Volkskrant Lezersreizen

Via Dinarica

Ontdek het mooiste van de Balkanlanden met de Via Dinarica. De Via Dinarica is een nieuwe weergaloze langeafstandswandeling die zeven Balkanlanden aan elkaar rijgt. Van de maar liefst 2.000 kilometer lange route is al 1.260 kilometer in kaart gebracht. Onder begeleiding van gekwalificeerde lokale berggidsen en een deskundige SNP reisleider ervaar je de unieke en bijzonder rijke flora en fauna van de kalksteenmassieven van de Dinarische Alpen, ontmoet je de bevolking van de Balkan en geniet van de heerlijke lokale keuken.

Slovenië, Kroatië

Kroatië, Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina, Montenegro

Montenegro, Albanië

Reisduur:

8 dagen 


Vertrekdata:
8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni 2019


Prijs p.p.:
v.a. € 1.110,- o.b.v. 2-persoonskamer (inclusief ontbijt, lunchpakket en diner)
Exclusief: heen- en terugvlucht, € 20,- reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

Lezersreis Roemenië - Karpaten

Om het natuurgebied te beschermen kochten filantropen en natuurbeschermers in de Karpaten een gebied van 200 duizend hectare met bossen, bergen en rivieren. Dit natuurgebied in de ruige bergen van Roemenië moet uitgroeien tot het Yellowstone van Europa. Wandel met deze lezersreis door dit sprookjesachtige berglandschap en slaap een nacht in schuilhutten. Met een beetje geluk zie je hier beren, wilde zwijnen, vossen en edelherten.  


Reisduur:
09 dagen

Vertrekdata:
08 juni 2019, 28 september 2019


Prijs p.p.:

€ 1335,- o.b.v. 2-persoonskamer (inclusief , ontbijt, diner en 6x lunch)
Exclusief: heen- en terugvlucht, € 20,- reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

 

 

Lezersreis Italië - Veneto

Themareis vanuit twee hotels.

Ontdekkingsreis voor Volkskrantlezers door het achterland van Venetië langs het mooiste van de Italiaanse renaissance-architectuur. Centraal staat het werk van Andrea Palladio, een steenhouwer van eenvoudige komaf die zich ontwikkelde tot groot architect. Onder zijn regie ontstond een classicistische bouwstijl die eeuwenlang de grammatica van de architectuur zou bepalen. Verken met Bob Witman - Volkskrantjournalist en Palladiokenner - het historische centrum van Vicenza, dat is bezaaid met paleizen van Palladio. Te voet en op de fiets door het omringende boerenland ontdekken we verrassende villa's met een duidelijke handtekening van de meester. Sluitstuk is een bezoek aan Venetië, waar ook veel sporen van Palladio te vinden zijn.

Naar deze reis

Reisduur:
8 dagen

Vertrekdata:
21 september 2019

Prijs p.p.:

€ 1255,- o.b.v. 2-persoonskamer (inclusief ontbijt, 2x diner, fietshuur op dag 5 en bootexcursie op dag 6)
Exclusief: heen- en terugvlucht, € 20,- reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking