Outdoorschooldag zondag 24 april 2016

SNP/Op Pad Outdoorschooldag

Op zondag 24 april 2016 vindt de SNP/Op Pad Outdoorschooldag plaats. Op deze dag geven we je een voorproefje van het uitgebreide cursusaanbod van onze gezamenlijke Outdoorschool. De locatie van het Boshotel Overberg is ideaal om het opdoen van kennis en het verkennen van de omgeving te voet of fietsend te combineren. Het programma ziet er als volgt uit: 

- 09.30 - 10.00 uur: Ontvangst 
- 10.00 - 11.30 uur: Workshops ronde 1: Vogelen, Kaart & Kompas (VOL), GPS (VOL) en Vakantiefiets 
- 11.30 - 12.30 uur: Workshops ronde 2: Fotografie (VOL), Wijnproeven, Rugzakologie en Vuurmaken 
- 12.30 - 13.30 uur: Lunch 
- 13.30 - 15.00 uur: Workshops ronde 3: Vogelen, Kaart & Kompas en GPS (VOL) 
- 15.00 - 16.00 uur: Workshops ronde 4: Fotografie, Wijnproeven en Rugzakologie  
- 16.00 - 17.00 uur: Borrel 

Bovenstaande tijden zijn onder voorbehoud.

Kosten
De kosten bedragen slechts €15, - per persoon. Hierbij inbegrepen zijn een kopje koffie of thee, lunch en twee workshops. 

Locatie
Boshotel Overberg
Dwarsweg 63B
3959 AE Overberg


Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Workshops

In elke ronde vinden vier workshops plaats. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 15. De volgende 8 workshops bieden we op deze dag aan:

Vogelen - Frank Terstappen
Frank Terstappen begeleidt al jaren vogel- en fotoreizen bij SNP. Tijdens deze workshop voor aankomende of beginnende vogelaars zonder basiskennis leert hij je de basis van het vogelen. 

Fotografie - Jeroen Jazet
In deze workshop gaat fotograaf Jeroen Jazet dieper in op de basisprincipes van de fotografie en krijg je bruikbare en eenvoudige tips om meer uit je camera te kunnen halen. 

Kaart & Kompas - Erik van de Pol
Erik van de Pol leert je omgaan met kaart en kompas. Deze workshop is ideaal voor wandelaars die de kennis van verantwoord kompasgebruik eigen willen maken. 

GPS - Peter Sinot

Het GPS-systeem wordt een steeds gebruikelijker oriëntatiemiddel in de buitensport. In deze workshop kom je meer te weten over de werking van het GPS-systeem. Na uitleg over de GPS ga je met Peter Sinot naar buiten om de theorie in de praktijk toe te passen. 

Wijnproeverij - Els Groot

Els Groot is sinds 1999 vinoloog en begeleidt wijnreizen bij SNP. Inmiddels heeft ze al honderden wijnboeren bezocht voor haar reizen. In deze workshop leer je aan de hand van een proeverij de basis van wijn.

Vakantiefiets - Gijs Loning

Gijs Loning legt je uit waaraan een vakantiefiets moet voldoen. Onderwerpen die tijdens deze workshop o.a. aan bod komen zijn: het gewicht, frame-materiaal, soorten versnelling, bagage-mogelijkheden en hoe bepak je een fiets eigenlijk? 

Rugzakologie - Gijs Loning
Deze workshop gaat over typen rugzakken naar inhoud en het draagsysteem, van dagrugzak tot een rugzak voor een trekking van 2/3 weken. Ook adviseert Gijs Loning hoe je het beste je rugzak in kunt pakken en vertelt hij over het afstellen hiervan. 

Vuur maken - Jan van Bale 

Tijdens Bushcraft activiteiten word je heel direct geconfronteerd met hele basale zaken die nodig zijn om te kunnen overleven. Gaandeweg heeft Jan van Bale zich een aantal vaardigheden eigen gemaakt zoals het maken van vuur zonder een aansteker of lucifer te gebruiken.

-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen