Bear

Alaska - Natuurrondreis, 17 dagen Wilderness lodges & wildlife

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs wildernislodges en hotels, inclusief huurauto

Rondreis per eigen huurauto door de mooiste wildernis van Alaska. Programma en route zijn erop gericht om je zoveel mogelijk wilde dieren te laten zien. Voel je nietig aan de voet van de 6500 meter hoge Mount McKinley in Denali National Park, zie elanden grazen in de moerassen van de Chena River. Hoor en ruik zeeleeuwen op een bootexcursie langs de getijdegletsjers in het Kenai Fjords National Park; verlaat de bewoonde wereld en vlieg per 'bushplane' naar een wilderness-lodge in Wrangell St. Elias National Park. Verken onder leiding van een lokale gids de arctische wereld van de Prince William Sound en peddel tussen de ijsbergen door. En natuurlijk hopen we dat je het boegbeeld van de Alaskaanse wildernis zult zien, de grizzlybeer, maar wel natuurlijk op veilige afstand.

Je rijdt een beperkt aantal kilometers, dus er is veel tijd om wandelingen en excursies te maken. Voeg een dagtocht toe naar de vissende beren van Katmai voor de ultieme wildfoto's.

Het verblijf is in sfeervolle comfortabele hotels en wilderness-lodges in de natuur.

Uniek aan deze reis

 • Beste kans op groot wild in heel Noord-Amerika
 • Inclusief vlucht per 'bush plane'
 • Inclusief wandelbeschrijvingen
 • Kenai Fjords excursie inbegrepen
 • Verblijf in unieke lodge midden in de wildernis
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Alaska - rondreis in stijl

Vanuit comfortabele natuurlodges en goede hotels ontdek je het 'noordelijk gevoel’ dat hoort bij de wildernis van Alaska.

Vanuit Anchorage reis je noordwaarts naar Denali National Park, Alaska's bekendste en meest bezochte natuurspektakel. Hier kun je een busexcursie door het park maken, op zoek naar grizzly's, kariboes en elanden. Hopelijk zie je een glimp van Mount McKinley, de hoogste berg van het continent.

Na een ontspannend bad in de natuurlijke warmwaterbronnen bij Chena Hot Springs, zet je koers naar Amerika's grootste natuurpark: Wrangell-St. Elias National Park. Het surrealistische decor van vijfduizend meter hoge bergtoppen rond de verlaten Kennecott-mijnen, is een van de meest fotogenieke plekjes in Alaska. Vanuit de prachtig gelegen Kennicott Glacier Lodge waar je per 'bush plane' naar toe vliegt, wandel je langs de immense ijsvelden.

Enige dagen later arriveer je in Valdez, met een spectaculaire ligging aan de Prince William Sound. Het vissersplaatsje Seward dient als uitgangspunt voor wandelingen in de ongeschonden Kenai Mountains en naar hooggelegen ijsvelden. In het Kenai Fjords National Park maak je een schitterende bootexcursie door de met ijs bezaaide fjorden waar walvissen, zeeleeuwen en orka's zwemmen.

Terug in Anchorage zal het moeilijk worden afscheid te nemen van 'The Last Frontier'.

Dag 1

Na aankomst van de toch wel lange vlucht op het vliegveld van Anchorage neem je een taxi naar je hotel in het centrum, vijftien minuten rijden.
Afhankelijk van je tijdstip van aankomst heb je deze middag of ander morgenvroeg tijd om de stad kort te bezoeken.

Een mooi begin van je reis door Alaska is een bezoek aan het Public Lands Info Centre, met alle informatie over de natuurparken. Tevens biedt het Anchorage Museum je een goede kijk op de cultuurgeschiedenis van de oorspronkelijke bevolking van het land. In het Museum of Nature and Science ligt de nadruk op de ontwikkeling van de natuur door de miljoenen jaren heen.

Mocht je wat meer tijd hebben in Anchorage (of op de laatste dag), dan is het leuk om een fiets te huren en een rit te maken over de befaamde Tony Knowles Coastal Trail. Dan merk je pas hoe stad en natuur in Alaska grenzeloos in elkaar over gaan. Zelfs zo dicht bij de stad is er een kans dat je elanden op je weg tegenkomt, of zelfs een zwarte beer. 

Overnachting in

Anchorage - Historic Anchorage Hotel

Dag 2

Vanaf 9.00 uur kun je je huurauto ophalen op het downtown adres in het centrum van de stad. Neem daar de tijd voor om het huurcontract door te nemen en de auto goed te inspecteren.
's Ochtends is er nog tijd om de dingen in Anchorage te doen waar je op de aankomstdag niet aan toe gekomen bent. In de middag rijd je 190 kilometer (ongeveer 2,5 uur) naar Talkeetna. Dit authentieke dorpje met een echte 'frontier-spirit' ligt aan de rand van het Denali National Park.

Overnachting in

Talkeetna - Talkeetna Alaskan Lodge

Dag 3

Vanuit Talkeetna rijd je in één uur naar het Denali State Park. Hier kun je een stevige wandeling maken over een hoog gelegen alpiene kam, de Kesugi Ridge. Een andere mogelijkheid is een eenvoudige wandeling rond het schitterende Byers Lake, met uitzicht op de Alaska Range en haar onbetwiste koning: Mount McKinley.

Bevers, trompetterzwanen en soms zelfs zwarte beren worden rondom het meer gezien. Goed dus om eerst de SNP-informatie omtrent 'omgang met wilde dieren' eens goed door te lezen. Na de wandeling rijd je nog een uurtje naar je accommodatie in Denali National Park.

Overnachting in

Denali - Grande Denali Lodge

Dag 4-5

Je kunt met de auto maar een klein stukje de park road rijden, tot aan Savage River. Hier is een mooie wandeling te maken, maar ook in de buurt van het Visitor Center zijn meerdere goed uitgezette tochten te maken. Ook kun je een demonstratie van sledehonden bijwonen, of een spectaculaire raft-tocht maken op de Nenana River. 

Wat zeker een aanrader is, is een excursie per shuttlebus door het park. De chauffeur stopt als er wild is te zien en vertelt over de natuur van Denali en haar bewoners. Er zijn diverse keuzes als eindstation: Wonder Lake (85 mijl), Kantishna (92 mijl) of Eielson Visitor Center (66 mijl). Vrijwel zeker zul je grizzlyberen, kariboes en elanden zien onderweg. De rit duurt ongeveer acht (Eielson) tot tien uur (Wonder Lake). Daardoor is er weinig ruimte om deze excursie te combineren met een wandeling. Ondanks de lengte van de rit is het toch zeer de moeite waard, met goede fotografiemogelijkheden!   

Deze busexcursie is ook ter plekke te regelen, maar wil je er zeker van zijn dat je op het juiste moment een plek hebt in de bus, dan kun je zelf online boeken op:
Reserve Denali

NB: vanwege een grote aardverschuiving (Pretty Rocks Landslide) in 2021 is de weg door Denali National Park geblokkeerd vanaf mijlpaal 43. Deze situatie zal waarschijnlijk tot in 2026 aanhouden. De hierboven genoemde bustour naar Wonder Lake of Eielson Visitor Center is dan ook niet mogelijk, maar zal bij mijlpaal 43 omdraaien. Omdat er sprake is van een veel kortere bustour blijft er dus meer tijd over om een wandeling in het park te maken. Je verlaat je geboekte bus, maakt een wandeling, en je stapt op een volgende passerende bus weer op voor de terugweg.

Overnachting in

Denali - Grande Denali Lodge

Dag 6-7

Je rijdt in twee uur naar Fairbanks, de 'grootste' stad van het noorden. Hier kun je het befaamde Alaska Museum bezoeken met de fraaie 'Northern Lights Show', een lichtshow over de aurora borealis, het noorderlicht.

De volgende dag rijd je in een uur over een mooie weg naar Chena Hot Springs. Je kunt hier een wandeling maken over de Angel Rocks Trail en daarna heerlijk ontspannen in de natuurlijke hete bronnen van Chena. De kans dat je op deze plek, of in de moerassen langs de Chena River, elanden ziet, is zeer groot. Vanaf eind augustus zijn de nachten al weer zo donker dat er zelfs kans is het noorderlicht te zien. Magisch en onvergetelijk mooi!

Je verblijft twee nachten in een karakteristieke bed & breakfast in Fairbanks. 

Overnachting in

Fairbanks - A Taste of Alaska

Dag 8

Vandaag een lange verplaatsing van ongeveer 600 kilometer, dwars door Alaska naar de havenplaats Valdez aan de Prince William Sound. In ongeveer 7 uur rijd je door de uitgestrekte toendravlakten en taigabossen, en doorkruis je daarbij de spectaculaire 5000 meter hoge Alaska Range. Onderweg heb je meerdere malen zicht op een van de grootste projecten van het land, de Alaska Pipeline, een pijpleiding waardoor de ruwe olie vanuit het hoge noorden naar de ijsvrije haven van Valdez wordt gepompt.
Met name het laatste deel van de rit langs de Worthington Glacier, over Thompson Pass en afdalend door de Keystone Canyon, is om nooit te vergeten. 

 

Overnachting in

Valdez - Best Western Valdez Harbor Inn

Dag 9

Valdez, ook wel 'het Zwitserland van Alaska' genoemd. Vanwege de ligging aan een fjord en omgeven door hoge bergen is het weer nogal eens nat en mistroostig. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de spectaculaire omgeving. Heb je het geluk van een mooie dag maak dan zeker een wandeling bij Summit Lake en op de Thompson Pass. Of voeg de optionele dagexcursie toe: met een kajakgids op pad voor een typisch Alaskaans avontuur tussen de ijsschoten van de Prince William Sound. Is het een wat minder mooie dag dan is een rafttocht door Keystone Canyon of een boottour naar de gletsjers van Prince William Sound altijd een goede optie. Tevens biedt Valdez uitstekende mogelijkheden voor wildobservaties.

Overnachting in

Valdez - Best Western Valdez Harbor Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Southwest * Shoup Glacier Seakayaking from Valdez

Afhankelijk van het tij op dat moment vertrek je tussen 8.00 en 12.00 uit de haven van Valdez per motorboot. Na een vaart van 40 minuten door een indrukwekkend landschap arriveer je in Shoup Bay waar je per zeekajak verder gaat. Stabele boten en beschut water, en daarom is deze tour voor iedereen geschikt, mits 8 jaar of ouder. Na een korte instructie peddel je gedurende 4 uur door een landschap waar de ijstijd net is opgehouden. Aan de waterkant zie je mogelijk zee-arenden, op de rotsen zeeleeuwen en nestelende vogels, en in het water misschien wel een otter of zeehond. Je komt tot dicht bij de voet van een getijdegletsjer en peddelt tussen de ijschotsen door. Ergens op een strandje geniet je van een zelf meegenomen lunchpakket. Eind van de dag ga je weer per motorboot terug naar Valdez. Totaal ben je 8 uur onderweg geweest.

Dag 10-12

Meteen na het verlaten van Valdez klim je met de auto weer over de 855 meter hoge Thompson Pass. Met een gemiddelde sneeuwval van 13 meter (!) per jaar is dit de sneeuwrijkste plek van de staat. In de verte doemen de uitgedoofde vulkaankegels van het Wrangel-St. Elias-gebergte op. Dit is de derde gebergteketen in je reisgebied met toppen boven vijfduizend meter hoog! 
Je volgt de vallei van de brede Copper River totdat bij Chitina het asfalt ophoudt: het einde van de bewoonde wereld. Chitina is een bijna verlaten dorpje, met talrijke ruïnes uit de tijd dat de kopermijnen in Kennicott in de jaren 1900-1930 nog actief waren. Nadat ook de aanleg van de oliepijpleiding was voltooid, veranderde Chitina langzaam in een spookdorpje.

Dagafstand:195 km rijden

In Chitina parkeer je de auto op het vliegveldje (niet veel meer dan een gravelstrook). Daarna vlieg je rond 14.45 uur per 'bush plane' in dertig minuten over de Copper River naar McCarthy. Een 'bush plane' is een klein vijf- tot zespersoons vliegtuig. Er is een maximum gewicht per persoon van 113 kg. Je mag ook slechts 11 kilo bagage meenemen op deze vlucht; de rest moet je dus achterlaten in de auto. Je verblijft drie nachten in de schitterend gelegen Kennicott Glacier Lodge midden in de wildernis, uitkijkend over de immense Root Glacier en de vijfduizend meter hoge Mount Blackburn.

McCarthy was eens een bezige 'basis' voor de florerende kopermijnen in dit gebied, maar is nu een 'last frontier' van de beschaving, bewoond door ongeveer 100 mensen. McCarthy lijkt te hebben stilgestaan in de tijd: de saloon, het hotel, de winkel, alles tref je in 'wild-west'-stijl aan. In deze fotogenieke omgeving wandel je langs de zee van ijs die Root Glacier heet, of klim je naar verlaten mijnschachten hoog in de bergen. Bijzonder is de optionele begeleide excursie waar je alles leert over de kopermijnen, of je maakt met stijgijzers, met een gids, een wandeling over het ijs.

NB De lodge sluit elk jaar in de eerste week van september. Daarna zal je een alternatieve accommodatie in McCarthy worden aangeboden.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 13

Om 8.30 in de ochtend vertrekt de 'bush plane' voor je vlucht terug van McCarthy naar Chitina. Een laatste 'birdseye view' over de immense ijsvelden van de Root Glacier. In Chitina ga je weer met de auto verder, voor een rit van 360 km (4 uur rijtijd) naar Palmer. Je verlaat de Wrangells en rijdt via Glennallen over de Glenn Highway westwaarts. Misschien is dit wel de mooiste rit uit de hele reis. Dwars door de fantastische Matanuska Valley, omgeven door de Chugach Mountains, langs de ijsmassa van de Matanuska Glacier, bereik je uiteindelijk je lodge in een afgelegen wildernis aan de Knik River. Onderweg is zeker tijd om een wandeling of excursie te maken bij Sheep Mountain of de Matanuska Glacier.

Optionele uitbreiding
De wilderness-lodge is een mooie plek voor een extra nacht. In dat geval kun je ter plekke een excursie maken per boot naar de voet van de immense Knik Glacier.

Dag 14-15

Vanaf Knik River is het 275 kilometer (3,5 uur) rijden naar het dorpje Seward, een kleine havenplaats op het Kenai Peninsula en uitgangspunt voor een verkenning van het Kenai Fjords National Park. Dit park biedt vele mogelijkheden om wandelingen te maken door berggebieden, langs gletsjers, langs de kust of door het regenwoud. 

De volgende dag maak je misschien wel de mooiste bootexcursie van het land (inbegrepen). Kenai Fjords National Park is een maritiem park bestaande uit diepe fjorden, getijde-gletsjers en talloze eilandjes. Het park zit boordevol 'wildlife'. De kans is erg groot dat je tijdens de zes uur durende bootcruise walvissen, zeeleeuwen, zee-otters, witkoparenden, papagaaiduikers etc. in de kijker krijgt. Aan boord vertelt een 'naturalist' alles wat je wilt weten. De excursie start vanuit Seward.

Optionele uitbreiding
Seward biedt de beste wandelmogelijkheden van de gehele route. Houd je van wandelen, boek dan hier een extra nacht bij.

Overnachting in

Seward - Windsong Lodge

Dag 16

Je rijdt 205 kilometer (2,5 uur) over een mooie bergweg en door Turnagain Arm, terug naar Anchorage.

Optionele uitbreiding
Wil je de reis verlengen met enige dagen, voeg dan voor dag 16 het arrangement Southwest * Homer Kenai Peninsula toe. Je rijdt dan vanuit Seward 270 kilometer naar Homer en na afloop 360 kilometer naar Anchorage. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties.

Overnachting in

Anchorage - Historic Anchorage Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Southwest * Homer Kenai Peninsula

3-daage natuurarrangement vanuit lodge
Homer, een dorp met 5.500 inwoners; sinds 1950 pas 'connected to the world' middels de Sterling Highway, een afstand van 270 km vanaf Seward, of 360 km vanaf Anchorage. Het dorpje is prachtig gelegen aan Kachemak Bay, met uitzicht over de met sneeuw bekapte bergen en diep ingesneden fjorden. Het gevoel aan het eind van de wereld te zijn. Vanuit Homer kun je de westzijde en het centrale binnenland van de Kenai Peninsula verder verkennen, een wandeling in Kachemak Bay State Park maken, of per vliegtuigje een excursie naar de overkant van Cook Inlet waar bruine beren waargenomen kunnen worden.

Dag 17

Vroeg in de ochtend lever je de huurauto in op het vliegveld. Einde arrangement.

Katmai Bear Viewing Day Trip
Een van de meest formidabele excursies die je in Alaska kunt maken is een dagtocht naar de 'vissende' bruine beren die in de rivier staan bij Brooks Falls in Katmai National Park. Een echte 'National Geographic' ervaring! Daarbij vlieg je van Anchorage naar King Salmon, waar je overstapt op een watervliegtuigje naar Brooks Falls. Onder leiding van een ranger bezoek je dan de platforms langs de rivier van waaruit je de beren van heel dichtbij kunt zien. Beste tijd is tijdens de zalmtrek in juli en in september. In de loop van de middag wordt je teruggebracht naar Anchorage. Vanwege de strikte betalingsvoorwaarden en de uitzonderlijke annuleringsvoorwaarden kan SNP deze excursie niet voor je boeken. Je kunt dit zelf regelen via website Brooks Lodge. Kosten in 2023 bedroegen ongeveer $USD 1375 pp. Aanbevolen wordt om na de excursie nog een overnachting in Anchorage te plannen. Die kan SNP wel voor je boeken, samen met de andere nachten van je arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in goede ***/**** hotels in dorpjes en steden, en enkele bijzondere wildernislodges in de natuur. Alleen de standaard accommodatie in Fairbanks is wat eenvoudiger maar wel erg karakteristiek, voor een bijzondere ervaring. Kamers zijn altijd voorzien van douche/toilet, en vrijwel altijd tv en telefoon. Kijk bij het dag-tot-dag-programma voor verdere informatie over de accommodaties.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • autohuur Avis standaard incl. verzekeringen en belastingen (Compact voor 1-2 personen, Midsize voor 3 personen, Fullsize voor 4 personen)
 • bootexcursie Kenai Fjords National Park
 • retourvlucht Chitina-McCarthy
 • digitale SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • internationale vlucht
 • maaltijden
 • overige entrees en excursie
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief schadeverzekering en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, of meer informatie over de optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop. Totale rijafstand ongeveer 2500 km. 

Ter plaatse te betalen

 • parkentrees

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je dus zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Wandelpaden in Alaska worden minder belopen dan in andere delen van de VS of Canada. Zeker buiten de Nationale Parken zijn routebeschrijvingen minder duidelijk en aan veranderingen onderhevig. Enige ervaring met route zoeken is dan ook meegenomen. In de nationale Parken van Denali, Kenai, Wrangell zijn de paden prima aangegeven.
Houdt er rekening mee dat je door de wilde natuur wandelt en dus ook wilde dieren kunt tegenkomen. Zorg dat je weet wat te doen indien je een beer tegenkomt, alhoewel die kans niet groot is. Hoe je 'te gedragen' in de wilde natuur leest je ook in het SNP-informatiepakket. De meeste beren zul je zien tijdens excursies of tijdens autoritten. 

Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken met een ranger en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Extra's

Excursies

Southwest * Shoup Glacier Seakayaking from Valdez (vanaf € 244,- per persoon)

Afhankelijk van het tij op dat moment vertrek je tussen 8.00 en 12.00 uit de haven van Valdez per motorboot. Na een vaart van 40 minuten door een indrukwekkend landschap arriveer je in Shoup Bay waar je per zeekajak verder gaat. Stabele boten en beschut water, en daarom is deze tour voor iedereen geschikt, mits 8 jaar of ouder. Na een korte instructie peddel je gedurende 4 uur door een landschap waar de ijstijd net is opgehouden. Aan de waterkant zie je mogelijk zee-arenden, op de rotsen zeeleeuwen en nestelende vogels, en in het water misschien wel een otter of zeehond. Je komt tot dicht bij de voet van een getijdegletsjer en peddelt tussen de ijschotsen door. Ergens op een strandje geniet je van een zelf meegenomen lunchpakket. Eind van de dag ga je weer per motorboot terug naar Valdez. Totaal ben je 8 uur onderweg geweest.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Anchorage. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je- door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Alleen de zomermaanden zijn geschikt voor een actieve rondreis in Alaska. Vertrek is daarom beperkt tussen 1 juni en 31 augustus. Houd er rekening mee dat de Lodge in Kennicott meestal rond 5 september sluit. Mocht je in jouw reis later dan 5 september hier overnachten dan zal een alternatief in McCarthy aangeboden worden. Deze is duidelijk minder van locatie en comfort.
Juni is de maand van de meeste bloemen, maar ook van de meeste muggen, maar het is relatief stil overal. Juli en eerste helft augustus is de drukste periode in de hotels en op de weg. Met wandelen zul je nog steeds weinig mensen tegenkomen. Vanaf de tweede helft van augustus worden de nachten al weer wat kouder, en de eerste herfstkleuren dienen zich aan, met mogelijk een laagje sneeuw boven in de bergen. Dit is tevens een periode waarin de dieren erg actief zijn en zich voorbereiden op de winter.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alaska ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Alaska kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Denk eraan dat je voor het ophalen van een huurauto ook een creditcard nodig hebt. Een 'prepaid creditcard' of debetcard wordt hiervoor niet geaccepteerd.Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de stad Anchorage kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen, maar buiten Anchorage is het vinden van het hotel nergens een probleem. Een navigatiesysteem kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt dit zelf mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. Originele topografische kaarten zijn ter plaatse aan te schaffen in Anchorage. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen of in ieder geval ter plekke in Anchorage de 'Milepost' te kopen.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Op 24 augustus 2021 heeft een aardverschuiving plaatsgevonden in Denali National Park waardoor de weg na mijlpaal 43 is afgesloten. Het is daardoor nu niet mogelijk de 'backcountry lodges' te bereiken maar ook het eindpunt van de dagexcusie per bus bij Eielson Visitor Centre is niet bereikbaar. Dit gaat zeker tot 2026 duren. Er is uitsluitend een korte excursie per shuttlebus mogelijk.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 21,- dat u per creditcard via de website moet betalen

ESTA-formulier rechtstreeks

ESTA-mobile guide

NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

denali-autumn.jpg

Alaska - Natuurrondreis

Wilderness lodges & wildlife

Actieve natuurrondreis langs wildernislodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.