Bear

Alaska - rondreis in stijl, 17 dagen Luxury lodges & Wildlife

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs wildernislodges en hotels, inclusief huurauto

Rondreis per eigen huurauto door de mooiste wildernis van Alaska; beperkt aantal km's rijden dus veel tijd voor het maken van wandelingen en excursies; uitbreiding met diverse korte arrangementen mogelijk; verblijf in sfeervolle comfortabele hotels en wilderness lodges in de natuur; met meerdere wildexcursies inbegrepen ligt de nadruk op de ontmoeting met het talrijke wild.

Uniek aan deze reis

 • Inclusief vlucht per bushplane
 • Meerdere wildexcursies inbegrepen
 • Verblijf in luxe lodges
 • Wildernis & authentieke dorpjes
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Vlog - Op Expeditie naar Alaska met SNP Natuurreizen

De ultieme wildernistocht, een rugzaktrekking door Denali State Park nabij Mount McKinley, de hoogste berg van het continent. Bekijk een impressie van deze reis op YouTube.

Dag tot dag

Alaska - rondreis in stijl

Vanuit comfortabele natuurlodges en goede hotels ontdek je ‘het noordelijk gevoel’ wat hoort bij de wildernis van Alaska. Vanuit Anchorage reis je noordwaarts naar Denali National Park, Alaska's bekendste en meest bezochte natuurspektakel. Met een ranger onderneem je per bus een excursie door het park, op zoek naar grizzlies, kariboes en elanden, en hopelijk vang je een blik op van Mount McKinley, de hoogste berg van het continent. Na een ontspannend bad in de natuurlijke warmwaterbronnen bij Chena Hot Springs, zet je koers naar Amerika's grootste natuurpark: Wrangell-St. Elias National Park. Het surrealistische decor van 5000 meter hoge bergtoppen rond de verlaten Kennecott mijnen is een van de meest fotogenieke plekjes in Alaska. Vanuit de prachtig gelegen Kennicott Glacier Lodge waar je per 'bushplane' naar toe vliegt, kijk je uit over de immense ijsvelden.
Enige dagen later doorkruis je per veerboot de befaamde Prince William Sound van Valdez naar Whittier. Het vissersplaatsje Seward dient als uitgangspunt voor wandelingen in de ongeschonden Kenai Mountains en naar hooggelegen ijsvelden. In het Kenai Fjords National Park maak je een schitterende bootexcursie door de met ijs bezaaide fjorden waar walvissen, zeeleeuwen en orka's zwemmen. Terug in Anchorage zal het moeilijk worden afscheid te nemen van 'the Last Frontier'.

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Anchorage kun je meteen de huurauto op het vliegveld ophalen en rijd je in 15 minuten naar je hotel, de Inlet Towers Suites, in het centrum. Een mooi begin van je reis door Alaska is een bezoek aan het Public Lands Info Centre, met alle informatie over de natuurparken. Tevens biedt het Anchorage Museum je een goede kijk op de cultuurgeschiedenis van de oorspronkelijke bevolking van het land. In het Museum of Nature and Science ligt de nadruk op de ontwikkeling van de natuur door de miljoenen jaren heen.
Mocht je wat meer tijd hebben in Anchorage (of op de laatste dag) is het leuk een fiets te huren en een rit te maken over het befaamde Tony Knowles Coastal Trail. Dan merk je pas hoe stad en natuur in Alaska grenzeloos in elkaar over gaan. Zelfs zo dicht bij de stad is er kans dat je elanden op je weg tegenkomt, of zelfs een zwarte beer is niet vreemd.

Overnachting in

Anchorage - Inlet Towers Suites

Dag 2

's Ochtend nog tijd om de dingen in Anchorage te doen waar je op de aankomstdag niet aan toe gekomen bent. In de middag rijd je in 190 km (ongeveer 2,5 uur) naar Talkeetna. Dit authentieke dorpje met een echte 'frontier-spirit' ligt aan de rand van het Denali National Park, en je kunt van hieruit dan ook per 'bushplane' optioneel een rondvlucht maken. Je overnacht in de schitterende Talkeetna Alaskan Lodge.

Optionele uitbreiding
Vanuit Talkeetna kun je de reis verlengen door toevoeging van het arrangement Interior * Caribou Lodge (240644). Dit plaats je dan na dag 2.

Overnachting in

Talkeetna - Talkeetna Alaskan Lodge

Dag 3

Vanuit Talkeetna rijd je in 1 uur naar het Denali State Park. Hier kun je een stevige wandeling maken over een hoog gelegen alpine kam, de Kesugi Ridge, of een eenvoudige wandeling rond het schitterende Byers Lake, met uitzicht op de Alaska Range en haar onbetwiste koning: Mount McKinley. Bevers, trompetterzwanen en soms zelfs zwarte beren worden rondom het meer gezien. Na de wandeling rijd je nog een uurtje naar je accommodatie in Denali National Park.

Overnachting in

Denali - Grande Denali Lodge

Dag 4-5

We hebben de Park Shuttle Bus voor je gereserveerd: dat is de enige manier om ver in Denali National Park door te kunnen dringen. De buschauffeur is tevens je gids die alles vertelt over de wilde natuur van Denali en haar bewoners. Vrijwel zeker zul je grizzlyberen, kariboes en elanden zien onderweg. De rit duurt ongeveer 8 uur en daarmee is er weinig ruimte om dit te combineren met een wandeling. Ondanks de lengte van de rit toch zeer de moeite waard! De derde dag van het verblijf hier kun je op eigen gelegenheid in de omgeving van het bezoekerscentrum een wandeling maken, of een demonstratie van sledehonden bijwonen, of een spectaculaire rafttocht maken op de Nenana River. Overnachtingen wederom in Denali.

Overnachting in

Denali - Grande Denali Lodge

Dag 6-7

Je rijdt in 2 uur naar Fairbanks, de 'grootste' stad van het noorden. Hier kun je het befaamde Alaska Museum bezoeken met de fraaie 'Northern Lights Show', een lichtshow over het Aurora Borealis. De volgende dag rijd je in 1 uur over een mooie weg naar Chena Hot Springs. Je kunt hier een wandeling maken  over de Angel Rocks Trail en daarna heerlijk ontspannen in de natuurlijke hete bronnen van Chena. De kans dat je op deze plek elanden ziet is zeer groot. Vanaf eind augustus zijn de nachten al weer zo donker dat er zelfs kans is het noorderlicht in levende lijve te zien. Je verblijft 2 nachten in een karakteristieke Bed & Breakfast in Fairbanks. Indien je liever in een hotel verblijft passen we dit voor je aan.

Overnachting in

Fairbanks - A Taste of Alaska

Dag 8

Vandaag een lange verplaatsing. In ongeveer 6 uur rijd je dwars door de uitgestrekte binnenlanden en doorkruis je daarbij de spectaculaire Alaska Range. Onderweg heb je meerdere malen zicht op een van de grootste projecten van het land, de Alaska Pipeline, een pijpleiding waardoor de ruw olie vanuit het hoge noorden naar de ijsvrije haven van Valdez wordt gepompt. In de verte doemen de uitgedoofde vulkaankegels van het Wrangel-St. Elias gebergte op. Dit is de derde gebergteketen in je reisgebied met toppen boven 5000 meter hoog!. Je volgt de vallei van de brede Copper River totdat bij Chitina het asfalt ophoudt, het einde van de bewoonde wereld. Hier vindt je onderdak in een eenvoudig doch karakteristiek hotel.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk deze lange reisdag te onderbreken met een verblijf halverwege de rit in Interior * Tangle Lakes (reiscode 240641). Deze plaats je dan voor dag 8.

Overnachting in

Chitina - Gilpatrick's Hotel

Dag 9-11

Chitina is een bijna verlaten dorpje aan het eind van de wereld, met talrijke ruines uit de tijd dat de kopermijnen in Kennicott in de jaren 1900-1930 nog actief waren. Nadat ook de aanleg van de oliepijpleiding was voltooid veranderde Chitina langzaam in een spookdorpje. Bijzonder sfeertje en het enige hotel in de wijde omgeving zorgen voor een bijzondere ervaring. In de ochtend heb je tijd het dorpje eens rond te lopen.
In Chitina parkeer je de auto op het vliegveldje (niet veel meer dan een gravelstrook) waarna je rond 14.45 per 'bushplane' in 30 minuten over de Copper River naar McCarthy vliegt (je kunt ook om 09.00 vertrekken, dan moet je dat bij boeking aangeven). Een 'bushplane' is een klein 5-6 persoons vliegtuigje. Je mag slechts 13 kg bagage meenemen op deze vlucht, de rest moet je dus achterlaten in de auto. Hier verblijft je 3 nachten in de schitterend gelegen Kennicott Glacier Lodge, uitkijkend over de immense Root Glacier en de 5000 m hoge Mount Blackburn. Kamers hebben eigen badkamer.
McCarthy, eens een bezige 'basis' voor de florerende kopermijnen in dit gebied, nu een 'last frontier'van de beschaving, bewoond door 28 mensen. McCarthy lijkt te hebben stilgestaan in de tijd: de saloon, het hotel, de winkel, alles tref je in 'wild-west' stijl aan. In deze fotogenieke omgeving wandel je langs de zee van ijs die Root Glacier heet, of klim je omhoog naar verlaten mijnschachten hoog in de bergen. Bijzonder is de optionele begeleide excursie waar je alles leert over de kopermijnen, of je maakt met een gids met stijgijzers een wandeling over het ijs.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 12

Je vliegt om 08.30  (kan ook om 14.00 uur, dan moet je dat bij boeking aangeven) terug naar Chitina (ongeveer 30 minuten) waarna je de reis per auto vervolgt naar Valdez. Met name het laatste traject langs de Worthington Glacier, over Thompson Pass en afdalend door de Keystone Canyon is om nooit te vergeten. Omdat je hier maar 1 nacht blijft is dit een goed plek voor een extra dag. Er zijn namelijk enkele fraaie wandelingen en excursies te maken.
Dagafstand 135 km.

Overnachting in

Valdez - Valdez Harbor Inn

Dag 13-14

Rond 7.30 vertrekt de veerboot door de ijzige Prince William Sound van Valdez naar Whittier, aankomst 13.15. Onderweg zie je mogelijk ijsbergen drijven, afgebroken van de immense Columbia Glacier. Na aankomst in Whittier rijd je via een prachtige weg door de Kenai Mountains in 1½ uur naar Seward. Het Kenai National park biedt vele mogelijkheden voor het maken van wandelingen door berggebieden, langs gletsjers, langs de kust of door het regenwoud. Je verblijft 3 nachten in een mooie houten lodge nabij Exit Glacier.

In principe vaart deze boot alleen op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 31 mei 13 september. Enige uitzonderingen gelden. Vaarschema's kun je eventueel zelf opzoeken op de website van de Alaska Marine Highway https://www.dot.state.ak.us/amhs/schedules

Overnachting in

Seward - Windsong Lodge

Dag 15

Vandaag maak je misschien wel de mooiste bootexcursie van het land. Kenai Fjords National Park is een maritiem park bestaande uit diepe fjorden, getijdegletsjers, talloze eilandjes en boordevol 'wildlife'. De kans is erg groot dat je hier tijdens de 6 uur durende bootcruise walvissen, zeeleeuwen, zee-otters, witkoparenden, papagaaiduikers etc. in de kijker krijgt. Aan boord vertelt een 'naturalist' alles wat je wilt weten. Een geweldige excursie die je gewoonweg niet mag missen. De excursie start vanuit Seward.

Overnachting in

Seward - Windsong Lodge

Dag 16

Je rijdt over een mooie bergweg en door Turnagain Arm in enkele uurtjes terug naar Anchorage. Overnachting Inlet Towers Suites te Anchorage.

Optionele uitbreiding
Wil je de reis verlengen met enige dagen dan hebben we hier twee mooie opties voor. Je kunt van Seward naar Homer rijden (afstand 270 km) voor arrangement Southwest * Homer Kenai Peninsula (reiscode 240647). Ook kun je Anchorage voorbij rijden naar Palmer (1 extra uur rijden) voor arrangement Southcentral * Knik River Lodge (reiscode 240648). Beide arrangementen plaats je voor dag 17.

Overnachting in

Anchorage - Inlet Towers Suites

Dag 17

Vroeg in de ochtend lever je de huurauto in op het vliegveld. Einde arrangement.

Optionele uitbreiding
Vanuit Anchorage kun je een dagexcursie toevoegen naar de beren van Brooks Falls in Katmai National Park (zie info hieronder) of er een tweedaags arrangement Katmai National Park (reiscode 240601) van maken. Wil je een nieuw gebied aan de reis toevoegen dan raden wij aan een verblijf in de Orca Adventure Lodge (reiscode 240632) of een rondreis door het uiterste zuidoosten, de 'panhandle' (reiscode 240633). Hier kun je ook nog een mooie dagexcursie Glacier Bay (zie info hieronder) toevoegen. Indien je kiest voor een van de verlengingen - dagexcursie beren kijken Brook Falls, 2-daagse excursie Katmai 240601, of Cordova 240632 - moet je na afloop van die bouwsteen nog een nacht in Anchorage toevoegen alvorens je de terugvlucht aanvaardt. Indien je bouwsteen Southeast-Alaska 240633 en/of dagexcursie Glacier Bay wilt toevoegen moet je van Anchorage naar Juneau vliegen en van Juneau naar Amsterdam.

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

brooks_falls_in_katmai.jpg

Southwest * Brooks Falls Katmai Bearviewing

Een van de beroemdste plekken in Alaska om beren te kunnen zien is het Katmai National Park. Hier verzamelen zich aan de Brooks River grote aantallen bruine beren, aangetrokken door de trek stroomopwaarts van de zalmen. Met name in de maand juli en vanaf eind augustus, als de 'salmon run' op volle toeren draait, loopt het aantal beren flink op. Hoewel er altijd beren zijn in de zomermaanden, wordt er geen garantie gegeven. U vliegt in de vroege ochtend vanuit Anchorage per lijndienst naar King Salmon en verder per watervliegtuig naar Brooks Lodge.  Hier bekijkt u de beren vanaf speciaal geconstrueerde steigers. Een unieke fotogelegenheid. Begin van de avond vliegt u terug naar Anchorage. (Denkt u er aan dat u mogelijk een extra nacht in Anchorage moet bijboeken).

rtr8660att75.jpg

Southeast * Glacier Bay NP in 1 day

Om ongeveer 6.00 uur in de ochtend vliegt u van Juneau naar Gustavus, vanwaar u naar de Glacier Bay Lodge wordt gebracht. Hier vertrekt om 07.30 de dagexcursie per boot door Glacier Bay.  Een landschap van diepe fjorden, bezaaid met drijfijs, omgeven door de torenhoge pieken van de Coast Mountains. Wild zoals bruine beren, zwarte beren, zee-arenden, zeeleeuwen en walvissen komen in grote getale voor. Eind van de middag vliegt u weer terug naar Juneau waar u rond 18.00 uur arriveert.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in goede eersteklas hotels in dorpjes en steden, en bijzondere lodges in de natuur. Alleen de standaard accommodatie in Fairbanks en in Chitina zijn eenvoudiger maar wel erg karakteristiek, voor een bijzondere ervaring. Kamers zijn altijd voorzien van douche/toilet, en vrijwel altijd tv en telefoon. Kijkt u bij het dag-tot-dag-programma voor verdere informatie over de accommodaties.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • autohuur Hertz standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B voor 1-2 personen, type C voor 3 personen, type F voor 4 personen) 
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto 
 • bootexcursie Kenai Fjords National Park
 • busexcursie Denali National Park inclusief parkentree
 • retourvlucht Chitina-McCarthy
 • veerboot Valdez-Whittier
 • informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • internationale vlucht
 • maaltijden
 • overige entrees en excursie
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, of meer informatie over de optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Alaska. Totale rijafstand ongeveer 2500 km. 

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Wandelpaden in Alaska worden minder belopen dan in andere delen van de VS of Canada. Zeker buiten de Nationale Parken zijn routebeschrijvingen minder duidelijk en aan veranderingen onderhevig. Enige ervaring met route zoeken is dan ook meegenomen. In de nationale Parken van Denali, Kenai, Wrangell zijn de paden prima aangegeven.
Houdt u er rekening mee dat u door de wilde natuur wandelt en dus ook wilde dieren kunt tegenkomen. Zorg dat u weet wat u moet doen indien u een beer tegenkomt, alhoewel die kans niet groot is. Hoe u 'te gedragen' in de wilde natuur leest u ook in het informatiepakket. De meeste beren zult u zien tijdens excursies of tijdens autoritten. 
Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Heen- en terugreis

Veerboot informatie

In principe vaart de veerboot alleen op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 31 mei 13 september. Enige uitzonderingen gelden. Vaarschema's kun je eventueel zelf opzoeken op de website van de Alaska Marine Highway https://www.dot.state.ak.us/amhs/schedules

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Anchorage. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Extra's

Excursies

Southwest * Brooks Falls Katmai Bearviewing

Southeast * Glacier Bay NP in 1 day

Praktische informatie

Vertrek tussen 1 juni t/m 31 augustus.

In principe vaart de veerboot alleen op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 31 mei 13 september. Enige uitzonderingen gelden. Vaarschema's kun je eventueel zelf opzoeken op de website van de Alaska Marine Highway https://www.dot.state.ak.us/amhs/schedules

Overal in Alaska kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijgt u vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van Alaska. Originele topografische kaarten kunt u ter plaatse aanschaffen in Anchorage. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen of in ieder geval ter plekke in Anchorage de 'Milepost' aan te schaffen.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

denali-autumn.jpg

Alaska - rondreis in stijl

Luxury lodges & Wildlife

Rondreis langs wildernislodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen