg je terug naar Anchorage. (Denk er aan dat je mogelijk een extra nacht in Anchorage moet bijboeken).

rtr8660att75.jpg

Southeast * Glacier Bay NP in 1 day (vanaf € 504,- per persoon)

Om ongeveer 6.00 uur in de ochtend vlieg je van Juneau naar Gustavus, van waar je naar de Glacier Bay Lodge wordt gebracht. Hier vertrekt om 07.30 de dagexcursie per boot door Glacier Bay.  Een landschap van diepe fjorden, bezaaid met drijfijs, omgeven door de torenhoge pieken van de Coast Mountains. Wild zoals bruine beren, zwarte beren, zee-arenden, zeeleeuwen en walvissen komen in grote getale voor. Eind van de middag vlieg je weer terug naar Juneau waar je rond 18.00 uur arriveert.

Aanvullende opties

Vlucht Chitina-McCarthy (vanaf € 129,- per persoon)

Vlucht van McCarthy naar Chitina (vanaf € 129,- per persoon)

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Anchorage. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $15,- voor het eerste stuk en $25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 juni t/m 31 augustus.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alaska ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Alaska kan je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 10,- rekenen, voor een lunch $ 10-12,- en voor een diner $ 20,- tot $ 30,-, afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10% tot 15%. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kan je met je bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn om de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kan je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt je eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in je reispakket van de door jou geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijg je vooraf enkele eenvoudige kaartkopieën en een originele overzichtskaart van Alaska. Originele topografische kaarten kan je ter plaatse aanschaffen in Anchorage. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen of in ieder geval ter plekke in Anchorage de 'Milepost' aan te schaffen.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Afbeelding_184_verkleind.jpg

Alaska - Wandelvakantie

Wandelen 'Into the wilderness'

Wandelvakantie langs blokhutten en B & B, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten