SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 145001 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Alaska - Avontuur, 17 dagen

Spannende ’hikes’ en wildexcursies, wandelrondreis vanuit wildernisblokhutten en tenten

'Into the Wilderness' is het motto van deze avontuurlijke reis in Alaska. Middels gegidste dagwandelingen, optionele bootexcursie, kano- en zeekajaktocht en bijzondere 'wildlife' excursies maak je kennis met het hoge noorden. Een lokale Alaskaanse gids en kok begeleiden dit avontuur. Een afwisselende reis voor een bijzonder scherpe prijs!

 
Fantastische reis door ongerept Alaska. De lokale gidsen zijn zeer kundig en gedreven, echt een meerwaarde. Van de ru...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • 4 nachten wildernislodge
 • comfortabele kampementen
 • inclusief Denali wildexcursie
 • naast Alaskaanse wildernisgids ook een kok mee
 • stopover in IJsland mogelijk
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
Kamperen aan de voet van een gletsjer, een lodge midden in de wildernis; oog in oog met groot wild, zalm grillen boven een houtvuur: dat is onze avontuurlijke wandelreis. Al jaren een bestseller, mede dankzij de uitstekende begeleiding door Alaskaanse wildernisgidsen.
Vanuit Anchorage reizen we met onze 'maxivans' naar Seward. Hier, op het Kenai Peninsula, wandelen we langs de immense Exit Glacier omhoog, op weg naar de Harding Icefields. Optioneel maak je een arctische bootexcursie langs de krakende getijdengletsjers in het Kenai Fjord National Park of ga je per zeekajak de grillige kustlijn verkennen, terwijl otters en zeehonden om de boot zwemmen.
Onderweg door het binnenland zien we hoe de meer dan zesduizend meter hoge Mount McKinley uit het landschap oprijst. Deze ‘koudste berg op aarde’ vormt het hart van Denali National Park. Tijdens een bustour zie en leer je veel over het bijzondere ‘wildlife’ op de toendra: grizzlyberen, elanden, kariboes en mogelijk wolven. We doorkruisen de Alaska Range en worden gastvrij ontvangen in een eenzame lodge midden in de wildernis.
Het surrealistische decor rond de verlaten Kennicott mijnen is een van de meest fotogenieke plekjes in Alaska. Hier wandelen we langs of over de machtige Root Glacier, klimmen naar verlaten mijnschachten op grote hoogte, maken een optionele 'flightseeing' over de 5000 meter hoge bergen en bezoeken het ‘wildwest’ dorpje McCarthy.
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Alaska

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • 16-17

 • NB Programma

 • kaart

 1. downtown Anchorage
downtown Anchorage
Programma
Je ontmoet je medereizigers op Schiphol van waar we met Icelandair via Reykjavik naar Anchorage vliegen. De aankomst is in de loop van de middag. De lokale reisleiding wacht ons op in de aankomsthal, waarna we onze intrek nemen in een comfortabel hotel nabij het vliegveld. Nadat we ons geïnstalleerd hebben kiezen we een restaurantje uit voor het eerste diner en bespreken de plannen voor morgen.

Overnachting in
Anchorage

 1. Ressurection Bay
Ressurection Bay
Programma

Na het ontbijt vertrekken we langs de bijzondere Turnagain Arm richting de Kenai Peninsula. Na een picknick onderweg maken we bij Portage Lake een korte wandeling naar Byron Glacier om de benen te strekken. Hierna vervolgen we de rit van 3 uur en bereiken Seward. We slaan ons kamp op voor drie nachten op een prachtig gelegen, rustige natuurcamping op de oever van Kenai Lake in het Chugach National Forest, net ten noorden van het plaatsje Seward. Er is een schuilhut voor bij slecht weer, er zijn toiletten en stromend water, maar geen warme douches. We prepareren de speciale douchetent voor een eenvoudige warme wasbeurt. Hier ontvangen we voor het eerst instructies over hoe te kamperen in de wildernis van Alaska, opslaan van eten, vuur maken, omgang met beren, etc.Overnachting in
Seward

 1. Exit Glacier en Harding Icefield
Exit Glacier en Harding Icefield
Programma
Na de korte verkennende wandeling van gisteren staat vandaag meteen een pittige dagtocht op het programma, één van de meest spectaculaire trails van Alaska.
We gaan vroeg op pad en rijden een klein stukje met de bussen naar de voet van Exit Glacier, Alaska's bekendste 'drive-in' gletsjer. Hier klimmen we door bossen en over morenewallen naar de Top of the Cliffs Overlook, voor een onbelemmerd uitzicht over de vergletsjerde wereld. Vaak worden hier zwarte beren en berggeiten gezien in de alpiene weiden. Voor wie energie genoeg heeft gaan we verder tot boven op de rotskam waar je uitkijkt over het Harding Icefield, een immense zee van ijs van 1800 km2 waaruit 'nunataks' (bergtoppen) steken. Deze ijszee voedt wel 35 gletsjers waarvan de Exit Glacier er één is. Een op en top Alaska belevenis!
Hoogteverschil: 650-1050 m klimmen en dalen. Lengte wandeling: 4-13 km, 3-8 uur.


Overnachting in
Seward

 1. Kenai Fjords excursie
Kenai Fjords excursie
Programma

Vandaag een keuzeprogramma. Aangeraden wordt de zeer indrukwekkende bootexcursie door de Kenai Fjorden te maken, bekend als een van de mooiste excursies van het land. Vanaf de boot zie je de tegen de rotswand geplakte nesten van papegaaiduikers en drieteenmeeuwen, kuifaalscholvers en zeekoeten. Op strategische rotspunten liggen kolonies Stellar zeeleeuwen en zeehonden, terwijl een zee-otter voor de boot in het water dobbert. Vrijwel ieder jaar zien we ook walvissen en orka’s. Dit is dé kans om foto’s te maken! Je vaart naar de voet van een reusachtige getijdengletsjer die regelmatig brokken ijs aan de zee afgeeft. De kosten van deze 6 uur durende optionele excursie bedragen ongeveer US$ 170,- p.p.
Een tweede excursiemogelijkheid is wat actiever. Samen met een gids maak je een peddeltocht per zeekajak door Ressurrection Bay van 3 uur ($ 70,-).
Indien je niet de zee op wil, kan je eerst een bezoek brengen aan het Sea Life Centre: een schitterend museum/zeeaquarium waar je alles kan leren over de flora en fauna van de zee (entree US$ 20,-). Hierna maak je een rustige wandeling door het regenwoud en langs de vloedlijn van Resurrection Bay, met uitzicht over het fjord en de bergen. De kans op het zien van zeevogels, otters, arenden en zalmen is aanzienlijk. De stand van het tij bepaalt hoe ver je kan komen.
Hoogteverschil: 100 meter. Geschatte duur: 13 km, 4 uur.Overnachting in
Seward

 1. Verblijf in cabin in de wildernis
Verblijf in cabin in de wildernis
Programma

In de loop van de ochtend rijden we met onze minibussen, nu noordwaarts, terug via Anchorage, waar we tijd nemen voor een boodschappenstop. Na 200 km verlaten we bij Trapper Creek de hoofdweg en volgen voor 40 km een onverharde weg. Waar de weg ophoudt lopen we een uur door de 'taiga' en langs kleine moerasvennen. Alleen de hoogstnoodzakelijke bagage gaat in onze dagrugzak mee (slaapzakken en matrassen zijn al aanwezig in de lodge). We verblijven twee nachten in een blokhut 'in the middle of nowhere'. Het is een kleine, gezellige cabin (met vierpersoonsslaapkamers), gelegen aan Kroto Lake, warm genoeg voor een verfrissende plons. Ook beschikt de cabin over een houtgestookte sauna en douche. Hier midden in de wildernis zijn wij de enige gasten: een unieke ervaring! Met enig geluk zien we bevers, otters, trompetterzwanen en elanden in de moerassen en horen we de betoverende kreet van de ijsduiker. Onvergetelijk is een korte kanotocht op het meer bij ondergaande zon (dat is middernacht...).Overnachting in
Kroto Lake

 1. Onze cabin aan Kroto Lake
Onze cabin aan Kroto Lake
Programma

Onze cabin is een heerlijke plek voor een rustige dag. Met een boek, een tochtje per kano op het meer, de sauna in of zwemmen: je zal hier helemaal tot rust komen! Voor de liefhebbers wordt een wandeling op touw gezet van ongeveer 2,5 uur in de omgeving van de cabin. We gaan “Bushwhacking”: veelal 'cross-country' wandelen door een pure wildernis van bosschages, veenmoerassen en langs meertjes. Bij goede omstandigheden kunnen we vanuit onze lodge Denali zien. Denali is de Native naam voor Mount McKinley, de hoogste top van Noord-Amerika.

 Overnachting in
Kroto Lake

 1. Kampeerplek
Kampeerplek
Programma
Na een rustige ochtend lopen we terug naar de bewoonde wereld en reizen met de minibussen verder noordwaarts naar Denali National Park. We slaan voor twee nachten de tenten op op een campground met alle voorzieningen (toiletten, warme douches) aan de rand van het nationale park. Hier heb je de tijd om de was te doen en heb je beschikking over internet. 's Avonds na het eten kunnen we een kort uitstapje maken naar de “beaver pond”, een meertje waar vaak elanden en bevers gezien worden.

Overnachting in
Denali National Park

 1. Beren op de weg
Beren op de weg
Programma
Nergens in Alaska is de kans zo groot om het groot wild te observeren en fotograferen, als in Denali National Park. We maken vandaag dan ook een 8 uur durende wildlife-safari per parkbus in Denali National Park. De bus voert ons door eindeloze toendravlakten met overal om ons heen de besneeuwde toppen van de Alaska Range. Mogelijk zien we marmotten, vossen, kariboe’s, dall-sheeps, elanden en grizzlyberen. De kans op het zien en fotograferen van deze bijzondere diersoorten is groot, omdat de dieren geen angst vertonen voor de bussen waarmee we reizen.

Overnachting in
Denali

 1. Onderweg naar Tangle Lakes
Onderweg naar Tangle Lakes
Programma
We rijden met onze minibussen over de schitterende maar onverharde Denali Highway. Op de eindeloze toendravlakten is de kans groot om beesten te observeren. Op de achtergrond vormen de besneeuwde pieken van de Alaska Range het decor. Onderweg maken we zeker enkele stops om het adembenemende landschap in ons op te slaan. Na 5 uur bereiken we onze lodge aan Tangle Lake, waar we twee nachten in een grote blokhut (douches aanwezig) of in de lodge overnachten. De maaltijden gebruik je in het restaurant van de lodge (niet inbegrepen). We zullen zeer zeker hartelijk ontvangen worden door onze gastheer en gastvrouw, die hier al sinds 1953 in de wildernis wonen.

Overnachting in
Tangle Lake, Tangle River Inn

 1. Kanovaren op Tangle Lake
Kanovaren op Tangle Lake
Programma
Tangle Lake is een langgerekt meer in een open toendralandschap. We maken een ontspannen kanotocht (ervaring is niet nodig) over het rustige water en hebben alle kans op het zien van kariboes, bevers, elanden en watervogels. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een wandeling te maken.

Overnachting in
Tangle Lake, Tangle River Inn

 1. De saloon in McCarthy
De saloon in McCarthy
Programma
In de verte doemen de uitgedoofde vulkaankegels van het Wrangell-St. Elias gebergte op. Dit is de derde gebergteketen in ons reisgebied met toppen boven 5000 meter hoog! We volgen de vallei van de brede Copper River totdat na 3 uur rijden bij Chitina het asfalt ophoudt. Dan hobbelen we nog zo'n 3 uur over een ‘dirtroad’ naar het einde van de wereld: McCarthy. Hier verblijven we drie nachten op een eenvoudige camping in de wildernis aan de voet van de Kennicott Glacier. Er zijn toiletten en stromend water, maar geen warme douches. We prepareren de speciale douchetent voor een eenvoudige warme wasbeurt en kunnen in de saloon van de McCarthy Lodge 's avonds wat gaan drinken.

Overnachting in
McCarthy

 1. Op de top van Bonanza Mountain
Op de top van Bonanza Mountain
Programma
McCarthy - eens een bezige ‘basis’ voor de florerende kopermijnen in dit gebied, nu een ‘last frontier’ van de beschaving - wordt bewoond door 28 mensen. McCarthy lijkt in de tijd te hebben stilgestaan. De saloon, het hotel, de winkel: alles treffen we in wildwest-stijl aan. Al dwalend tussen de verlaten gebouwen van de Kennicott Mines wanen we ons in de tijd van 1900, toen dit één van de belangrijkste koperproducerende mijnen was. 1400 m boven de Kennicott Mines op 2400 m hoogte, bevinden zich de Bonanza-mijnschachten. Een steil pad voert ons naar deze winningsplaatsen, die nu ontoegankelijke ijsgrotten zijn. Aan onze voeten zien we de Root & Kennecott gletsjer duidelijk stromen. We kijken uit op ‘s werelds grootste oppervlakte-gletsjertong: een maanlandschap van ijs en meegenomen morene. In de verte zie je de 5000 m hoge top van Mount Blackburn.
Hoogteverschil: facultatief 600-1400 m stijgen en dalen. Geschatte duur: 7 km, 6-8 uur. 
Eten doen we in de herberg van McCarthy, waar we vervolgens net als de mijnwerkers destijds na een zware (reis-)dag een welverdiend drankje nuttigen.


Overnachting in
McCarthy

 1. Met stijgijzers over de Root Glacier
Met stijgijzers over de Root Glacier
Programma
Vandaag een keuzeprogramma. Je kan deze dag zowel een prachtige rondvlucht boven de Wrangell St. Elias Mountains maken (kosten vanaf $100 p.p.), om dan 's middags onder leiding van een berggids een indrukwekkende tocht te maken over de gletsjer, met stijgijzers (geen ervaring nodig). Kosten voor deze excursie bedragen ongeveer $ 70,- voor een halve dag en $ 100,- voor een hele dagtour. Wie liever niet wil vliegen of het ijs op gaat, kan samen met de reisleider een wandeling over een eenvoudig pad langs de rand van de machtige Root gletsjer maken naar een ijsval met een hoogteverschil van 2000 m!
Hoogteverschil: 300 meter klimmen en dalen. Geschatte duur: 14 km, 5 uur.


Overnachting in
McCarthy

 1. Kamperen aan de rivier bij McCarthy
Kamperen aan de rivier bij McCarthy
Programma
In de ochtend breken we het kamp weer af en rijden via de Mc Carthy Road weer terug richting Chitina. We stoppen bij de “fishwheels” waarmee nog op authentieke wijze vis gevangen wordt, en rijden daarna door naar de bewoonde wereld. We volgen de Glenn Highway door de Matanuska Valley. We kamperen op een prachtige plek aan de Matanuska River. Ook hier prepareren we weer de speciale douchetent voor een eenvoudige warme wasbeurt.

Overnachting in
Matanuska Valley

 1. Matanuska Valley in de herfst
Matanuska Valley in de herfst
Programma
De liefhebbers kunnen in de ochtend samen met de reisleider een struintocht over de morene wal maken aan de rand van de Matanuska Glacier. Hier zie en voel je het beruchte gletsjer silt, zien we diersporen en we kunnen zelfs nog een stukje de gletsjer op. Hierna breken we de tenten af en rijden naar Anchorage. We gaan uit eten in een restaurant en overnachten opnieuw in hetzelfde hotel.

Overnachting in
Anchorage

Programma
Wie nog wat meer van Anchorage wil zien kan in de ochtend op pad. Je kunt je laten voorlichten over de wilde natuur van Alaska in het Public Lands Information Center, waar ook mooie boeken en kaarten verkocht worden, of de geschiedenis leren kennen in het Museum of History. Rond de middag vertrek je naar het vliegveld waar de terugvlucht aanvangt en nemen we afscheid van onze Alaskaanse gidsen. Door het tijdsverschil kom je op dag 17 aan in Nederland.

NB Programma
Het programma zoals wij dat voorstellen is naar onze mening het mooiste, beste of meest haalbare wat we je kunnen bieden op deze rondreis. Maar natuurlijk ben je vrij om niet aan alle activiteiten deel te nemen, optionele excursies in te voegen of op één of meerdere dagen je eigen plan te trekken.
Door de samenwerking met een lokale agent zijn we verplicht je erop te wijzen dat je dient te beschikken over een deugdelijke reisverzekering. Ook is het in de Verenigde Staten gebruikelijk dat je, voordat je deelneemt aan een gegidste activiteit, een formulier voor ogen krijgt met een 'Acknowledgement of Risk'. Hierin valt te lezen dat je hebt nagedacht over mogelijke risico's die de activiteit inhouden en dat je daarvoor dus ook verantwoordelijkheid neemt, en dat je de organisatie op de hoogte brengt van je medische situatie. Ook voor deze reis krijg je dit formulier van onze lokale gids. Je bent verplicht dit te ondertekenen om deel te kunnen nemen aan de reis.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • verzekering

Over de accommodaties
Op zeven dagen kamperen we op fraai gelegen kampeerterreinen in een 'Alaska State Park': midden in de natuur, ruim opgezet, voorzien van toiletten (soms spoeltoilet en soms composttoilet) en stromend water, maar niet altijd van warme douches, en geen elektriciteit (bv voor opladers). Daarom beschikken we in onze kampeeruitrusting over een douchetent met door een gasgeiser en de zon verwarmd water, voor een eenvoudige wasbeurt. Twee nachten verblijven we op een particuliere camping met zeer goede faciliteiten, waaronder echte warme douches en elektriciteit. Daarnaast verblijven we vier nachten in sfeervolle lodges, midden in de wildernis gelegen, op basis van meerpersoonskamers, toiletten en stromend water (en elektriciteit). Al met al is er dus een goede afwisseling van comfort en eenvoud.
In Anchorage verblijven we in een hotel in het stadscentrum op tweepersoons kamers. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels en op de campings heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.
Voor een toeslag kan je een privé-tent en eigen kamer in het hotel in Anchorage reserveren. In de wildernis lodges bij Denali en Tangle Lake is geen privékamer mogelijk.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Op deze reis gaan een of twee (afhankelijk van groepsgrootte) Alaskaanse gidsen/koks/chauffeurs mee. Samen verzorgen zij ook de inkoop en bereiding van de maaltijden. Van jou wordt een helpende hand gevraagd bij het opruimen en afwassen en natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor het opzetten en afbreken van je tent. Je hebt dus alle tijd om zorgeloos te genieten! Indien de groep kleiner is dan 12 deelnemers gaat er maar één gids mee. In dat geval zal door de lokale gids wel een beroep op de groep gedaan worden om samen te koken en op te ruimen.
De maaltijden zijn niet inbegrepen zodat we steeds de keuze hebben tussen zelf koken of een restaurant opzoeken. Indien je de maaltijdkeuze 'vegetarisch' opgeeft, betaal je een toeslag van € 36,- (voor de extra inspanning die de kok moet leveren).


Inbegrepen

• Transfers per 1 of 2 maxivans en boot
• Wildexcursie Denali
• Overnachtingen in hotel, lodges en kampeerterreinen
• Gebruik tent, slaapmatje en kookuitrusting
• Entrees Nationale Parken
• Kaartmateriaal
• Diensten 1 of 2 Alaskaanse gids/kok (afhankelijk van groepsgrootte)Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie, optioneel inclusief SNP vlucht te boeken)
• Alle maaltijden
• Toeslag voor eenpersoonskamer + eenpersoons tent
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies
• Kosten shuttlebus Kennicott $ 10,-Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

 Over de activiteiten
Tijdens deze reis maken we dagtochten, waarvan de zwaarte per dag nogal kan verschillen. Een enkele keer duurt de wandeling inclusief pauzes, lunches e.d. 8 uur, andere dagen blijft het beperkt tot enkele uren. In sommige gevallen is het mogelijk om, in overleg met de reisleider, een kortere wandeling te maken. In verband met beren wordt het nooit toegestaan om in je eentje te wandelen. In het algemeen gaan de wandelingen over goede paden. Daarnaast maak je enkele wildexcursies per boot en bus, dé gelegenheid om het wild van dichtbij te zien en te fotograferen. Wel dien je je te realiseren dat sommige van onze activiteiten zich afspelen in afgelegen gebieden, waarbij hulp niet altijd direct voorhanden is. SNP maakt het risico zo klein mogelijk, maar kan het nooit geheel uitsluiten! Het is daarom van belang dat je de activiteiten en je eigen kunnen goed beoordeelt door middel van de informatie uit de reisbeschrijving en andere SNP-voorlichting. Tenslotte moet je je realiseren dat we soms dwars door het leefgebied van wilde dieren trekken. Vooral confrontaties met zwarte- en grizzlyberen dienen in dit verband genoemd te worden. Hoe ongewenste intimiteiten met deze geweldige dieren te vermijden zijn maar hoe je ze wel kan zien, leer je tijdens de reis van de reisleider. Om die reden wandelen we altijd in een groep bij elkaar.


Reisleiding

De reis wordt begeleid door één (bij 7 of 8 deelnemers) of twee (bij 9-16 deelnemers) lokale Engelstalige gidsen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens de reis en doen er alles aan om je reisplezier zo groot mogelijk te maken. Zij hebben een intensief scholingsprogramma gevolgd waarbij o.a. veiligheid op reis, oriëntatie, Basic Life Support en respect voor natuur, cultuur en milieu uitgebreid aan de orde komen. Deze bijzonder goede gidsen zullen je met veel lokale kennis als geen ander door het land leiden. Samen beschikken zij over de in het land vereiste vergunningen. Tijdens de reis vertellen zij je het een en ander over beercontacten, veilig kamperen, diersporen, over de flora en fauna, over het landschap en over de indiaanse culturen. Naast gids treden zij tevens op als kok en verzorgen zij de inkoop en bereiding van eersteklas maaltijden.

Indien er minder dan 9 deelnemers zijn zal er één gids bij aanwezig zijn. Er wordt dan wel van je verwacht dat je meehelpt met het eten voorbereiden en opruimen.

Indien de groep kleiner is dan het minimum van 9 kan toch besloten worden de reis door te laten gaan. Ook in dat geval zal de groep begeleid worden door één gids en wordt van de groep ook verwacht dat ze meehelpen koken en opruimen.

 Minimum aantal deelnemers
9


Maximum aantal deelnemers
16


Klimaattabel


Speciale verzekering

Voor deze reis dien je je aanvullend te verzekeren met een gevaarlijke sportentoeslag als je de optionele gletsjertocht wilt doen. Wanneer je een reisverzekering bij SNP afsluit, vermeld dit dan bij de boeking. Deze extra verzekering van Unigarant kost €1,- p.p.p.d. met een minimum van €5,- en kan alleen worden afgesloten in combinatie met een kort- of doorlopende reisverzekering van Unigarant.

  • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).visum

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde StatenGezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie
Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:
 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Veiligheid
Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting

De gehele kampeeruitrusting (inclusief 'thermarest self inflatable' slaapmatje) wordt verzorgd door SNP. Bij boeking geef je aan of je een tent voor jezelf alleen wil (toeslag), of een tent met een ander wil delen. Het sociale aspect van kamperen hebben we benadrukt door het creëren van een centrale groepstent waar je gezellig, droog en muskietvrij kan eten en genieten van de avond. Voor stoeltjes en gasverlichting wordt gezorgd. Omdat niet op alle wilderniskampeerterreinen douches aanwezig zijn, hebben we een eigen douche gecreëerd: een speciale douchetent met geisir en 'solar shower' zodat er toch warm water is. De kok beschikt verder over een uitstekende kookuitrusting. Ook borden, mokken en bestek voor alle deelnemers gaan mee in de uitrusting van de reis.

Paklijst:
• Bagage in rugzak of flexibele tas (geen koffer)
• EHBO eenvoudige middelen
• Dagrugzak (30 liter)
• Bergschoenen
• Slaapzak (tot 0°C, juni en eind augustus tot -5°C)
• Handschoenen
• Regenjas én regenbroek
• Extra blouse of T-shirt lange mouwen tegen muggen
• Eventueel hoofdmuggennetje
• Muts
• Zonnehoed of pet
• Zwemkleding
• GELDIG paspoort
• Zonnebrandolie
• Zonnebril
• Anti-insectenmiddel
• Zaklamp
• Zakmes
• Veldflessen

 • Evt. inschuifbare wandelstokken


 • Geld mee op reis
  Iedereen betaalt per dag ongeveer 18 Amerikaanse dollar in een 'foodkitty' waaruit de kok de boodschappen voor de maaltijden betaalt. Indien we uit eten gaan in een restaurant moet je rekenen op ongeveer USD 10- voor een ontbijt, USD 12,- voor een lunch en USD 25,- à 30,- voor een diner. Om de paar dagen kom je in een stadje of dorp waar je geld kan wisselen. Tegenwoordig is het mogelijk om met een pinpas met 'Maestro' aanduiding uit veel betaalautomaten geld op te nemen (tot 300 dollar). In winkels en restaurants kan je betalen met een creditkaart (VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte).
  Het is in de VS gebruikelijk om bij het afrekenen van de maaltijden in een restaurant 15% bedieningsgeld te betalen. Dit moet je niet zien als een fooi maar als het aanvullende loon van de serveerder/serveerster. Daarnaast verwacht de reisleiding ook een fooi, volgens Amerikaans gebruik, van $ 3,- p.p. per dag.


  Hoe verplaats je je ter plekke
  De reis is opgebouwd uit een aantal kerngebieden waar we meerdere dagen verblijven: Kenai Peninsula, Denali National Park, Wrangel St. Elias National Park en Chugach Mountains.
  De daartussen gelegen afstanden, totaal zo’n 2500 km, bereizen we in een of twee (afhankelijk van groepsgrootte) comfortabele airconditioned voertuigen: een 15-persoons maxivan. De 15-persoons maxivan is een standaard Amerikaans voertuig: max. 12 personen verdeeld over 1 stoel en 4 banken. Helaas zijn deze altijd zonder hoofdsteun: er bestaan geen uitvoeringen met hoofdsteun.
  Op deze manier reis je ontspannen en kan je iedere seconde genieten van het overweldigende landschap. Indien de groep kleiner is dan 13 deelnemers wordt er met 1 minibus gereden, bij 13-16 deelnemers met 2 bussen.


  Voorbereiding op je reis
  Zorg ervoor dat je conditie op peil is en de gezondheid in orde. Indien je gebruik maakt van nieuwe spullen is het aan te raden om deze vóór de reis uit te proberen. Probeer je zo goed mogelijk voor te stellen wat je kan verwachten, m.n. ten aanzien van terrein, klimaat en zwaarte. Tenslotte kan je je inhoudelijk voorbereiden door het lezen van boeken of overzien van kaarten. Onder het kopje ‘literatuur’ vind je een kleine selectie van boeken. Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je een overzichtskaart van Alaska in je reispakket.


  • laatste nieuws

  Laatste Nieuws

  Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

  Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
  De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten.

     • op eigen gelegenheid

  • per vliegtuig

  Waar ontmoet ik de groep
  Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je het reisgezelschap op het vliegveld van Anchorage of in het eerste hotel.  Indien je naar het hotel moet, kan je na het ophalen van je bagage het hotel bellen, dan komen ze je met een shuttlebusje ophalen. Bij de 'bagageclaim' hangt een telefoon voor rechtstreekse bellen met hotels (gratis).


  Vluchtinformatie

  Je vliegt met Icelandair van Amsterdam naar Reykjavik op IJsland voor een overstap. Van Reykjavik vlieg je rechtstreeks en dus tijdbesparend naar Anchorage. Je hoeft dus niet meer onderweg in Amerika over te stappen. Pas in Anchorage ga je met de bagage door de douane.

  Omdat je via Reykjavik vliegt, mag je gratis op de heen- of terugweg een stopover in IJsland plannen van maximaal 7 dagen.  Kijk onder het kopje 'uitbreidingsmogelijkheden' voor ideeën.

  Op de vluchten tussen Amsterdam en Reykjavik en tussen Reykjavik en Anchorage worden uitsluitend non-alcoholische dranken , koffie en thee gratis verstrekt. Maaltijden, snacks en alcoholische dranken kun je tegen betaling afnemen in het vliegtuig. Voor een overzicht; zie de informatie op de website van Icelandair. Je kunt in het vliegtuig alleen afrekenen met creditcard, niet met cash. Je kunt ook vooraf op de website maaltijden bestellen en die vooraf afrekenen met een creditcard.

  Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor een mogelijk tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

  Vluchtschema

  FI 503 Amsterdam - Reykjavik vertrek 14.00 uur aankomst 15.10 uur
  FI 679 Reykjavik - Anchorage vertrek 17.10 uur aankomst 16.20 uur
  FI 678 Anchorage - Reykjavik vertrek 15.20 uur aankomst 06.20 uur*
  FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek 07.40 uur aankomst 12.40 uur.

  Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.
  * Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt.  Airporthotel
  Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
  Begin je vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op je gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reis je milieubewust en comfortabel per trein, dan kan je met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Als je toch voor de auto kiest, kan je je auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost je overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
  Meer informatie.


  • augustus 2016
  • Fantastische reis door ongerept Alaska. De lokale gidsen zijn zeer kundig en gedreven, echt een meerwaarde. Van de ruim twee weken hadden we één middag/avond zon maar dat had geen enkele invloed op de beleving van de reis. Goede uitrusting (sneldrogende kleding, waterdichte schoenen, gamaschen) is wel een voorwaarde. Alles was boven verwachting (in augustus - door slecht weer? - zelfs geen last gehad van muggen enz.).
  • juli 2016
  • Mooi programma om een goede indruk te krijgen van Alaska. Lokale reisleiders waren echt een meerwaarde voor de reis.
  • juli 2016
  • Een hele mooie actieve reis door de prachtige natuur van Alaska. Goede en ervaren lokale gidsen die hun best voor ons deden om alles uit de vakantie te halen. Goede afwisseling van overnachtingen op meer primitieve campings met overnachtingen in lodges.
  • augustus 2015
  • Het is een reis voor mensen die van afwisseling houden. Er wordt een actieve houding verwacht en samenwerking bij het kamperen. Kamperen onder primitieve omstandigheden is een belangrijk deel van de reis.
  • augustus 2015
  • Indrukwekkend mooi avontuur met fantastische gids en kok/chauffeur..!
  • augustus 2015
  • Fantastische reis met de nodige afwisseling. Alaska is een prachtige plek en dankzij deze reis kom je op veel plaatsen waar je amper andere toeristen tegenkomt. Aan te raden voor alle liefhebbers van rust en natuur!
  • augustus 2015
  • gidsen waren bijzonder goed geïnformeerd, flexibel en gezellig.
  • september 2014
  • Zeer afwisselende reis beginnend met walvissen, zeeotters en dolfijnen. Daarna oneindige landschappen van bos en toendra afgewisseld met uitgestrekte gletsjers. Om af te sluiten met de stukje industriële mijnbouw cultuur, outback leven in McCarthy en het wandelen op gletsjers. Eind augustus hebben we kunnen genieten van goed weer, mooie herfstkleuren en weinig muggen. Onze reis had niet mooier kunnen zijn dan dat hij nu was.
  • juni 2014
  • Alaska is een verschrikkelijk weids en mooi land. Iedere dag genoten van de natuur. Kamperen is leuk als het niet regent (Wij hadden dat geluk) s'Nachts zeer koud geweest in juni. Mooie natuurwandelingen gemaakt en in een groot land is soms kilomerters maken met een busje onontbeerlijk dit hebben wij niet als hinderlijk ervaren
  • juni 2014
  • Alaska avontuur is een aanrader! Voldoende keuzemogelijkheid (excursies, wandelingen inkorten, etc.), goed eten (ook voor de vegetarier), zeer afwisselend, respect voor natuur, mens en milieu, afwisselend en een super goede begeleiding met oog voor detail!
  • september 2013
  • Geweldige bestemming voor de natuurliefhebber.
  • augustus 2013
  • Mooie en afwisselende reis om Alaska te verkennen.
  • augustus 2013
  • Het zijn veel asfalt-kilometers in relatie tot de wandel-kilometers. Als het weer slecht is (in augustus veel regen) dan kunnen bepaalde excursies niet door gaan zoals de 'indrukwekkende' boot-excursie door de Kenai Fjorden.
  • augustus 2013
  • Een hele unieke en bijzondere ervaring. Deze reis is ideaal voor wie volop van de natuur wenst te genieten, houdt van wandelen en geen probleem heeft met primitieve accomodaties. De lokale gids deelt zijn passie voor Alaska en zorgt ervoor dat je het echte Alaska proeft en veel bijleert over de geschiedenis en fauna en flora.
  • augustus 2013
  • Een bijzondere reis naar verschillende prachtige locaties, heel afwisselend en mooi. Alaska is een geweldig land, dat je op deze reis goed leert kennen.
  • Dit was een overweldigende en fantastische mooie reis. Er komt van alles aan bod en de omgeving verveelt je zeker niet.
  • Alaska is een prachtige reisbestemming!
  • Into the Wild maar dan veilig en een beetje luxe.
  • Het Alaska Avontuur was geweldig! Indrukwekkend en overweldigend. Een mooie manier om het echte Alaska en de wildernis te leren kennen.
  • Geweldige reis, met veel afwisselende activiteiten, zeker een aanrader!

  Data en prijzen

  18 juni 2017 - 4 juli 2017 (Vol)
  € 2095 / € 3190* tweepersoonskamer (gescheiden bedden) en tweepersoonstent

  groepssamenstelling 

  geslacht (in %)
  man vrouw
  31 69
  gem. leeftijd (in %)
  < 30 30-39 40-55 > 55
  0 27 45 28
  status reizend (in %)
  alleen samen
  75 25
  5 juli 2017 - 21 juli 2017 (Garant vertrek)
  € 2595 / € 3465* eenpersoonskamer en eenpersoonstent
  € 2195 / € 3065* tweepersoonskamer (gescheiden bedden) en tweepersoonstent

  groepssamenstelling (nog 1 plaats(en) beschikbaar)

  geslacht (in %)
  man vrouw
  57 43
  gem. leeftijd (in %)
  < 30 30-39 40-55 > 55
  0 0 43 57
  status reizend (in %)
  alleen samen
  100 0
  26 juli 2017 - 11 augustus 2017 (Garant vertrek)
  € 2195 / € 3675* tweepersoonskamer (gescheiden bedden) en tweepersoonstent

  groepssamenstelling (nog 1 plaats(en) beschikbaar)

  geslacht (in %)
  man vrouw
  20 80
  gem. leeftijd (in %)
  < 30 30-39 40-55 > 55
  0 15 62 23
  status reizend (in %)
  alleen samen
  73 27

  Reserveringskosten

  • Reserveringskosten € 20,- per boeking
  • Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

   

  Toelichting

  • prijzen zijn per persoon
  • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
  • Let op: Vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.  
  • er is een toeslag van 36 EU voor de maaltijdkeuze 'vegetarisch'.

  Data volgende seizoen

  Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


  van 17 juni 2018 t/m 3 juli 2018
  van 4 juli 2018 t/m 20 juli 2018
  van 25 juli 2018 t/m 10 augustus 2018
  van 15 augustus 2018 t/m 31 augustus 2018

  Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


  Extra mogelijkheden bij Alaska - Avontuur

  U kunt uw reis eenvoudig verlengen met een stopover op IJsland, indien u natuurlijk met onze groepsvlucht met Icelandair vliegt. Kies voor 2 of 3 overnachtingen in Reykjavik en ontdek deze bijzondere leuke stad en de omringende fantastische natuur.

  Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

  IJsland - Reykjavik

  Code 315030 LA individuele reis, 4 dagen
  vanaf € 428,- per persoon
  select

  Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

  Guesthouse Sunna (Reykjavik)

  Guesthouse Sunna is een modern guesthouse met ruime kamers. Drie tot vier kamers delen samen douche en toilet. Daarnaast zijn er voor een toeslag ook kamers t everkrijgen met privé douche/toilet. Ook is er een ingerichte keuken aanwezig op iedere verdieping. Er wordt een ontbijtbuffet geserveerd. In het guesthouse mag niet gerookt worden!

  vanaf € 113,- per persoon
  select
  Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

  Kunnen wij helpen?

  We geven graag advies
  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden